Kuinka palauttaa tietoja Macin kiintolevyltä PC:lle

manuviraj
Kirjoittanut
Hyväksymä.
51

recover data from mac to pcHaluatko palauttaa tiedostoja Macin kovalevyltä Windows-tietokoneeseen? No, se ei ole rakettitiedettä, mutta ei kaukanakaan siitä. Alla olevat osiot auttavat sinua valitsemaan parhaan tavan siirtää tiedostoja Maciltasi Windows-tietokoneellesi, sekä palauttamaan tietoja Macin asemalta Windows-tietokoneella.

Onko mahdollista palauttaa tiedostoja Mac-asemalta Windows-tietokoneella?

Kyllä. Itse asiassa todellinen datan palautusprosessi on melko yksinkertainen, kiitos kolmannen osapuolen datan palautusohjelmien.

Mutta Mac-aseman liittäminen PC:hen voi olla hankalaa, erityisesti kun haluat palauttaa tietoja Macin SSD:ltä. Vanhempien Macien (ennen 2016) tapauksessa SSD tai HDD ei ole juotettu emolevyyn kiinni, mikä mahdollistaa aseman suoran liittämisen Windows-PC:hen. Voit tehdä tämän kahdella tavalla – käyttämällä levykelkkaa tai, jos mahdollista, suoraan liittämällä aseman M.2- tai SATA-liittimiin.

Windows pyytää sinua alustamaan Mac-aseman heti, kun liität sen tietokoneeseesi. Sulje tämä kehote äläkä alusta asemaa, sillä se voi merkittävästi vähentää täydellisen tietojen palautuksen mahdollisuuksia.

Jotta voisit käyttää Mac-tietokoneita, joissa SSD on juotettu emolevyyn, sinun on käynnistettävä macOS:n palautustila, luotava levykuvan asemasta ja skannattava kyseinen levykuva Windows PC:ssä. Käsittelemme tätä aiheessa tietojen palautus -osiossa tässä artikkelissa.

Yleensä Mac, jolla on käynnistymisongelmia, käynnistyy automaattisesti palautustilaan. Jos se ei käynnisty, tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää manuaalisesti palautustilaan käynnistämisestä Apple Silicon – ja Intel Mac -tietokoneilla.

Kuinka palauttaa tietoja Macin kovalevyltä PC:lle

Tiedostoja voi palauttaa Macin asemalta Windows-tietokoneella usealla eri tavalla. Käyttämäsi menetelmä riippuu siitä, haluatko palauttaa poistettuja tietoja vai siirtää ne vain Macin asemalta Windows-tietokoneelle.

Menetelmä 1: Käytä tietojenpalautusohjelmistoa

Kätevä tapa palauttaa tietosi Macista Windowsissa on käyttää tietojenpalautusohjelmaa. Verkossa on useita tietojenpalautussovelluksia, mutta sinun on valittava sellainen, joka on yhteensopiva Windowsin kanssa ja tunnistaa Macille ominaiset tiedostojärjestelmät.

Tässä oppaassa valitsimme käyttää ohjelmaa Disk Drill, sillä se on täydellinen valinta tähän tilanteeseen. Sovellus on helppokäyttöinen, sillä on todistettu toimivuushistoria, ja se toimii APFS- ja HFS/HFS+-tiedostojärjestelmien kanssa (lisäksi muiden yleisten Windowsin ja universaalien tiedostojärjestelmien kanssa). Disk Drill on saatavilla sekä macOS- että Windows-käyttöjärjestelmille.

Huom: Jos Macissasi on juotettu SSD, sinun tulee luoda kovalevyasemasta levykuva. Tehdäksesi tämän tarvitset ulkoisen aseman, jossa on riittävästi tallennustilaa Mac-asemasi levykuvan tallentamiseen. Käynnistä sen jälkeen palautustilaan ja luo levykuva Macisi asemasta käyttäen Levynhallintaa. Muista valita levykuvan muodoksi DMG (jos haluat skannata sen käyttäen Disk Drill -sovellusta). Vaihtoehtoisesti voit käyttää Disk Drill -sovellusta macOS:n palautustilassa skannataksesi aseman suoraan tai luodaksesi levykuvan käyttäen sovelluksen Tavu tavulta -varmuuskopiointiominaisuutta. Tämä menetelmä ei toimi malleilla, joissa on T2, M1 ja M2 -siruja.

Disk Drillin tietojen palautusprosessi on seuraava:

  1. Lataa Disk Drill ja asenna se.
  2. Avaa Disk Drill. Jos soveltuu, klikkaa Liitä levykuva, selaa Macisi levykuvaa ja klikkaa sitä kahdesti. Se lisätään tallennuslaitteiden listalle liitetyn aseman tavoin.Liitä levykuva -vaihtoehto Disk Drillissä.
  3. Valitse Macin asema tai levykuva ja klikkaa Etsi kadonneita tietoja.Etsi kadonneita tietoja Disk Drillissä.
  4. Klikkaa Tarkastele löydettyjä kohteita. Jos haluat tarkastella tiettyä tiedostotyyppiä, klikkaa sen sijaan asiaankuuluvaa vaihtoehtoa (Kuvat, Video, Audio, Dokumentit, Arkistot ja Muut).Tarkastele löydettyjä kohteita -näkymä Disk Drillissä.
  5. Laajenna Olemassaolevat -osiota nähdäksesi tiedostot, jotka ovat tällä hetkellä tallennettuna Macisi asemalle. Nähdäksesi poistetut tiedostot, jotka voidaan palauttaa, laajenna Poistetut tai kadonneet ja Uudelleenrakennetut -osiot.Tietojenpalautusosiot Disk Drillissä.
  6. Valitse tiedostot, joita haluat palauttaa, ja klikkaa Palauta. Disk Drill näyttää esikatselun valitusta tiedostosta, mutta voit manuaalisesti esikatsella mitä tahansa tiedostoa klikkaamalla silmäkuvaa tiedostonimen vieressä.Palautettavissa olevien tiedostojen lista Disk Drillissä.
  7. Valitse palautuskohde ja klikkaa Seuraava.Palautuskohteen kehote Disk Drillissä.
  8. Disk Drill palauttaa valitut tiedostot. Windowsissa voit palauttaa jopa 500 MB tietoja. Lisäpalautus vaatii Disk Drill Pron lisenssin.

Menetelmä 2: Lataa tiedostoja iCloud-varmuuskopiosta

Jos olet aiemmin ottanut iCloud Driven käyttöön Macissasi, työpöydän ja Asiakirjat-kansioiden tiedostot on todennäköisesti synkronoitu iCloudiin. Lisäksi kaikki tiedostot, jotka olet siirtänyt iCloud Driveen Finderissa, ovat myös saatavilla.

Ladataksesi tiedostoja, jotka on varmuuskopioitu iCloud Driveen, seuraa näitä vaiheita:

  1. Avaa iCloud-sivusto Windows PC:si verkkoselaimessa.
  2. Napsauta Drive-vaihtoehtoa.Drive-vaihtoehto iCloud-kojelaudassa.
  3. Napsauta Selaa, etsi sitten palautettavat tiedostot, valitse ne ja napsauta Lataa-painiketta.Lataa-painike iCloudissa.

Menetelmä 3: Verkko-ominaisuuksien käyttö Macissa ja Windowsissa

Jos Macisi toimii kunnolla, ja haluat vain siirtää tietoja siitä Windows-tietokoneelle (ei tiedonpalautusta), voit käyttää macOS:n tiedostonjakotoimintoa tai luoda jaetun kansion Windowsissa.

Jotta tiedostojen jakaminen toimisi, molempien laitteiden on oltava yhdistettynä samaan verkkoon. Voit myös yhdistää PC:n ja Macin suoraan käyttämällä ethernet-kaapelia. Uudemmilla Maceilla saatat tarvita USB-C:stä Ethernet-adapterin tämän tekemiseen.

Käytä tiedostonjakoa Macilla

  1. Napsauta Apple-valikkoa ja valitse Järjestelmäasetukset.Järjestelmäasetukset macOS:ssa.
  2. Napsauta Yleiset sivupalkissa ja valitse Jako.Jakamisasetus Yleiset-asetukset macOS:ssa.
  3. Ota käyttöön Tiedostonjako ja napsauta sitten i-painiketta päälle/pois-liukusäätimen vieressä.Tiedostonjaon päälle/pois-kytkin macOS:ssa.
  4. Kirjaa ylös tässä ikkunassa näkyvä verkkosoite. Tämän jälkeen napsauta Asetukset.Jaon asetukset.
  5. Ruksaa käyttäjätilisi ja napsauta Valmis.Ruksattu käyttäjätili.
  6. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella kansiota Jaetut kansiot-osiossa ja valitse Lisäasetukset.Lisäasetukset Jaossa.
  7. Ruksaa vaihtoehto Salli vierailijakäyttäjät ja napsauta OK.Salli vierailijakäyttäjät -ruutu.
  8. Nyt Järjestelmäasetuksissa siirry kohtaan Verkko > Wi-Fi.Verkko > WiFi macOS:ssa.
  9. Napsauta Tiedot-painiketta aktiivisen yhteytesi vieressä.WiFi asetukset macOS:ssa.
  10. Napsauta WINS-vaihtoehtoa sivupalkissa. Kirjoita Windows-työryhmäsi nimi. Oletuksena se on usein MSHOME tai WORKGROUP. Tässä ohjeet Windows-työryhmäsi nimen löytämiseksi.WINS-vaihtoehto macOS:ssa.
  11. Napsauta OK.
  12. Avaa Windows-tietokoneesi ja kirjoita Windows Explorerin osoiteriville tai Käynnistä-valikon hakuun verkkosoite kahdella kenoviivalla (ilman smb-etuliitettä), jonka kirjasit ylös vaiheessa 4 ja paina Enter.
  13. Pääset käsiksi Macisi tiedostoihin ja voit liikuttaa niitä vapaasti.

Luo verkkokansio Windowsiin

  1. Avaa Tiedostonhallinta (Windows-näppäin + E) ja luo uusi kansio valitsemaasi paikkaan.
  2. Napsauta kansio hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näytä lisää vaihtoehtoja > Anna käyttöoikeus > Tietyille henkilöille.Anna käyttöoikeus -vaihtoehto.
  3. Valitse avattavasta valikosta Kaikki. Sen jälkeen klikkaa Lisää > Jaa. Klikkaa Valmis.Jaetun kansion asetukset Windowsissa.
  4. Nyt avaa Finder Macillasi. Varmista, että Windows-PC ja Macisi ovat yhdistetty samaan verkkoon.
  5. Klikkaa sivupalkissa Verkko ja kaksoisnapsauta Windows-PC:täsi.
  6. Näytön oikeassa yläkulmassa klikkaa Yhdistä nimellä -vaihtoehtoa.Yhdistä nimellä -vaihtoehto Finderissa.
  7. Valitse Rekisteröitynyt käyttäjä -vaihtoehto. Kirjoita Windows-käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja klikkaa Yhdistä.Käyttäjätunnistetiedot macOS Verkkokansio.
  8. Pääset käsiksi kansioon ja voit kopioida tiedostoja siihen.

Menetelmä 4: Käytä ammattimaista tietojen palautuspalvelua

Jos Mac-tietokoneesi kovalevy on fyysisesti vaurioitunut tai Windows ei tunnista sitä lainkaan, on parasta ottaa yhteyttä ammattimaiseen tietojen palautuspalveluun. Vaikka palvelu onkin kallis, tietojen palautuksen asiantuntijat pystyvät palauttamaan tietosi jopa kaikkein toivottomimmassa tilanteessa. Sinun tulisi myös valita tämä menetelmä, jos tiedot ovat kriittisiä ja ne on palautettava hinnalla millä hyvänsä.

Tässä yleiskatsaus siitä, mitä odottaa ottaessa yhteyttä ammattimaiseen tietojen palautuspalveluun:

  1. Ota yhteyttä ammattimaiseen tietojen palautusyritykseen ja kuvaile tietojen katoamistilanteesi.
  2. Vie kovalevysi yrityksen hyväksymään jättöpisteeseen tai lähetä se heille.
  3. He arvioivat asemasi ja palaavat sinulle tarjouksen kanssa. Arviointi on yleensä ilmainen.
  4. Päätä, haluatko jatkaa tietojen palauttamista vai et.
  5. Jos jatkat prosessia, tiedot palautetaan ja lähetetään sinulle uudelle levylle.

Yhteenveto

Siirtäminen tai tietojen palauttaminen Mac-tietokoneen asemalta PC:lle voi olla hieman hankalaa, johtuen pääasiassa tiedostojärjestelmien eroista. Hyvä tietojen palautusohjelma voi auttaa sinua ylittämään tämän esteen. Suosittelemme silti, että teet säännöllisiä varmuuskopioita kaikista tärkeistä tiedoistasi, maksimaalisen suojan saavuttamiseksi tietojen menetyksen varalta.

UKK

Kyllä, voit alustaa Mac-kovalevyn käytettäväksi Windowsissa, käyttämällä Levynhallinta- tai Diskpart-työkalua.
Ulkoisen kovalevyn käyttämiseksi sekä Windows- että macOS-käyttöjärjestelmissä, alusta se exFAT-tiedostojärjestelmään.
Tämä riippuu siitä, mihin tiedostojärjestelmään asema on alustettu. Jotkut tiedostojärjestelmät, kuten FAT ja exFAT toimivat sekä Windowsissa että macOS:ssa, kuitenkin jos asema käyttää APFS- tai HFS/HFS+-tiedostojärjestelmää, se ei toimi Windowsissa.
Mac-kovalevyn muuntaminen Windows-käyttöön ilman tietojen menetystä edellyttää ensin levyn varmuuskopion luomista. Tämän jälkeen liitä asema Windows-tietokoneeseen ja alusta se NTFS-tiedostojärjestelmään.
manuviraj
Manuviraj Godara on ammattitaitoinen sisällöntuottaja, jolla on yli 4 vuoden kokemus alalta. Hänen jatkuvasti kasvava kiinnostuksensa ja kokemuksensa teknologiaan innostaa häntä tuottamaan sisältöä tietojen palautukseen ja kuluttajateknologiaan liittyen. Voit myös löytää hänen töitään sivustoilta MakeUseOf.com ja HandyRecovery.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.