Hvordan gjenopprette data fra Mac-harddisk til en PC

manuviraj
Skrevet av
Godkjent av
49

gjenopprett data fra mac til pcØnsker du å gjenopprette filer fra en Macs harddisk til en Windows-PC? Vel, det er ikke rakettvitenskap, men det er heller ikke langt unna. Avsnittene nedenfor vil hjelpe deg med å velge den beste måten å flytte filer mellom Mac-en og din Windows-PC på, samt gjenopprette data fra Mac-ens stasjon på en Windows-PC.

Er det mulig å gjenopprette filer fra en Mac-disk på en Windows-PC?

Ja. Faktisk er selve datagjenopprettingsprosessen ganske enkel, takket være tredjeparts datagjenopprettingsprogrammer.

Men å koble Mac-disken til PC-en din kan være vanskelig, spesielt når du ønsker å gjenopprette data fra en Mac SSD. I tilfellet med eldre Mac-er (pre-2016), er ikke SSD-en eller HDD-en loddet fast på hovedkortet, noe som gjør at du kan koble disken direkte til en Windows-PC. Dette kan du gjøre på to måter–bruke et diskkabinett, eller, om mulig, koble disken direkte til via M.2- eller SATA-portene.

Windows vil be deg om å formatere Mac-disken så snart du kobler den til PCen din. Lukk denne oppfordringen og ikke formater disken, da det kan sterkt redusere sjansene for fullstendig datagjenoppretting.

På Mac-er som har SSD-en loddet fast til hovedkortet, må du bruke macOS gjenopprettingsmodus, lage et diskbilde av disken, og skanne det diskbildet på en Windows-PC. Vi vil komme inn på dette i delen om datagjenoppretting i denne artikkelen.

Vanligvis vil en Mac som har oppstartsproblemer automatisk starte i gjenopprettingsmodus. Hvis den ikke gjør det, kan du lese alt du trenger å vite om hvordan du starter manuelt i gjenopprettingsmodus på Apple Silicon og Intel Macs.

Hvordan gjenopprette data fra en Mac-harddisk til en PC

Det finnes flere måter å gjenopprette filer fra Mac-enhetens stasjon på en Windows-PC. Metoden du bruker vil avhenge av om du ønsker å gjenopprette slettede data, eller bare overføre dataene fra Mac-enhetens stasjon til en Windows-datamaskin.

Metode 1: Bruk programvare for datagjenoppretting

En praktisk måte å gjenopprette Mac-dataene dine på Windows, er å bruke et datagjenopprettingsprogram. Det finnes flere datagjenopprettingsapper på nettet, men du må velge en som er kompatibel med Windows og som gjenkjenner Mac-spesifikke filsystemer.

For denne opplæringen valgte vi å bruke Disk Drill, ettersom det passer perfekt for dette scenariet. Appen er enkel å bruke, har et bevist renommé, og fungerer med APFS- og HFS/HFS+-filsystemer (i tillegg til andre vanlige Windows og universelle filsystemer). Disk Drill er tilgjengelig for både macOS og Windows.

Merk: På Mac-er med loddede SSD-er, trenger du å lage et diskbilde av disken. For å gjøre dette, trenger du en ekstern disk med nok lagringsplass til å lagre diskbildet av din Mac-disk. Deretter starter du i gjenopprettingsmodus og oppretter et diskbilde av Mac-diskens ved hjelp av Diskverktøy. Husk å velge DMG-formatet for diskbildet (hvis du ønsker å skanne det ved hjelp av Disk Drill). Alternativt kan du bruke Disk Drill i macOS-gjenoppretting for å direkte skanne disken eller lage et diskbilde ved hjelp av appens Byte-for-byte-sikkerhetskopi-funksjon. Denne metoden vil ikke fungere på modeller med T2, M1 og M2-brikker.

Prosessen for datagjenoppretting i Disk Drill er som følger:

 1. Last ned Disk Drill og installer det.
 2. Åpne Disk Drill. Hvis aktuelt, klikk på Koble til diskbilde, bla gjennom for å finne diskbildet til din Mac, og dobbeltklikk på det. Det vil bli lagt til i listen over lagringsenheter som en montert stasjon.Koble til diskbilde-valgmulighet i Disk Drill.
 3. Velg Mac-stasjonen, eller diskbildet og klikk på Søk etter tapte data.Søk etter tapte data Disk Drill.
 4. Klikk på Gjennomgå funne elementer. Hvis du ønsker å se en bestemt filtype, klikker du på den relevante valgmuligheten istedenfor (Bilder, Video, Lyd, Dokumenter, Arkiver og Andre).Gjennomgå funne elementer-skjerm i Disk Drill.
 5. Utvid Eksisterende seksjonen for å se filer som for øyeblikket er lagret på Mac-stasjonen din. For å se slettede filer som kan gjenopprettes, utvid Slettet eller tapt og Rekonstruert seksjonene.Datarekonstruksjonsseksjoner i Disk Drill.
 6. Velg filene du ønsker å gjenopprette og klikk på Gjenopprett. Disk Drill vil vise en forhåndsvisning av den for øyeblikket valgte filen, men du kan manuelt forhåndsvise en hvilken som helst fil ved å klikke på øyeikonet ved siden av et filnavn.Liste over filer som kan gjenopprettes i Disk Drill.
 7. Velg et gjenopprettingsmål og klikk Neste.Gjenopprettingsmålpåminnelse i Disk Drill.
 8. Disk Drill vil gjenopprette de valgte filene. Du kan gjenopprette opptil 500 MB data på Windows. Ytterligere gjenoppretting krever en Disk Drill Pro-lisens.

Metode 2: Last ned filer fra en iCloud-sikkerhetskopi

Hvis du tidligere hadde aktivert iCloud Drive på Macen din, ble filer i Skrivebord- og Dokumenter-mappene sannsynligvis synkronisert til iCloud. I tillegg vil eventuelle filer du flyttet til iCloud Drive i Finder, også være tilgjengelige.

For å laste ned filer som er sikkerhetskopiert til iCloud Drive, følg disse trinnene:

 1. Åpne iCloud-nettstedet i nettleseren på din Windows-PC.
 2. Klikk på alternativet Drive.Drive-alternativet i iCloud-instrumentbordet.
 3. Klikk på Bla gjennom, naviger til filene du ønsker å gjenopprette, velg dem og klikk på Last ned-knappen.Last ned-knappen iCloud.

Metode 3: Bruk nettverksfunksjoner på Mac og Windows

Hvis Mac-en din fungerer som den skal, og du bare ønsker å overføre data fra den til en Windows-PC (ingen datagjenoppretting), kan du bruke macOS’ funksjon for fildeling, eller opprette en delt mappe på Windows.

For at fildeling skal fungere, må begge enheter være koblet til samme nettverk. Du kan også koble til PC-en og Mac-en direkte ved hjelp av en ethernet-kabel. På nyere Mac-er kan du trenge en USB-C til Ethernet-adapter for å gjøre dette.

Bruk fildeling på en Mac

 1. Klikk på Apple-menyen og velg Systeminnstillinger.Systeminnstillinger i macOS.
 2. Klikk på Generelt i sidepanelet og velg Deling.Delingsvalg i Generelle Innstillinger macOS.
 3. Slå på Fildeling og deretter klikker du på i-knappen ved siden av På/Av-bryteren.Av/på-bryter for fildeling i macOS.
 4. Noter nettverksadressen som vises i dette vinduet. Klikk deretter på Alternativer.Delingsalternativer.
 5. Merk av brukerkontoen din og klikk på Ferdig.Merk av brukerkonto.
 6. Høyreklikk på mappen i seksjonen Delte Mapper og velg Avanserte alternativer.Avanserte alternativer Deling.
 7. Merk av for Tillat gjestebrukere valgmuligheten og klikk på OK.Avkrysningsboks for tillat gjestebrukere.
 8. Nå, i Systeminnstillinger, gå til Nettverk > Wi-Fi.Nettverk > Wi-Fi i macOS.
 9. Klikk på Detaljer ved siden av din aktive tilkobling.Wi-Fi-innstillinger i macOS.
 10. Klikk på WINS-alternativet i sidepanelet. Skriv inn navnet på din Windows-arbeidsgruppe. Det er vanligvis MSHOME eller WORKGROUP som standard. Her er hvordan du finner navnet på din Windows-arbeidsgruppe.WINS-alternativ macOS.
 11. Klikk på OK.
 12. Åpne din Windows-PC og i Windows Utforskerens adressefelt, eller Søk i Startmenyen, skriv inn nettverksadressen, inkludert de to omvendte skråstrekene (uten smb-prefikset) du noterte i trinn 4 og trykk Enter.
 13. Du vil kunne få tilgang til filene på din Mac og fritt flytte dem.

Opprett en nettverksmappe på Windows

 1. Åpne Filutforsker (Windows-tasten + E) og opprett en ny mappe på et sted du velger.
 2. Høyreklikk på mappen og velg Vis flere alternativer > Gi tilgang til > Bestemte personer.Gi tilgang til-alternativ.
 3. Velg Alle fra nedtrekksmenyen. Klikk deretter på Legg til > Del. Klikk på Ferdig.Innstillinger for delt mappe i Windows.
 4. Åpne nå Finder på din Mac. Sørg for at din Windows-PC og Mac er tilkoblet samme nettverk.
 5. Klikk på Nettverk i sidepanelet og dobbeltklikk på din Windows-PC.
 6. I øvre høyre hjørne av skjermen, klikk på alternativet Koble til som.Koble til som-alternativ i Finder.
 7. Velg alternativet for Registrert bruker. Skriv inn ditt Windows-brukernavn og passord og klikk på Koble til.Brukeropplysninger macOS Nettverksmappe.
 8. Du vil kunne få tilgang til mappen og kopiere filer til den.

Metode 4: Bruk en profesjonell datarekonstruksjonstjeneste

Hvis Mac-ens harddisk er fysisk skadet, eller den ikke kan oppdages av Windows i det hele tatt, er det best å kontakte en profesjonell tjeneste for datagjenoppretting. Selv om det er dyrt, vil datagjenopprettingseksperter kunne gjenopprette dataene dine selv i de mest alvorlige situasjonene. Du bør også velge denne metoden hvis dataene er kritiske og må gjenopprettes for enhver pris.

Her er en oversikt over hva du kan forvente når du tar kontakt med en profesjonell datagjenopprettingstjeneste:

 1. Kontakt et profesjonelt datasaneringsfirma og beskriv situasjonen med datatapet ditt.
 2. Lever harddisken din til firmaets godkjente avleveringssted, eller send den til dem.
 3. De vil vurdere disken din og komme tilbake til deg med et pristilbud. Evalueringen er vanligvis gratis.
 4. Bestem om du ønsker å gå videre med datasanering eller ikke.
 5. Hvis du går videre med det, vil dataene bli gjenvunnet og sendt til deg på en ny disk.

Konklusjon

Overføring eller gjenoppretting av data fra Mac-en din til en PC kan være litt vanskelig, hovedsakelig på grunn av forskjellen i filsystemer. Et godt datagjenopprettingsprogram kan hjelpe deg med å overvinne denne utfordringen. Vi anbefaler likevel at du jevnlig tar sikkerhetskopi av alle dine viktige data, for maksimal beskyttelse mot tap av data.

OSS

Ja, du kan formatere en Mac-harddisk for bruk i Windows, ved å bruke Diskbehandling eller Diskpart-verktøyet.
For å bruke en ekstern harddisk på både Windows og macOS, formater den til filsystemet exFAT.
Dette vil avhenge av hvilket filsystem disken er formatert til. Noen filsystemer, som FAT og exFAT fungerer på både Windows og macOS, men hvis disken bruker APFS, eller HFS/HFS+ filsystemet, vil den ikke være brukbar på Windows.
For å konvertere Mac-harddisken din til Windows uten å miste data, må du først opprette en sikkerhetskopi av disken. Deretter kobler du disken til en Windows-PC og formatere den til NTFS-filsystemet.
manuviraj
Manuviraj Godara er en profesjonell innholdsforfatter med over 4 års erfaring. Hans stadig voksende fascinasjon og erfaring med teknologi driver ham til å skape innhold relatert til datagjenoppretting og forbrukerteknologi. Du kan også finne hans arbeid på MakeUseOf.com og HandyRecovery.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og maskinvare-reparasjon.