Hur man återställer data från en Mac-hårddisk till en PC

manuviraj
Skriven av
Godkänd av
58

återställa data från mac till pcLetar du efter att återställa filer från en Macs hårddisk till en Windows-dator? Nå, det är inte raketvetenskap, men inte alltför långt ifrån det heller. Avsnitten nedan kommer att hjälpa dig välja bästa sättet att flytta filer mellan din Mac och din Windows-PC, samt återställa data från Macs enhet på en Windows-PC.

Är det möjligt att återställa filer från en Mac-enhet på en Windows PC?

Ja. Faktum är att själva dataåterställningsprocessen är ganska enkel, tack vare tredjepartsprogram för dataåterställning.

Men, att ansluta Mac-enheten till din dator kan vara knepigt, särskilt när du vill återställa data från en Mac SSD. I fallet med äldre Macar (pre-2016) är inte SSD:n eller HDD:n lödd på moderkortet, vilket gör att du kan koppla direkt enheten till en Windows-PC. Du kan göra detta på två sätt – använda ett skal för hårddisk, eller, om möjligt, direkt ansluta enheten med M.2 eller SATA-portar.

Windows kommer att uppmana dig att formatera Mac-enheten så snart du ansluter den till din dator. Stäng denna uppmaning och formatera inte enheten, eftersom det kan minska chanserna för en fullständig dataåterställning avsevärt.

På Mac-datorer där SSD:n är fastlödd på moderkortet behöver du använda macOS återställningsläge, skapa en diskavbildning av enheten och skanna den diskavbildningen på en Windows-PC. Vi kommer att beröra detta i avsnittet om dataåterställning av denna artikel.

Vanligtvis startar en Mac som har problem vid uppstart automatiskt i återställningsläge. Om den inte gör det, här är allt du behöver veta om att manuellt starta i återställningsläge på Apple Silicon och Intel Macs.

Hur man återställer data från en Mac-hårddisk till en PC

Det finns flera sätt att återställa filer från din Macs enhet på en Windows-dator. Metoden du använder beror på om du önskar återställa raderade data, eller helt enkelt överföra data från din Macs enhet till en Windows-dator.

Metod 1: Använd programvara för dataåterställning

Ett bekvämt sätt att återställa din Macs data på Windows är att använda ett dataåterställningsprogram. Det finns flera dataåterställningsappar på webben, men du behöver välja en som är kompatibel med Windows och som känner igen Mac-specifika filsystem.

För den här guiden har vi valt att använda Disk Drill, eftersom det är perfekt lämpad för detta scenario. Appen är lättanvänd, har ett beprövat track record, och fungerar med APFS och HFS/HFS+ filsystem (utöver andra vanliga Windows och universella filsystem). Disk Drill finns tillgänglig för både macOS och Windows.

Obs: För Macar med inlödda SSD-enheter måste du skapa en diskavbildning av enheten. För att göra detta behöver du en extern enhet med tillräckligt med lagringsutrymme för att spara din Mac-enhetens diskavbildning. Starta sedan om i återhämtningsläge och skapa en diskavbildning av din Mac’s enhet med Diskverktyg. Kom ihåg att välja DMG-formatet för diskavbildningen (om du vill skanna den med Disk Drill). Alternativt kan du använda Disk Drill i macOS återhämtning för att direkt skanna enheten eller skapa en diskavbildning med hjälp av appens funktion för byte-till-byte säkerhetskopia. Denna metod kommer inte att fungera på modeller med T2, M1 och M2-chip.

Processen för dataräddning i Disk Drill är som följer:

 1. Ladda ner Disk Drill och installera det.
 2. Öppna Disk Drill. Om det är tillämpligt, klicka på Anslut diskavbildning, sök efter din Macs diskavbildning och dubbelklicka på den. Den kommer att läggas till i listan över lagringsenheter som en monterad enhet.Alternativet Anslut diskavbildning i Disk Drill.
 3. Välj Mac-enheten eller diskavbildningen och klicka på Sök efter förlorade data.Sök efter förlorade data Disk Drill.
 4. Klicka på Granska funna objekt. Om du vill visa en viss filtyp, klicka istället på det relevanta alternativet (Bilder, Video, Ljud, Dokument, Arkiv och Annat).Skärmen Granska funna objekt i Disk Drill.
 5. Utöka avsnittet Befintliga för att visa filer som för närvarande är lagrade på din Macs enhet. För att visa raderade filer som kan återställas, utöka sektionerna Raderade eller förlorade och Återskapade.Dataåterställningssektioner i Disk Drill.
 6. Välj de filer du vill återställa och klicka på Återställ. Disk Drill kommer att visa en förhandsgranskning av den för närvarande valda filen, men du kan manuellt förhandsgranska vilken fil som helst genom att klicka på ögonikonen bredvid ett filnamn.Lista över återställbara filer i Disk Drill.
 7. Välj ett återställningsmål och klicka Nästa.Förfrågan om återställningsmål i Disk Drill.
 8. Disk Drill kommer att återställa de utvalda filerna. Du kan återställa upp till 500 MB data på Windows. Ytterligare återställning kräver en Disk Drill Pro-licens.

Metod 2: Ladda ner filer från en iCloud-säkerhetskopia

Om du tidigare hade aktiverat iCloud Drive på din Mac var det troligt att filer i skrivbords- och dokumentmapparna synkroniserades med iCloud. Dessutom kommer alla filer som du har flyttat till iCloud Drive i Finder också att vara tillgängliga.

För att ladda ner filer som säkerhetskopierats till iCloud Drive, följ dessa steg:

 1. Öppna iCloud-webbplatsen i din Windows-dators webbläsare.
 2. Klicka på alternativet Drive.Drive-alternativ på iCloud-instrumentpanelen.
 3. Klicka på Bläddra, navigera sedan till de filer du vill återställa, välj dem och klicka på Ladda ner-knappen.Ladda ner-knappen iCloud.

Metod 3: Använd Nätverksfunktioner på Mac och Windows

Om din Mac fungerar som den ska och du bara önskar att överföra data från den till en Windows PC (ingen dataåterställning), kan du använda macOS: funktion för fildelning eller skapa en delad mapp i Windows.

För att fildelning ska fungera måste båda enheterna vara anslutna till samma nätverk. Du kan också direktansluta din PC och Mac med en ethernetkabel. På nyare Macar kan du behöva en USB-C till Ethernet-adapter för att göra detta.

Använd fildelning på en Mac

 1. Klicka på Äppel-menyn och välj Systeminställningar.Systeminställningar i macOS.
 2. Klicka på Allmänt i sidofältet och välj Delning.Delningsalternativ i Allmänna inställningar macOS.
 3. Aktivera Fildelning och klicka sedan på i-knappen bredvid av/på-reglaget.På/av-knapp för fildelning i macOS.
 4. Skriv ner nätverksadressen som visas i detta fönster. Klicka sedan på Alternativ.Delningsalternativ.
 5. Kryssa i ditt användarkonto och klicka på Klar.Kryssa i användarkonto.
 6. Högerklicka på mappen i avsnittet Delade mappar och välj Avancerade alternativ.Avancerade alternativ för delning.
 7. Kryssa i alternativet Tillåt gästanvändare och klicka på OK.Kryssruta för tillåt gästanvändare.
 8. Gå nu i Systeminställningar till Nätverk > Wi-Fi.Nätverk > WiFi i macOS.
 9. Klicka på Detaljer bredvid din aktiva anslutning.WiFi-inställningar i macOS.
 10. Klicka på alternativet WINS i sidofältet. Skriv in namnet på din Windows-arbetsgrupp. Den är vanligtvis MSHOME eller WORKGROUP som standard. Här är hur du hittar namnet på din Windows-arbetsgrupp.WINS-alternativ macOS.
 11. Klicka på OK.
 12. Öppna din Windows-dator och i adressfältet i Utforskaren, eller i Startmenyns Sök, skriv in nätverksadressen, inklusive de två bakåtstrecken (utan smb-prefixet) du skrivit ner i steg 4 och tryck Enter.
 13. Du kommer att kunna komma åt din Macs filer och fritt flytta dem.

Skapa en nätverksmapp i Windows

 1. Öppna Utforskaren (Windows-tangenten + E) och skapa en ny mapp på en plats som du själv väljer.
 2. Högerklicka på mappen och välj Visa fler alternativ > Ge åtkomst till > Specifika personer.Ge åtkomst till-alternativet.
 3. Välj Alla från rullgardinsmenyn. Klicka sedan på Lägg till > Dela. Klicka på Klart.Inställningar för delad mapp i Windows.
 4. Öppna nu Finder på din Mac. Se till att din Windows-PC och Mac är anslutna till samma nätverk.
 5. Klicka på Nätverk i sidofältet och dubbelklicka på din Windows-PC.
 6. I det övre högra hörnet av skärmen klickar du på alternativet Anslut som.Anslut som-alternativet i Finder.
 7. Välj alternativet Registrerad användare. Skriv in ditt Windows användarnamn och lösenord och klicka på Anslut.Användaruppgifter för macOS Nätverk-mapp.
 8. Du kommer att kunna komma åt mappen och kopiera filer till den.

Metod 4: Använd en professionell tjänst för dataåterställning

Om din Macs hårddisk är fysiskt skadad, eller inte alls kan upptäckas av Windows, är det bäst att kontakta en professionell tjänst för dataåterställning. Trots att det är kostsamt kommer dataåterställningsexperter att kunna återställa dina data även i de mest akuta situationerna. Du bör också välja denna metod om datan är kritisk och måste återställas till varje pris.

Här är en översikt över vad du kan förvänta dig när du kontaktar en professionell tjänst för dataåterställning:

 1. Kontakta ett professionellt företag för dataåterställning och beskriv din situation med datanförlust.
 2. Lämna din hårddisk på företagets godkända inlämningsplats, eller skicka den till dem.
 3. De kommer att utvärdera din enhet och återkomma till dig med en offert. Utvärderingen är vanligtvis kostnadsfri.
 4. Bestäm om du önskar fortsätta med dataåterställningen eller inte.
 5. Om du fortsätter med det kommer datan att återskapas och skickas till dig på en ny hårddisk.

Slutsats

Att överföra eller återställa data från din Macs enhet till en PC kan vara lite knepigt, huvudsakligen på grund av skillnaden i filsystem. Ett bra program för dataåterställning kan hjälpa dig att övervinna detta hinder. Vi föreslår dock fortfarande att du skapar regelbundna säkerhetskopior av all din viktiga data, för maximalt skydd mot förlust av data.

Vanliga frågor

Ja, du kan formatera en Mac-hårddisk för användning i Windows, med hjälp av verktygen Diskhantering eller Diskpart.
För att använda en extern hårddisk på både Windows och macOS, formatera den till filsystemet exFAT.
Detta beror på vilket filsystem disken är formaterad till. Vissa filsystem, som FAT och exFAT, fungerar på både Windows och macOS, men om disken använder filsystemet APFS eller HFS/HFS+ kommer den inte att vara användbar på Windows.
För att konvertera din Mac-hårddisk till Windows utan att förlora data måste du först skapa en säkerhetskopia av disken. Anslut sedan disken till en Windows-PC och formatera den till NTFS-filsystemet.
manuviraj
Manuviraj Godara är en professionell innehållsskribent med över 4 års erfarenhet. Hans ständigt växande fascination och erfarenhet av teknik driver honom att skapa innehåll relaterat till dataåterställning och konsumentteknologi. Du kan också hitta hans arbete på MakeUseOf.com och HandyRecovery.
Godkänd av
12 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, databasadministration och reparation av hårdvara.