Kuinka palauttaa poistetut kojelautakameran videotiedostot Teslasta ja muista kameroista

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
54

palauta poistettu kojelautakameran materiaaliKojelautakamerat mahdollistavat sen, että voit tallentaa upeat maisemat ulkona ja tärkeitä tietoja kuten vahingonteoista ja onnettomuuksista. Mutta mitä tapahtuu, kun vahingossa poistat kaiken sen arvokkaan kojelautakameran materiaalin? Onko se menetetty ikuisesti?

Ei aivan; Poistetut videotallenteet ovat hyvinkin palautettavissa. Tässä artikkelissa esitellään viisi menetelmää, joilla voi palauttaa tallenteet Teslan ja muiden kameroiden kojelautakameroista. Klikkaa tästä siirtyäksesi suoraan tietojen palautusoppaaseen.

Minne kojelautakameran tallenteet tallennetaan?

Ennen kuin syvennytään palautustekniikoihin, tässä on joitain olennaisia tietoja kojelautakameran tallenteista.

Videon tallennuspaikka Tietojen palauttamisen mahdollisuudet
⏏ USB-muistitikut & SD-kortit Riippuu ajasta, joka on kulunut tietojen poistamisesta.
🚗 Sisäinen muisti Riippuu autokameran mallista ja yhteensopivuudesta – jos pääset käsiksi tallennustilaan tietokoneella.
☁ Pilvitallennustila Riippuu OEM:n asettamista poistetun median säilytyskäytännöistä.

🚗 Tietoja Teslasta: Tesla tallentaa kojelautakameran kuvaa TeslaCam-kansioon kytketylle USB-asemalle. Tesla tarjoaa pilvitallennusta, mutta säilyttää tallenteet vain 72 tuntia, joten sinun täytyy manuaalisesti tallentaa kriittiset tapahtumat, kuten onnettomuus, jotta kuvamateriaali ei kirjoitu yli.

Miksi autokamerani tallenteet puuttuvat?

Jatkuvan tallennuksen ja kojelautakameran kuvamateriaalin tallentamisen ulkoisille tallennusvälineille on melko yleistä, että tiedostot korruptoituvat ja katoavat lopulta. Tässä on joitakin mahdollisia syitä puuttuvaan kojelautakameran materiaaliisi:

Syy Kuvaus
📁 Tiedostojen ylikirjoitus ”Autokameran tallennuslaitteiden haittapuolena on, että kun tallennustila täyttyy, uudet tallennukset ylikirjoittavat ja kelaavat yli vanhoista tiedostoista. Tästä syystä on kriittistä aloittaa tietojen palautusprosessi heti, kun huomaat poistettuja tiedostoja.
Huomaa: Jotkut autokamerat tarjoavat manuaalisen lukitustoiminnon tiettyjen tiedostojen ylikirjoittamisen estämiseksi.”
🦠 Tiedostojen korruptoituminen Autokameran tiedostojen korruptoituminen voi johtua virtakatkoista autokamerassasi. Lisäksi viallinen SD-kortti ja virheellinen irrotus ovat muita tiedostojen korruptoitumisen aiheuttajia. Tiedostojärjestelmävirheet videodatassasi voivat estää asianmukaiset R/O-operaatiot – johtaen tiedostojen korruptoitumiseen.
🔧 Fyysinen vaurio ”Jos joudut onnettomuuteen, isku on voinut aiheuttaa fyysisiä vahinkoja autokamerallesi. Lisäksi joskus turvatyynyn laukeaminen voi irrottaa autokameran kiinnitystelineen ja vahingoittaa sitä. Joissakin tapauksissa äärimmäiset lämpötilat voivat polttaa autokameran sisäosat ja vaikuttaa sisäiseen muistiin.”
💻 Ohjelmistovirheet Vanhentunut laiteohjelmisto luo pohjaa virheille ja ongelmille, jotka voivat korruptoida tietojasi. Lisäksi yhteensopimattoman tallennusvälineen käyttö voi aiheuttaa yhteensopivuusongelmia autokamerasi videokuvan tallentamisessa.
🛑 Epäonnistuneet tiedonsiirrot Keskeytyneet tiedonsiirrot voivat johtaa potentiaaliseen tietojen menetykseen. Epäonnistuneet tiedonsiirrot voivat johtaa tiedostojen poistamiseen, koska autokamerasi käyttöjärjestelmä saattaa automaattisesti poistaa osittain siirretyt tiedostot. Lisäksi virheet tai konfliktit tiedonsiirto-ohjelmistossasi voivat myös johtaa tietojen menetykseen.
📁 Muotoilu tai tahaton poisto Mahdollisesti painoit vahingossa muotoilupainiketta Tiedostonhallinnassa yrittäessäsi kopioida videokuvaa tallennuslaitteesta. Vaihtoehtoisesti saatat olla poistanut autokameran kuvat suoraan ajoneuvon kojelaudasta.
⏏ Tallennusvälineen irrotus Teslan autokamera käyttää tiedostoja segmentoivaa tekniikkaa tallentaakseen lyhyitä yhden minuutin videoita, ja jos tallennuslaite irrotetaan (esimerkiksi onnettomuuden seurauksena), seuraavia yhden minuutin segmenttejä ei tallenneta.

Nyt kun tiedät erilaiset syyt miksi kojelautakameran tallenteet katoavat, on aika tutustua tietojen palautusmenetelmiin.

Kuinka palauttaa poistetut kojelautakameran videot

Tässä osiossa esitellään viisi tapaa palauttaa poistetut kojelautakameran videotiedostosi. Poistetut tiedostosi ovat palautettavissa, kunnes ne kirjoitetaan yli. Siksi aika on olennaisen tärkeää.

Huomio: Varmista, että lopetat ajokameran käytön tallennukseen, jotta tiedostojen ylikirjoittamisen riski vähenee.

Menetelmä 1: Tarkista tallennuslaite ja sen yhteys

Jos tietokoneesi ei tunnista muistilaitetta (USB/SD-kortti), yritä ratkaista ongelma yhdistämällä laite uudelleen. Jos et edelleenkään pääse käsiksi muistilaitteeseen, noudata näitä ohjeita:

 1. Avaa Laitehallinta ja laajenna Levyasemat.
  accessing device manager
 2. Napsauta oikealla hiiren näppäimellä irrotettavaa SD-korttia/muistitikkua ja poista sen asennus.
  uninstalling driver
 3. Katkaise yhteys tallennuslaitteeseen ja käynnistä tietokoneesi uudelleen.
 4. Yhdistä tallennuslaite uudelleen, ja Windows asentaa tarvittavat ajurit automaattisesti uudelleen.
 5. Tarkista, voitko nyt käyttää tallennuslaitetta.

Menetelmä 2: Käytä tiedonpalautusohjelmistoa

Tietojen palautusohjelma voi skannata ja palauttaa poistetut tiedot USB-tikultasi tai SD-kortiltasi. Eri tietojen palautusohjelmistojen joukosta toimituksemme suosittelee Disk Drilliä.

Työkalu mahdollistaa Teslan kojelautakameran kuvamateriaalin tehokkaan palauttamisen muutamalla klikkauksella. Lisäksi Disk Drill helpottaa kaikkien pääasiallisten videomuotojen, kuten MP4, AVI, MKV jne., tietojen palauttamista.

💯 Disk Drill on yhteensopiva kaikkien tärkeimpien Windows-tiedostojärjestelmien kanssa, kuten FAT32, NTFS, exFAT jne. Lisäksi työkalu tukee myös datan palautusta useilta ulkoisilta tallennuslaitteilta, mukaan lukien USB-tikut ja erilaiset muistikorttityypit, kuten microSD, SDXC, SDHC, CF ja SD.

Vaikka Tiedostonhallinta ei näytä tallennuslaitettasi, Disk Drill voi auttaa palauttamaan tietoja. Ainoa edellytys on kuitenkin, että Levynhallinta näyttää tallennuslaitteesi ilman ”Ei Mediaa” -merkintää.

Huomautus: Autokamerat tallentavat videokuvaa pätkissä. Tuloksena tietojen palautus voi tuottaa useita lyhyitä videoleikkeitä. Onneksi voit testata Disk Drillin ilmaisversiota, joka tarjoaa 500 MB:n tiedonpalautuksen.

Tässä on ohjeet siihen, kuinka voit käyttää Disk Drill -ohjelmaa poistetun kojelautakameran tallenteen palauttamiseen:

 1. Kytke tallennuslaite tietokoneeseesi.
 2. Lataa, asenna ja käynnistä Disk Drill.
 3. Valitse tallennuslaitteesi ja klikkaa Etsi kadonnutta dataa.
  tallennuslaitteen valitseminen
 4. Kun skannaus on päättynyt, klikkaa Tarkastele löydettyjä kohteita.
  skannaussivu Disk Drillissä
 5. Voit esikatsella autokamera materiaalia viemällä hiiren osoittimen silmäkuvakkeen päälle ja klikkaamalla videoiden vieressä.
 6. Valitse tiedostot, jotka haluaisit palauttaa, ja klikkaa Palauta.
  tiedostojen valinta tietojen palauttamiseksi

  🔍 Käytä suodatinominaisuutta tarkentaaksesi hakutuloksia. Esimerkiksi, voit kirjoittaa mp4 ja painaa enter suodattaaksesi palautettavien tiedostojen listan näyttämään vain mp4 tiedostot.

 7. Lopuksi, valitse kohde, johon tallennetaan poistettu materiaali, ja klikkaa Seuraava. Varmista, että valitset eri kohteen (muualle kuin vioittuneelle tallennuslaitteelle).
  kohdevalinta tietojen palauttamista varten

Menetelmä 3: Anna Uusi Aseman Kirjain

Jos sinulla on edelleen vaikeuksia päästä käsiksi tiedostoihin Tiedostonhallinnassa, mahdollinen asemaongelma voi olla tulossa. Näin voit määrittää uuden asemakirjaimen:

 1. Liitä tallennuslaite ja avaa Levynhallinta.
 2. Etsi kohdassa oleva tallennuslaite ja klikkaa sitä oikealla hiirennapilla.
 3. Valitse vaihda aseman kirjainta ja polkuja.
  pääsy levynhallintaan
 4. Klikkaa muuta ponnahdusikkunassa ja sinulle avautuu pudotusvalikko.
  aseman kirjaimen vaihtaminen
 5. Valitse määritä seuraava aseman kirjain ja valitse aseman kirjain.
  toisen aseman kirjaimen määrittäminen
 6. Valitse OK ja poistu.

Menetelmä 4: Suorita CHKDSK-komento

Chkdsk on Windowsin työkalu, joka voi korjata pieniä ongelmia, kuten ”SD-kortti on vioittunut, yritä muotoilla se.” Lisäksi CHKDSK korjaa levyvirheitä ja parantaa tiedostojärjestelmän eheyttä.

Näin voit hyödyntää CHKDSK-toimintoa:

 1. Liitä tallennuslaite PC:hen ja avaa korotettu komentokehoteikkuna (suorita CMD järjestelmänvalvojana).
 2. Suorita komento chkdsk <kirjainasemasi>: /f/r/x ja paina enter.
  chkdsk-komennon suorittaminen
 3. Yritä nyt käyttää tallennuslaiteitasi.

📁Suorita aina SD-kortin tietojen palautus ennen CHKDSK-korjauksen yrittämistä. CHKDSK-korjausten toteuttaminen voi johtaa tietojen menetykseen.

Menetelmä 5: Ota yhteyttä Teslaan

Jos et saa palautettua kadonnutta kojelautakameran tallennetta yllä mainituilla menetelmillä, ota yhteyttä Tesla asiakastukeen saadaksesi apua. Selitä tilanteesi ja anna oleelliset tiedot, kuten arvio tallenteen tarvitsemastasi aikavälistä.

Joissakin tapauksissa Tesla-asiakaspalvelu voi etäyhteyden avulla päästä käsiksi autosi kojelautaan noutaakseen poistettua kuvamateriaalia. Jos etäistunto ei ole vaihtoehto, käy henkilökohtaisesti Tesla-huoltokeskuksessa vianmäärityksessä.

Jos haluat käyttää Teslan kameratallenteita oikeuden todisteena, pyydä tallenteestasi tallennettu pilvikopio.

Onko mahdollista palauttaa päällekirjoitetut kojelautakameran videot

Kyllä, ylikirjoitetun kojelautakameran tallenteen palauttaminen on mahdollista. Kuitenkin ylikirjoitetut tiedot tarkoittavat käytännössä sitä, että uusi video tallentuu aiemmin tallennetun videon päälle. Tällaisissa tapauksissa ylikirjoitetun tiedon palauttamisen todennäköisyys on hyvin pieni. Lisäksi kojelautakamerat käyttävät tyypillisesti FAT32- tai exFAT-tiedostojärjestelmiä datan hallinnassa. Nämä tiedostojärjestelmät eivät tarjoa sisäänrakennettuja mekanismeja ylikirjoitetun tiedon palauttamiseen.

Siitä huolimatta on hitunen toivoa. Fragmentaatio on toinen kriittinen näkökohta, joka tulee ottaa huomioon. Autokamerat usein pirstaloivat videotallenteita varastointitilan optimoimiseksi. Pirstaloitunut videotiedosto tallennetaan eri paikkoihin tallennuslaitteellasi. Tästä johtuen ylikirjoittaminen ei välttämättä johda kaiken videomateriaalin täydelliseen häviämiseen.

🔧 Voit yrittää palauttaa päällekirjoitetun kojelautakameran tallenteen skannaamalla muistivälineen tietojenpalautusohjelmistolla. Viimeisenä keinona voit kääntyä luotettavan tietojenpalautuskeskuksen puoleen. Palauttamisen onnistumisen mahdollisuus on kuitenkin suhteellisen alhainen, koska palautetut tiedostot saattavat olla vioittuneita ja siten käyttökelvottomia.

Yhteenveto

Vaikka tärkeän kojelautakameran videomateriaalin menettäminen voi olla hankalaa, sen ei tarvitse olla pysyvää. Oikeilla välineillä ja tekniikoilla voit vaivattomasti palauttaa poistetut kojelautakamerasi tiedostot.

Ensimmäinen toimenpiteesi tulee olla datanpalautusohjelmiston käyttö autokamerasi tallenteiden palauttamiseen. Jos et pääse käsiksi tallennuslaitteeseesi, kokeile Windowsin natiiveja niksejä, kuten CHKDSK, uuden aseman kirjaimen asettaminen ja tallennuslaitteesi ajurien uudelleenasentaminen.

UKK

Dashcam-laitteiston katselumenetelmä riippuu omistamasi dashcamin tyypistä. Joissain dashcameissa on sisäänrakennetut näytöt, jotka mahdollistavat kuvamateriaalin suoran toistamisen. Muissa tapauksissa sinun on poistettava ulkoinen tallennuslaite dashcamista ja yhdistettävä se tietokoneeseesi.
Jos autokamerasi tukee mobiilistriimausta, voit katsoa autokameran kuvaa tabletillasi tai älypuhelimellasi käyttämällä luotettavaa autokamera-sovellusta. Asenna sovellus ja synkronoi se ajoneuvosi autokameran kanssa. Voit ladata ja tallentaa videotapauksissa, joissa sinun täytyy esittää pakollista todistusaineistoa. Garmin VIRB on yksi suosittu mobiilisovellus, jolla voit katsoa ja tallentaa autokameran kuvaa Android-puhelimissa.
Useimmissa autokameroissa on silmukkallinen tallennustoiminto; Se poistaa automaattisesti vanhat videot, kun SD-kortti täyttyy tehdäkseen tilaa uusille tiedostoille. Jotkin autokamerat muokkaavat videotiedostoja pieniksi pätkiksi ennen niiden poistamista. Ne säätävät vanhojen videoiden pituuden 1-3 minuuttiin jatkaakseen uusimpien tiedostojen tallentamista.
Joihinkin syihin kuuluvat virheelliset asetukset, virtaongelmat ja ylikuumeneminen. Laiteohjelmiston ja päivitysongelmat voivat myös estää kojelautakamerasi tallennuskyvyn. Viallinen laitteisto on toinen mahdollinen syy kojelautakameran toimintahäiriöille.
Kyllä. Se riippuu kuitenkin tekijöistä kuten autokamerasi mallista ja yhteensopivuudesta. Lisäksi muihin tekijöihin kuuluu aika, joka on kulunut tallennuksesta sekä autokamerasi fyysinen kunto.
Avatar photo
Joshua is a technology content writer for 7 Data Recovery. He's been in the content world long enough to understand that less is more. Joshua consistently attempts to deliver complicated technical information in concise and digestible chunks. His hobbies include sports betting, listening to Drake, and re-watching the Office like a hundred times.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.