Sådan gendannes en slettet Excel-fil på Windows

Robert Agar
Skrevet af
Godkendt af
54

gendan excel-fil

Mange virksomheder og enkeltpersoner opbevarer værdifulde oplysninger i Excel-regneark. Det kan pludselig udgøre et kæmpe problem, hvis du indser, at du har slettet eller mistet en vigtig Excel-fil, som er nødvendig til et møde. Bare rolig. Vi vil vise dig flere måder at gendanne slettede Excel-filer på en Windows-computer.

Sådan gendannes et slettet Excel-dokument på Windows

Inden du begiver dig ud på et data recovery eventyr, skal du forsikre dig om, at du ikke bare har gemt Excel-filen et andet sted og nu bare ikke kan finde den. Du vil måske overveje at søge efter filen på din computer for at se, om den bare er fejlplaceret. Når du har fastslået, at filen virkelig er væk, kan du prøve disse metoder for at få den tilbage.

Metode 1: Gendan en slettet Excel-fil fra Papirkurven

Det første sted, du skal kigge efter din slettede fil, er i Windows Papirkurv. Sådan gør du.

Gendan Excel-filer fra papirkurven

 1. Åbn Papirkurven ved at klikke på dens ikon.
 2. Vælg de filer, du vil gendanne, fra listen over tilgængelige emner.
 3. Højreklik på dit valg og vælg Gendan.
 4. Filerne vil blive gendannet til deres oprindelige placeringer. Du kan også trække filer ud af Papirkurven til en anden mappe eller skrivebordet.

Metode 2: Brug Windows fortryd-funktionen

Her er en anden simpel metode, der kan gendanne en slettet Excel-fil. Ved at bruge tastekombinationen Ctrl-Z fortrydes den sidste kommando, der er indtastet på en Windows-computer. Hvis du indtaster denne kommando umiddelbart efter at have slettet din fil, vil operativsystemet fortryde sletningen og gøre filen tilgængelig igen. Du kan ikke ødelægge noget ved at prøve denne metode, og det kan spare dig for en masse tid, hvis det virker, så giv det et forsøg.

Metode 3: Søg efter autosavede eller midlertidige filer

Det er meget muligt, at du ikke har slettet filen, men simpelthen har glemt det eller var ude af stand til at gemme den. Måske crashede dit system, før du havde chancen for at trykke på gem-knappen. Der er to steder på en Windows-computer, som du kan tjekke, der måske indeholder filen, du ikke kunne gemme.

Automatisk gemte filer

Hvis Excels AutoGendan-funktion er aktiv, kan dine tabte filer være i mappen, hvor AutoGendannede filer gemmes. For at vise navnet på denne mappe skal du bruge følgende fremgangsmåde.

Indstillinger for Excel autogendannelsesfunktion

 1. I Excel skal du klikke på Filer og derefter Indstillinger.
 2. Klik på Gem i venstremenuen for at se, hvordan dine Excel-arbejdsbøger bliver gemt.
 3. Placeringen af AutoGenopret fil er, hvor AutoGenoprettede filer bliver gemt. Hvis AutoGenopret er aktiveret, kan du gå til denne mappe og søge efter din tabte fil. Den kan være blevet generisk omdøbt, så husk at tjekke alle filerne for at finde den, du søger.

Midlertidige filer

Excel-fil i midlertidig mappe

 1. Åbn Start-menuen og skriv %temp% i søgefeltet.
 2. Tryk på Enter for at åbne mappen og se dens indhold.
 3. Søg efter .xls eller .xlsx filer. Filerne kan have generiske filnavne og skal åbnes for at se, om de er det, du har brug for.

Metode 4: Prøv at gendanne en tidligere version af din Excel-fil

Windows 10-brugere kan forsøge at gendanne en tidligere version af en fil fra et systemgendannelsespunkt. Følg disse trin for at give det et forsøg.

Gendan tidligere version af Excel-fil

 1. Åbn Stifinder.
 2. Gå til filen eller mappen, som du gerne vil gendanne til en tidligere version.
 3. Højreklik på elementet, og vælg Tidligere Versioner fra kontekstmenuen.
 4. Vælg den version, du gerne vil gendanne, i listen Filversioner.
 5. Klik på Åbn for at gennemgå filens indhold.
 6. Klik på knappen Gendan for at genoprette filen til dens oprindelige placering. Du bliver bedt om at tillade, at filskrivningen fuldføres.

Metode 5: Gendan fra en sikkerhedskopi

Gendan excel-fil fra filhistorik

Hvis du har for vane at tage backup af din computer, kan du måske genskabe den tabte fil fra dit backupmedie. Afhængigt af hvilken version af Windows du bruger, vil du enten bruge File History (Windows 10) eller Backup and Restore (tidligere versioner end Windows 10). Begge værktøjer tilbyder intuitiv hjælp til at guide dig igennem gendannelsesprocessen. Selvfølgelig skal du have taget en backup af de pågældende filer for at kunne bruge denne gendannelsesmetode.

Metode 6: Brug Disk Drill datarekonstruktionssoftware

Hvis de tidligere metoder ikke er lykkedes med at genskabe din slettede Excel-fil, er det tid til at prøve data recovery med Disk Drill. Her er hvad du skal gøre.

 1. Download og installer Disk Drill til Windows. Som nævnt tidligere, så undlad at downloade og installere på enheden med den mistede fil for ikke utilsigtet at overskrive de data, du ønsker at bevare.
 2. Tilslut en ekstern lagringsenhed, hvis nødvendigt, og start Disk Drill. Vælg disken eller partitionen med den tabte fil.
 3. Klik på Søg efter tabte data-knappen for at begynde scanningen for slettede data.
  Søg på drev for excel-filer
 4. Gennemse de filer, som Disk Drill finder, og vælg de Excel-filer, du ønsker at gendanne.Forhåndsvisning af excel-filer
 5. Klik på Gendan-knappen og vælg en ny placering for de gendannede filer, der ikke er på samme enhed, som oprindeligt mistede dataene.Gendan slettede excel-filer

Konklusion

Der har du det. Du har nu flere metoder til at gendanne en slettet Excel-fil på en Windows-computer. Disk Drill data gendannelsessoftware vil ofte virke, når andre metoder fejler, og en gratis download lader dig identificere de filer, der kan gendannes.

Da Excel-filer ofte indeholder værdifulde oplysninger, foreslår vi, at du vænner dig til regelmæssigt at tage backup af dem. Det er altid en god idé at tage en backup af dine data. Man ved aldrig, hvornår man får brug for det.

Ofte stillede spørgsmål:

Gendannelse af en slettet Excel-fil i Office 2007 kan gøres på flere måder.
 • Brug Excels AutoRecover-funktion;
 • Brug Papirkurven i Windows eller Papirkurven på Mac;
 • Gendan fra en sikkerhedskopi;
 • Gendan filen med CTRL-Z eller Command-Z;
 • Gendan Excel-filer med Disk Drill data recovery software.
Brug disse trin til at gendanne en slettet Excel-fil fra et USB-drev.
 1. Download og installer Disk Drill til din OS platform.
 2. Tilslut USB-drevet til din computer.
 3. Start Disk Drill og vælg USB-drevet fra listen over diske.
 4. Scan USB-drevet for tabte data.
 5. Forhåndsvis og vælg de filer, du ønsker at gendanne.
 6. Udfør filgendannelsen.
Her er trinene, der er nødvendige for at beskytte en Excel-fil, så det bliver umuligt at slette emnet uden at indtaste adgangskoden.
 1. Åbn Excel-arbejdsbogen og vælg Gennemse menuen.
 2. Klik på Beskyt Arbejdsbog.
 3. I dialogboksen Beskyt Struktur og Vindue, der fremkommer, indtast det kodeord du ønsker at bruge og sørg for, at Struktur afkrydsningsfeltet er valgt.
 4. Genindtast kodeordet og klik på OK.
Robert Agar
Freelance Writer hos Selvstændig med speciale i teknologirelaterede emner. Omfattende erfaring inden for IT med fokus på backup og gendannelse, katastrofegenopretning, cloud computing, databaser og datahåndtering.
Godkendt af
Senior Data Recovery Engineer. Kandidatgrad i fysik, informationsteknologi for videnskabelige eksperimenter