Kuinka palauttaa poistettu Excel-tiedosto Windowsissa

Robert Agar
Kirjoittanut
Hyväksymä.
51

palauta excel-tiedosto

Monet yritykset ja yksityishenkilöt säilyttävät arvokasta tietoa Excel-laskentataulukoissa. Se, että huomaa yhtäkkiä poistaneensa tai kadottaneensa tärkeän Excel-tiedoston juuri ennen kokousta, voi muodostaa suuren ongelman. Älä huoli. Aiommekin näyttää sinulle useampia tapoja palauttaa poistetut Excel-tiedostot Windows-tietokoneella.

Kuinka palauttaa poistettu Excel-asiakirja Windowsissa

Ennen kuin ryhdyt data recovery -seikkailuun, varmista, ettet ole vain tallentanut Excel-tiedostoa eri paikkaan ja nyt vain et löydä sitä. Saatat harkita tietokoneesi etsimistä tiedoston varalta, jos se on vain joutunut väärään paikkaan. Kun olet varmistanut, että tiedosto on todella poissa, voit kokeilla näitä menetelmiä sen takaisin saamiseksi.

Menetelmä 1: Palauta poistettu Excel-tiedosto Roskakorista

Poistetun tiedoston etsimisen ensimmäinen paikka on Windowsin Roskakori. Näin se tehdään.

Palauta Excel-tiedostot Roskakorista

 1. Avaa Roskakori napsauttamalla sen kuvaketta.
 2. Valitse palautettavat tiedostot luettelosta.
 3. Napsauta valintojasi hiiren kakkospainikkeella ja valitse Palauta.
 4. Tiedostot palautetaan alkuperäisiin sijainteihinsa. Voit myös vetää tiedostoja Roskakorista toiseen kansioon tai työpöydälle.

Menetelmä 2: Käytä Windowsin kumoa-toimintoa

Tässä on toinen yksinkertainen menetelmä, jolla voi palauttaa poistetun Excel-tiedoston. Näppäinyhdistelmän Ctrl-Z käyttö kumoaa viimeisen komennon Windows-tietokoneessa. Jos syötät tämän komennon heti tiedoston poistamisen jälkeen, käyttöjärjestelmä peruuttaa poiston ja tekee tiedoston jälleen saataville. Et voi vahingoittaa mitään kokeilemalla tätä menetelmää ja se saattaa säästää kasan aikaa, jos se toimii, joten kokeile sitä.

Menetelmä 3: Etsi automaattisesti tallennettuja tai väliaikaisia tiedostoja

On hyvin mahdollista, että et ole poistanut tiedostoa, vaan olet yksinkertaisesti unohtanut tai et kyennyt tallentamaan sitä. Ehkä tietokoneesi kaatui ennen kuin ehdit painaa tallenna-näppäintä. On kaksi paikkaa Windows-tietokoneella, joista voit tarkistaa, saattavatko ne sisältää tiedoston, jota et kyennyt tallentamaan.

Automaattisesti tallennetut tiedostot

Jos Excelin AutoRecover-toiminto on aktiivinen, kadonneet tiedostosi saattavat olla kansiossa, johon AutoRecovered-tiedostot tallennetaan. Näyttääksesi tämän kansion nimen, käytä seuraavaa menettelyä.

Excelin automaattinen palautus -toiminnon asetukset

 1. Excelissä napsauta Tiedosto-valikkoa ja sitten Asetukset.
 2. Napsauta vasemmanpuoleisesta valikosta Tallenna nähdäksesi, miten Excel-työkirjasi tallentuvat.
 3. Automaattisen palautuksen tiedostosijainti on paikka, johon automaattisesti palautetut tiedostot tallentuvat. Jos automaattinen palautuminen on käytössä, voit mennä tähän kansioon ja etsiä kadonneen tiedoston. Tiedosto on saattanut saada geneerisen nimen, joten varmista, että tarkistat kaikki tiedostot sen löytämiseksi, jonka haluat.

Väliaikaistiedostot

Excel-tiedosto väliaikaishakemistossa

 1. Avaa Käynnistä-valikko ja kirjoita hakukenttään %temp%.
 2. Paina Enter -näppäintä avataksesi kansion ja nähdäksesi sen sisällön.
 3. Etsi .xls- tai .xlsx-tiedostoja. Tiedostoilla voi olla yleisiä tiedostonimiä ja ne on avattava nähdäksesi, ovatko ne mitä tarvitset.

Menetelmä 4: Kokeile palauttaa aiempi versio Excel-tiedostostasi

Windows 10 -käyttäjät voivat yrittää palauttaa tiedoston aiemman version järjestelmän palautuspisteen avulla. Noudata näitä ohjeita kokeillaksesi sitä.

Palauta aiempi versio Excel-tiedostosta

 1. Avaa Tiedostonhallinta.
 2. Siirry tiedostoon tai kansioon, jonka haluat palauttaa aikaisempaan versioon.
 3. Napsauta kohdetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Aiemmat versiot yhteydvalikosta.
 4. Valitse versio, jonka haluat palauttaa Tiedostoversiot-listasta.
 5. Napsauta Avaa tarkastaaksesi tiedoston sisällön.
 6. Napsauta Palauta -painiketta palauttaaksesi tiedoston alkuperäiseen sijaintiinsa. Sinua pyydetään sallimaan tiedoston kirjoitus loppuun saattamiseksi.

Menetelmä 5: Palauta varmuuskopiosta

Palauta Excel-tiedosto tiedostohistoriasta

Jos olet tottunut varmuuskopioimaan tietokoneesi, saatat pystyä palauttamaan kadonneen tiedoston varmuuskopiomedialtasi. Riippuen siitä, mitä Windowsin versiota käytät, käytät joko Tiedostohistoria (Windows 10) tai Varmuuskopioi ja palauta (aikaisempia versioita kuin Windows 10). Molemmat työkalut tarjoavat intuitiivista apua opastaakseen sinut palautusprosessin läpi. Tietysti sinun täytyy olla tehnyt varmuuskopio kyseisistä tiedostoista käyttääksesi tätä palautusmenetelmää.

Menetelmä 6: Käytä Disk Drill -tietojenpalautusohjelmistoa

Jos aiemmat menetelmät eivät ole onnistuneet palauttamaan poistettua Excel-tiedostoasi, on aika kokeilla tietojen palautusta Disk Drill -ohjelmalla. Tässä mitä sinun täytyy tehdä.

 1. Lataa ja asenna Disk Drill Windowsille. Kuten aiemmin mainittu, älä suorita latausta ja asennusta laitteelle, josta tiedosto katosi, jotta et vahingossa ylikirjoittaisi tietoja, joita haluat säilyttää.
 2. Yhdistä ulkoinen tallennuslaite tarvittaessa ja käynnistä Disk Drill. Valitse levy tai osio, josta tiedosto on kadonnut.
 3. Napsauta Etsi kadonneita tietoja -painiketta aloittaaksesi poistettujen tietojen skannauksen.
  Etsi excel-tiedostoja asemilta
 4. Esikatsele Disk Drillin löytämiä tiedostoja ja valitse palautettavat Excel-tiedostot.Esikatsele excel-tiedostoja
 5. Napsauta Palauta-painiketta ja valitse uusi sijainti palautetuille tiedostoille, joka ei ole samalla laitteella, jolta tiedot alun perin katosivat.Palauta poistetut excel-tiedostot

Yhteenveto

Siinä se on. Nyt sinulla on useita menetelmiä poistetun Excel-tiedoston palauttamiseen Windows-tietokoneella. Disk Drill -tietojen palautusohjelmisto toimii usein siinä, missä muut menetelmät eivät, ja ilmainen lataus mahdollistaa palautettavissa olevien tiedostojen tunnistamisen.

Koska Excel-tiedostot sisältävät usein arvokasta tietoa, suosittelemme, että totutte säännöllisesti varmuuskopioimaan ne. On aina hyvä idea ottaa varmuuskopio tiedoistasi. Et koskaan tiedä, milloin saatat sitä tarvita.

UKK:

Poistetun Excel-tiedoston palauttaminen Office 2007:ssä voidaan tehdä monin eri tavoin.
 • Käytä Excelin AutoRecover-toimintoa;
 • Käytä Windowsin roskakoria tai Macin roska-astiaa;
 • Palauta tiedosto varmuuskopiosta;
 • Palauta tiedosto näppäinyhdistelmällä CTRL-Z tai Command-Z;
 • Palauta Excel-tiedostot Disk Drill -tietojenpalautusohjelmistolla.
Noudata näitä ohjeita poistetun Excel-tiedoston palauttamiseen muistitikulta.
 1. Lataa ja asenna Disk Drill käyttöjärjestelmäalustallesi.
 2. Kytke USB-muistitikku koneeseesi.
 3. Käynnistä Disk Drill ja valitse USB-muistitikku levyluettelosta.
 4. Etsi kadonneita tiedostoja USB-muistitikulta.
 5. Esikatsele ja valitse palautettavat tiedostot.
 6. Suorita tiedostojen palautus.
Tässä ovat vaiheet, jotka tarvitaan Excel-tiedoston suojaamiseen, jolloin tiedoston poistaminen ilman salasanaa on mahdotonta.
 1. Avaa Excel-työkirja ja valitse Tarkista -valikko.
 2. Napsauta Suojaa työkirja.
 3. Anna ilmestyvässä Suojaa rakenne ja ikkuna -valintaikkunassa käyttämäsi salasana ja varmista, että Rakenne -valintaruutu on valittu.
 4. Syötä salasana uudelleen ja napsauta OK.
Robert Agar
Freelance-kirjoittaja itsenäisessä ammatinharjoittamisessa, erikoistunut teknologia-aiheisiin. Laaja kokemus IT-alalta, keskittyen varmuuskopiointiin ja palautukseen, katastrofien varalle palautumiseen, pilvilaskentaan, tietokantoihin ja datan hallintaan.
Hyväksymä.
Senior Data Recovery Engineer. Fysiikan maisterin tutkinto, tietotekniikka tieteellisiin kokeisiin