Slik gjenoppretter du slettede filer fra et SD-kort på Mac

Avatar photo
Skrevet av
72

gjenoppretting av sd-kort på mac

Du overfører filer fra SD-kortet til datamaskinen når du ved et uhell sletter noen verdifulle opptak. Enten det er et enkelt bilde eller en profesjonell videoklipp, kan vi gjenopprette slettede filer fra SD-kortet ditt via Macen din.

Før noe annet, bør du umiddelbart slutte å bruke SD-kortet for å øke sjansene for å gjenopprette de slettede filene dine. I denne artikkelen skal vi gå gjennom en trinn-for-trinn-guide til å gjenopprette de slettede filene, og vi skal snakke om de vanlige årsakene til datatap og hvordan man kan unngå dem.

Forklaring av ulike typer SD-kort

SD- eller Secure Digital-kort er bærbare minnekort som brukes til å lagre data i elektroniske enheter.

Her er de forskjellige typene SD-kort du vil støte på.

 • SDHC – Dette er den vanligste typen, med høy kapasitet som kan inneholde opptil 32 GB med data, så de brukes vanligvis i digitalkameraer.
 • Micro SD – Disse kortene er mindre i størrelse og er designet for mobiltelefoner.
 • CF-kort – Compact Flash-kort er kjent for å være raskere og mer holdbare enn SDHC, og brukes mest i high-end-kameraer.
 • xD-bilder – Extreme Digital-bildekort ble vanligvis brukt med Fujifilm og Olympus-kameraer, selv om de ble utgått i 2009.

Selv om det finnes flere typer, er måtene å gjenopprette slettede filer fra SD-kort lignende, om ikke helt like. Så uten videre, her er hvordan!

Hvordan gjenopprette slettede filer fra et SD-kort på Mac

Her er de mest effektive metodene for datagjenoppretting for å gjenopprette slettede filer fra et SD-kort på Mac. For best resultat velger du enten én metode som passer din situasjon best, eller prøver disse metodene for datagjenoppretting etter hverandre.

Metode 1:Gjenopprett Data fra Papirkurven på SD-kortet

Filer du sletter fra SD-kortet på din Mac blir ikke permanent slettet med det samme – de blir først flyttet til Søppel. Så hvis du ikke har tømt Søppel på din Mac etter at du har slettet filen fra SD-kortet, bør du fortsatt kunne finne den der.

Merk: De slettede filene fra SD-kortet vil kun være synlige i Papirkurv-mappen på din Mac når SD-kortet er tilkoblet den. Når du kobler minnekortet fra datamaskinen din, vil de slettede filene bli usynlige.

Følg disse trinnene for å gjenopprette de slettede filene fra SD-kortet ditt i Papirkurven på Mac-en din:

 1. Koble SD-kortet til Macen din.
 2. Åpne Papirkurven (klikk på det siste ikonet i Docken din).hvordan finne papirkurven på dock Mac
 3. Scroll gjennom filene som ligger der for å finne den du trenger.
 4. Dra og slipp filen til en annen mappe, eller høyreklikk på den og velg Legg tilbake fra menyen som dukker opp for å returnere den tilbake til sin opprinnelige plassering.mac sd-kort papirkurv

Du kan også få tilgang til de slettede SD-kortfilene med hjelp av en spesiell tastatursnarvei. Slik gjør du det:

 1. Koble kortet til din Mac.
 2. Start Finder.
 3. Klikk på SD-kortnavnet i sidepanelet til venstre.finder sd kort mac
 4. Trykk Shift + Kommando + . for å vise skjulte filer.skjulte mapper sd kort mac
 5. Gå til .Trashes > Papirkurv (slettede filer skal befinne seg i denne mappen).

Metode 2:Bruk spesialisert programvare for datagjenoppretting

Disk Drill er en datarekonstruksjonsprogramvare for Mac som kan gjenopprette over 400 filtyper på forskjellige lagringsenheter som iPhones og iPads, Android-enheter, USB-minnepinner og SD-kort.

Du kan laste ned appen, skanne og forhåndsvise alle slettede filer fra SD-kortet ditt gratis. Men hvis du fant de tapte filene dine og ønsker å gjenopprette dem, må du kjøpe PRO-versjonen for ubegrenset datarekonstruksjon for bare $89.

For å gjenopprette dataene dine fra et SD-kort ved hjelp av Disk Drill, følg trinnene nedenfor:

 1. Først, last ned Disk Drill for Mac fra den offisielle nettsiden.
 2. Deretter, åpne diskdrill.dmg fra nedlastingsmappen din.åpne disk drill
 3. Så, dra Disk Drill-ikonet til Applikasjoner-mappen.dra disk drill til applikasjoner
 4. Åpne Disk Drill fra Applikasjoner-mappen. Hvis dette er første gang du åpner appen, vil det komme en melding som spør deg om du er sikker på at du ønsker å åpne Disk Drill. Klikk Åpne.åpne disk drill applikasjon
 5. Disk Drill vil nå bli lansert. Alle tilgjengelige stasjoner for skanning vil bli vist på Disk Drill-hjemmesiden, så sørg for at SD-kortet er koblet til din Mac for at det skal bli oppdaget.disk drill hovedside
 6. Klikk på SD-kortet du ønsker å skanne etter tapte data, og klikk Søk etter tapte data på høyre side av skjermen.
 7. Vent på at skanningen er ferdig. Dette vil sannsynligvis ta en stund avhengig av størrelsen på stasjonen som skannes. Når skanningen er over, vil Disk Drill vise elementene som du kan hente tilbake. De vil være sortert etter filtype.vis elementer for å hente
 8. Anta at du ønsker å gjenopprette bilder fra SD-kortet ditt, klikk på Bilder-kategorien. Det vil være undermapper. Filtrer dem etter filstørrelse, datoen for endring, eller søk direkte etter filnavn.filter for filer
 9. Når du har funnet filen, klikk på den for å se en forhåndsvisning av bildet.forhåndsvis bildet
 10. Til slutt, klikk på Gjenopprett-knappen som er plassert nede til høyre på skjermen, og velg et nytt bestemmelsessted for filen du ønsker å gjenopprette.velg mappen for gjenoppretting
 11. En melding vil dukke opp på skjermen for å bekrefte at filen har blitt gjenopprettet.datarekonstruksjon ferdig

Metode 3:Gjenopprett Data Fra SD-kortet Ditt med PhotoRec

Et annet verktøy som kan hjelpe deg med å gjenopprette slettede filer fra et SD-kort, er PhotoRec. Det er et helt gratis, åpen kildekode-program for gjenoppretting av data som gjør en utmerket jobb med å gjenopprette slettede bilder, videoer og andre filer i forskjellige størrelser.

Selv om PhotoRec er en effektiv løsning for datagjenoppretting, er ikke alle brukere komfortable med å bruke det siden det ikke har et kommandodrevet grensesnitt, noe som gjør det mer komplekst å bruke sammenlignet med applikasjoner som har et grafisk brukergrensesnitt.

Følg disse trinnene for å gjenopprette de slettede filene fra SD-kortet ditt ved hjelp av PhotoRec:

 1. Last ned PhotoRec på din Mac (du må laste ned både TestDisk og PhotoRec siden disse verktøyene kommer sammen).
 2. For å installere verktøyet, start Terminal (gå til Launchpad > Terminal) og kopier og lim inn følgende kommando: sudo photorec.
  sudo photorec
 3. Trykk Return og skriv inn ditt admin-passord om nødvendig.
 4. Velg ditt SD-kort fra listen over enheter ved å bruke piltastene og trykk Return for å bekrefte valget ditt.photorec sd card list mac
 5. Velg SD-kortpartisjonen med dataene dine og trykk Return for å starte søket. Forsikre deg om at du har valgt Annet og trykk Return-tasten.sd card photorec other
 6. Velg Gratis for å søke etter slettede filer eller Hele for et mer omfattende søk som vil gjenopprette hele SD-kortet og trykk Return.free whole scan photorec mac
 7. Velg destinasjonen for de gjenopprettede dataene og trykk C på tastaturet for å bekrefte.photorec choose destination folder

Når verktøyet er ferdig med gjenopprettingsprosessen, avslutt Terminal og gå til det tidligere valgte målet for å finne mappen med de gjenopprettede dataene.

Årsaker til datatap fra SD-kort

Det er flere mulige grunner til at du har mistet filer fra SD-kortet ditt. De vanligste grunnene er:

 • 🛠 Korrupsjon. Ukorrekt fysisk håndtering av et SD-kort kan resultere i et korrupt kort. Når SD-kortet ditt ikke kan gjenkjennes eller ikke viser filene som er lagret på det, da kan det være korrupt. I tillegg til feil håndtering eller eksponering for varme og uegnede miljøer, kan alder også forringe og gradvis korruptere et SD-kort. Et SD-kort har vanligvis en levetid på 10 år, men det er en god tommelfingerregel å forberede sikkerhetskopier og vurdere å kjøpe et nytt etter 5 til 7 års bruk.
 • 🦠 Virus eller skadevare. Hvis enheten din ved et uhell lastet ned en skadevare eller virus, vil det også påvirke minnekortet som er installert. Data som er lagret, kan bli uleselige eller utilgjengelige.
 • 💿 Formatering. Formatering av et minnekort på Mac, enten det er med vilje eller ved en feiltakelse, sletter alle dataene som var lagret på det. Med mindre du er sikker på at du ikke lenger trenger filene som er lagret på SD-kortet ditt, eller du har sikkerhetskopiert dem alle, skal du ikke formatere minnekortet ditt.

Hvordan forhindre tap av data på et SD-kort

Med den kunnskapen, her er noen tips for å forhindre tap av data:

Tips Beskrivelse
⏏ Ta ut SD-kortet på riktig måte Fjern aldri SD-kortet fra din Mac ved kun å trekke det ut av datamaskinen. Hver gang du gjør det, øker risikoen for å miste noe eller til og med alle dataene fra minnekortet. For å gjøre det riktig, start Finder, høyreklikk på SD-kortet i sidepanelet, og velg Kast ut fra rullegardinmenyen.
♨ Unngå høye temperaturer Hvis SD-kortet ofte utsettes for høye temperaturer, er det en sjanse for at det kan bli fysisk skadet. Når det skjer, blir det utrolig vanskelig og i noen tilfeller umulig å hente data fra et slikt kort.
💽 Bruk flere minnekort Det er best å bruke flere SD-kort i stedet for bare ett. Dette vil forlenge deres levetid, og dermed vil sjansen for uventet tap av data avta.
✍ Ikke avbryt lese-/skriveoperasjoner Sørg for at alle lese- eller skriveprosesser er fullført før du tar ut SD-kortet fra din Mac. For eksempel, hvis du prøver å laste opp data til SD-kortet ditt, ikke koble det fra datamaskinen før operasjonen er fullstendig.
💻 Sikkerhetskopier data regelmessig Det er bedre å være føre var. Det er en god idé å gjøre det til en vane å regelmessig lage sikkerhetskopier av SD-kortet ditt slik at du i tilfelle du mister noen viktige data, vil ha en enkel og effektiv måte å få dem tilbake på.

OSS

Ja, det er mulig. Det finnes flere gratis programmer for gjenoppretting av SD-data som du kan laste ned, som TestDisk, som du kan prøve. Slik kan du bruke det til å gjenopprette filer fra SD-kortet ditt:
 1. Først, last ned TestDisk.
 2. Etter nedlastingen, klikk på testdisk-7.1-WIP-filen for å pakke den ut.
 3. Kjør den kjørbare testdisk-filen og oppgi ditt admin-passord om nødvendig.
 4. Velg SD-kortet du vil gjenopprette fra. Vanligvis vil ikke SD-kort ha noen partisjoner, så velg bare Ingen når du spørres om partisjonstype.
 5. Deretter velger du Analyze for å starte søket etter de tapte filene dine.
 6. Du kan begynne med et Hurtigsøk og hvis det ikke finner filene dine, følg opp med et Dypt søk.
 7. Når du har funnet den tapte partisjonen, velger du ganske enkelt den partisjonen og trykker Write for å starte gjenopprettingsprosessen.
For å slette filer fra et SD-kort på Mac, høyreklikk på filen du vil slette og klikk på ”Flytt til papirkurv”. Du kan også dra filer direkte til papirkurven, eller velge elementet og trykke Command + Delete.
Du kan ikke formatere et minnekort på Mac uten tap av data. Hvis du vil beholde alle filene dine, sørg for å kopiere dem eller lage en sikkerhetskopi på forhånd, og oppbevar dem på et sikkert sted.
Ja, det er mulig å gjenopprette filer fra et SD-kort på Linux. Du må bare laste ned et datagjenopprettingsprogram som er kompatibelt med Linux, som for eksempel PhotoRec, R-Studio og TestDisk.
Den mest effektive måten å gjenopprette slettede bilder fra et SD-kort på en Mac er med hjelp av spesialisert programvare for datagjenoppretting som Disk Drill. Her er hva du bør gjøre:
 1. Koble SD-kortet til din Mac.
 2. Last ned og installer Disk Drill for Mac.
 3. Start programmet og velg SD-kortet fra listen over tilgjengelige enheter.
 4. Start skanningen ved å klikke på Søk etter tapt data-knappen.
 5. Vent til skanningen er ferdig og klikk Se gjennom funnet innhold.
 6. Klikk på Bilder i sidepanelet til venstre for å spisse søket ditt.
 7. Klikk på øyeikonet ved siden av et bilde for å forhåndsvise det og velg bildene du ønsker å gjenopprette.
 8. Klikk på Gjenopprett-knappen og velg en foretrukket destinasjon for de gjenopprettede dataene.
Ja, det er mulig å gjenopprette slettede data fra et formatert SD-kort på en Mac, men bare i tilfelle av rask formatering. For beste resultat, bruk datagjenopprettingsprogramvare som Disk Drill eller PhotoRec for å gjenopprette de slettede filene.
Avatar photo
Romana Levko er en profesjonell innholdsforfatter med stor interesse for teknologirelaterte emner. Hennes hovedfokus er på datagjenoppretting, Apple-produkter og cybersikkerhet. Hun bruker fritiden sin på å fikse på sin Mac og brenne gjennom sine favorittmusikkalbum.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og reparasjon av maskinvare.