Πώς να Ανακτήσετε ένα Διαγραμμένο Αρχείο Excel στα Windows

Robert Agar
Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
49

ανάκτηση αρχείου excel

Πολλές εταιρείες και άτομα αποθηκεύουν πολύτιμες πληροφορίες σε λογιστικά φύλλα Excel. Η απότομη συνειδητοποίηση ότι έχετε διαγράψει ή χάσει ένα σημαντικό αρχείο Excel όταν απαιτείται για μία συνάντηση μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα. Μην ανησυχείτε. Πρόκειται να σας δείξουμε πολλαπλούς τρόπους για να ανακτήσετε διεγραμμένα αρχεία Excel σε έναν υπολογιστή με Windows.

Πώς να Ανακτήσετε Ένα Διαγραμμένο Έγγραφο του Excel στα Windows

Πριν από το να επιχειρήσετε μια περιπέτεια ανάκτησης δεδομένων, βεβαιωθείτε ότι δεν αποθηκεύσατε απλά το αρχείο Excel σε μια διαφορετική τοποθεσία και τώρα απλώς δεν μπορείτε να το βρείτε. Ίσως να θελήσετε να αναζητήσετε στον υπολογιστή σας για το αρχείο, για να δείτε αν απλώς έχει μετακινηθεί. Αφού καθορίσετε ότι το αρχείο έχει πραγματικά χαθεί, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις μεθόδους για να το ανακτήσετε.

Μέθοδος 1: Επαναφορά διαγραμμένου αρχείου Excel από τον Κάδο Ανακύκλωσης

Το πρώτο μέρος όπου πρέπει να αναζητήσετε το διαγραμμένο αρχείο σας είναι ο Κάδος Ανακύκλωσης των Windows. Να πώς γίνεται.

Ανάκτηση αρχείων Excel από τον Κάδο Ανακύκλωσης

 1. Ανοίξτε τον Κάδο Ανακύκλωσης κάνοντας κλικ στο εικονίδιό του.
 2. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε από τη λίστα των διαθέσιμων αντικειμένων.
 3. Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή σας και επιλέξτε Επαναφορά.
 4. Τα αρχεία θα ανακτηθούν στις αρχικές τους τοποθεσίες. Μπορείτε επίσης να σύρετε αρχεία έξω από τον Κάδο Ανακύκλωσης σε άλλο φάκελο ή στην επιφάνεια εργασίας.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναίρεσης των Windows

Εδώ είναι άλλη μια απλή μέθοδος που μπορεί να επαναφέρει ένα διεγραμμένο αρχείο Excel. Χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl-Z αναιρείται η τελευταία εντολή που εισήχθη σε έναν υπολογιστή Windows. Εάν εισάγετε αυτήν την εντολή αμέσως μετά τη διαγραφή του αρχείου σας, το λειτουργικό σύστημα θα αναιρέσει τη διαγραφή και θα κάνει το αρχείο διαθέσιμο πάλι. Δεν μπορείς να βλάψεις τίποτα δοκιμάζοντας αυτή τη μέθοδο και μπορεί να σου εξοικονομήσει πολύ χρόνο αν δουλέψει, οπότε δώσ’ του μια ευκαιρία.

Μέθοδος 3: Αναζήτηση για αυτόματα αποθηκευμένα ή προσωρινά αρχεία

Είναι πολύ πιθανό να μην έχετε διαγράψει το αρχείο, αλλά απλώς ξεχάσατε ή δεν μπορούσατε να το αποθηκεύσετε. Ίσως ο υπολογιστής σας να κατέρρευσε πριν προλάβετε να πατήσετε το κουμπί αποθήκευσης. Υπάρχουν δύο τοποθεσίες σε έναν υπολογιστή Windows που μπορείτε να ελέγξετε και οι οποίες μπορεί να περιέχουν το αρχείο που δεν μπορούσατε να αποθηκεύσετε.

Αυτόματα αποθηκευμένα αρχεία

Αν η λειτουργία Αυτόματης Ανάκτησης του Excel είναι ενεργή, τα χαμένα αρχεία σας μπορεί να βρίσκονται στον φάκελο όπου αποθηκεύονται τα αυτόματα ανακτημένα αρχεία. Για να εμφανίσετε το όνομα αυτού του φακέλου, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία.

Ρυθμίσεις λειτουργίας αυτόματης ανάκτησης Excel

 1. Στο Excel, κάντε κλικ στο Αρχείο και στη συνέχεια Επιλογές.
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση στο μενού της αριστερής πλευράς για να εμφανίσετε πώς αποθηκεύονται τα βιβλία εργασίας του Excel σας.
 3. Το Τοποθεσία αρχείου Αυτόματης Ανάκτησης είναι εκεί όπου αποθηκεύονται τα αρχεία Αυτόματης Ανάκτησης. Εάν η Αυτόματη Ανάκτηση είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να πάτε σε αυτό το φάκελο και να αναζητήσετε το χαμένο σας αρχείο. Μπορεί να έχει μετονομαστεί γενικά, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλα τα αρχεία για να βρείτε αυτό που θέλετε.

Προσωρινά αρχεία

Αρχείο Excel σε προσωρινό φάκελο

 1. Ανοίξτε το μενού Έναρξη και πληκτρολογήστε %temp% στο πεδίο Αναζήτησης.
 2. Πατήστε Enter για να ανοίξετε το φάκελο και να δείτε τα περιεχόμενά του.
 3. Αναζητήστε αρχεία .xls ή .xlsx. Τα αρχεία ενδέχεται να έχουν γενικούς τίτλους και θα πρέπει να ανοιχθούν για να δείτε αν είναι αυτά που χρειάζεστε.

Μέθοδος 4: Δοκιμάστε να επαναφέρετε σε προηγούμενη έκδοση του αρχείου Excel σας

Οι χρήστες των Windows 10 μπορούν να δοκιμάσουν να επαναφέρουν μια παλαιότερη έκδοση ενός αρχείου από ένα σημείο επαναφοράς του συστήματος. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το δοκιμάσετε.

Ανάκτηση προηγούμενης έκδοσης αρχείου excel

 1. Ανοίξτε τον Εξερευνητή Αρχείων.
 2. Πηγαίνετε στο αρχείο ή το φάκελο που θα θέλατε να επαναφέρετε σε προηγούμενη έκδοση.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο αντικείμενο και επιλέξτε Προηγούμενες Εκδόσεις από το μενού περιβάλλοντος.
 4. Επιλέξτε την έκδοση που θα θέλατε να επαναφέρετε από τη λίστα Εκδόσεις Αρχείου.
 5. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα για να ελέγξετε τα περιεχόμενα του αρχείου.
 6. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά για να ανακτήσετε το αρχείο στην αρχική του τοποθεσία. Θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε την ολοκλήρωση της εγγραφής του αρχείου.

Μέθοδος 5: Επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας

Επαναφορά αρχείου Excel από το ιστορικό αρχείων

Εάν έχετε τη συνήθεια να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας, ίσως να μπορέσετε να ανακτήσετε το χαμένο αρχείο από το μέσο αντιγράφων ασφαλείας σας. Ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε, θα χρησιμοποιήσετε είτε το File History (Windows 10) ή το Backup and Restore (προηγούμενες εκδόσεις από τα Windows 10). Και τα δύο εργαλεία προσφέρουν διαισθητική βοήθεια για να σας οδηγήσουν μέσα από τη διαδικασία ανάκτησης. Φυσικά, πρέπει να έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων που είναι υπό εξέταση για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο ανάκτησης.

Μέθοδος 6: Χρησιμοποιήστε το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων Disk Drill

Εάν οι προηγούμενες μέθοδοι δεν κατάφεραν να ανακτήσουν το διαγραμμένο αρχείο Excel σας, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε ανάκτηση δεδομένων με το Disk Drill. Ιδού τι πρέπει να κάνετε.

 1. Λήψη και εγκατάσταση του Disk Drill για Windows. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μην πραγματοποιήσετε τη λήψη και την εγκατάσταση στη συσκευή με το τελευταίο αρχείο ώστε να μην αντικαταστήσετε αθέλητα τα δεδομένα που θέλετε να διατηρήσετε.
 2. Συνδέστε μια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης εάν χρειάζεται και εκκινήστε το Disk Drill. Επιλέξτε τον δίσκο ή την κατάτμηση με το χαμένο αρχείο.
 3. Κλικάρετε το κουμπί Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα για να ξεκινήσετε τη σάρωση για διαγραμμένα δεδομένα.
  Αναζήτηση στους δίσκους για αρχεία excel
 4. Προεπισκόπηση των αρχείων που βρίσκει το Disk Drill και επιλέξτε τα αρχεία Excel που θέλετε να ανακτήσετε.Προεπισκόπηση αρχείων excel
 5. Κλικάρετε το κουμπί Ανάκτηση και επιλέξτε μια νέα τοποθεσία για τα ανακτημένα αρχεία που δεν βρίσκεται στην ίδια συσκευή που έχασε τα δεδομένα αρχικά.Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων excel

Συμπέρασμα

Ορίστε το. Τώρα έχετε αρκετές μεθόδους με τις οποίες να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο αρχείο Excel σε έναν υπολογιστή Windows. Το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων Disk Drill συχνά λειτουργεί όταν άλλες μέθοδοι αποτύχουν, και μια δωρεάν λήψη σας επιτρέπει να ταυτοποιήσετε τα αρχεία που μπορούν να ανακτηθούν.

Δεδομένου ότι τα αρχεία Excel συχνά περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες, σας προτείνουμε να συνηθίσετε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας τακτικά. Πάντα είναι καλή ιδέα να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα το χρειαστείτε.

Συχνές Ερωτήσεις:

Η ανάκτηση ενός διαγραμμένου αρχείου Excel στο Office 2007 μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.
 • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Αυτόματης Ανάκτησης του Excel.
 • Χρησιμοποιήστε τον Κάδο Ανακύκλωσης των Windows ή τον Κάδο Αχρήστων του Mac.
 • Ανακτήστε από ένα αντίγραφο ασφαλείας.
 • Αναιρέστε τη διαγραφή του αρχείου με CTRL-Z ή Command-Z.
 • Επαναφέρετε τα αρχεία του Excel με το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων Disk Drill.
Χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα για να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο αρχείο Excel από ένα φλασάκι.
 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Disk Drill για την πλατφόρμα λειτουργικού συστήματος σας.
 2. Συνδέστε το USB flash drive στη συσκευή σας.
 3. Εκκινήστε το Disk Drill και επιλέξτε το USB flash drive από τη λίστα δίσκων.
 4. Σκανάρετε το USB flash drive για χαμένα δεδομένα.
 5. Προεπισκόπηση και επιλογή των αρχείων που θέλετε να ανακτήσετε.
 6. Εκτελέστε την ανάκτηση του αρχείου.
Δείτε τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε ένα αρχείο Excel, καθιστώντας αδύνατη τη διαγραφή του αντικειμένου χωρίς την παροχή του κωδικού πρόσβασης.
 1. Ανοίξτε το βιβλίο εργασίας του Excel και επιλέξτε το μενού Ανασκόπηση.
 2. Κάντε κλικ στο Προστασία Βιβλίου.
 3. Στο παράθυρο διαλόγου Προστασία Δομής και Παράθυρου που εμφανίζεται, εισάγετε τον κωδικό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το πλαίσιο Δομή.
 4. Εισάγετε ξανά τον κωδικό και κάντε κλικ OK.
Robert Agar
Ελεύθερος Συντάκτης στον εαυτό μου με ειδίκευση σε θέματα σχετικά με την τεχνολογία. Εκτενής εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής με έμφαση στην αντιγραφή ασφαλείας και ανάκτηση, ανάκτηση από καταστροφές, υπολογιστική νέφους, βάσεις δεδομένων και διαχείριση δεδομένων.
Εγκρίθηκε από
Ανώτερος Μηχανικός Ανάκτησης Δεδομένων. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Φυσική, Πληροφορική για Επιστημονικά Πειράματα