Οδηγός Ανάκτησης GoPro: Ανάκτηση Διεγραμμένων Αρχείων GoPro σε Λεπτά

manuviraj
Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
62

Ανάκτηση διεγραμμένων αρχείων GoPro
Χάρη στο μικρό τους μέγεθος και την εκπληκτική ποιότητα βίντεο, οι κάμερες GoPro έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο σε όλο τον κόσμο, δίνοντας μας μερικά από τα πιο απίστευτα πλάνα που έχουν ποτέ καταγραφεί. Δυστυχώς, όχι όλες οι εγγραφές που γίνονται με κάμερες GoPro προλαβαίνουν να δουν το φως της δημοσιότητας. Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά υποκύπτουν σε μερικές από τις συνηθισμένες αιτίες απώλειας δεδομένων, όπως η τυχαία διαγραφή, η μορφοποίηση ή η διαφθορά δεδομένων.

Τα καλά νέα είναι ότι η ανάκτηση βίντεο GoPro δεν είναι μόνο δυνατή αλλά επίσης αρκετά απλή, εφόσον έχετε το σωστό λογισμικό ανάκτησης δεδομένων και γνωρίζετε πώς να το χρησιμοποιήσετε, κάτι που ακριβώς αυτός ο οδηγός πρόκειται να διευκρινίσει.

Μπορείτε να Ανακτήσετε Διεγραμμένα Βίντεο από την GoPro;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ναι. Ωστόσο, η ανάκτηση δεδομένων είναι μια ευαίσθητη διαδικασία – πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τις πιθανότητές σας να ανακτήσετε διαγραμμένα βίντεο από τη GoPro.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες ανάκτησης διαγραμμένων βίντεο από GoPro:

  • Να είστε προληπτικοί σχετικά με την ανάκτηση δεδομένων: Όσο πιο γρήγορα επιχειρήσετε την ανάκτηση δεδομένων, τόσο το καλύτερο. Η GoPro σας αποθηκεύει όλο το υλικό σε κάρτα micro SD. Τεχνικά, τα διαγραμμένα πλάνα παραμένουν ακόμη στην κάρτα micro SD, αλλά τα μπλοκ δεδομένων στα οποία καταλάμβαναν είναι επισημανμένα ως διαθέσιμα για χρήση. Η αφήνοντας να περάσει πολύ χρόνο μεταξύ της απώλειας δεδομένων και της ανάκτησής τους, αυξάνει τις πιθανότητες τα διαγραμμένα πλάνα να αντικατασταθούν από νέο υλικό, καθιστώντας τα ανάκτησή τους αδύνατη ή μόνο εν μέρει δυνατή.
  • Σταματήστε τη χρήση της GoPro και αφαιρέστε την κάρτα SD: Η συνεχής χρήση της GoPro αυξάνει την πιθανότητα τα διαγραμμένα πλάνα να αντικατασταθούν. Επίσης μπορεί να χειροτερεύσει την κατάσταση της κάρτας micro SD αν είναι ήδη κατεστραμμένη, φυσικά βλαβερή ή έχει προβλήματα αξιοπιστίας. Αντ’ αυτού, αφαιρέστε την κάρτα micro SD από την GoPro σας και αποθηκεύστε την με ασφάλεια, μέχρι να επιχειρήσετε την ανάκτηση δεδομένων.
  • Συνδέστε απευθείας την κάρτα Micro SD: Ενώ υπάρχουν αρκετοί τρόποι να συνδέσετε την κάρτα micro SD της GoPro στον υπολογιστή σας, σας συστήνουμε την άμεση εισαγωγή της κάρτας micro SD στον υπολογιστή (αν έχει θύρα κάρτας micro SD) ή τη χρήση ενός αναγνώστη καρτών micro SD υψηλής ποιότητας. Αυτό επιτρέπει στα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων να σαρώσουν την κάρτα micro SD για διαγραμμένα πλάνα, αποτελεσματικά.
  • Επιλέξτε ένα καλό πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων: Η πρώτη σάρωση για ανάκτηση δεδομένων είναι συνήθως η πιο επιτυχημένη. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε ένα καλό πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων από την αρχή. Ελέγξτε διπλά ότι το εργαλείο λειτουργεί με κάρτες micro SD και υποστηρίζει τα συστήματα αρχείων FAT32 και exFAT. Σας συστήνουμε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα που μπορεί να δημιουργήσει και να σαρώσει εικόνες δίσκου επίσης.

Μόλις ενημερωθείτε για τις καλύτερες πρακτικές ανάκτησης δεδομένων για την ανάκτηση διεγραμμένων βίντεο GoPro, είναι καιρός να δείτε πώς να προχωρήσετε πραγματικά με την ανάκτηση δεδομένων.

Επαγγελματική Συμβουλή: Ελέγξτε την Αποθήκευση Σύννεφο GoPro

Έχετε ένα πρόγραμμα Συνδρομής GoPro; Τα διαγραμμένα σας βίντεο μπορεί πιθανότατα να βρίσκονται στην αποθήκη σύννεφο του GoPro, ειδικά αν ήταν ενεργοποιημένη η λειτουργία Αυτόματης Μεταφόρτωσης. Αν ήταν απενεργοποιημένη, θα βρείτε μόνο βίντεο που ανεβάσατε χειροκίνητα στο σύννεφο.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην αποθήκευση σύννεφο της GoPro χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Quik, ή επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της GoPro από τον διαδικτυακό σας περιηγητή. Η εφαρμογή Quik της GoPro σας επιτρέπει επίσης να κατεβάζετε μαζικά τα βίντεο σας. Επιπλέον, διεγραμμένες φωτογραφίες μπορούν επίσης να ανακτηθούν χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό αποθήκευσης σύννεφο της GoPro.

Αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει χωρίς ένα πακέτο συνδρομής GoPro.

Πώς να Ανακτήσετε Διαγραμμένα Αρχεία GoPro με Εφαρμογή Ανάκτησης Δεδομένων

Ας δούμε πώς να ανακτήσουμε διαγραμμένα βίντεο GoPro χρησιμοποιώντας και τις εκδόσεις Windows και Mac του Disk Drill, του καλύτερου λογισμικού για την ανάκτηση αρχείων βίντεο GoPro.

Ανάκτηση Αρχείων GoPro στα Windows

  1. Κατεβάστε, εγκαταστήστε και εκκινήστε το Disk Drill για Windows. Η βασική έκδοση του Disk Drill για Windows είναι δωρεάν και σας επιτρέπει να ανακτήσετε έως και 500 MB χαμένων αρχείων GoPro.Εγκατάσταση του Disk Drill στα Windows
  2. Στη συνέχεια, πρέπει να τοποθετήσετε την κάρτα microSD της GoPro στον υπολογιστή σας. Περιμένετε η κάρτα να αναγνωριστεί και εκκινήστε το Disk Drill. Αν η κάρτα δεν αναγνωριστεί, ελέγξτε την για ενδείξεις φυσικής βλάβης και δοκιμάστε ένα διαφορετικό αναγνώστη καρτών microSD.
  3. Η κάρτα microSD θα πρέπει να εμφανίζεται στο κύριο παράθυρο του Disk Drill και πρέπει να την επιλέξετε και να κάνετε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα για να τη σαρώσετε.Επιλέξτε την κάρτα SD σας
  4. Δώστε λίγο χρόνο στο Disk Drill για να σαρώσει την κάρτα microSD και επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα στα αριστερά για να στενέψετε τα αποτελέσματα της σάρωσης σε αυτά που χρειάζεστε.Επιλέξτε τα αρχεία
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Ανάκτηση και πείτε στο Disk Drill πού θα πρέπει να ανακτήσει τα διαγραμμένα αρχεία της GoPro. Βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε μια διαφορετική συσκευή αποθήκευσης από την κάρτα microSD της GoPro.Επιλέξτε προορισμό για την ανάκτηση των αρχείων σας

Ανάκτηση Αρχείων GoPro σε Mac

  1. Κατεβάστε, εγκαταστήστε και εκκινήστε το Disk Drill για το Mac. Η έκδοση του Disk Drill για το Mac διαφέρει στην εμφάνιση σε σύγκριση με αυτή για Windows, ωστόσο η διαδικασία μάθησης για την ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων από το GoPro είναι εξίσου εύκολη.Imnstall Disk Drill on Mac
  2. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάκτησης, πρέπει να εισάγετε την κάρτα microSD της GoPro στο Mac σας. Η κάρτα θα πρέπει να αναγνωριστεί αμέσως. Αν δεν συμβεί αυτό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το First Aid στο Disk Utility για να την επιδιορθώσετε.
  3. Εκκινήστε το Disk Drill για Mac και αναζητήστε την κάρτα microSD της GoPro. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα δίπλα σε αυτήν για να τη σαρώσετε.Scan the card
  4. Το σάρωμα μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος της κάρτας και την ταχύτητά της. Όταν ολοκληρωθεί, επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο μικρό εικονίδιο με το μάτι (ορατό όταν τοποθετείτε τον δρομέα του ποντικιού πάνω από ένα αρχείο) για να τα προεπισκοπήσετε.
  5. Κλικάρετε και πάλι το κουμπί Ανάκτηση και επιλέξτε μια κατάλληλη τοποθεσία ανάκτησης, η οποία είναι οποιοσδήποτε κατάλογος δεν βρίσκεται στην κάρτα microSD της GoPro.

Καλύτερο Λογισμικό για την Ανάκτηση Αρχείων Βίντεο GoPro

Λογισμικό ανάκτησης GoPro

Όλες οι κάμερες GoPro χρησιμοποιούν τον τύπο αρχείου MP4 και είτε τον codec h.264 είτε τον HEVC (h.265). Ο τελευταίος codec χρησιμοποιείται σε ορισμένες υψηλής ανάλυσης και υψηλής συχνότητας λειτουργίες επειδή μειώνει σημαντικά το μέγεθος του αρχείου χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα εικόνας.

Εκτός από τα αρχεία MP4, οι κάμερες GoPro δημιουργούν δύο άλλους τύπους αρχείων, αλλά όταν πρόκειται για ανάκτηση αρχείων GoPro, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείτε με τα αρχεία LRV και THM αφού δεν περιέχουν καμία επιπλέον πληροφορία που δεν υπάρχει ήδη στα αρχικά βίντεο αρχεία. Αρκεί να επιλέξετε μια λύση λογισμικού ανάκτησης δεδομένων που μπορεί να ανακτήσει βίντεο αρχεία GoPro σε MP4 (και h.264 και h.265), και θα είστε έτοιμοι.

Η επιλογή ενός προγράμματος ανάκτησης δεδομένων μπορεί να είναι αγχωτική επειδή υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια εργαλεία, που όλα ισχυρίζονται πως είναι τα καλύτερα σε όλα. Για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα, έχουμε συντάξει μια λίστα με τα τρία καλύτερα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων για την ανάκτηση διαγραμμένων βίντεο GoPro. Αυτά τα προγράμματα έχουν δοκιμαστεί και ελεγχθεί, και υποστηρίζουν αρχεία MP4. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με κανένα από αυτά:

1. Disk Drill Ανάκτηση Δεδομένων

Επιλογή αρχείου για ανάκτηση με το Disk Drill

Με αμέτρητες θετικές διαδικτυακές κριτικές, το Disk Drill έχει πείσει πολλούς χρήστες Windows και Mac ότι η ανάκτηση δεδομένων δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Είναι μακράν το πιο εξελιγμένο λογισμικό ανάκτησης για GoPro που υπάρχει στην αγορά, και μπορείτε να του εμπιστευτείτε για την ανάκτηση όλων των χαμένων βίντεο αρχείων GoPro με λίγα απλά κλικ.

2. PhotoRec

Διεπαφή Photorec

Αναγνωρίζουμε ότι η έλλειψη μιας γραφικής διεπαφής χρήστη καθιστά το PhotoRec κάπως αποθαρρυντικό, αλλά είναι ίσως η μόνη εντελώς δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή ανάκτησης δεδομένων που μπορεί αξιόπιστα να ανακτήσει χαμένα βίντεο GoPro από οποιαδήποτε κάρτα microSD.

3. Recuva

Αρχεία στο Recuva

Δημοφιλές μεταξύ των χρηστών των Windows, το Recuva είναι μια εύχρηστη εφαρμογή λογισμικού που επιτρέπει στους χρήστες του να ανακτήσουν άπειρα δεδομένα δωρεάν. Εκεί που έχει ελλείψεις είναι στην απόδοση ανάκτησης δεδομένων, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο από οποιαδήποτε εφαρμογή λογισμικού δεν έχει ενημερωθεί για κάποιο διάστημα.

  Disk Drill PhotoRec Recuva
Compatibility Windows, Mac Windows, Mac, Linux Windows
Ease of use Easy Difficult  Easy
Performance  Excellent  Great Average
Recovery speed Fast Average Average
File format support 400+ 300+ 50+ 
Preview during scan Yes No Partial 
Scan pause/resume Yes No No
Live chat support Yes No No
Data protection  Yes No No
Price Free trial  Free & open-source Freemium 

Όπως μπορείτε να δείτε, το Disk Drill προσφέρει όχι μόνο την καλύτερη απόδοση αλλά και εκπληκτική ευκολία χρήσης και ταχύτητα ανάκτησης, γι’ αυτό το συνιστούμε τόσο σε χρήστες των Windows όσο και των Mac. Αν θέλετε να ανακτήσετε χαμένα βίντεο από GoPro σε Linux, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το PhotoRec. Απλά μην περιμένετε να είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη.

Συμβουλές Πρόληψης Απώλειας Δεδομένων GoPro

Δεν έχει σημασία εάν είσαι επαγγελματίας κινηματογραφιστής ή απλώς ένας ερασιτέχνης που απολαμβάνει να καταγράφει τα πάντα, από αθλήματα δράσης μέχρι οικογενειακά γεγονότα, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές πρόληψης απώλειας δεδομένων της GoPro που πρέπει να απομνημονεύσεις και να εφαρμόζεις κάθε μέρα:

Συμβουλή Περιγραφή
💣 Θυμήσου ότι η GoPro σου δεν είναι αθάνατη. Γι’ αυτό πρέπει να την φροντίζεις όσο το δυνατόν καλύτερα και να σκεφτείς να αγοράσεις μία θήκη. Μία θήκη υψηλής ποιότητας αδιάβροχη μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά αν σου αρέσει να δοκιμάζεις τα όρια σου και της GoPro σου.
💰 Αγόρασε μία αξιόπιστη κάρτα microSD. Ναι, είναι υπέροχο να παίρνεις μια κάρτα microSD υψηλής χωρητικότητας σχεδόν δωρεάν, αλλά μπορεί να καταλήξεις να μετανιώνεις για την απόφασή σου να εξοικονομήσεις χρήματα μη επιλέγοντας μία αξιόπιστη μάρκα όταν η φθηνή κάρτα microSD σταματήσει να λειτουργεί.
🖥 Αντίγραφε τακτικά στον υπολογιστή σου ή στο cloud το υλικό που έχεις καταγράψει. Η GoPro πουλάει μια αρκετά προσιτή μηνιαία συνδρομή, που λέγεται GoPro PLUS, που σου επιτρέπει να μεταφέρεις απεριόριστες φωτογραφίες και 35 ώρες βίντεο υλικού από τη GoPro στο cloud μέσω μιας κινητής συσκευής.

Με αυτές τις τρεις απλές συμβουλές, θα πρέπει να μπορείτε να διατηρήσετε τα αρχεία της GoPro σας ασφαλή και προσβάσιμα ακόμα και όταν συμβεί κάτι στην GoPro σας, ή αν κάνετε κάποιο λάθος κατά τη διοργάνωση των καταγεγραμμένων βίντεο.

Συμπέρασμα

Τα διαγραμμένα πλάνα από τις κάμερες GoPro μπορούν να ανακτηθούν εάν ακολουθήσετε τους κατάλληλους κανόνες ανάκτησης δεδομένων και χρησιμοποιήσετε ένα καλό πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων. Πριν προχωρήσετε στη χρήση ενός εργαλείου ανάκτησης δεδομένων, είναι καλύτερο πρώτα να ελέγξετε την αποθήκευση σύννεφο της GoPro εάν έχετε συνδρομητικό πρόγραμμα GoPro.

Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σε φυσικές βλάβες, οι ειδικοί δεν συνιστούν ερασιτεχνική ανάκτηση δεδομένων. Καλύτερα να επικοινωνήσετε με μια επαγγελματική υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων.

Για να αποτρέψετε τέτοια ατυχήματα στο μέλλον—πραγματοποιείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των βίντεο σας, χρησιμοποιήστε μια κάρτα micro SD καλής ποιότητας, και λάβετε μέτρα για την προστασία της κάμερας GoPro κατά τη διάρκεια της λήψης.

Συχνές Ερωτήσεις

Όταν ανακτάτε κατεστραμμένα αρχεία GoPro, πρέπει πρώτα να διορθώσετε την αιτία της διαφθοράς δεδομένων χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το CHDSK στα Windows ή το First Aid στο macOS. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δημοφιλή λογισμικό ανάκτησης δεδομένων όπως το Disk Drill, το PhotoRec, ή το Recuva για να ανακτήσετε αρχεία που δεν είναι πλέον προσβάσιμα αλλά είναι ακόμα φυσικά παρόντα στην κάρτα SD της GoPro σας.
Εάν η GoPro σας έχει κλαπεί, και δεν έχετε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας, τότε δεν θα μπορέσετε να ανακτήσετε τα βίντεο. Γι' αυτό πάντα συνιστούμε στους χρήστες της GoPro να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των καταγεγραμμένων βίντεο τοπικά ή στο νέφος.
Η ανάκτηση διαγραμμένων βίντεο από το GoPro Hero 7 είναι εύκολη:
  1. Αφαιρέστε την κάρτα SD της GoPro σας και εισάγετέ την στο διαβαστήρα καρτών SD του υπολογιστή σας.
  2. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Disk Drill.
  3. Εκκινήστε την εφαρμογή και σαρώστε την κάρτα SD της GoPro σας.
  4. Προεπισκόπηση & επιλέξτε αρχεία για ανάκτηση.
  5. Ανακτήστε όλα τα διεγραμμένα βίντεο σε μια ασφαλή τοποθεσία.
Ναι, μπορείτε να ανακτήσετε διαγραμμένες εικόνες από την GoPro σας σε οποιοδήποτε υπολογιστή Windows ή Mac. Όλα όσα χρειάζεστε είναι ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων όπως το Disk Drill, το PhotoRec ή το Recuva, και τα υπόλοιπα είναι εύκολα.
manuviraj
Ο Manuviraj Godara είναι ένας επαγγελματίας συγγραφέας περιεχομένου με πάνω από 4 χρόνια εμπειρίας. Η συνεχώς αυξανόμενη γοητεία και εμπειρία του με την τεχνολογία τον οδηγεί να δημιουργεί περιεχόμενο σχετικά με την ανάκτηση δεδομένων και την καταναλωτική τεχνολογία. Μπορείτε επίσης να βρείτε τα έργα του στο MakeUseOf.com και στο HandyRecovery.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.