Sådan gendanner du slettede PDF-filer på Windows – Bedste metoder

Skrevet af
54

Sådan gendanner du PDF-filer

PDF-filformatet er blevet en de facto-standard for overførsel af vigtige dokumenter takket være dets evne til at bevare kompleks formatering på tværs af enheder. Men selvom utallige enkeltpersoner og virksomheder er afhængige af det hver eneste dag, ved ikke mange mennesker, hvordan man gendanner slettede PDF-dokumenter.

Målet med denne artikel er at kaste lys over gendannelse af PDF’er ved at give detaljerede trinvise instruktioner, som alle kan følge uden besvær.

Hvordan finder man PDF-filer på en computer?

Bare fordi dine PDF-filer ser ud til at være væk for altid, betyder det ikke, at de virkelig er det. Før du forsøger at gendanne PDF-filer, bør du først lede efter dine PDF-filer på steder, hvor du normalt ikke ville forvente at finde dem. Den gode nyhed er, at både Windows og Mac har en indbygget søgefunktion, der lader dig finde alle PDF-filer på din computer.

For at finde PDF-filer på Windows:

 1. Åbn Stifinder.
 2. Vælg ethvert lagermedie, hvor du forventer, at dine PDF-filer befinder sig.
 3. Indtast følgende tekststreng i søgefeltet og tryk på Enter:
  ext:.pdf

  Find PDF-filer på Windows

 4. Vent på, at Stifinder er færdig med at søge efter filer med filtypenavnet .pdf.
 5. Gennemgå resultaterne, og led efter dine PDF-filer.

For at finde PDF-filer på Mac:

 1. Start Finder.
 2. Indtast “pdf” (uden anførselstegn) i Finders søgefelt.
 3. Vælg Typer: PDF-dokument.Find PDF-filer på Mac
 4. Vent på, at Finder er færdig med at søge efter filer med .pdf-filtypen.
 5. Gennemgå resultaterne og led efter dine PDF-filer.

Hvor gemmes PDF-filer på Windows og Mac?

På Windows og Mac gemmes PDF-filer almindeligvis i mappen for Dokumenter:

 • Windows: C:\Users\brugernavn\Documents
 • Mac: /DriveName/Users/brugernavn/Documents/

Hvordan gendanner man en slettet PDF-fil?

I de fleste tilfælde er det muligt at gendanne PDF-filer, der ved et uheld er blevet slettet, men du skal handle hurtigt og begynde gendannelsesprocessen, før de slettede PDF-filer bliver overskrevet af nye data. Lad os tage et nærmere kig på tre forskellige måder at udføre gendannelse af slettede PDF-filer på.

Løsning 1: Gendan PDF-filer ved hjælp af et PDF-gendannelsesværktøj

Den løsning, vi ønsker at beskrive, kan hjælpe dig med at gendanne selv permanent slettede PDF-filer, som ikke længere er i papirkurven. Vi taler om PDF-genopretningsværktøjer, som er softwareapplikationer, hvis formål er at søge på et lagermedie efter slettede filer og få dem tilbage i deres oprindelige form.

Et PDF-genopretningsværktøj, der gør hele processen utrolig nem og leverer fantastiske resultater, er Disk Drill, og det fungerer både på Windows og Mac.

For at gendanne PDF-filer ved hjælp af Disk Drill til Windows:

 1. Download og start Disk Drill til Windows.
 2. Vælg det lagringsmedie, som PDF-filerne blev gemt på, og klik Søg efter tabte data.Søger efter slettede PDF-filer
 3. Brug filformatfiltrene til venstre for at begrænse søgeresultaterne, indtil du finder den PDF-fil, du leder efter.
 4. Klik på afkrydsningsfeltet ved siden af alle de PDF-filer, du ønsker at genskabe, og klik på den blå Gendan-knap nederst.
 5. Angiv mappen for gendannelse og klik OK.Gendan PDF-filer på Windows

For at gendanne PDF-filer ved hjælp af Disk Drill til Mac:

 1. Download og start Disk Drill til Mac.
 2. Klik på Gendan-knappen ved siden af drevet, hvor dine PDF-filer blev gemt før sletningen.Drevet hvor dine PDF-filer blev gemt
 3. Se ind i gendannelsesmapperne og find dine PDF-filer ved hjælp af forhåndsvisningsfunktionen.
 4. Vælg hver PDF-fil, du vil gendanne, og klik på Gendan-knappen.
 5. Angiv, hvor du vil have Disk Drill til at gendanne de slettede filer, og klik på Vælg.Gendan udvalgte PDF-filer på Mac

Udover PDF-filer kan Disk Drill gendanne hundredvis af andre filformater, herunder alle populære dokumentfilformater, såsom DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX, TXT, XML, TEX, ODT, ODS, ODP, NUMBERS, PAGES og andre.

Løsning 2: Kontroller Backups og Midlertidige Filer

Hvis du jævnligt sikkerhedskopierer dine filer, er du heldig, fordi du simpelthen kan gendanne alle mistede PDF-filer fra en sikkerhedskopi. Desværre sikkerhedskopierer de fleste brugere ikke deres data regelmæssigt, hvilket betyder, at denne enkle løsning ikke vil virke for dem.

Men før du prøver vores anden løsning, bør du lede efter dine PDF-filer blandt midlertidige filer:

 • Windows: C:\Brugere\%UserName%\AppData\Roaming\Adobe\Acrobat\1X.0\AutoSave\
 • Mac: Åbn Terminal-applikationen og skriv: echo $TMPDIR

Bare husk på, at midlertidige filer kan have virkelig mærkelige navne og endnu mærkeligere filtypenavne, så lad ikke det forvirre dig, og forsøg at åbne midlertidige filer i din foretrukne PDF-læser.

Løsning 3: Gendan PDF-filer fra Papirkurven eller Skraldespanden

Både Windows og Mac har en særlig mappe til slettede filer, kaldet Papirkurven og Skraldespanden henholdsvis. Det er nemt at gendanne PDF-filer fra Papirkurven og Skraldespanden, men det er usandsynligt, at du vil kunne bruge denne metode til at få PDF-filer tilbage, der var gemt på et USB-flashdrev eller en anden form for eksternt lagermedie.

For at gendanne PDF-filer fra Papirkurven i Windows:

 1. Få adgang til Papirkurven ved at klikke på dens ikon på skrivebordet. Du kan også få adgang til Papirkurven ved at indtaste shell:RecycleBinFolder i Kør-dialogboksen (Win + R).
 2. Marker de PDF-filer, du ønsker at gendanne.
 3. Højreklik på en hvilken som helst markeret PDF-fil og vælg Gendan-muligheden.Gendan PDF-filer fra Papirkurven på Windows

For at gendanne PDF-filer fra Papirkurv på Mac:

 1. Åbn Papirkurv ved at klikke på ikonet, som er placeret i højre side eller bunden af Docken. Hvis du ikke ser ikonet, kan du også åbne Papirkurv ved at indtaste følgende kommando i et Terminal-vindue:
  open .trash
 2. Gå igennem Papirkurv og kig efter de PDF-filer, du ønsker at genskabe. Når du finder dem, vælg dem ved enten at trykke og holde kommando-tasten nede og derefter klikke på filerne eller ved at holde venstre museklik nede og trække markøren rundt om dem.
 3. Højreklik på en af de valgte PDF-filer og vælg muligheden “Put Back”.Genskab PDF-filer fra Papirkurv på Mac

Tip: Du kan nogle gange fortryde sletning af en PDF ved at bruge CTRL + Z på Windows eller Command + Z på Mac. Da disse to kommandoer fortryder den forrige handling, vil de ikke hjælpe dig med at gendanne PDF-filer, der er blevet slettet for lang tid siden.

Sådan gendannes en PDF til en tidligere version?

PDF-gendannelsesværktøjer som Disk Drill kan genskabe permanent slettede PDF-filer, men de kan ikke hjælpe dig med at få PDF-filer tilbage, der er blevet overskrevet. For at gendanne en overskrevet PDF-fil til en tidligere version, skal du gendanne et ældre snapshot ved hjælp af Filhistorik på Windows eller Time Machine på Mac.

Sådan gendanner du en PDF til en tidligere version med Filhistorik på Windows

 1. Åbn Windows Stifinder og højreklik på mappen, hvor de slettede PDF-filer var placeret.
 2. Vælg Gendan tidligere versioner.Vælg Gendan tidligere versioner
 3. Vælg den mest relevante backup fra Filhistorik og klik på den lille pil ved siden af Åbn. Vælg Åbn i Filhistorik. Backup fra Filhistorik
 4. Vælg den PDF-fil, du ønsker at gendanne, og klik på den grønne Gendan-knap nederst i forhåndsvinduet for at gendanne den. Gendan PDF-fil fra Filhistorik

For at gendanne en PDF til en tidligere version med Time Machine på Mac

 1. Åbn mappen, der indeholdt de slettede PDF-filer.
 2. Klik på Time Machine-ikonet placeret i Menu linjen og vælg Gå ind i Time Machine.Time Machine Ikon
 3. Find de PDF-filer, du vil gendanne, ved hjælp af tidslinjen på skærmens højre kant.
 4. Vælg den PDF-fil, du vil gendanne, og klik på Gendan for at genoprette den valgte PDF-fil. Gendan en PDF med Time Machine

BEMÆRK: Metoden vil ikke fungere, hvis du ikke havde aktiveret Filhistorik eller Time Machine, før du mistede din PDF-fil.

Sådan reparerer du en beskadiget PDF-fil?

PDF-filer kan blive beskadiget efter et pludseligt strømtab, hardwarefejl eller malwareangreb. Beskadigede PDF-filer er undertiden ulæselige ved brug af PDF-læsere som Adobe Reader, som viser fejlbeskeder som denne:

“Adobe Acrobat Reader kunne ikke åbne ‘[filename].pdf’ fordi det enten ikke er en understøttet filtype, eller fordi filen er beskadiget (for eksempel blev den sendt som en e-mail vedhæftning og blev ikke korrekt dekodet).”

For at reparere en beskadiget PDF-fil har du to grundlæggende muligheder:

 • Online PDF reparationsværktøjer: Online værktøjer som iLovePDF eller PDF2Go kan hurtigt og nemt reparere beskadigede PDF-filer, men de medfører en vis risiko for privatlivet, da de kræver, at brugerne uploader deres PDF-dokumenter online.
 • PDF reparationsværktøjer til skrivebordet: Hvis du ikke er klar til at uploade dine PDF-filer online, kan du bruge et PDF reparationsværktøj til skrivebordet som Sejda PDF Desktop eller PDF Repair Toolbox til at rette korrupte PDF-filer direkte på din computer.

Konklusion

Det er sikkert at sige, at verden er afhængig af PDF-filer. Uden dem ville virksomheder og organisationer have svært ved at dele vigtige dokumenter, og individuelle brugere ville kæmpe med endeløse kompatibilitets- og formateringsproblemer. PDF-filer er dog lige så udsatte for utilsigtet sletning som andre filer, hvorfor det er så vigtigt at vide, hvordan man gendanner dem.

Ofte stillede spørgsmål

Ja, en beskadiget PDF kan genoprettes. Enhver fil kan blive beskadiget. Og det kan ske når som helst. Heldigvis findes der forskellige gendannelsesværktøjer, som du kan bruge til at reparere PDF-filer. Online værktøjer som iLovePDF giver dig mulighed for at uploade din fil til reparation. Hjemmesiden vil rette din PDF-fil i baggrunden og levere den rettede PDF til dig til download.
 1. Klik på Vælg PDF-fil og vælg din beskadigede PDF-fil. Du kan også trække den direkte ind på siden
 2. Klik på Reparer PDF
 3. Når det er færdigt, skal du klikke på Download fil
Da onlineværktøjer som iLovePDF kræver, at du uploader din fil, kan du være bekymret over de privatlivsrisici, der er forbundet med at uploade information til internettet. Hvis dette er tilfældet, kan du i stedet bruge Recovery Toolbox for PDF.
 1. Download, installer og åbn Recovery Toolbox for PDF
 2. Vælg den PDF-fil du ønsker at reparere/gendanne
 3. Angiv hvor den gendannede fil skal gemmes
 4. Vælg versionen af PDF-filen
 5. Klik på Gem fil
Hvis du har en Mac, kan du bruge Disk Drill til at gendanne dine PDF-filer direkte fra din telefon. Disk Drill er en data gendannelsesløsning, der kan gendanne dine filer, selv efter sletning.
 1. Download, installér og åbn Disk Drill. Sørg for at din Android-enhed er tilsluttet computeren via USB
 2. I Disk Drill, klik på din enhed og klik Søg efter tabte data
 3. Når Disk Drill har afsluttet scanningen, klik Gennemse fundne data
 4. Vælg de PDF-filer, du vil gendanne, ved at markere deres boks. Derefter, klik Gendan
 5. Angiv en placering for de filer, der skal gendannes til, og tryk OK
Hvis du ved et uheld har overskrevet en PDF-fil, kan du genskabe den til en tidligere version ved hjælp af Filhistorik-funktionen i Windows.
 1. Højreklik på din PDF-fil og klik på Gendan tidligere versioner
 2. Vælg en anden version af din fil (en dateret før du sidst gemte den)
 3. Klik på Gendan
Hvis du ikke havde File History aktiveret på din computer, skal du gendanne fra en sikkerhedskopi, hvis der er en tilgængelig.
Hvis den slettede PDF ikke kan gendannes fra Papirkurven, skal du bruge data recovery-software for at gendanne filen. Selvom filen ikke vises, er der en chance for, at filen stadig fysisk befinder sig på en del af drevet. Lad os demonstrere dette med Disk Drill:
 1. Download, installer og åbn Disk Drill
 2. Vælg det drev, hvor filen blev tabt, og klik på Søg efter tabte data
 3. Når scanningen er færdig, klik på Gennemgå fundne emner og søg listen for PDF'en
 4. Markér PDF'en til gendannelse og klik derefter på Gendan
 5. Vælg placeringen for gendannelse og klik derefter på OK
PDF står for Portable Document Format, og det er et dokumentfilformat udviklet af Adobe, firmaet bag Photoshop og andre professionelle softwareapplikationer. Dokumenter gemt i PDF-filformatet har endelsen .pdf, og de har den fordel, at de kan bevare tekstformatering og billeder på tværs af enheder, hvilket betyder, at en PDF-kontrakt ser præcis den samme ud på en stationær computer og en lille mobil enhed.