EaseUS Data Recovery Wizard -arvostelu: Onko se edelleen paras aloittelijan työkalu vuonna 2024?

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
54

easeus data recoveryEaseUS Data Recovery Wizard on yksi verkossa eniten suositelluista tiedonpalautussovelluksista, erityisesti aloittelijoille. Suositukset ilman kontekstia eivät kuitenkaan todella auta – itse asiassa ne voivat pahentaa tilannetta.

Vaikka tämän sovelluksen yleinen suorituskyky ja käyttäjäkokemus ovat yleensä keskimääräistä parempia, kuten mikä tahansa palautusohjelmisto, sillä on silti joitakin rajoituksia. Jotkut käyttäjät ovat paremmassa asemassa vaihtoehtojen kanssa, jotka vastaavat enemmän heidän tarpeitaan.

Haluamme auttaa sinua arvioimaan tarkemmin, sopiiko EaseUS Data Recovery Wizard juuri sinulle, joten analysoimme sen työkalut ja suorituskyvyn todellisen tietojen palautustehtävän avulla. Alla löydät kattavan mutta aloittelijaystävällisen EaseUS Data Recovery Wizard -arvostelun. Lue lisää!

Lyhyt yleiskatsaus EaseUS Data Recovery Wizardista

Aloitetaan tiivistetysti EaseUS Data Recovery Wizardista. Tämä osio on tiivistetty yhteenveto kokonaisarviostamme ja suosituksistamme tästä sovelluksesta (sekä sen perustiedoista, kuten järjestelmävaatimuksista).

Se antaa sinulle melko hyvän käsityksen siitä, sopiiko sovellus sinulle vai ei, kun taas loput artikkelista täydentävät tärkeitä yksityiskohtia.

Järjestelmävaatimukset:

 • 1 GB RAM
 • 200 MB vapaata levytilaa
 • Windows 7, 9, 10, 11 ja Windows Server 2003, 2008, 2012, 2016, 2019, 2022
 • macOS 10.12 – macOS 14.0 ja Mac OS X 10.9, 10.10, 10.11

Pros

 • Aloittelijaystävällinen käyttöliittymä ja käyttäjäkokemus
 • Tarjoaa 2 Gt ilmaista datan palautusta (mikä on enemmän kuin mitä monet ilmaisohjelmat tarjoavat, mutta sinun täytyy kirjoittaa sovelluksesta sosiaaliseen mediaan)
 • Erinomainen allekirjoituspalvelimen etsintä, erityisesti RAW-valokuvien ja asiakirjojen osalta
 • Vastuuntuntoinen ja ystävällinen asiakastuki
Cons
 • Osio-skanneri kohtaa vaikeuksia FAT32- ja ExFAT-osioissa, joita käytetään yleisesti ulkoisilla asemilla
 • Kallis, ottaen huomioon että muut sovellukset tarjoavat parempaa suorituskykyä ja enemmän ominaisuuksia edullisemmin
 • Et voi esikatsella tiedostoja, jotka ovat suurempia kuin 100 Mt tai eivät käytä hyvin yleistä tiedostomuotoa (se kamppailee RAW-kuvien esikatselun kanssa)
 • Harvinaiset päivitykset

Sopivin käyttäjäryhmä

Tietojen palautusohjelmistoja on monenlaisia ja kokoisia syystä – monet näistä sovelluksista on suunniteltu erikoistumaan tiettyihin tehtäviin.

Esimerkiksi jotkin sovellukset on suunniteltu käsittelemään monimutkaisia tietojen menetystilanteita (esim. korkean tason RAID-palautus), kun taas toiset on suunniteltu helpottamaan palautusta aloittelijoille.

Vaikka EaseUS Data Recovery Wizardia suositellaan usein, se ei välttämättä ole juuri sinulle sopiva työkalu. Tämä osio säästää sinut vaivalta saada selville myöhemmin.

Joten, missä EaseUS Data Recovery on hyvä? Teknisen analyysimme perusteella suosittelemme tätä sovellusta:

 • Aloittelijat, jotka haluavat käyttökokemuksen, joka on räätälöity ensikertalaisille
 • Tietojen palauttaminen BitLocker-salatuilta asemilta
 • Käyttäjät, joille ei ole erityisen tärkeää palauttaa tietojen alkuperäistä kansiorakennetta (erityisesti FAT32- ja ExFAT-osioista)
 • RAAKA-kuvien ja -asiakirjojen palauttaminen
 • Vioittuneiden tietojen palauttaminen (käyttämällä sovelluksen osittaista tiedostojen palautustyökalua)

EaseUS Data Recovery Wizardin ominaisuudet

EaseUS Data Recovery Wizardissa on hyvin vakioitu työkalusarja, mikä on hyvä, sillä aloittelijat (jotka muodostavat suurimman osan tämän sovelluksen kohderyhmästä) eivät joudu tarpeettomien työkalujen tulituksen kohteeksi. Tämä kuitenkin tarkoittaa myös sitä, että siitä puuttuvat monimutkaisempien palautustoimintojen vaatimat lisäominaisuudet.

Mainittu seikka huomioon ottaen ainoat ominaisuudet, joista sinun tulisi olla huolissasi, ovat ne, jotka ovat olennaisia tarpeidesi kannalta. Alla on lyhyt yhteenveto EaseUS Data Recovery Wizardin pääominaisuuksista.

 • Aloittelijaystävällinen käyttöliittymä – Siisti ja moderni käyttöliittymä, jonka avulla voit helposti palauttaa tiedot asemilta ja osioilta.
 • 3 skannausmuotoa – Suorittaa syväskannauksen, pikaskannauksen ja allekirjoitusskannauksen (kaikki otettu käyttöön oletuksena). Valitettavasti sen syväskannaus ei ole erityisen tehokas exFAT- ja FAT32-osioille, joita käytetään yleisesti ulkoisilla asemilla.
 • BitLocker-tuki – Tuu palautusta BitLocker-salatuilta asemilta ja voit avata ne sovelluksen kautta (käyttäen salasanaa).
 • Osittaisten tiedostojen palautus – Jos sinulla on vioittunut asema, saatat olla tiedostoja, jotka on poistettu vain osittain. Tämä sovellus voi palauttaa ne.
 • Levykuvan palautus – Sovellus voi liittää levykuvat ja skannata ne kuin ne olisivat fyysisiä asemia.
 • Perustason RAID-palautus – Tuu palautusta RAID 1, 0 ja JBOD-kokoonpanoista.
 • Kattava tiedostojärjestelmätuki (Mac versio) – Sovelluksen Mac-versio voi palauttaa tietoja APFS-, HFS+, FAT32-, exFAT- ja NTFS-osioista (Windows-versio toimii vain viimeksi mainittujen kolmen kanssa).

Viimeisimmät sovelluspäivitykset

Pidämme siitä, että EaseUS parantaa usein merkittävästi palautuskokemusta jokaisen julkaisun yhteydessä, mutta päivitykset ovat harvinaisia. Tämän sovelluksen versiohistoriassa on vuosia, jolloin on julkaistu vain kaksi tai kolme päivitystä.

Tässä on, miten EaseUS Data Recovery Wizard kehittyi loppuvuodesta 2023 alkuvuoteen 2024:

 • Parannettu osioiden palautuskyky – Parannettu sovelluksen kykyä skannata tiedostojärjestelmän osioita (mukaan lukien kadonneet osiot) sekä käyttämätöntä tilaa.
 • Yleiset parannukset – Erilaisia bugeista korjauksia, lisätoimintoja ja käyttöliittymäoptimointeja, kuten parempi lajittelu, parannetut tehtävävuorovaikutukset, enemmän tunnistettuja RAW-tiedostotyyppejä, tehostettu hakemistorakenne ja parempi tuki SD-korttien palautukselle.
 • Uudet ominaisuudet – Kehittäjät luovat usein uusia ominaisuuksia auttaakseen sovellusta käsittelemään monimutkaisempia tietojen menetysskenaarioita ja helpottamaan palautusta. Älykäs lajittelu (tiedostojen priorisointi palautusmahdollisuuksien mukaan), levyjen varmuuskopiointi ja palautus, palautettujen tiedostojen tallentaminen iCloudiin, usean tiedoston esikatseleminen yhdessä ikkunassa ja upouusi ponnahdusmuistutus virranpuutteesta ovat vain joitakin esimerkkejä vuoden 2023 ja 2024 aikana julkaistuista uusista ominaisuuksista.

Todellisten tietojen palautustestien tulokset

Tämä on demoversio. Tässä jaamme kokemuksiamme sovelluksen käytöstä saman prosessin ja työkalujen avulla, joita tyypillinen käyttäjä käyttäisi tietojen palauttamiseen tallennuslaitteelta.

Tässä esittelyssä palautamme tietoja SDHC-kortilta.

Esittelemme periaatteessa, kuinka käyttää EaseUS Data Recovery Wizardia opastamalla sinut jokaisen prosessin vaiheen läpi: asennuksen, lähteen valinnan, skannauksen ja palautuksen. Lopuksi esittelemme palautusyrityksen todelliset tulokset ja tiivistämme suosituksemme perustuen lopputulokseen.

Varsinainen testausprosessimme on paljon kattavampi kuin mitä tässä näytämme, mutta alla olevat tiedot antavat sinulle hyvän käsityksen siitä, mitä käyttökokemukselta ja perussuorituskyvyltä voit odottaa tätä työkalua käyttäessäsi.

Asennus

Ennen kuin liitimme SD-korttimme tietokoneeseen, meidän piti ensin ladata EaseUS Data Recovery Wizard viralliselta verkkosivustolta ja asentaa se. Windows-versio tarjoaa tutun asennusohjatun, joka auttaa sinua asentamaan ohjelman tietokoneellesi.

EaseUS Data Recovery Wizard for Mac -ohjelman asennus oli myös vakiomenettelyn mukainen. Kopioimme sovelluksen Sovellukset-kansioon ja otimme käyttöön sen järjestelmälaajennuksen Turvallisuusasetukset-valikosta (macOS auttaa sinua avaamaan sopivat valikot asennuksen aikana).

Skannaus & Palautus

Lähteen valintavalikko

Tämä osio on jaettu 3 päätehtävään, jotka suurin piirtein muodostavat datan palautusprosessin: (1) lähteen valinta, (2) palautettujen tiedostojen selaaminen ja (3) palautettujen tiedostojen tallentaminen.

Käymme läpi tämän prosessin yhdessä yrittämällä palauttaa tietoja suorassa olevasta tallennuslaitteesta käyttäen EaseUS Data Recovery Wizardin ilmaisversiota.

Kun palautusprosessi on valmis, taulukoimme ja analysoimme tulokset.

Prosessissa voi olla vaihteluja ohjelmiston mukaan, mutta useimmiten se näyttää tältä.

Lähteen Valinta

Lähdevalintavalikko tulee ensimmäisenä näkyviin, kun käynnistät EaseUS Data Recovery Wizardin.

”Lähdevalinta” viittaa siihen tehtävään, kun valitset, mistä asemasta haluat palauttaa tietoja.

Sovellus esitteli käytettävissä olevat levyt erittäin siististi; löysimme heti testiasemamme (SD-kortti), ja sen päälle vievällä hiiren osoittimella ilmestyi alla oleva Skannaa-painike.

Selatut palautetut tiedostot

selatut palautetut tiedostot

Tiedostojen selaaminen EaseUS Data Recovery Wizardilla on hyvin sulava ja aloittelijaystävällinen kokemus. Se esitti löytyneet tiedot siistinä listana pikkukuvineen ja tarjosi monia välineitä tiedostojen ja kansioiden nopeaan navigointiin (kuten sivupalkin).

Sovelluksen suodatustyökalu on myös erittäin pätevä; tavallisten suodattimien, kuten Tyyppi, Muokkauspäivämäärä ja Tiedoston koko, käytön lisäksi meillä oli mahdollisuus jättää järjestelmätiedostot pois listalta käyttämällä Tarkennettua suodatinta.

esikatselutyökalu epätavallisen suurille tiedostoille

Pidimme myös ikkunan yläosassa näkyvästä polusta sekä mahdollisuudesta katsoa löydettyjä tiedostoja kuvakkeina, mikä on erityisen kätevää valokuvia ja videoita selatessa. Katseluohjelma, vaikkakin se on rajoitettu epätavallisille ja suurille tiedostoille, toisti virheettömästi lyhyet klippimme ja näytti kätevästi useita tiedostoja kerralla.

Kaikkien näiden eri elementtien sisällyttäminen teki tiedostojen paikantamisesta ja palauttamisesta EaseUS Data Recovery Wizardilla helppoa, jopa käyttäjälle ilman aikaisempaa kokemusta.

Palautettujen tiedostojen tallentaminen

Tallennetut palautetut tiedostot

Tiedostojen valinta EaseUS Data Recovery Wizard -ohjelmassa tapahtuu merkitsemällä ruudut kunkin palautettavan tiedoston tai kansion vieressä.

Pidimme siitä, että tämä voitiin tehdä myös tiedostopaneelissa ja sivupalkissa, mikä teki kokonaisten polkujen valitsemisesta helppoa merkitsemällä yhden ruudun.

Napsauttamalla Palauta-painiketta kehotettiin meitä valitsemaan sijainti, johon palautetut tiedostot tallennetaan.

Vaihtoehto tallentaa pilvitallennuspalveluihin, kuten Dropboxiin ja Google Driveen, on harvinainen ja arvostettu ominaisuus.

Vaihtoehto tallentaa pilvitallennustilaan, kuten Dropboxiin ja Google Driveen, on harvinainen ja arvostettu ominaisuus.

Palautustulokset

SDHC-kortillamme (liitettynä PC:hen USB-kortinlukijan kautta) oli 27 tiedostoa, joihin kuului PNG, JPG, CR2, HEIC, MOV ja MP3 tiedostoja. Tiedostojen yhteiskoko oli 248,7 Mt ennen kuin poistimme ne ja formatoin SD-kortin.

EaseUS Data Recovery Wizard palautti onnistuneesti 27 kadonnutta tiedostoa sekä satoja unohdettuja asiakirjoja, kuvia, videoita ja paljon muuta. Alkuperäinen kansioiden rakenne ja tiedostonimet olivat suurelta osin menetettyjä.

Tässä on yksinkertainen erittely testiparametreista ja tuloksista:

Parametri Tulos
Löydettyjen tiedostojen määrä 680
Löydetyn datan kokonaiskoko 6.42 GT
Skannauksen kesto 13 minuuttia
Tallennuslaitteen koko 8 GT

Hinnasto

EaseUS Data Recovery Wizardin hinnoittelu on varsin yksinkertainen. Sinun ei tarvitse huolehtia tiettyjen ominaisuuksien avaamisesta eri tasoilla. Kuitenkin, tilauksen pituuden, alustan ja asennusten määrän suhteen on joitakin vaihteluita. Tässä kaikki mitä sinun tarvitsee tietää:

Miten EaseUS:n ilmainen tietojenpalautusohjelmisto toimii? Ilmainen kokeiluversio antaa sinulle pääsyn kaikkeen, kunnes ilmaiset tietojenpalautusyritykset loppuvat ja sinun täytyy ostaa lisenssi poistaaksesi tietorajoituksen.

Lisenssityyppi Huomionarvoiset ominaisuudet Hinta Windowsille Hinta Macille
Ilmainen Rajaton skannaus ja esikatselu, jopa 2 GB ilmaista tietojen palautusta Ilmainen Ilmainen
Ammattilainen Kaikki ilmaisessa, rajaton datan palautus 49,95 dollaria kuukaudessa tai 59,95 dollaria vuodessa, 89,95 dollaria elinikäisestä päivityksestä 89,95 dollaria kuukaudessa tai 119,95 dollaria vuodessa, 169,95 dollaria elinikäisestä päivityksestä
Teknikko Kaikki ammattilaisessa, asennus useille PC:ille tai Maceille 299 dollaria vuodessa, 399 dollaria joka toinen vuosi, 499 dollaria elinikäisestä päivityksestä 299 dollaria vuodessa, 399 dollaria joka toinen vuosi, 499 dollaria elinikäisestä päivityksestä

EaseUS Data Recovery Wizard ja kilpailijat

Tässä osiossa olemme koonneet tietoa EaseUS Data Recovery Wizardin lähimmistä kilpailijoista. Olemme ottaneet huomioon ohjelmistot, jotka tarjoavat suunnilleen samanlaisen käyttökokemuksen kuin esittelemämme sovellus, sekä epäsuorat kilpailijat samassa hintaluokassa.

Meidän mielipiteemme: Ensivilkaisulla EaseUS Data Recovery Wizardin hinta on keskitasoa kilpailijoihinsa nähden. Kuitenkin tuossa hintaluokassa voit tarkastella työkaluja, joilla on paremmat syvän skannauksen kyvyt, tehokas esikatselutyökalu, hyödyllisiä lisäominaisuuksia ja enemmän.

Mutta jos käytettävyys on sinulle tärkeämpää, nuo lisäominaisuudet eivät ehkä paina yhtä paljon päätöksenteossasi. Toisin sanoen, harkitse prioriteettiasi vertaillessasi ohjelmistoja.

Tietojen palautusohjelmisto Hinta Tilauksen tyypit Ilmainen kokeilu Parhaat ominaisuudet
EaseUS Data Recovery Wizard $49.95 ~ $89.95 (Windows) $89.95 ~ $169.95 (Mac) – vain henkilökohtaiset lisenssit Kuukausi, vuosi, elinikäinen Jopa 2 GB ilmaista tietojen palautusta Suunniteltu aloittelijoille, hyvä dokumenttien ja RAW-kuvien palautuksessa, monipuoliset ominaisuudet
Disk Drill $89 (2-in-1 lisenssi sekä Windows- että Mac-versioille) Elinikäinen 500 MB ilmaista tietojen palautusta (vain saatavilla Windowsille) Käyttäjäystävällinen, hyödyllisiä lisäominaisuuksia (esim. baitti baitilta -varmuuskopiointi), hyvä alkuperäisen kansion rakenteen palautuksessa, erinomainen allekirjoitusten skanneri
Stellar Data Recovery $39 ~ $99.99 (Windows), $69.99 ~ $199 (Mac) Kuukausi (vain Windows), vuosi, elinikäinen 1 GB ilmaista tietojen palautusta Aloittelijaystävällinen käyttöliittymä, sisältää valo- ja videokuvien korjaustyökaluja, hyvä allekirjoitusten skanneri
R-Studio $79.99 (Windows, Mac, ja Linux) Elinikäinen Rajaton ilmaista tietojen palautusta tiedostoille, joiden koko on 20 KB tai pienempi Edistyneet ominaisuudet (korkeatasoinen RAID-tuki, heksaeditori, verkkopalautus jne.), suunniteltu monimutkaisten tietojen menetysskenaarioiden ratkaisemiseen

Johtopäätös

EaseUS Data Recovery Wizard on suositeltava vaihtoehto monille käyttäjille. Sillä on helppokäyttöinen ja aloittelijaystävällinen käyttökokemus, se on hyvä palauttamaan multimedia-tiedostoja (erityisesti asiakirjoja ja RAW-kuvia) ja se tarjoaa paljon ilmaista tiedonpalautusta, jos olet valmis kirjoittamaan siitä sosiaalisiin medioihisi.

Sanottakoon, se ei ole parhaiten suoriutuva tai kattavin ratkaisu, jonka tuolla hinnalla saa. Kuitenkin käyttäjille, joiden prioriteettina on käytettävyys ja luotettavuus, EaseUS Data Recovery Wizard ampaisee listan kärkeen.

Emme suosittele EaseUS Data Recovery Wizardia käyttäjille, jotka haluavat kattavamman työkalun ja/tai pitävät tärkeänä alkuperäisen kansioiden rakenteen säilymistä ulkoisilla asemilla (sen kamppailun vuoksi ExFAT- ja FAT32-osioihin).

Avatar photo
Alejandro on tekninen kirjoittaja, joka erikoistuu DIY tietojen palautukseen ja tietokoneiden korjaukseen. Hänellä on käytännön kokemusta tietokoneiden korjaamisesta työskenneltyään osa-aikaisesti setänsä kaupassa lapsena, missä hän vaihteli käsillä tehtävien töiden ja läksyjen välillä. Nykyään hän jatkaa ahkeraa ihmisten auttamista heidän teknisten ongelmiensa ratkaisemisessa työnsä kautta 7 Data Recoveryssa.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required