Farklı Cihazlar İçin En İyi Video Kurtarma Yazılımı

Onaylayan
292

en iyi video kurtarma yazılımıBazı en güzel anılarımız video olarak kaydedilir. Videokasetler ve DVD’ler gibi eski teknolojilerin giderek azalmasıyla daha fazla kullanıcı, değerli filmlerini güvenli bir şekilde dijitalize etmek için acele ediyor. Ancak, dijital videolar da bozulma gibi sorunlara açık olabiliyor ve ortalama bir kullanıcı, başlarına böyle bir şey geldiğinde ne yapacağından her zaman emin olmayabilir.

Neyse ki, video dosyalarınızı kurtarmanıza yardımcı olacak özel araçlar mevcut. İşte en iyi video kurtarma yazılımlarının listesi.

Veri kurtarma aracı Ücretsiz deneme sınırlamaları En iyi kullanım alanları
Disk Drill Ücretsiz deneme (500 MB’a kadar ücretsiz kurtarma) Windows ve macOS’ta kolay ve anlaşılır video kurtarma
DiskDigger Android’de ücretsiz fotoğraf ve video kurtarma Root erişimine sahip Android cihazlardan video kurtarma
PhotoRec Tamamen ücretsiz Sınırsız ve tamamen ücretsiz kurtarma
R-Photo Tamamen ücretsiz Windows’ta fotoğraf ve videoların ücretsiz ve özel olarak kurtarılması
UFS Explorer 256 KB altı dosyaların ücretsiz kurtarılması Windows, macOS ve Linux tabanlı sistemlerden özelleştirilebilir kurtarma

Video Kurtarma İçin En İyi Yazılımı Seçme Yöntemleri

Listemizdeki en iyi 5 video kurtarma uygulamasına bakmadan önce, seçimlerimiz için kullanılan kriterleri gözden geçirelim.

📈 Performans

İyi bir kurtarma aracı, video dosyalarınızın çoğunu (eğer hepsini değilse) mümkün olan en kısa sürede kurtarabilecektir. Her veri kurtarma aracı farklı şekilde inşa edildiği için, deneyiminiz ihtiyaçlarınıza ne kadar optimize edildiğine bağlı olarak büyük ölçüde değişecektir. Bu nedenle, silinen videoları kurtarmak konusunda uzmanlaşmış bir video kurtarma uygulaması arayın.

📱 Cihaz Tipi

Cihazınız hangi işletim sistemini ve dosya sistemini kullanacağınızı belirleyecektir. Bazı veri kurtarma araçları çok çeşitli cihazlar için desteğe sahipken, diğerleri belirli bir türe odaklanabilir. Bir veri kurtarma aracı seçerken, kullandığınız cihazla ilgili olarak hangi tür desteği sunduğunu kontrol edin.

💲 Fiyat

Fiyat, çoğu kullanıcı için şüphesiz büyük bir faktördür. Verileriniz önemli olsa da, pahalı bir veri kurtarma aracı için bankayı kırmak mümkün olmayabilir. Tüm özelliklere sahip bir veri kurtarma aracı edinmek cazip gelebilir, ancak tüm veri kurtarma araçları ortalama tüketiciyi hedef almamaktadır. Daha ziyade, ek kurtarma özelliklerine sahip oldukça teknik olanlar, onlardan en iyi şekilde yararlanacak olan veri kurtarma meraklıları ve profesyoneller için daha uygundur.

🗃 Dosya Türü

Tüm veri kurtarma araçlarının tüm video dosya türleri için aynı desteği olduğu söylenemez. Bu özellikle veri kurtarma aracının sürücünüzün dosya sistemini kullanarak verilerinizi kurtaramadığı durumlarda önemlidir, çünkü imza taramasına dayanmak zorundadır. Eğer uygulama bir dosya imzası türünü desteklemiyorsa, o dosya türü için ham kurtarma mümkün olmayacaktır.

En İyi 5 Video Kurtarma Uygulaması

Aşağıdaki her aracın, kurtarmaya çalıştığınız dosya türüne ve hangi cihazdan olduğuna bağlı olarak farklı güçlü ve zayıf yönleri olacaktır. Size uygun olanı seçmek için zaman ayırın.

1. Disk Drill

Disk Drill tarama sonuçları.

💻 Desteklenen işletim sistemleri: Windows, macOS

🔗 İndirme bağlantısı: Disk Drill’i İndir

🏆 En İyi: Windows veya macOS üzerinde kolay video kurtarma için.

En iyi veri kurtarma yazılımı tercihimiz Disk Drill’a gidiyor. Birçok kişi tarafından tercih ediliyor çünkü başarılı kurtarmalar konusunda uzun bir geçmişe sahip ve kullanıcı dostu arayüzü her seviyeden kullanıcı için mükemmel bir seçenek olmasını sağlıyor. Disk Drill, temelde herhangi bir depolama cihazından kaybolmuş veya silinmiş video dosyalarını sadece birkaç tıkla kurtarabilmektedir. Şu anda 346 bilinen dosya formatını desteklemekte ve bu sayı artmaya devam etmektedir. Kurtarmasını istediğiniz belirli bir dosya tipiniz mi var? Yeni Dosya Tipi İsteği formunu kullanarak talepte bulunun.

İndirme işlemi tamamlandıktan ve yükleme dosyası açıldıktan sonra kurulumu tamamlamak için bir dizi ekranda yönlendirileceksiniz. Her şey açık ve kolay anlaşılır. Kurulduktan sonra, yapmanız gereken tek şey cihazınızı listeden seçmek ve Disk Drill’in çalışmaya başlaması için Kayıp verileri ara düğmesine tıklamak.

Tarama sürerken Disk Drill’in ne bulduğunu gözden geçirme seçeneğiniz var. Tarama tamamlandıktan sonra, sadece listeye gidip kurtarmak istediğiniz video dosyalarını seçin. Arama sonuçlarını filtrelemek için sol paneldeki Video butonuna tıklayabilirsiniz. Alternatif olarak, aradığınız video formatını seçerek sonuçları filtrelemeyi tercih edebilirsiniz. Ücretsiz kullanıcılar, yükseltme yapmadan önce 500 MB’a kadar veri kurtarabilir.

Bir dezavantajı, özellikle daha büyük disklerde tarama sürelerinin bazen uzun olabilmesidir. Ancak bunun sonucunda, Disk Drill size uzun bir geri getirilebilir dosya listesi sunabilmekte, böylece video dosyası kurtarmada etkili bir araç olmaktadır.

Pros

  • Dosya önizleme özelliği
  • Kullanıcı dostu arayüz
  • Bayt bayt yedekleme
  • Dosya uzantısına göre arama
Cons
  • Kısıtlı RAID desteği
  • Tek bir klasörü tarama seçeneği yok

Fiyatlandırma:

Disk Drill Basic Ücretsiz
Disk Drill PRO $89
Disk Drill Enterprise $499

2. DiskDigger

DiskDigger arayüzü.

💻 Desteklenen işletim sistemleri: Windows, macOS, Linux, Android

🔗 İndirme bağlantısı: DiskDigger’ı Windows için indir, macOS, Linux, Android

🏆 En İyi İçin: Android kurtarma

DiskDigger, ana bilgisayar işletim sistemleri Windows, macOS ve Linux’un yanı sıra Android versiyonuyla gelen nadir silinmiş video kurtarma uygulamalarından biridir. Şüphesiz ki zaman zaman akıllı telefonunuzu video kaydetmek için kullanıyorsunuzdur, bu yüzden Android için de bir video kurtarma uygulaması olması şaşırtıcı değil. DiskDigger’ı en iyi Android video kurtarma uygulaması olarak seçtik çünkü ayrıca kurtarılmasını istemediğiniz videoları güvenli bir şekilde silmek için bir yol olarak hareket eden Boş alanı sil özelliği de içeriyor.

Kurulum özellikle Android’de rüzgar gibi, çünkü sadece Google Play’den indirdiğiniz bir başka uygulama. Ancak videoları kurtarabilmek için cihazınızın root olması gerekmekte, aksi takdirde uygulama sadece fotoğrafları kurtarabilecektir. Cihazınızı taradığınızda, kurtarılabilir dosyalarınızı küçük resim formatında görüntüleyebilir ve ön izleme yapmak için genişletebilirsiniz. İstediğiniz dosyaları işaretledikten sonra, sadece kurtarma butonuna dokunun ve bir kurtarma hedefi seçin.

DiskDigger çeşitli dosya formatlarını destekler. Ücretsiz sürüm, fotoğraf ve video kurtarmaya izin verir, ancak belgeler gibi diğer dosya türlerini kurtarmak için DiskDigger Pro satın almanız gerekmektedir.

Her şey bir yana, eski arayüzüne rağmen mobil cihazlarda kullanımı kolaydır ve tarama süreleri kısadır. Düzenli Derin Kaz taraması kullanarak aradığınızı bulamazsanız, Daha Derin Kaz taraması, videonuzu kurtarmak için desteklenen dosya imzalarının bir listesine göre tarama yapabilir.

Pros

  • Dosya önizleme özelliği
  • Çoğu işletim sistemiyle uyumlu
  • Hızlı tarama süreleri
  • Kullanımı kolay
Cons
  • Cihazın videoları kurtarabilmesi için root edilmiş olması gerekmektedir
  • Eski model kullanıcı arayüzü

Fiyatlandırma:

Android için DiskDigger Ücretsiz
Android için DiskDigger Pro $4.59
DiskDigger Kişisel $19.99 ($14.99 indirimli)

3. PhotoRec

PhotoRec tarama ekranı.

💻 Desteklenen işletim sistemleri: Windows, macOS, Linux

🔗 İndirme bağlantısı: PhotoRec İndir

🏆 En İyi Özellik: Ücretsiz kurtarma programsız

Tamamen ücretsiz, açık kaynaklı bir veri kurtarma çözümü mü arıyorsunuz? PhotoRec’ten daha fazlasını aramayın. İnanması zor olsa da, ödemeden bu kadar iyi bir kurtarma aracı bulabileceğinize, PhotoRec’in 480 dosya uzantısını destekleyerek piyasadaki en güvenilir video kurtarma uygulamalarından biri olduğu kanıtlandı. Dosyanızın kurtarılıp kurtarılamayacağını merak mı ediyorsunuz? Öğrenmek için bir örneğini çevrimiçi dosya örnek kontrolcüsüne yükleyin.

PhotoRec’in sürücünüze kurulmasına gerek yoktur. Yalnızca dosya içeriğini çıkartın ve hemen çalıştırın. Program aslında bir komut satırı arayüzü kullanarak çalışır, ancak terminal kullanmayı tercih etmeyenler için çok temel de olsa bir grafiksel kullanıcı arayüzü de mevcuttur.

Ücretsiz bir araçta bekleneceği gibi bazı kısıtlamalar söz konusudur. Kurtarılabilir dosyaların bir listesini gözden geçirmenize veya kurtarmadan önce ön izleme yapmanıza izin vermez. Bunun yerine, bir listeden hangi dosya türlerini kurtaracağınızı seçme seçeneğiniz vardır. Kurtarma işlemine başladığınızda, seçilen dosya türündeki tüm dosyalar kurtarılır. Kurtarıldıktan sonra, dosyaları Dosya Gezgini’ni kullanarak serbestçe inceleyebilirsiniz.

Hangi dosyaların kurtarılacağını seçebilmek güzel olurdu, ancak bu aracın ücretsiz olarak sınırsız kurtarma sunmasını düşündüğünüzde bir lüks. Eğer tüm bir bölümü kurtarmak istiyorsanız, eşlik eden uygulama TestDisk indirme paketinin içinde yer alıyor.

Pros

  • Açık kaynak yazılımı
  • Ücretsiz video kurtarma yazılımı
  • Ham kurtarma destekler
  • Taşınabilir
Cons
  • Çok temel kullanıcı arayüzü
  • Kurtarılacak dosyalar seçilemiyor
  • Yalnızca imza tarama yetenekleri
  • Nadir güncellenir

Fiyatlandırma: Ücretsiz

4. R-Photo

R-Photo tarama sonuçları.

💻 Desteklenen işletim sistemi: Windows

🔗 İndirme bağlantısı: R-Photo’yu İndir

🏆 En İyi İçin: Sanal disklerden ve RAID dizilerinden veri kurtarma

R-Photo, gelişmiş kurtarma aracı R-Studio‘yu yaratan R-Tools Technology tarafından geliştirilen video kurtarma yazılımıdır. Yalnızca Windows üzerinde mevcut olup özellikle fotoğraf ve videoların kurtarılmasında uzmanlaşmıştır. Diğer bazı araçların aksine, R-Photo sanal disklerden ve RAID dizilimlerinden kurtarma desteği sunar. Dahası, ticari olmayan kullanım için tamamen ücretsizdir.

Kurulumdan önce, verilerin üzerine yazılmasını önlemek için ihtiyaç duydukları sürücüye R-Photo’yu yüklememeleri konusunda kullanıcılara küçük bir uyarı verir, hatta USB belleğe taşınabilir bir sürüm oluşturmalarına bile izin verir. Bundan sonra, kullanıcılar üç basit adımı takip eder: Kaynak medyayı taramak, kurtarılacak videoları işaretlemek ve ardından onları kurtarmak. Tüm süreç çok kolaydır.

Eğer sadece video dosyalarını kurtarmak isteyen bir Windows 10 kullanıcısıysanız, R-Photo kurması kolay ve kullanması basit olup, hiçbir ücret ödemeden hızlı bir şekilde kurtarma işlemi yapmanızı sağlar. Testlerimizde, sınırlı dosya türlerini tarayacak olduğu için çok hızlı olduğunu da gördük.

Pros

  • Dosya önizleme özelliği
  • Parçalama özelliği
  • Tamamen ücretsiz
Cons
  • Eski kullanıcı arayüzü
  • Sadece Windows için
  • Diğer uygulamalardan daha fazla disk alanı kullanır

Fiyatlandırma: Ücretsiz (for non-commercial use)

5. UFS Explorer

UFS Explorer tarama sonuçları.

💻 Desteklenen işletim sistemleri: Windows, macOS, Linux

🔗 İndirme bağlantısı: UFS Explorer Standard Recovery’yi İndir

🏆 En İyi İçin: Teknik konularda bilgili kullanıcılar

UFS Explorer, üç sürümde gelir. Standard Access, erişilemeyen ancak silinmemiş verileri kurtarmak için tasarlanmıştır. Standard Access, tipik veri kaybı durumları için uygundur. Professional Recovery, meraklılar ve veri kurtarma profesyonelleri için geliştirilmiş uzman seviye bir araçtır. Standard Access ve Standard Recovery, dosyaları 256 KB’ya kadar ücretsiz kurtarmayı sağlarken, Professional Recovery bu limiti 768 KB’a çıkarır.

UFS Explorer Standard Recovery, Windows, macOS ve Linux üzerinde kullanılabilir. Yükleme birden fazla dilde mevcuttur ve yanlış sürücüye kurulmasına karşı uyarı sağlar, R-Photo’ya benzer şekilde. Ana uygulama, sürücülerinizle ilgili bilgilerle dolu kompakt fakat optimize edilmiş bir arayüze sahiptir. Tarama üzerinde, hangi taramayı yapmak istediğinizi ve hangi dosya sistemlerini aramak istediğinizi belirleyebileceğiniz çokça kontrol hakkı verilir.

Tarama sonrası sonuç ekranı, dosyaların sağlam olduğundan emin olmanız için size bireysel dosyaları önizleme imkanı sunar. İleri düzey kullanıcılar ayrıca onaltılık içerikleri de görüntüleyebilir. Tarama sonuçları kaydedilebilir ve daha sonra kurtarma için gözden geçirilebilir. Ne yazık ki, mevcut olan tüm bilgilerle birlikte kullanımı biraz kafa karıştırıcı olabilir. Örneğin, birden fazla dosyayı bir kerede kurtarmak için yeteneği manuel olarak etkinleştirmeniz gerekmektedir.

Silinen videoları kurtarmanın en iyi uygulamaları listemizde düşük sırada yer alsa da, UFS Explorer birçok yararlı kurtarma özelliğine ve çok sayıda özelleştirme seçeneğine sahiptir. Fiyatı açısından, UFS Explorer Standard Recovery kullanıcıya kurtarma süreci üzerinde çok fazla kontrol sağlar.

Pros

  • Dosya önizlemeleri mevcut
  • Çok sayıda özelleştirme seçeneği
  • Hızlı tarama süreleri
Cons
  • Biraz karmaşık iyileşme süreci
  • Yeni kullanıcılar için fazla miktarda bilgi yükü

Fiyatlandırma:

UFS Explorer Standard Erişim $24.95+
UFS Explorer Standard Kurtarma $64.95+
UFS Explorer Profesyonel Kurtarma $629.95+

Sonuç

Etkili video kurtarma için, kurtarmaya çalıştığınız dosya formatlarını destekleyen bir veri kurtarma aracı seçmelisiniz. Ayrıca, aracın uygun fiyatlı olması, dosya sisteminizle uyumlu olması ve iyi kurtarma şansları sunması gerekir. Listemizin en üstünde, harika bir hepsi bir arada ürün olarak Disk Drill bulunuyor. Ücretsiz bir seçenek istiyorsanız, PhotoRec ve R-Photo’yu kontrol etmenizi öneririz. Ya da, bir Android cihazından veri kurtarıyorsanız, DiskDigger’ı öneririz.

SSS

Kaydedilmiş bir yedeği geri yükleyerek kaybolan videolarınızı kurtaramıyorsanız, Disk Drill gibi bir veri kurtarma aracını kullanarak kayıp videolarınızı kurtarabilirsiniz.
  1. İndir ve Disk Drill'i kurun.
  2. Kaybolan videolar için sürücüyü tara.
  3. Kurtarmak istediğiniz silinen videoları seçin.
  4. İstenilen kurtarma konumunu seçin.
Android kurtarma uygulamaları silinen videoları kurtarmak için cihazla düşük seviyede erişim gerektirir, bu da root erişimi olmadan mümkün değildir. Bunun yerine, silinen videoyu Google Photos veya Samsung Cloud gibi bir yedekten kurtarmaya güvenmelisiniz.
Eğer yakın zamanda iPhone'unuzdan bir videoyu sildiyseniz, onu Son Silinenler bölümünde bulabilirsiniz.
  1. Fotoğraflar'a gidin.
  2. Albümler'e dokunun.
  3. Son Silinenler'e gidin.
  4. Silinen videoları geri yükleyin.
Fotoğraf ve video kurtarma işlemleri için özellikle R-Photo'yu öneriyoruz. Tamamen ücretsizdir (ticari olmayan kullanımlar için) ve fotoğraf ve video dosyalarının sınırsız kurtarılmasına izin verir. Ancak, yalnızca Windows üzerinde kullanılabilir. Eğer macOS, Linux veya Android'den kurtarma yapıyorsanız, geniş uyumluluğu için DiskDigger'ı öneririz.
Evet, videolar silindikten sonra bile kurtarılabilir. Özellikle bu tür kurtarmalara odaklanan veri kurtarma yazılımının kullanımı ile silinen video dosyalarınızı tamamen kaybolmadan önce kurtarabilirsiniz. Dosyaları kurtarmak için sonsuza kadar vaktiniz olmadığını unutmayın, bu yüzden onlar yeni veriler tarafından üzerine yazılmadan önce mutlaka kurtarın.
Silinmiş videoları bir dizüstü bilgisayardan kurtarabilen pek çok veri kurtarma aracı mevcut, ancak kolay kullanımı ve silinmiş videolarınızın tamamını kurtarma şansınızı artırmak için ileri düzey kurtarma algoritmalarından yararlanan Disk Drill'ı öneriyoruz.
PhotoRec veya R-Photo kullanarak büyük video dosyalarını ücretsiz kurtarabilirsiniz. PhotoRec, sınırsız video kurtarmaya izin veren açık kaynaklı bir kurtarma programıdır ve Windows, macOS ve Linux'ta çalışır. R-Photo da kişisel kullanım için sınırsız video kurtarma imkanı sağlar, ancak sadece Windows'ta mevcuttur.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane, teknolojiye büyük bir ilgi duyan bir içerik yazarıdır ve sıklıkla donanım, veri kurtarma ve tüketici elektroniği ile ilgili içerikler üretir. Yazı yazmadığı zamanlarda müzik keşfeder ve kendi web siteleri üzerinde çalışır.
Onaylayan
Yazılım geliştirme, veritabanı yönetimi ve donanım onarımında 12 yıllık deneyim.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required