Πώς να ανακτήσετε Διαγραμμένα Αρχεία PDF στα Windows – Καλύτερες Μέθοδοι

Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
57

Πώς να Ανακτήσετε Αρχεία PDF

Η μορφή αρχείου PDF έχει γίνει ένα de facto πρότυπο για τη μεταφορά σημαντικών εγγράφων χάρη στην ικανότητά της να διατηρεί περίπλοκες διατάξεις κειμένου σε διάφορες συσκευές. Παρόλο που αμέτρητα άτομα και επιχειρήσεις βασίζονται σε αυτό κάθε μέρα, δεν υπάρχουν πολλά άτομα που γνωρίζουν πώς να ανακτήσουν διαγραμμένα έγγραφα PDF.

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να ρίξει φως στην ανάκτηση PDF παρέχοντας αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει με ευκολία.

Πώς να Βρείτε Αρχεία PDF σε έναν Υπολογιστή;

Απλώς επειδή τα αρχεία PDF σας φαίνονται εξαφανισμένα οριστικά, δεν σημαίνει ότι πραγματικά έχουν εξαφανιστεί. Πριν προσπαθήσετε να ανακτήσετε αρχεία PDF, πρέπει πρώτα να αναζητήσετε τα αρχεία PDF σας σε μέρη που συνήθως δεν θα τα περιμένατε. Τα καλά νέα είναι ότι και τα Windows και τα Mac έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία αναζήτησης που σας επιτρέπει να βρείτε όλα τα αρχεία PDF στον υπολογιστή σας.

Για να βρείτε αρχεία PDF στα Windows:

 1. Άνοιγμα του Εξερευνητή Αρχείων.
 2. Επιλέξτε οποιαδήποτε συσκευή αποθήκευσης όπου περιμένετε να βρίσκονται τα αρχεία PDF σας.
 3. Πληκτρολογήστε την παρακάτω συμβολοσειρά στην γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter:
  ext:.pdf

  Βρείτε αρχεία PDF στα Windows

 4. Περιμένετε να ολοκληρώσει ο Εξερευνητής Αρχείων την αναζήτηση για αρχεία με την κατάληξη .pdf.
 5. Δείτε τα αποτελέσματα και αναζητήστε τα αρχεία PDF σας.

Για να βρείτε αρχεία PDF στο Mac:

 1. Εκκίνηση του Finder.
 2. Πληκτρολόγησε «pdf» (χωρίς τα εισαγωγικά) στη γραμμή αναζήτησης του Finder.
 3. Επίλεξε Είδη: Έγγραφο PDF.Βρείτε αρχεία PDF στο Mac
 4. Περίμενε μέχρι ο Finder να ολοκληρώσει την αναζήτηση για αρχεία με επέκταση .pdf.
 5. Αναζήτησε στα αποτελέσματα και βρες τα αρχεία PDF σου.

Πού Αποθηκεύονται τα Αρχεία PDF στα Windows και Mac;

Στα Windows και Mac τα αρχεία PDF αποθηκεύονται συνήθως στον Φάκελο Εγγράφων:

 • Windows: C:\Users\username\Documents
 • Mac: /DriveName/Users/username/Documents/

Πώς να Ανακτήσετε ένα Διαγραμμένο Αρχείο PDF;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι δυνατόν να επαναφέρετε αρχεία PDF που έχουν διαγραφεί κατά λάθος, αλλά πρέπει να δράσετε γρήγορα και να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάκτησης πριν τα διαγραμμένα αρχεία PDF αντικατασταθούν από νέα δεδομένα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε τρεις διαφορετικούς τρόπους για να εκτελέσουμε την ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων PDF.

Λύση 1: Ανάκτηση αρχείων PDF χρησιμοποιώντας εργαλείο ανάκτησης PDF

Αυτή η λύση που θέλουμε να περιγράψουμε μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε ακόμα και μόνιμα διαγραμμένα αρχεία PDF που δεν βρίσκονται πλέον στον Κάδο Ανακύκλωσης ή στα Απορρίμματα. Μιλάμε για εργαλεία ανάκτησης PDF, τα οποία είναι εφαρμογές λογισμικού με σκοπό να ψάχνουν σε μια συσκευή αποθήκευσης για διαγραμμένα αρχεία και να τα επαναφέρουν στην αρχική τους μορφή.

Ένα εργαλείο ανάκτησης PDF που καθιστά την όλη διαδικασία απίστευτα εύκολη και παρέχει καταπληκτικά αποτελέσματα είναι το Disk Drill, και λειτουργεί και στα Windows και στο Mac.

Για να ανακτήσετε αρχεία PDF χρησιμοποιώντας το Disk Drill για Windows:

 1. Κατεβάστε και εκκινήστε το Disk Drill για Windows.
 2. Επιλέξτε την συσκευή αποθήκευσης στην οποία ήταν αποθηκευμένα τα αρχεία PDF και κάντε κλικ στο Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα.Αναζήτηση για Διαγραμμένα Αρχεία PDF
 3. Χρησιμοποιήστε τα φίλτρα μορφής αρχείου στα αριστερά για να περιορίσετε τα αποτελέσματα της σάρωσης μέχρι να βρείτε το αρχείο PDF που ψάχνετε.
 4. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα σε όλα τα αρχεία PDF που θέλετε να ανακτήσετε και κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Ανάκτηση στο κάτω μέρος.
 5. Καθορίστε τον φάκελο ανάκτησης και κάντε κλικ στο OK.Ανάκτηση Αρχείων PDF στα Windows

Για την ανάκτηση αρχείων PDF χρησιμοποιώντας το Disk Drill για Mac:

 1. Λήψη και εκκίνηση του Disk Drill για Mac.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση δίπλα στον δίσκο όπου αποθηκεύονταν τα αρχεία PDF σας πριν από τη διαγραφή.Δίσκος όπου Αποθηκεύονταν τα Αρχεία PDF σας
 3. Δείτε μέσα στους φακέλους ανάκτησης και εντοπίστε τα αρχεία PDF σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία προεπισκόπησης.
 4. Επιλέξτε κάθε αρχείο PDF που θέλετε να ανακτήσετε και κάντε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση.
 5. Προσδιορίστε πού θέλετε ο Disk Drill να ανακτήσει τα διαγραμμένα αρχεία και κάντε κλικ Επιλογή.Ανάκτηση Επιλεγμένων Αρχείων PDF στο Mac

Εκτός από αρχεία PDF, το Disk Drill μπορεί να ανακτήσει εκατοντάδες άλλους τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων όλων των δημοφιλών μορφοτύπων αρχείων εγγράφων, όπως DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX, TXT, XML, TEX, ODT, ODS, ODP, NUMBERS, PAGES και άλλα.

Λύση 2: Ελέγξτε τα Αντίγραφα Ασφαλείας και τα Προσωρινά Αρχεία

Εάν δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας, τότε έχετε τύχη διότι μπορείτε απλά να επαναφέρετε όλα τα χαμένα αρχεία PDF από ένα αντίγραφο ασφαλείας. Δυστυχώς, οι περισσότεροι χρήστες δεν δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους τακτικά, που σημαίνει ότι αυτή η απλή λύση δεν θα λειτουργήσει για αυτούς.

Αλλά πριν δοκιμάσετε τη δεύτερη λύση μας, θα πρέπει να ψάξετε τα αρχεία PDF σας μεταξύ των προσωρινών αρχείων:

 • Windows: C:\Users\%UserName%\AppData\Roaming\Adobe\Acrobat\1X.0\AutoSave\
 • Mac: Άνοιξε την εφαρμογή Terminal και πληκτρολόγησε: echo $TMPDIR

Απλώς έχετε υπόψη ότι τα προσωρινά αρχεία μπορεί να έχουν πραγματικά παράξενα ονόματα και ακόμη πιο παράξενες επεκτάσεις αρχείων, οπότε μην αφήνετε αυτό να σας ξεγελάσει και προσπαθήστε να ανοίξετε προσωρινά αρχεία στον αγαπημένο σας αναγνώστη PDF.

Λύση 3: Επαναφορά αρχείων PDF από τον Κάδο Ανακύκλωσης ή τα Σκουπίδια

Τόσο τα Windows όσο και τα Mac έχουν έναν ειδικό φάκελο για διαγραμμένα αρχεία, ονομαζόμενος Κάδος Ανακύκλωσης και Κάδος Απορριμμάτων, αντιστοίχως. Η ανάκτηση αρχείων PDF από τον Κάδο Ανακύκλωσης και τον Κάδο Απορριμμάτων είναι εύκολη, αλλά είναι απίθανο να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να ανακτήσετε αρχεία PDF που ήταν αποθηκευμένα σε μια μονάδα flash USB ή κάποια άλλη εξωτερική συσκευή αποθήκευσης.

Για να επαναφέρετε αρχεία PDF από τον Κάδο Ανακύκλωσης στα Windows:

 1. Ανοίξτε τον Κάδο Ανακύκλωσης κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του στην επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε τον Κάδο Ανακύκλωσης πληκτρολογώντας shell:RecycleBinFolder στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση (Win + R).
 2. Επισημάνετε τα αρχεία PDF που θέλετε να ανακτήσετε.
 3. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε επισημασμένο αρχείο PDF και επιλέξτε την επιλογή Επαναφορά.Επαναφορά αρχείων PDF από τον Κάδο Ανακύκλωσης στα Windows

Για να επαναφέρετε αρχεία PDF από τον Κάδο Ανακύκλωσης σε Mac:

 1. Άνοιξε τον Κάδο Απορριμμάτων κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του, το οποίο βρίσκεται στη δεξιά πλευρά ή στο κάτω μέρος του Dock. Αν δεν βλέπεις το εικονίδιο, μπορείς επίσης να ανοίξεις τον Κάδο Απορριμμάτων εισάγοντας την ακόλουθη εντολή σε ένα παράθυρο τερματικού:
  open .trash
 2. Ψάξε μέσα στον Κάδο Απορριμμάτων και αναζήτησε τα αρχεία PDF που θέλεις να ανακτήσεις. Όταν τα βρεις, επέλεξέ τα πατώντας και κρατώντας το πλήκτρο command και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στα αρχεία ή κρατώντας το αριστερό κλικ του ποντικιού και σύροντας τον δρομέα γύρω από αυτά.
 3. Κάνε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε από τα επιλεγμένα αρχεία PDF και επέλεξε την επιλογή ‘Ανάκτηση’.Ανάκτηση αρχείων PDF από τον Κάδο Απορριμμάτων σε Mac

Συμβουλή: Μερικές φορές μπορείτε να αναιρέσετε τη διαγραφή ενός PDF χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα CTRL + Z στα Windows ή Command + Z σε Mac. Δεδομένου ότι αυτές οι δύο εντολές αναιρούν την προηγούμενη ενέργεια, δεν θα σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε αρχεία PDF που έχουν διαγραφεί εδώ και πολύ καιρό.

Πώς να Επαναφέρετε ένα PDF σε Προηγούμενη Έκδοση;

Τα εργαλεία ανάκτησης PDF όπως το Disk Drill μπορούν να επαναφέρουν μόνιμα διαγραμμένα αρχεία PDF, αλλά δεν μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε αρχεία PDF που έχουν αντικατασταθεί. Για να επαναφέρετε ένα αντικατασταθέν αρχείο PDF σε προηγούμενη έκδοση, πρέπει να ανακτήσετε ένα παλαιότερο στιγμιότυπο χρησιμοποιώντας το File History στα Windows ή το Time Machine στο Mac.

Για να επαναφέρετε ένα PDF σε μια προηγούμενη έκδοση με το Ιστορικό Αρχείων στα Windows

 1. Ανοίξτε τον Εξερευνητή Windows και κάντε δεξί κλικ στον φάκελο όπου βρίσκονταν τα διαγραμμένα αρχεία PDF.
 2. Επιλέξτε Επαναφορά προηγούμενων εκδόσεων.Επιλέξτε Επαναφορά προηγούμενων εκδόσεων
 3. Επιλέξτε το πιο σχετικό αντίγραφο ασφαλείας Ιστορικού Αρχείων και κάντε κλικ στο μικρό βέλος δίπλα στην Επιλογή Άνοιγμα. Επιλέξτε την επιλογή Άνοιγμα στο Ιστορικό Αρχείων.Αντίγραφο ασφαλείας Ιστορικού Αρχείων
 4. Επιλέξτε το αρχείο PDF που θέλετε να ανακτήσετε και κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί Ανάκτηση στο κάτω μέρος του παραθύρου προεπισκόπησης για να το ανακτήσετε.Ανάκτηση αρχείου PDF από το Ιστορικό Αρχείων

Για να επαναφέρετε ένα PDF σε μια προηγούμενη έκδοση με το Time Machine σε Mac

 1. Άνοιξε τον φάκελο που περιείχε τα διαγραμμένα αρχεία PDF.
 2. Κάνε κλικ στο εικονίδιο Time Machine που βρίσκεται στη Γραμμή Μενού και επίλεξε Είσοδος στο Time Machine.Εικονίδιο Time Machine
 3. Βρες τα αρχεία PDF που θέλεις να ανακτήσεις χρησιμοποιώντας τη χρονολόγιο στο δεξί άκρο της οθόνης.
 4. Επίλεξε το αρχείο PDF που θέλεις να ανακτήσεις και κάνε κλικ στην επιλογή Επαναφορά για να επαναφέρεις το επιλεγμένο αρχείο PDF. Επαναφορά ενός PDF με το Time Machine

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει εάν δεν είχατε ενεργοποιήσει το Ιστορικό Αρχείων ή το Time Machine πριν χάσετε το αρχείο PDF σας.

Πώς να επιδιορθώσετε ένα κατεστραμμένο αρχείο PDF;

Τα αρχεία PDF μπορεί να καταστούν διεφθαρμένα μετά από ξαφνική απώλεια ενέργειας, βλάβη στο υλικό ή επίθεση κακόβουλου λογισμικού. Τα διεφθαρμένα αρχεία PDF είναι μερικές φορές αδιάβαστα από προγράμματα προβολής PDF όπως ο Adobe Reader, το οποίο εμφανίζει μηνύματα σφάλματος όπως αυτό:

“Το Adobe Acrobat Reader δεν μπόρεσε να ανοίξει το αρχείο ‘[filename].pdf’ επειδή είτε δεν είναι ένας υποστηριζόμενος τύπος αρχείου είτε επειδή το αρχείο έχει υποστεί βλάβη (για παράδειγμα, απεστάλη ως συνημμένο email και δεν αποκωδικοποιήθηκε σωστά).”

Για να επιδιορθώσετε ένα κατεστραμμένο αρχείο PDF, έχετε δύο βασικές επιλογές:

 • Διαδικτυακά εργαλεία επισκευής PDF: Διαδικτυακά εργαλεία όπως το iLovePDF ή το PDF2Go μπορούν να επισκευάσουν γρήγορα και εύκολα βλαβείς αρχεία PDF, αλλά συνεπάγονται κάποιον κίνδυνο απορρήτου διότι απαιτούν από τους χρήστες να ανεβάσουν τα PDF έγγραφά τους διαδικτυακά.
 • Εργαλεία επισκευής PDF για επιφάνεια εργασίας: Αν δεν είστε έτοιμοι να ανεβάσετε τα PDF αρχεία σας διαδικτυακά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο επισκευής PDF για επιφάνεια εργασίας όπως το Sejda PDF Desktop ή το PDF Repair Toolbox για να διορθώσετε βλαβείς αρχεία PDF απευθείας στον υπολογιστή σας.

Συμπέρασμα

Είναι ασφαλές να πούμε ότι ο κόσμος εξαρτάται από τα αρχεία PDF. Χωρίς αυτά, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί θα δυσκολεύονταν να μοιραστούν σημαντικά έγγραφα, και οι ατομικοί χρήστες θα αντιμετώπιζαν ατέρμονα ζητήματα συμβατότητας και μορφοποίησης. Ωστόσο, τα αρχεία PDF είναι εξίσου ευάλωτα σε ακούσια διαγραφή όπως και τα άλλα αρχεία, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να ξέρετε πώς να τα ανακτήσετε.

Συχνές Ερωτήσεις

Ναι, ένα κατεστραμμένο PDF μπορεί να ανακτηθεί. Οποιοδήποτε αρχείο μπορεί να καταστραφεί. Και αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορα εργαλεία ανάκτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιδιορθώσετε αρχεία PDF. Τα διαδικτυακά εργαλεία, όπως το iLovePDF, σας επιτρέπουν να ανεβάσετε το αρχείο σας για επιδιόρθωση. Η ιστοσελίδα θα επιδιορθώσει το αρχείο PDF σας στο παρασκήνιο και θα σας στείλει το διορθωμένο PDF προς λήψη.
 1. Κάντε κλικ στο Επιλογή αρχείου PDF και επιλέξτε το κατεστραμμένο PDF αρχείο σας. Εναλλακτικά, σύρετε και αποθέστε το απευθείας στη σελίδα
 2. Κάντε κλικ στο Επιδιόρθωση PDF
 3. Όταν ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο Λήψη αρχείου
Επειδή διαδικτυακά εργαλεία όπως το iLovePDF σας ζητούν να ανεβάσετε το αρχείο σας, μπορεί να ανησυχείτε για τους κινδύνους απορρήτου που σχετίζονται με το ανέβασμα πληροφοριών στο διαδίκτυο. Αν αυτό είναι το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Recovery Toolbox for PDF αντ 'αυτού.
 1. Κατεβάστε, εγκαταστήστε και ανοίξτε το Recovery Toolbox for PDF
 2. Επιλέξτε το αρχείο PDF που θέλετε να επιδιορθώσετε/ανακτήσετε
 3. Προσδιορίστε πού θα αποθηκευτεί το ανακτημένο αρχείο
 4. Επιλέξτε την έκδοση του αρχείου PDF
 5. Κάντε κλικ στο Αποθήκευση αρχείου
Αν έχετε ένα Mac, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disk Drill για να ανακτήσετε τα αρχεία PDF απευθείας από το τηλέφωνό σας. Το Disk Drill είναι μια λύση ανάκτησης δεδομένων που μπορεί να ανακτήσει τα αρχεία σας, ακόμη και μετά την διαγραφή τους.
 1. Κατεβάστε, εγκαταστήστε και ανοίξτε το Disk Drill. Σιγουρευτείτε ότι η συσκευή Android σας είναι συνδεδεμένη με τον υπολογιστή μέσω USB
 2. Στο Disk Drill, κάντε κλικ στη συσκευή σας και κάντε κλικ στο Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα
 3. Όταν το Disk Drill ολοκληρώσει τη σάρωση, κάντε κλικ στο Επισκόπηση βρεθέντων δεδομένων
 4. Επιλέξτε τα αρχεία PDF που θέλετε να ανακτήσετε επιλέγοντας το κουτί τους. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ανάκτηση
 5. Ορίστε μια τοποθεσία για τα αρχεία που θα ανακτηθούν και πατήστε OK
Αν κατά λάθος έχετε αντικαταστήσει ένα αρχείο PDF, μπορείτε να το επαναφέρετε σε προηγούμενη έκδοση χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Ιστορικό Αρχείων στα Windows.
 1. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο PDF σας και κλικ στην επιλογή Επαναφορά προηγούμενων εκδόσεων
 2. Επιλέξτε μια άλλη έκδοση του αρχείου σας (μία με ημερομηνία πριν από την τελευταία φορά που το αποθηκεύσατε)
 3. Κάντε κλικ στο Επαναφορά
Εάν δεν είχατε ενεργοποιημένο το Ιστορικό Αρχείων στον υπολογιστή σας, θα χρειαστεί να αποκαταστήσετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας αν υπάρχει διαθέσιμο.
Εάν το διαγραμμένο PDF δεν μπορεί να επαναφερθεί από τον Κάδο Ανακύκλωσης, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για να ανακτήσετε το αρχείο. Παρόλο που το αρχείο δεν εμφανίζεται, υπάρχει πιθανότητα το αρχείο να βρίσκεται ακόμα σωματικά σε ένα τμήμα του δίσκου. Ας το αποδείξουμε αυτό με το Disk Drill:
 1. Κατεβάστε, εγκαταστήστε και ανοίξτε το Disk Drill
 2. Επιλέξτε το δίσκο που περιείχε το αρχείο, και κάντε κλικ στο Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα
 3. Όταν ο σάρωση ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο Επισκόπηση ευρεθέντων αντικειμένων και αναζητήστε στη λίστα το PDF
 4. Επιλέξτε το PDF για ανάκτηση, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Ανάκτηση
 5. Επιλέξτε την τοποθεσία για την ανάκτηση, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο ΟΚ
Το PDF σημαίνει Portable Document Format, και είναι ένας τύπος αρχείου εγγράφων που αναπτύχθηκε από την Adobe, την εταιρεία πίσω από το Photoshop και άλλες επαγγελματικές εφαρμογές λογισμικού. Τα έγγραφα που αποθηκεύονται στη μορφή αρχείου PDF έχουν την επέκταση .pdf και διαθέτουν την ικανότητα διατήρησης της μορφοποίησης κειμένου και των εικόνων σε διάφορες συσκευές, που σημαίνει ότι ένα συμβόλαιο σε μορφή PDF φαίνεται ακριβώς το ίδιο τόσο σε έναν υπολογιστή όσο και σε μια μικρή φορητή συσκευή.
Ο David Morelo είναι ένας επαγγελματίας συντάκτης περιεχομένου στην τεχνολογική νίσα, καλύπτοντας τα πάντα από καταναλωτικά προϊόντα μέχρι αναδυόμενες τεχνολογίες και τη διατομεακή τους εφαρμογή.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.