Sådan hurtigt løser du et USB-flashdrev, der ikke genkendes

Godkendt af
251

USB-drev kan, så bekvemme de end er, stadig forårsage en masse problemer. Hvis de lider af logisk skade som korruption, kan det virke som om dit USB-drev har Uallokeret Plads. Dette er en falsk aflæsning, da dine data stadig er der, de er bare utilgængelige. Derfor skal du handle hurtigt for at genvinde indholdet af dit USB-drev.

I denne artikel vil vi gennemgå, hvad du kan gøre for at gendanne data fra et flashdrev, der ikke registreres på nogen computer, og hvordan du kan ordne det.

Sådan gendannes data fra USB ikke genkendt

Selv hvis dit USB-drev ikke vises i Windows Stifinder, kan din computer stadig registrere det. Faktisk, så længe det er synligt i Diskhåndtering og viser den korrekte størrelse, vil du være i stand til at gendanne data fra et flashdrev, der ikke genkendes. Hvis det ikke er synligt i Diskhåndtering, så prøv at gøre det læsbart først.

For at gendanne dataene vil vi bruge datagendannelsesværktøjet Disk Drill. Det er designet til at gendanne data fra næsten enhver enhed, inklusiv et thumbdrev, der ikke vises. Med den gratis version kan du gendanne op til 500MB data. Nøglen til en vellykket gendannelse er at handle hurtigt og undgå at bruge USB-drevet, indtil dataene er gendannet.

Følg instruktionerne nedenfor for at gendanne data fra et thumbdrev, der ikke genkendes.

 1. Download og installer Disk Drill på din computer. Åbn det.installer disk drill på pc
 2. Vælg dit USB-drev og klik på Søg efter tabte data.vælg usb og søg efter tabte data
 3. Klik på Gennemgå fundne emner, når scanningen er færdig.gennemgå filer fundet på usb
 4. Marker hvilke filer du vil gendanne. Kolonnen Gendannelseschancer viser dine chancer for at gendanne hver fil med succes. Og du kan få en forhåndsvisning af en fil ved at dobbeltklikke på den. Når du er klar, klik på Gendan.forhåndsvis og vælg filer til gendannelse fra usb
 5. Vælg hvor du vil gemme filerne. Sørg for, at du ikke gendanner data til det samme USB-drev, da det kan korruptere det.vælg placering og gendan filer fra usb

Når det er færdigt, vil du blive mødt med en oversigtsskærm, der detaljerer gendannelsesprocessen. Du kan derefter gå til den mappe, du valgte til gendannelse, og se dine filer.

Før fejlfinding: Isoler problemet

Før fejlfinding skal du først identificere, hvad der forårsager problemet. Det at bestemme kilden til problemet kan spare dig for meget tid, som ellers ville blive brugt på at fejlfinde områder, der ikke er relevante.

For at gøre dette skal du teste USB-drevet i en anden port for at se, om den port, du bruger, er defekt. Hvis en anden port heller ikke virker, så bør du forsøge at forbinde USB-drevet til en anden enhed for at sikre dig, at det ikke er et problem med den enhed, du forbinder til.

Hvis USB-drevet fungerer fint, når det er tilsluttet til en anden USB-port eller enhed, så er problemet ikke med dit USB-drev. Hvis USB-drevet stadig ikke læses, fortsæt til næste afsnit.

Sådan ordnes et USB-flashdrev, der ikke genkendes

Hvis dit USB-drev ikke er synligt med den korrekte størrelse i Diskhåndtering, vil gendannelse ikke være mulig. Men der er et par løsninger, du kan prøve for at gøre det læsbart. Nedenstående metoder vil hjælpe dig med at forstå, hvordan du ordner et USB-flashdrev, der ikke genkendes.

Metode 1: Forbind direkte til bundkortet

USB-portene på din computers kabinet, som typisk er placeret på forsiden eller toppen, er forbundet til dit bundkort vha. interne kabler. Disse kabler kan have været beskadigede på et tidspunkt, hvilket resulterer i, at enhver enhed tilsluttet USB-portene på din computerkabinet bliver ulæselig.

For at undgå dette, prøv at forbinde direkte til en af din bundkorts USB-porte på bagpladen af din computer, hvis dit USB-nøgle drev ikke genkendes. På denne måde kan du sikre dig, at du får en direkte forbindelse og undgår eventuelle komplikationer med de interne kabler i dit computerkabinet.

Metode 2: Rengør USB-kontaktpunkterne

Fysiske stoffer såsom støv og snavs kan ophobe sig over tid. Dette kan føre til en fysisk barriere der blokerer forbindelsen mellem din USB og USB-porten. Regelmæssig rengøring af din USB og USB-portene kan forhindre dette.

Hvis du vil fjerne støv, brug en luftsprøjte eller en dåse med trykluft til at blæse støvet ud. Til andre, mere stædige forhindringer, fugt forsigtigt en vatpind med isopropylalkohol og rengør nænsomt USB’en eller porten. Når rengøringen er færdig, lad den tørre helt inden brug. Vær opmærksom på, hvor delikate USB-forbindelserne er, og rengør kun USB-porte når enheden er slukket.

Metode 3: Fejlfinding af Hardware

Windows indeholder en masse kraftfulde fejlfindingsværktøjer, der er designet til at målrette specifikke problemer. Fejlfindingsværktøjet til hardware og enheder kan scanne din computer for problemer relateret til din USB og løse dem, så du kan få adgang til et USB-drev, der ikke genkendes.

Brug disse trin til at starte og køre fejlfindingsværktøjet til hardware og enheder.

 1. Højreklik på Start og vælg Windows PowerShell (Admin). Klik på Ja hvis UAC beder om det.Åbning af et eleveret PowerShell-vindue.
 2. Skriv msdt.exe -id DeviceDiagnostic og tryk på Enter.Lancering af fejlfindingsværktøjet til hardware og enheder.
 3. Klik på Næste. Følg instruktionerne på skærmen baseret på de problemer, som Windows opdager.Starter reparationsprocessen i Hardware og Enheder.

Metode 4: Formater et Ugenkendt USB

Formatering af et USB indebærer at opfriske det eksisterende filsystem eller tilføje et nyt. Denne proces vil slette eventuelle data, der ligger på USB’en. Formatering har altid været en hurtig og effektiv metode til at fikse USB-flashdrev, hvis de ikke bliver opdaget, da det grundlæggende gendanner det til fabriksindstillingerne.

Når du har genvundet dine filer fra USB’en til et sikkert sted, vil du måske gerne formatere den for at rette op på eventuelle problemer, der forhindrer den i at blive læst som normalt. Følg disse trin for at formatere et ugenkendt USB.

 1. Højreklik på Start og vælg Diskhåndtering.Åbning af Diskhåndtering.
 2. Højreklik på dit USB-volumen og klik på Formatér.Vælger at formatere USB'en.
 3. Sørg for at Udfør en hurtig formatering er valgt. Ændr Volumenetiket, Filsystem, og Allocation unit size hvis nødvendigt. Tryk på OK.Udfører en hurtig formatering.
 4. Klik på OK når du bliver bedt om at bekræfte handlingen.Fuldfører formateringen.

Metode 5: Opdater eller Geninstaller USB-driverne

Enhver hardware du tilslutter din computer kræver en driver. Drivere etablerer og vedligeholder kommunikation mellem dine enheder, så du faktisk kan bruge dem. Hvis din USB’s drivere er korrupte eller forældede, kan det resultere i, at din USB opfører sig uregelmæssigt, eller at dit flashdrev slet ikke vises i Windows 10.Følg disse nemme trin for at opdatere eller geninstallere dine drivere for at rette dit USB-flashdrev, der ikke bliver genkendt.

 1. Højreklik på Start og vælg Enhedshåndtering.Åbning af Enhedshåndtering.
 2. Udvid rullemenuen Diskdrev. Højreklik på dit USB og klik på Egenskaber.Adgang til USB-egenskaber.
 3. Klik på fanen Driver, og derefter klik på Opdater driver.Opdatering af driveren.
 4. Klik på Søg automatisk efter drivere. Windows vil søge internettet for opdaterede drivere og downloade/installere dem. Hvis ingen findes, fortsæt til næste trin.Søgning på internettet efter opdaterede drivere.
 5. Klik på Luk.Lukning af søgevinduet.
 6. Klik på Afinstaller enhed.
  Afinstallering af den eksisterende driver.
 7. Klik på Afinstaller.
  Afinstallering af USB-driveren.

Når driveren er afinstalleret, skal du blot fjerne dit USB og tilslutte det igen for at tvinge driverne til at blive geninstalleret.

Metode 6: Geninstaller USB-kontrollere

En USB-kontrolenhed er ansvarlig for at styre alle dine USB-tilsluttede enheder, såsom dit tastatur, mus og USB-flashdrev. Den arbejder sammen med enhedens driver og hjælper dit system med at forstå hvordan enheden skal bruges. Uden den ville ingen af dine USB-enheder virke, selv med deres egne drivere.

Geninstallation af din USB-kontrolenhed kan også hjælpe med at genetablere kommunikationen mellem dit system og USB. Følg disse instruktioner for at geninstallere din USB-kontrolenhed.

 1. Højreklik på Start og klik på Enhedshåndtering.Åbning af Enhedshåndtering.
 2. Udvid Universal Serial Bus-controllere. Højreklik på din USB-controller og klik på Afinstaller enhed. Når du bliver bedt om det, klik på Afinstaller igen.Afinstallering af USB-controlleren.
 3. Gentag trin 2 for alle USB-controllere du ser under Universal Serial Bus-controllere. Når det er gjort, genstart din computer for at tvinge driverne til at blive installeret igen.

Metode 7: Deaktiver USB Selective Suspend-indstillingen

Windows gør, hvad det kan for at spare på energien, især på batteridrevne enheder som bærbare computere. USB Select Suspend er en indstilling, der gør det muligt for Windows at deaktivere ubrugte USB-porte i et forsøg på at reducere strømforbruget. Imidlertid kan denne indstilling ofte forårsage problemer, da Windows sommetider kan deaktivere porte, som du faktisk ønsker at bruge.

For at løse dette skal du deaktivere USB Selective Suspend-indstillingen i din strømplan for at sikre, at den port, du tilslutter til, er brugbar.Følg disse trin for at deaktivere USB Selective Suspend via strømstyring:

 1. Klik på Start. Søg efter “Kontrolpanel” og åbn det.open control panel
 2. Klik på Hardware og lyd.Klik på Hardware og lyd
 3. Klik på Strømstyring.Klik på Strømstyring.
 4. Klik på Rediger planindstillinger.Klik på Rediger planindstillinger.
 5. Klik på Ændre avancerede strømstyringsindstillinger.Ændre avancerede strømstyringsindstillinger
 6. Klik på rullemenuerne USB-indstillinger og derefter USB selective suspend-indstilling. Ændre værdierne til Deaktiveret.Klik på rullemenuerne USB-indstillinger og derefter USB selective suspend-indstilling
 7. Klik på Anvend, derefter OK.

Hvis du skifter til en anden strømplan, skal denne indstilling også opdateres for den pågældende plan.

Metode 8: Deaktiver strømbesparelsesfunktionen for USB-hovedhubben

Dine USB-hovedhubber har også egne indstillinger, som bestemmer, hvornår de skal være aktiverede eller deaktiverede for at spare strøm. Når strømbesparelsesfunktionen er aktiveret, har Windows mulighed for at slukke for USB-porten for at spare strøm.

Igen kan Windows nogle gange deaktivere USB-portene, selvom de bruges. Som følge heraf vil dit USB-drev ikke blive genkendt, når det er tilsluttet en deaktiveret USB-port. Du kan forhindre Windows i at gøre dette ved manuelt at deaktivere strømbesparelsesfunktionen for hver USB-hovedhub, som vi viser dig herunder.

 1. Højreklik på Start og klik på Enhedshåndtering.launch device manager
 2. Udvid Universal Serial Bus controllere og højreklik på USB-hovedhub. Klik på Egenskaber.open usb root hub settings
 3. Klik på Strømstyring, og fjern markeringen i Tillad computeren at slukke for denne enhed for at spare strøm. Klik på OK.forhindre Windows i at deaktivere USB-port

Metode 9: Gendan til et tidligere genoprettelsespunkt

Hvis ingen af de tidligere metoder har fungeret, kan du gøre et sidste forsøg på at løse problemet ved at rulle dit system tilbage til et tidligere tidspunkt.

Gendannelsespunkter er snapshots, der indeholder dine systemindstillinger, drivere og software på det tidspunkt, hvor de blev oprettet. Hvis dette problem skyldes forkerte indstillinger, kan du gendanne dit system til en tid, hvor USB virkede fint.

Bemærk: At gendanne dit system med et gendannelsespunkt vil slette enhver software eller hardware drivere, du har installeret siden tidspunktet for dens oprettelse. Derfor, sikkerhedskopier alt, hvad du ønsker at beholde.

Følg disse trin for at gendanne dit system ved hjælp af systemgendannelse:

 1. Klik Start. Søg efter “Kontrolpanel” og åbn det.åbn kontrolpanel
 2. Skift visningstilstand til Små ikoner eller Store ikoner, og klik derefter på Gendannelse.vælg gendannelse
 3. Klik på Åbn Systemgendannelse.åbn systemgendannelse
 4. Klik på Næste.start systemgendannelse
 5. Vælg et gendannelsespunkt og klik på Næste.vælg gendannelsespunkt
 6. Klik på Afslut.bekræft systemgendannelse

Konklusion

Når dit USB-drev støder på et problem, der gør det uigenkendeligt, kan det være svært at fastslå, hvad der er gået galt. Uanset årsagen er der en række måder, du kan adressere problemet på.

Start med det små. Forsøg at isolere problemet og tilslut USB-drevet direkte til en port på dit bundkort. Hvis det ikke løser problemet, kan du prøve at køre Windows’ fejlfinding for hardware og opdatere eller geninstallere USB-drevets drivere. Prøv derefter at deaktivere strømbesparende indstillinger forbundet med de USB-porte, du bruger.

Hvis ingen af de ovenstående løsninger virker, kan du altid forsøge at rulle dit system tilbage ved hjælp af et gendannelsespunkt. Men vær opmærksom på, at dette også vil rulle eventuelle programmer, du har installeret, og indstillinger, du har ændret, tilbage.

FAQ:

At åbne et USB-flashdrev fysisk er en forsigtig proces, da du risikerer at beskadige de interne komponenter. En typisk USB har en bagplade og en forplade, der holdes sammen af et klikdesign. Du skal forsigtigt bøje kabinettet væk ved at bruge et fladt værktøj, som f.eks. en flad skruetrækker. Arbejd dig forsigtigt rundt om USB'en ved at bøje hver side, indtil kabinettet åbner.
For det første, tilslut USB'en til en port på dit bundkort i stedet for dit computerkabinet. Hvis din enhed stadig ikke vises, kan du forsøge at køre fejlfinding for Hardware og Enheder for at få Windows til at løse problemet for dig.
 1. Højreklik på Start og vælg Windows PowerShell (Admin).
 2. Skriv msdt.exe -id DeviceDiagnostic og tryk på Enter.
 3. Klik på Næste og følg vejledningen for at scanne din computer og rette relaterede problemer.
Der kan være mange grunde til, at din USB ikke vises på din computer. Det kan være noget så simpelt som en defekt USB-port. For at sikre, at din USB kan læses af dit system, er det godt at tjekke driverne for at sikre, at de er opdaterede og ikke beskadigede. Følg disse trin for at opdatere dine drivere eller geninstallere dem og gendanne et USB-drev, der ikke genkendes.
 1. Højreklik på Start og vælg Enhedshåndtering.
 2. I dropdown-menuen Diskdrev højreklikker du på din USB og klikker på Egenskaber.
 3. Klik på fanebladet Driver, og klik derefter på Opdater driver.
 4. Klik på Søg automatisk efter drivere. Hvis der ikke findes nogen, fortsæt til næste trin.
 5. Klik på Luk.
 6. Klik på Afinstaller enhed.
 7. Klik på Afinstaller. Afkobl din USB og tilslut den igen.
En række ting kan forårsage, at en USB-nøgle fejler, herunder (men ikke begrænset til):
 • Ukorrekt afkobling
 • Fysisk beskadigelse
 • Skader på filsystemet
 • Malware-infektion
 • Beskadigede eller forældede drivere
Du bør gendanne data fra USB-drevet ved hjælp af et datagendannelsesværktøj og derefter hurtigt formatere USB-drevet for at løse problemet, der forårsager, at denne fejlmeddelelse vises.
En defekt USB-nøgle kan tyde på underliggende skader, der forværres over tid. Det bedste er at gendanne data fra USB-drevet og derefter formatere det for at adressere eventuelle logiske skader, det måtte have pådraget sig.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane er en indholdsforfatter med en passioneret interesse for teknologi, og han producerer ofte indhold relateret til hardware, datagendannelse og forbrugerelektronik. Når han ikke skriver, opdager han ny musik og arbejder på sine egne hjemmesider.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required