Slik gjenoppretter du en slettet Excel-fil i Windows

Robert Agar
Skrevet av
Godkjent av
53

gjenopprett excel-fil

Mange bedrifter og enkeltpersoner oppbevarer verdifull informasjon i Excel-regneark. Plutselig å innse at du har slettet eller mistet en viktig Excel-fil når den er nødvendig til et møte kan by på et stort problem. Ikke bekymre deg. Vi skal vise deg flere måter å gjenopprette slettede Excel-filer på en Windows-datamaskin.

Hvordan gjenopprette et slettet Excel-dokument på Windows

Før du begir deg ut på et datarecovery-eventyr, må du forsikre deg om at du ikke bare har lagret Excel-filen på et annet sted og nå rett og slett ikke finner den. Du kan vurdere å søke på datamaskinen for å se om den bare er feilplassert. Når du har fastslått at filen virkelig er borte, kan du prøve disse metodene for å få den tilbake.

Metode 1: Gjenopprett en slettet Excel-fil fra papirkurven

Det første stedet du bør se etter slettede filer er i Windows Papirkurv. Slik gjør du det.

Gjenopprett Excel-filer fra papirkurven

 1. Åpne papirkurven ved å klikke på ikonet.
 2. Velg filene du ønsker å gjenopprette fra listen over tilgjengelige elementer.
 3. Høyreklikk på utvalget ditt og velg Gjenopprett.
 4. Filene vil bli gjenopprettet til sine opprinnelige plasseringer. Du kan også dra filer ut av papirkurven til en annen mappe eller skrivebordet.

Metode 2: Bruk angrefunksjonen i Windows

Her er en annen enkel metode som kan gjenopprette en slettet Excel-fil. Ved å bruke tastekombinasjonen Ctrl-Z angres den siste kommandoen som ble utført på en Windows-datamaskin. Hvis du bruker denne kommandoen umiddelbart etter at du har slettet filen din, vil operativsystemet angre slettingen og gjøre filen tilgjengelig igjen. Du risikerer ikke å ødelegge noe ved å prøve denne metoden og det kan spare deg for masse tid hvis det fungerer, så gi det et forsøk.

Metode 3: Søk etter autosavede eller midlertidige filer

Det er godt mulig at du ikke har slettet filen, men rett og slett glemte å lagre den eller ikke hadde muligheten. Kanskje systemet ditt krasjet før du fikk muligheten til å trykke på lagre-knappen. Det er to steder på en Windows-datamaskin du kan sjekke som kanskje inneholder filen du ikke klarte å lagre.

Automatisk lagrede filer

Hvis Excel sin AutoRecover-funksjon er aktiv, kan de tapte filene dine være i mappen der AutoRecoverede filer lagres. For å vise navnet på denne mappen, bruk følgende fremgangsmåte.

Innstillinger for Excel autogjenopprettingsfunksjon

 1. I Excel klikker du på Fil og deretter Alternativer.
 2. Klikk på Lagre i menyen på venstre side for å vise hvordan Excel-arbeidsbøkene dine blir lagret.
 3. Plassering av AutoGjenopprett-fil er hvor filer som AutoGjenopprettes lagres. Hvis AutoGjenopprett er aktivert, kan du gå til denne mappen og søke etter den tapte filen. Den kan ha blitt generisk omdøpt, så sørg for å sjekke alle filene for å finne den du ønsker.

Midlertidige filer

Excel-fil i midlertidig mappe

 1. Åpne Start-menyen og skriv inn %temp% i søkefeltet.
 2. Trykk Enter for å åpne mappen og se innholdet.
 3. Søk etter .xls eller .xlsx filer. Filene kan ha generiske filnavn og må åpnes for å se om det er det du trenger.

Metode 4: Prøv å gå tilbake til en tidligere versjon av Excel-filen din

Brukere av Windows 10 kan forsøke å gjenopprette en tidligere versjon av en fil fra et systemgjenopprettingspunkt. Følg disse stegene for å prøve det.

Gjenopprett tidligere versjon av Excel-fil

 1. Åpne Filutforsker.
 2. Gå til filen eller mappen som du ønsker å gjenopprette til en tidligere versjon.
 3. Høyreklikk på elementet og velg Tidligere versjoner fra kontekstmenyen.
 4. Velg den versjonen du ønsker å gjenopprette i listen Filversjoner.
 5. Klikk Åpne for å se gjennom filens innhold.
 6. Klikk på Gjenopprett-knappen for å hente tilbake filen til sin opprinnelige plassering. Du vil bli bedt om å tillate at skriving av filen blir fullført.

Metode 5: Gjenopprett fra en sikkerhetskopi

Gjenopprett excel-fil fra filhistorikk

Hvis du har for vane å ta sikkerhetskopi av datamaskinen din, kan det hende du kan gjenopprette den tapte filen fra sikkerhetskopimediet ditt. Avhengig av hvilken versjon av Windows du bruker, vil du enten bruke Filhistorikk (Windows 10) eller Sikkerhetskopiering og gjenoppretting (tidligere versjoner enn Windows 10). Begge verktøyene tilbyr intuitiv hjelp for å veilede deg gjennom gjenopprettingsprosessen. Selvfølgelig må du ha tatt en sikkerhetskopi av filene det gjelder for å bruke denne gjenopprettingsmetoden.

Metode 6: Bruk Disk Drill datarekonstruksjonsprogramvare

Hvis de tidligere metodene ikke har lykkes med å hente tilbake din slettede Excel-fil, er det på tide å prøve en datagjenoppretting med Disk Drill. Her er hva du trenger å gjøre.

 1. Last ned og installer Disk Drill for Windows. Som nevnt tidligere, ikke utfør nedlasting og installasjon på enheten der filen sist ble tapt slik at du ikke utilsiktet overskriver dataene du ønsker å bevare.
 2. Koble til en ekstern lagringsenhet om nødvendig og start Disk Drill. Velg disken eller partisjonen med den tapte filen.
 3. Klikk på Søk etter tapt data-knappen for å starte skanningen etter slettede data.
  Søk gjennom disker etter excel-filer
 4. Forhåndsvis filene som Disk Drill finner, og velg Excel-filene du vil gjenopprette.Forhåndsvis excel-filer
 5. Klikk på Gjenopprett-knappen og velg en ny plassering for de gjenopprettede filene som ikke er på samme enhet som mistet dataene i utgangspunktet.Gjenopprett slettede excel-filer

Konklusjon

Der har du det. Du har nå flere metoder for å gjenopprette en slettet Excel-fil på en Windows-datamaskin. Disk Drill datarecovery-programvare vil ofte fungere når andre metoder feiler, og en gratis nedlasting lar deg identifisere filene som kan gjenopprettes.

Siden Excel-filer ofte inneholder verdifull informasjon, foreslår vi at du venner deg til å ta sikkerhetskopier av dem regelmessig. Det er alltid en god idé å ta en sikkerhetskopi av dataene dine. Du vet aldri når du vil trenge det.

Ofte stilte spørsmål:

Å gjenopprette en slettet Excel-fil i Office 2007 kan gjøres på flere måter.
 • Bruk Excels AutoGjenopprett-funksjon;
 • Bruk Windows Papirkurv eller Macs Søppel;
 • Gjenopprett fra en sikkerhetskopi;
 • Angre sletting av filen med CTRL-Z eller Command-Z;
 • Gjenopprett Excel-filene med Disk Drill datarekonstruksjonsprogramvare.
Følg disse stegene for å gjenopprette en slettet Excel-fil fra en minnepinne.
 1. Last ned og installer Disk Drill for ditt OS-plattform.
 2. Koble til flashstasjonen til maskinen din.
 3. Start Disk Drill og velg flashstasjonen fra disklisten.
 4. Skann flashstasjonen for tapte data.
 5. Forhåndsvis og velg filene du ønsker å gjenopprette.
 6. Utfør filgjenopprettingen.
Her er stegene som er nødvendige for å beskytte en Excel-fil, slik at det er umulig å slette elementet uten å oppgi passordet.
 1. Åpne Excel-arbeidsboken og velg Gjennomgang-menyen.
 2. Klikk på Beskytt arbeidsbok.
 3. I dialogboksen Beskytt struktur og vindu som vises, skriv inn passordet du ønsker å bruke og sørg for at Struktur-avkrysningsboksen er valgt.
 4. Skriv inn passordet på nytt og klikk OK.
Robert Agar
Frilansskribent på egen hånd som spesialiserer seg på teknologirelaterte emner. Bred erfaring innen IT med fokus på sikkerhetskopi og gjenoppretting, katastrofegjenoppretting, skylagring, databaser og datahåndtering.
Godkjent av
Senior Datarekonstruksjonsingeniør. Mastergrad i fysikk, informatikk for vitenskapelige eksperimenter