GoPro-genopretningsguide: Gendan slettede GoPro-filer på få minutter

manuviraj
Skrevet af
Godkendt af
52

Gendan slettede GoPro-filer
Takket være deres lille størrelse og fantastiske videokvalitet, har GoPro-kameraer taget verden med storm og givet os noget af det mest utrolige optagelser, som nogensinde er blevet optaget. Desværre oplever ikke alle optagelser lavet med GoPro-kameraer at blive set af nogen. Det skyldes ofte, at de bukker under for nogle af de almindelige årsager til datatab, såsom utilsigtet sletning, formatering eller datakorruption.

Den gode nyhed er, at det ikke kun er muligt at gendanne GoPro-videoer, men det er også ganske ligetil, så længe du har den rigtige data recovery software og ved, hvordan du bruger den, hvilket præcis er, hvor denne guide kommer ind.

Kan du gendanne slettede GoPro-optagelser?

I de fleste tilfælde, ja. Men, datarecovery er en følsom proces—flere faktorer kan påvirke dine chancer for at gendanne slettet GoPro-optagelse.

Her er nogle tips til at maksimere dine chancer for at gendanne slettede GoPro-videoer:

 • Vær proaktiv med hensyn til datagendannelse: Jo før du forsøger at gendanne data, desto bedre. Din GoPro gemmer alt optaget materiale på et micro SD kort. Teknisk set er det slettede materiale stadig på micro SD kortet, men de datablokke det optog er markeret som ledige til brug. At lade for meget tid gå mellem datatab og datagendannelse forøger chancerne for, at det slettede materiale overskrives af nyt materiale, hvilket gør det uopretteligt eller kun delvist gendanneligt.
 • Stop med at bruge din GoPro og fjern SD kortet: Fortsat brug af din GoPro øger sandsynligheden for, at det slettede materiale bliver overskrevet. Det kan også forværre micro SD kortets tilstand, hvis det allerede er korrupt, fysisk beskadiget eller ved at dø. Fjern i stedet micro SD kortet fra din GoPro og opbevar det sikkert, indtil du forsøger datagendannelse.
 • Tilslut Micro SD kortet direkte: Mens der findes flere måder at tilslutte din GoPros micro SD kort til din PC, anbefaler vi, at du sætter micro SD kortet direkte ind i din PC (hvis den har et micro SD kortspor), eller bruger en micro SD kortlæser af høj kvalitet. Dette gør det muligt for datagendannelsesprogrammer at scanne micro SD kortet for slettet materiale effektivt.
 • Vælg et godt datagendannelsesprogram: Den første scanning for datagendannelse er typisk den mest succesfulde. Så sørg for, at du vælger et godt datagendannelsesprogram fra starten. Dobbelttjek at værktøjet fungerer med micro SD kort og understøtter FAT32 og exFAT filsystemerne. Vi anbefaler at vælge et program, der også kan oprette og scanne diskbilleder.

Når du er bekendt med de bedste praksisser for gendannelse af slettede GoPro-optagelser, er det tid til at se, hvordan man faktisk går frem med data gendannelse.

Pro Tip: Tjek GoPro Cloud-lagring

Har du et GoPro abonnement? Dine slettede optagelser kan sandsynligvis findes i GoPro cloud-lagringen, især hvis Auto Upload-funktionen var aktiveret. Hvis den var deaktiveret, vil du kun finde videoer, som du manuelt har uploadet til skyen.

Du kan få adgang til GoPro cloud-lager ved at bruge Quik-appen eller ved at besøge GoPro’s hjemmeside i din webbrowser. GoPros Quik-app gør det også muligt for dig at massehente dine videoer. Udover slettede optagelser kan slettede billeder også gendannes ved hjælp af GoPros cloud-lagerfunktion.

Denne metode vil ikke fungere uden et GoPro abonnementsplan.

Sådan gendannes slettede GoPro-filer med Data Recovery-app

Lad os se på, hvordan man gendanner slettede GoPro-videoer ved hjælp af både Windows- og Mac-versionen af Disk Drill, den bedste software til at gendanne GoPro-videofiler.

Gendan GoPro-filer på Windows

 1. Download, installér og start Disk Drill til Windows. Den grundlæggende version af Disk Drill til Windows er gratis, og den giver dig mulighed for at gendanne op til 500 MB tabte GoPro-filer.Installer Disk Drill på Windows
 2. Derefter skal du indsætte dit GoPro microSD-kort i din PC. Vent på, at kortet bliver genkendt og start Disk Drill. Hvis kortet ikke bliver genkendt, undersøg det for tegn på fysisk skade og prøv en anden microSD-kortlæser.
 3. MicroSD-kortet bør blive vist i hovedvinduet for Disk Drill, og du skal vælge det og klikke på knappen Søg efter tabte data for at scanne det.Vælg dit SD-kort
 4. Giv Disk Drill tid til at scanne microSD-kortet og vælg de filer, du ønsker at gendanne. Du kan bruge filtrene til venstre for at indsnævre scanresultaterne til det, du har brug for.Vælg filerne
 5. Klik på knappen Gendan, og fortæl Disk Drill, hvor den skal gendanne slettede GoPro-filer. Sørg for at vælge en anden lagringsenhed end GoPro microSD-kortet.Vælg destination for at gendanne dine filer

Gendan GoPro-filer på Mac

 1. Download, installer og start Disk Drill til Mac. Mac-versionen af Disk Drill ser anderledes ud end Windows-versionen, men det er ligeså let at lære, hvordan man gendanner slettede GoPro-filer med den.Installér Disk Drill på Mac
 2. Før du begynder gendannelsesprocessen, skal du indsætte dit GoPro microSD-kort i din Mac. Kortet bør blive genkendt med det samme. Hvis det ikke gør, prøv at bruge Førstehjælp i Diskværktøj til at ordne det.
 3. Start Disk Drill til Mac og led efter dit GoPro microSD-kort. Klik på Søg efter tabte data knappen ved siden af det for at scanne det.Scan kortet
 4. Scanningen kan tage noget tid, afhængig af størrelsen på dit kort og dets hastighed. Når den er færdig, vælg de filer du ønsker at gendanne. Du kan klikke på det lille øje-ikon (synlig når man holder musen over en fil) for at forhåndsvise dem.
 5. Klik på Gendan knappen igen og vælg en passende gendannelsesplacering, hvilket er enhver mappe, der ikke er placeret på dit GoPro microSD-kort.

Bedste software til at gendanne GoPro videofiler

GoPro gendannelsessoftware

Alle GoPro-kameraer bruger MP4-filtype og enten h.264-codec eller HEVC (h.265). Den sidstnævnte codec bruges i visse højopløsnings- og højframefrekvens-tilstande, fordi det reducerer filstørrelsen betydeligt uden at nedgradere billedkvaliteten.

Ud over MP4-filer opretter GoPro-kameraer to andre filtyper, men når det kommer til gendannelse af GoPro-filer, er der ingen grund til at bekymre sig om LRV- og THM-filer, da de ikke indeholder ekstra oplysninger, som ikke er indeholdt i de oprindelige videofiler. Så længe du vælger en data recovery softwareløsning, der kan genskabe GoPro-videofiler i MP4 (både h.264 og h.265), burde du være godt på vej.

At vælge et datagendannelsesprogram kan være overvældende, fordi der findes hundreder af sådanne værktøjer, alle hævder de er de bedste til alt. For at gøre tingene nemmere har vi sammensat en liste over de tre bedste datagendannelsesværktøjer til gendannelse af slettede GoPro-videooptagelser. Disse programmer er afprøvede og testet, og de understøtter MP4-filer. Du kan ikke gå galt med nogen af dem:

1. Disk Drill Data Recovery

Disk Drill vælger fil til gendannelse

Med utallige positive online anmeldelser har Disk Drill overbevist mange Windows og Mac brugere om, at data recovery ikke behøver at være kompliceret. Det er klart det mest polerede GoPro gendannelsessoftware der findes, og du kan stole på, at det kan gendanne alle mistede GoPro videofiler med et par enkle klik.

2. PhotoRec

Photorec-grænseflade

Vi er opmærksomme på, at manglen på et grafisk brugergrænseflade gør PhotoRec en smule intimiderende, men det er måske den eneste helt gratis og open-source data recovery-applikation, der pålideligt kan gendanne tabte GoPro-videoer fra ethvert microSD-kort.

3. Recuva

Filer i Recuva

Populær blandt Windows-brugere, Recuva er et brugervenligt softwareprogram, der gør det muligt for sine brugere at gendanne et ubegrænset antal data gratis. Hvor det halter lidt er i data gendannelses ydeevne, men det er forventeligt fra ethvert softwareprogram, der ikke er blevet opdateret i et stykke tid.

  Disk Drill PhotoRec Recuva
Compatibility Windows, Mac Windows, Mac, Linux Windows
Ease of use Easy Difficult  Easy
Performance  Excellent  Great Average
Recovery speed Fast Average Average
File format support 400+ 300+ 50+ 
Preview during scan Yes No Partial 
Scan pause/resume Yes No No
Live chat support Yes No No
Data protection  Yes No No
Price Free trial  Free & open-source Freemium 

Som du kan se, tilbyder Disk Drill ikke kun den bedste ydelse, men også fantastisk brugervenlighed og gendannelseshastighed, hvilket er grunden til, at vi anbefaler det til både Windows- og Mac-brugere. Hvis du ønsker at gendanne tabte GoPro-videoer på Linux, kan du prøve PhotoRec. Forvent bare ikke, at det er særligt brugervenligt.

GoPro Datatabsforebyggelse Tips

Det betyder ikke noget, om du er en professionel videograf eller blot en amatør, der nyder at optage alt fra actionsport til familiestunder, der er visse forebyggelsestips for GoPro datatab, som du skal huske og anvende hver dag:

Tip Beskrivelse
💣 Husk at din GoPro ikke er uopslidelig. Derfor bør du behandle den så pænt som muligt og overveje at købe et etui. Et højkvalitets vandtæt etui kan gøre al forskellen, hvis du nyder at udfordre både dine og din GoPros grænser.
💰 Køb et pålideligt microSD-kort. Ja, det føles skønt at få fat i et microSD-kort med høj kapacitet for næsten ingenting, men du kan ende med at fortryde din beslutning om at spare penge ved ikke at vælge et pålideligt mærke, når det billige microSD-kort holder op med at fungere.
🖥 Sikkerhedskopier regelmæssigt dit optagede materiale til din computer eller skyen. GoPro sælger en ret overkommelig månedsabonnementstjeneste ved navn GoPro PLUS, der lader dig overføre ubegrænsede billeder og 35 timers videooptagelse fra din GoPro til skyen via en mobil enhed.

Med disse tre simple tips burde du kunne sikre dine GoPro-filer og gøre dem tilgængelige, selv når der sker noget med dit GoPro, eller du begår en fejl, når du organiserer optagede videoer.

Afslutning

Slettede optagelser fra GoPro-kameraer kan gendannes, hvis du følger korrekt data recovery etikette og bruger et godt data recovery-program. Før du går i gang med at bruge et data recovery-værktøj, er det bedst først at tjekke din GoPro-skyopbevaring, hvis du har et GoPro-abonnementsplan.

I visse tilfælde, som fysisk skade, anbefaler eksperter ikke gør-det-selv data recovery. Det er bedre at kontakte en professionel data recovery service.

For at forhindre sådanne uheld i fremtiden—lav regelmæssige sikkerhedskopier af dine videoer, brug et micro SD-kort af god kvalitet, og tag forholdsregler for at beskytte GoPro-kameraet, mens du filmer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvis dit GoPro er blevet stjålet, og du ikke har en sikkerhedskopi af dine data, vil du ikke kunne gendanne nogen videoer. Derfor anbefaler vi altid GoPro-brugere at tage en sikkerhedskopi af optaget materiale lokalt eller til skyen.
At gendanne slettede videoer fra GoPro Hero 7 er nemt:
 1. Fjern dit GoPro SD-kort og indsæt det i din computers SD-kortlæser.
 2. Download og installer Disk Drill.
 3. Start programmet og scan dit GoPro SD-kort.
 4. Forhåndsvis & vælg filer til gendannelse.
 5. Gendan alle slettede videoer til en sikker destination.
Ja, du kan gendanne slettede billeder fra din GoPro på enhver Windows- eller Mac-computer. Alt hvad du behøver er et data gendannelsesværktøj som Disk Drill, PhotoRec eller Recuva, og resten er nemt.
manuviraj
Manuviraj Godara er en professionel indholdsforfatter med mere end 4 års erfaring. Hans stadigt voksende fascination og erfaring med teknologi driver ham til at skabe indhold relateret til datagendannelse og forbrugerteknologi. Du kan også finde hans arbejde på MakeUseOf.com og HandyRecovery.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.