Kuinka palauttaa poistetut PDF-tiedostot Windowsissa – Parhaat menetelmät

Kirjoittanut
Hyväksymä.
49

Kuinka palauttaa PDF-tiedostoja

PDF-tiedostomuoto on muodostunut käytännössä standardiksi tärkeiden dokumenttien siirtämiseen sen kyvyn ansiosta säilyttää monimutkainen muotoilu laitteiden välillä. Mutta vaikka lukemattomat yksilöt ja yritykset luottavat siihen joka ikinen päivä, ei moni ihminen tiedä, miten poistetut PDF-dokumentit voi palauttaa.

Tämän artikkelin tavoitteena on valaista PDF-tiedostojen palautusta tarjoamalla yksityiskohtaiset vaiheittaiset ohjeet, joita kuka tahansa voi helposti noudattaa.

Kuinka löytää PDF-tiedostoja tietokoneelta?

Vain siksi, että PDF-tiedostosi näyttävät olevan lopullisesti kadonneet, ei tarkoita, että ne todella ovat. Ennen kuin yrität palauttaa PDF-tiedostoja, sinun pitäisi ensin etsiä PDF-tiedostoja paikoista, joissa et normaalisti odottaisi niiden olevan. Hyviä uutisia on se, että sekä Windowsissa että Macissa on sisäänrakennettu hakuominaisuus, joka mahdollistaa kaikkien tietokoneesi PDF-tiedostojen löytämisen.

Etsi PDF-tiedostoja Windowsissa:

 1. Avaa Tiedostonhallinta.
 2. Valitse mikä tahansa tallennuslaite, jolla odotat PDF-tiedostojesi olevan.
 3. Syötä seuraava merkkijono hakupalkkiin ja paina Enter:
  ext:.pdf

  Etsi PDF-tiedostoja Windowsissa

 4. Odota, että Tiedostonhallinta on valmis etsimään tiedostoja .pdf-tiedostopäätteellä.
 5. Käy läpi hakutulokset ja etsi PDF-tiedostojasi.

Löytääksesi PDF-tiedostoja Macissa:

 1. Käynnistä Finder.
 2. Syötä “pdf” (ilman lainausmerkkejä) Finderin hakukenttään.
 3. Valitse Tyypit: PDF-dokumentti.Löydä PDF-tiedostoja Macilla
 4. Odota, että Finder on valmis etsimään tiedostoja .pdf-tiedostopäätteellä.
 5. Käy läpi tulokset ja etsi PDF-tiedostosi.

Minne PDF-tiedostot tallennetaan Windowsissa ja Macissa?

Windowsissa ja Macissa PDF-tiedostoja säilytetään yleensä Asiakirjat-kansiossa:

 • Windows: C:\Users\käyttäjänimi\Documents
 • Mac: /DriveName/Users/käyttäjänimi/Documents/

Kuinka palauttaa poistettu PDF-tiedosto?

Useimmissa tapauksissa on mahdollista palauttaa vahingossa poistetut PDF-tiedostot, mutta sinun tulee toimia nopeasti ja aloittaa palautusprosessi ennen kuin poistetut PDF-tiedostot korvautuvat uudella tiedolla. Katsotaanpa tarkemmin kolmea eri tapaa suorittaa poistettujen PDF-tiedostojen palautus.

Ratkaisu 1: Palauta PDF-tiedostoja käyttämällä PDF-palautustyökalua

Tämä ratkaisu, jonka haluamme kuvailla, voi auttaa sinua palauttamaan jopa lopullisesti poistetut PDF-tiedostot, joita ei ole enää Roskakorissa tai Trash-kansiossa. Puhumme PDF-palautustyökaluista, jotka ovat ohjelmistosovelluksia, joiden tarkoituksena on etsiä poistettuja tiedostoja tallennuslaitteelta ja palauttaa ne alkuperäisessä muodossaan.

Yksi PDF-palautustyökalu, joka tekee koko prosessista uskomattoman helpon ja tuottaa fantastisia tuloksia, on Disk Drill, ja se toimii sekä Windowsilla että Macilla.

Palauta PDF-tiedostoja käyttäen Disk Drill for Windowsia:

 1. Lataa ja käynnistä Disk Drill Windowsille.
 2. Valitse tallennuslaite, jolla PDF-tiedostot olivat tallennettuina ja napsauta Etsi kadonneita tietoja.Etsitään poistettuja PDF-tiedostoja
 3. Käytä vasemmalla olevia tiedostomuodon suodattimia kaventaaksesi skannauksen tuloksia, kunnes löydät etsimäsi PDF-tiedoston.
 4. Napsauta valintaruutua kaikkien PDF-tiedostojen vieressä, jotka haluat palauttaa ja napsauta sinistä Palauta -painiketta alhaalla.
 5. Määritä palautuskansio ja klikkaa OK.Palauta PDF-tiedostoja Windowsissa

PDF-tiedostojen palauttaminen käyttäen Disk Drill for Macia:

 1. Lataa ja käynnistä Disk Drill Macille.
 2. Klikkaa Palauta-painiketta aseman vieressä, jolla PDF-tiedostosi olivat tallennettuna ennen poistamista.Asema, jolla PDF-tiedostosi olivat tallennettuna
 3. Etsi palautuskansioiden sisältä PDF-tiedostosi käyttäen esikatselutoimintoa.
 4. Valitse jokainen PDF-tiedosto, jonka haluat palauttaa, ja klikkaa Palauta-painiketta.
 5. Määritä, minne haluat Disk Drillin palauttavan poistetut tiedostot ja klikkaa Valitse.Palauta valitut PDF-tiedostot Macilla

Disk Drill voi palauttaa satoja muita tiedostomuotoja PDF-tiedostojen lisäksi, mukaan lukien kaikki suositut dokumenttitiedostomuodot, kuten DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX, TXT, XML, TEX, ODT, ODS, ODP, NUMBERS, PAGES ja muita.

Ratkaisu 2: Tarkista varmuuskopiot ja väliaikaiset tiedostot

Jos säännöllisesti varmuuskopioit tiedostosi, olet onnekas, sillä voit yksinkertaisesti palauttaa kaikki kadonneet PDF-tiedostot varmuuskopiosta. Valitettavasti useimmat käyttäjät eivät tee varmuuskopioita säännöllisesti, mikä tarkoittaa, että tämä yksinkertainen ratkaisu ei toimi heille.

Mutta ennen kuin kokeilet toista ratkaisuamme, sinun pitäisi etsiä PDF-tiedostojasi väliaikaistiedostojen joukosta:

 • Windows: C:\Users\%UserName%\AppData\Roaming\Adobe\Acrobat\1X.0\AutoSave\
 • Mac: Avaa Terminaali-sovellus ja kirjoita: echo $TMPDIR

Pidä mielessä, että väliaikaistiedostoilla voi olla todella outoja nimiä ja vielä oudompia tiedostopäätteitä, joten älä anna sen hämätä sinua ja yritä avata väliaikaistiedostoja suosikkisi PDF-lukijassa.

Ratkaisu 3: Palauta PDF-tiedostot roskakorista tai roskakorista

Sekä Windowsissa että Macissa on erityinen kansio poistetuille tiedostoille, joita kutsutaan nimillä Roskakori ja Roska, vastaavasti. PDF-tiedostojen palauttaminen Roskakorista ja Roskasta on helppoa, mutta on epätodennäköistä, että pystyt käyttämään tätä menetelmää palauttaaksesi PDF-tiedostoja, jotka olivat tallennettuina USB-muistitikulle tai jollekin muulle ulkoiselle tallennuslaitteelle.

Palauta PDF-tiedostot Roskakorista Windowsissa:

 1. Pääse Roskakoriin napsauttamalla sen kuvaketta työpöydällä. Voit myös käyttää Roskakoria kirjoittamalla shell:RecycleBinFolder Suorita-valintaikkunaan (Win + R).
 2. Korosta palautettavat PDF-tiedostot.
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa korostettua PDF-tiedostoa ja valitse Palauta-vaihtoehto.Palauta PDF-tiedostot Windowsin Roskakorista

Palauta PDF-tiedostot roskakorista Macissa:

 1. Avaa Roskakori napsauttamalla sen kuvaketta, joka sijaitsee telakan oikealla puolella tai alareunassa. Jos et näe kuvaketta, voit myös avata Roskakorin syöttämällä seuraavan komennon pääteikkunassa:
  open .trash
 2. Käy läpi Roskakoria ja etsi poistettavaksi tarkoittamasi PDF-tiedostot. Kun löydät ne, valitse ne joko painamalla ja pitämällä komento-näppäintä ja sitten napsauttamalla tiedostoja tai pitämällä vasenta hiirenpainiketta alhaalla ja vetämällä kursorin niiden ympärille.
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa valittuja PDF-tiedostoja ja valitse Palauta-vaihtoehto.Palauta PDF-tiedostot Roskakorista Macissa

Vinkki: Joskus voit peruuttaa PDF-tiedoston poiston käyttämällä CTRL + Z -näppäinyhdistelmää Windowsissa tai Command + Z -näppäinyhdistelmää Macissa. Koska nämä kaksi komentoa kumoavat edellisen toiminnon, ne eivät auta palauttamaan kauan sitten poistettuja PDF-tiedostoja.

Kuinka palauttaa PDF-edelliseen versioon?

PDF-palautustyökalut, kuten Disk Drill, voivat palauttaa pysyvästi poistetut PDF-tiedostot, mutta ne eivät voi auttaa sinua palauttamaan päällekirjoitettuja PDF-tiedostoja. Päällekirjoitetun PDF-tiedoston palauttamiseksi aikaisempaan versioon, sinun täytyy palauttaa vanhempi tilannevedos käyttämällä Tiedostohistoriaa Windowsissa tai Aikakonetta Macissa.

PDF-tiedoston palauttaminen aiempaan versioon tiedostohistorian avulla Windowsissa

 1. Avaa Windowsin Resurssienhallinta ja klikkaa hiiren kakkospainikkeella kansiota, jossa poistetut PDF-tiedostot sijaitsivat.
 2. Valitse Palauta aiemmat versiot.Valitse Palauta aiemmat versiot
 3. Valitse relevanttein Tiedoston historian varmuuskopiointi ja napsauta Open-vieressä olevaa pientä nuolta. Valitse Avaa Tiedoston historiasta -vaihtoehto.Tiedoston historian varmuuskopiointi
 4. Valitse palautettava PDF-tiedosto ja klikkaa esikatseluikkunan alareunassa olevaa vihreää Palauta-painiketta palauttaaksesi sen.Palauta PDF-tiedosto Tiedoston historiasta

Palauta PDF edelliseen versioon Time Machinella Macissa

 1. Avaa kansio, jossa poistetut PDF-tiedostot sijaitsivat.
 2. Napsauta aikakonekuvaketta, joka sijaitsee Valikkorivillä ja valitse Siirry Aikakoneeseen.Aikakonekuvake
 3. Etsi palautettavat PDF-tiedostot käyttämällä näytön oikeassa reunassa olevaa aikajanaa.
 4. Valitse palautettava PDF-tiedosto ja napsauta Palauta, jotta valittu PDF-tiedosto palautetaan.Palauta PDF Aikakoneella

HUOM: Menetelmä ei toimi, jos et ollut aktivoinut File Historya tai Time Machinea ennen kuin kadotit PDF-tiedostosi.

Kuinka korjata vioittunut PDF-tiedosto?

PDF-tiedostot voivat vioittua äkillisen sähkökatkon, laitteistovian tai haittaohjelmahyökkäyksen seurauksena. Vioittuneet PDF-tiedostot ovat joskus lukukelvottomia PDF-katselijoilla, kuten Adobe Readerilla, jotka näyttävät virheviestejä kuten tämä:

”Adobe Acrobat Reader ei voinut avata tiedostoa ’[filename].pdf’, koska se ei ole tuettu tiedostotyyppi tai koska tiedosto on vioittunut (esimerkiksi se lähetettiin sähköpostin liitteenä eikä sitä purettu oikein).”

Vioittuneen PDF-tiedoston korjaukseen sinulla on kaksi perusvaihtoehtoa:

 • Online PDF-korjaustyökalut: Online-työkalut, kuten iLovePDF tai PDF2Go, voivat nopeasti ja helposti korjata vaurioituneet PDF-tiedostot, mutta ne kantavat mukanaan tiettyä yksityisyyden riskiä, koska niiden käyttö vaatii käyttäjiltä PDF-dokumenttien lataamista nettiin.
 • Työpöytä PDF-korjaustyökalut: Jos et ole valmis lataamaan PDF-tiedostojasi nettiin, voit käyttää työpöydän PDF-korjaustyökalua, kuten Sejda PDF Desktop tai PDF Repair Toolbox, korjataksesi vioittuneet PDF-tiedostot suoraan tietokoneellasi.

Johtopäätös

Voimme huoletta sanoa, että maailma on riippuvainen PDF-tiedostoista. Ilman niitä yritykset ja järjestöt kokisivat vaikeaksi jakaa tärkeitä asiakirjoja, ja yksittäiset käyttäjät kamppailisivat päättymättömien yhteensopivuus- ja muotoiluongelmien kanssa. Kuitenkin, PDF-tiedostot ovat yhtä alttiita tahattomalle poistamiselle kuin muutkin tiedostot, minkä vuoksi on niin tärkeää tietää, miten ne voi palauttaa.

UKK

Kyllä, vioittuneen PDF-tiedoston voi palauttaa. Mikä tahansa tiedosto voi vioittua, ja se voi tapahtua milloin vain. Onneksi on saatavilla erilaisia palautustyökaluja, joilla voit korjata PDF-tiedostoja. Verkossa toimivat työkalut, kuten iLovePDF, antavat sinun lähettää tiedoston korjattavaksi. Verkkosivusto korjaa PDF-tiedoston taustalla ja toimittaa korjatun PDF:n sinulle ladattavaksi.
 1. Napsauta Valitse PDF-tiedosto ja valitse korruptoitunut PDF-tiedostosi. Voit myös raahata ja pudottaa sen suoraan sivulle
 2. Napsauta Korjaa PDF
 3. Kun se on valmis, napsauta Lataa tiedosto
Koska online-työkalut, kuten iLovePDF, vaativat sinua lataamaan tiedostosi, saatat olla huolissasi yksityisyyteen liittyvistä riskeistä, kun lataat tietoa internetiin. Jos näin on, voit käyttää vaihtoehtoisesti Recovery Toolbox for PDF -työkalua.
 1. Lataa, asenna ja avaa Recovery Toolbox for PDF
 2. Valitse PDF-tiedosto, jonka haluat korjata/palauttaa
 3. Määritä, minne palautettu tiedosto tallennetaan
 4. Valitse PDF-tiedoston versio
 5. Napsauta Tallenna tiedosto
Jos sinulla on Mac, voit käyttää Disk Drill -sovellusta PDF-tiedostojen palauttamiseen suoraan puhelimestasi. Disk Drill on tiedonpalautusohjelmisto, joka voi palauttaa tiedostosi, vaikka ne olisi poistettu.
 1. Lataa, asenna ja avaa Disk Drill. Varmista, että Android-laite on yhdistettynä tietokoneeseen USB:n kautta
 2. Disk Drillissä napsauta laitettasi ja klikkaa Etsi kadonneita tietoja
 3. Kun Disk Drill on suorittanut skannauksen, klikkaa Tarkastele löydettyä dataa
 4. Valitse palautettavat PDF-tiedostot rastittamalla niiden ruutu. Sen jälkeen, klikkaa Palauta
 5. Määritä sijainti, johon tiedostot palautetaan, ja paina OK
Jos olet vahingossa kirjoittanut PDF-tiedoston päälle, voit palauttaa sen edelliseen versioon käyttämällä Windowsin Tiedostohistoria-ominaisuutta.
 1. Napsauta PDF-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Palauta aikaisemmat versiot
 2. Valitse toinen versio tiedostostasi (päivämäärältään ennen viimeisintä tallennustasi)
 3. Napsauta Palauta
Jos et ollut ottanut File History -toimintoa käyttöön koneellasi, sinun täytyy palauttaa tiedostot varmuuskopiosta, jos sellainen on saatavilla.
Jos poistettua PDF-tiedostoa ei voi palauttaa Roskakorista, sinun tulee käyttää tiedonpalautusohjelmistoa tiedoston palauttamiseksi. Vaikka tiedosto ei näykään, on mahdollista, että tiedosto silti fyysisesti sijaitsee kiintolevyn osalla. Näytetään tämä Disk Drill -ohjelman avulla:
 1. Lataa, asenna ja avaa Disk Drill
 2. Valitse levy, jolla tiedosto oli, ja napsauta Etsi kadonneita tietoja
 3. Kun skannaus on valmis, klikkaa Tarkastele löydettyjä kohteita ja etsi listasta PDF
 4. Merkitse PDF palautettavaksi ja klikkaa sitten Palauta
 5. Valitse sijainti palautusta varten ja klikkaa sitten OK
PDF tarkoittaa Portable Document Formatia, ja se on dokumenttitiedostomuoto, jonka on kehittänyt Adobe, yhtiö Photoshopin ja muiden ammattimaisen ohjelmistosovellusten takana. PDF-tiedostomuodossa tallennetut asiakirjat käyttävät .pdf-tiedostopäätettä, ja ne säilyttävät tekstin muotoilun ja kuvat laitteiden välillä, mikä tarkoittaa, että PDF-sopimus näyttää täysin samalta pöytätietokoneella ja pienellä mobiililaitteella.