Miten palauttaa poistetut ohjelmat Windows 10:ssä

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
22

palauta poistetut sovelluksetOhjelmien asennuksen poisto on tehokas tapa vapauttaa tallennustilaa. Mutta entä jos poistat vahingossa väärän ohjelman? Saatat poistaa vahingossa ohjelman .exe-tiedoston tai ohjelmakansion. Onko keinoa saada ohjelma ja sen liittyvät tiedostot takaisin? No, on. Voit palauttaa asennuksen poistetut ohjelmat ja niiden luomat tiedostot Windows 10:ssä. Sinun on kuitenkin oltava ennakoiva ja noudatettava huolellisesti alla olevissa osioissa olevia ohjeita.

Miksi ohjelmat poistetaan käytöstä?

Usein ohjelman poistavat käyttäjät – tahallisesti tai tahattomasti. On kuitenkin myös mahdollista, että ohjelmat on poistettu ilman käyttäjän syytä. Määrittämällä syyn, miksi ohjelma poistettiin, voit ryhtyä asianmukaisiin toimiin sen palauttamiseksi.

Tässä on joitakin yleisiä syitä sille, miksi Windows-ohjelma poistettiin:

 • 🚨 Vahingossa poistaminen: Virheitä sattuu. Saatat vahingossa poistaa väärän ohjelman, poistaa ohjelman .exe-tiedoston tai pyyhkiä ohjelman yläkansion. Kaikki nämä toimenpiteet tekevät ohjelmasta käyttökelvottoman.
 • 🎁 Kokeiluajan päättyminen: Useimmat maksulliset ohjelmat tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, joka antaa sinun tutustua joihinkin tai kaikkiin ohjelman ominaisuuksiin tietyn ajanjakson ajan. Kun kokeilujakso päättyy, menetät pääsyn ohjelmaan. Harvoin ohjelma saatetaan poistaa, kun kokeilujakso päättyy.
 • 🕷️ Haittaohjelmat: Virusten ja muiden haittaohjelmien aiheuttama infektio on yksi johtavista syistä tietojen menetykselle. Vaikka tietoturvatoimet olisivatkin kunnossa, haittaohjelmat voivat silti tarttua PC-tietokoneeseesi. Päästyään sisälle haittaohjelma voi lukita sinut ulos PC:stäsi, pyyhkiä tiedostosi, poistaa ohjelmasi ja varastaa tietojasi.
 • 🔔 Windows-päivitys: Windows-päivitykset ovat tunnettuja siitä, että ne poistavat suuria kansioita ja ohjelmia ilman käyttäjän lupaa. Tämä tapahtuu tyypillisesti, kun siirrytään suurempaan Windows-versioon tai päivitetään Windows 10:stä Windows 11:een. Windows kuitenkin usein luo palautuspisteen merkittävien päivitysten yhteydessä, mikä mahdollistaa poistettujen ohjelmien palauttamisen.
 • 🗄️ Tallennustilan vapauttaminen: Windowsissa oleva Storage Sense -toiminto tyhjentää ajoittain väliaikaisia tiedostoja ja roskakorin vapauttaakseen tallennustilaa. Se tyhjentää C:\Users\<käyttäjänimi>\AppData\Temp -kansion. Vaikka useimmat ohjelmat eivät tallenna mitään tärkeää Temp-kansioon, jotkin tekevät niin. Yrittäessään vapauttaa tallennustilaa Storage Sense voi poistaa joitakin ohjelmien elintärkeitä tiedostoja, jotka nojaavat Temp-kansion sisältöön.

Mikä on ero ohjelman poistamisen ja poistamisen välillä?

Ohjelman poistamisen ja poistamisen välillä on useita eroja. Jos olet varma, ettet enää tarvitse ohjelmaa, on parasta poistaa se käytöstä. Turvaudu poistamiseen vain, jos poistoprosessi epäonnistuu tai se ei jostakin syystä ole käytettävissä.

Ohjelman poistaminen tapahtuu Windows 10:ssä Sovellukset ja ominaisuudet -osiossa tai ohjelman pääkansion poisto-ohjelman .exe-tiedoston kautta. Ohjelman poistaminen sisältää ohjelman pääasiakastiedostojen, niihin liittyvien asetusten ja rekisterimerkintöjen poistamisen. Poisto poistaa myös ohjelman väliaikaistiedostot ja riippuvuudet. Näin ollen ohjelman poistaminen varmistaa sen täydellisen poistamisen, estäen kaikkien sen asetusten ja tiedostojen sekaantumisen muihin ohjelmiin ja Windows-toimintoihin.ohjelman poistaminen windowsissa

Jotkut käyttäjät sekoittavat usein ohjelman poistamisen sen asennuksen poistamiseen. Ohjelman .exe-tiedoston, työpöydän pikakuvakkeen tai pääkansion poistaminen ei poista ohjelmaa asennuksesta. Olet vain poistanut nämä tiedostot. Ne voidaan palauttaa Roskakorin kautta tai käyttämällä kolmannen osapuolen tietojen palautusohjelmia. Lisäksi, poistettu (mutta ei asennuksen poistettu) ohjelma jättää jälkeensä väliaikaisia tiedostoja, asetuksia ja rekisterimerkintöjä tietokoneellesi. Usein nämä jäänteiset asetukset ja tiedostot voivat häiritä muiden ohjelmien asentamista.

Eli, miten ohjelman poisto ja tiedostojen poistaminen vaikuttavat tietojen palautusprosessiin?

Ohjelman asennuksen poistoa ei voi taianomaisesti kumota. Vaikka saatat pystyä palauttamaan kaikki ohjelman ydintiedostot käyttämällä erikoistuneita tietojen palautustyökaluja, ohjelma ei toimi kunnolla ennen kuin se on asennettu uudelleen.

Jos tiedot poistetaan, voit kumota tietojen menetyksen käyttämällä kolmannen osapuolen työkaluja tai Roskakoria. Koska ohjelman asetukset ja rekisterimerkinnät eivät muuttuneet, se toimii kuten aiemmin.

Kuinka voin palauttaa poistetut ohjelmat?

Ensinnäkin mieti, haluatko palauttaa datatiedostosi vai et. Jos tiedot eivät ole sinulle välttämättömiä ja haluat suorittaa ohjelmasi uudelleen, helpointa on asentaa ohjelma uudelleen.

Toisaalta, jos haluat palauttaa datatiedostosi, asiat ovat hieman hankalia. Tässä tapauksessa sinun täytyy palauttaa .exe-tiedosto ja ohjelman poistamat tiedostot. Jos tämä on tilanteesi, meillä on muutamia menetelmiä, joita voit kokeilla.

Menetelmä 1: Käytä järjestelmän palautusta

System Restore on Microsoft Windowsin toiminto, jonka avulla käyttäjät voivat palata tallennettuun pisteeseen tietokoneellaan. Tämä sisältää järjestelmätiedostot, asennetut sovellukset, Windowsin rekisterin ja järjestelmän asetukset. Sitä voidaan siis käyttää palautumaan järjestelmän toimintahäiriöistä tai muista ongelmista. Voit käyttää tätä toimintoa myös poistettujen ohjelmien palauttamiseen.

järjestelmän palautus windowsissa

Palautuspisteet luodaan, kun asennat uuden sovelluksen, ajurin tai Windows-päivityksen. Palauttaminen ei vaikuta henkilökohtaisiin tiedostoihisi, mutta se poistaa sovellukset, ajurit ja päivitykset, jotka on asennettu sen jälkeen kun palautuspiste luotiin.

Näin voit palauttaa Windows-järjestelmän palautuspisteestä:

Vaihe 1. Valitse “Käynnistä”-painike ja klikkaa “Asetukset (rataskuvake)”.
asetuksiin pääseminen windowsissa

Vaihe 2. Etsi Palautus Windows-asetuksista.

Vaihe 3. Valitse Palauttaminen > Avaa Järjestelmän Palautus > Seuraava.

Vaihe 4.  Valitse palautuspiste, joka on aikaisempi kuin ohjelman asennuksen poisto ja napsauta Seuraava.

järjestelmän palautusprosessi

Jos et näe palautuspisteitä, syynä voi olla, että järjestelmän suojaus ei ole päällä (vaihtoehto on oletusarvoisesti käytössä). Tarkistaaksesi sen, mene Ohjauspaneeliin, etsi Palautus, ja valitse sitten Palautus> Konfiguroi järjestelmän palautus> Konfiguroi ja varmista, että Ota järjestelmän suojaus käyttöön on valittuna.

Tästä eteenpäin Windows alkaa luomaan järjestelmäpalautuspisteitä. Et kuitenkaan voi palauttaa järjestelmääsi vanhempaan pisteeseen. Tässä tapauksessa vaihtoehtosi on käyttää tietojenpalautusohjelmistoa.

järjestelmän ominaisuudet

Menetelmä 2: Käytä tietojenpalautusohjelmistoa

Kolmannen osapuolen tietojen palautustyökalut tekevät tietojen palautuksesta nopeaa ja saavutettavaa tavalliselle käyttäjälle. Mutta verkossa on valtava määrä tietojen palautusohjelmia, ja jokainen väittää olevansa paras. Siksi on tärkeää tehdä taustatutkimusta valitessaan yhtä.

Suosittelemme, että käytät kolmannen osapuolen työkalua, kun yrität palauttaa tietoja %AppData%-kansiosta, jotka on saatettu poistaa Windows Update -päivityksen yhteydessä. Lisäksi tietojen palautustyökalut ovat toteuttamiskelpoinen vaihtoehto, kun palautetaan tiettyjä tiedostoja, jotka olivat osa poistettua ohjelmaa (kuten .exe-tiedosto).

Tässä oppaassa valitsimme käyttöön Disk Drill. Sen käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ja edistyksellisen tietojen palautus algoritmin ansiosta Disk Drill varmistaa, että tiedostosi palautetaan ilman ongelmia. Ohjelma tukee kaikkia keskeisiä tiedostojärjestelmiä sekä tallennuslaitetyyppejä Windowsissa ja macOS:ssa. Windows-käyttäjät voivat hyödyntää Disk Drillin ilmaista kokeilua, joka antaa heidän palauttaa jopa 500 Mt dataa ilmaiseksi.

Näin voit palauttaa poistetut tai asennuksen poistetut ohjelmat käyttäen Disk Drill -ohjelmaa:

Vaihe 1. Lataa ja asenna Disk Drill tietojenpalautusohjelmisto Windowsille. Anna sille ylläpitäjän oikeudet tarvittaessa. Ilmainen kokeilu mahdollistaa jopa 500 MB tietojen palauttamisen ilmaiseksi ja antaa sinulle pysyvän pääsyn sovelluksen mukana tuleviin tietojensuojatyökaluihin.

levyn porauksen asennus

Vaihe 2. Valitse sovelluksen pääikkunassa näytetyistä levyistä se, jolta kadonneet ohjelmat ovat kateissa. valitse levyltä listasta

Vaihe 3. Aloita skannausalgoritmit napsauttamalla Etsi kadonneita tietoja -painiketta ja löydä poistetut tiedostosi.disk drill scan

Vaihe 4. Kun skannausprosessi on valmistunut tai olet keskeyttänyt skannauksen, voit tarkastella poistettuja ohjelmia. Valitse ne, jotka haluaisit palauttaa ja napsauta Palauta nappia.valitse palautettavat ohjelmat

Vaihe 5. Tämän jälkeen sinua pyydetään valitsemaan tallennuspaikka palautettavalle tiedolle, jonka Disk Drill on löytänyt. Älä käytä samaa levyasemaa, joka koki tiedon menetyksen, välttääksesi ylikirjoittamasta tai korruptoimasta tiedostoja, jotka haluat palauttaa.poistettujen ohjelmien palautus

Yhteenveto

Käyttäjien tahallisesti poistamat ohjelmat tai Windows 10 -päivitysten kautta huomaamatta kadonneet ohjelmat voidaan palauttaa. Vaikka monet ohjelmat eivät luo välttämättömiä tiedostoja, joitakin liittyviä tiedostoja saattaa olla käyttäjille tärkeitä. Jos olet menettänyt ohjelmasi jonkin prosessin seurauksena, se voi olla epämiellyttävää, mutta siihen on muutama yksinkertainen ratkaisu.

Paras tapa palauttaa poistetut ohjelmat on palauttaa järjestelmä vanhaan tilaan käyttämällä Järjestelmän palautusta, joka hakee ohjelmasi ja niihin liittyvät tiedostot. Jos Järjestelmän palautus ei ole aktiivinen, et voi käyttää tätä menetelmää. Tässä tapauksessa tiedonpalautustyökalut ovat parhaita ystäviäsi. Tällä tavoin voit pelastaa suurimman osan tiedoistasi.

UKK:

Windows 7:ssä asennettujen ohjelmien palauttaminen voidaan tehdä kahdella tavalla. Toinen tapa on käyttää ohjelmistotyökalua, kuten Disk Drill, ja toinen tapa on järjestelmän palautuksen kautta. Kun palautus on päättynyt, nykyiset tiedot poistetaan ja korvataan viimeisimmällä toimivalla tilan tiedostoilla. Seuraavassa ovat palautuksen vaiheet:
 1. Napsauta Start-painiketta vasemmassa alakulmassa ja kirjoita restore hakukenttään ja valitse Luo palautuspiste.
 2. Välilehdessä Järjestelmän suojaus napsauta Järjestelmän palautus.
 3. Palauta järjestelmätiedostot ja asetukset -kohdassa napsauta Seuraava.
 4. Napsauta Näytä lisää palautuspisteitä, niin näet aiemmat palautuspisteet. Voit valita yhden katsellaksesi, ovatko ohjelmat vaikuttuneet vai eivät napsauttamalla Etsi vaikutuksille altistuneita ohjelmia. Napsauta Sulje. Viimeisenä valitse palautuspiste, jotta voit poistaa ohjelmat, joita tarvitset Windows 7:ssä.
Palautusohjelmistotyökalun, kuten Disk Drill, käyttöä varten seuraa näitä seuraavia vaiheita:
 1. Lataa ja asenna ohjelma
 2. Valitse levysi ja aloita sen skannaus
 3. Odotan prosessin päättymistä, ja katso sen jälkeen ohjelman löytämiä tiedostoja
 4. Valitse palautettavat tiedostot, ja palauta ne
Poistaaksesi asentamattoman ohjelman uudelleen, tee järjestelmän palautus. Tämä palauttaa käyttöjärjestelmän aikaisempaan ajankohtaan. Seuraavat vaiheet on toteutettava tätä varten:
 1. Napsauta Aloita, kirjoita järjestelmän palautus Aloitus-hakukenttään ja sitten napsauta Järjestelmän palautus Ohjelmat-listassa.
 2. Jos sinua pyydetään antamaan administraattorin salasana tai vahvistus, kirjoita salasanasi tai napsauta Jatka.
 3. Järjestelmän palautus -valintaikkunassa napsauta Valitse toinen palautuspiste, ja sitten napsauta Seuraava.
 4. Palautuspisteiden listalla napsauta palautuspistettä, joka on luotu ennen kuin aloit kokemaan ongelman, ja sitten napsauta Seuraava.
 5. Napsauta Valmis. Tietokone käynnistyy uudelleen, ja järjestelmätiedostot ja -asetukset palautetaan siihen tilaan, jossa ne olivat kun palautuspiste luotiin. Vaihtoehtoisesti voit etsiä asentamattomien ohjelmiesi asennustiedostot ja asentaa ne uudelleen.
Viimeksi poistettujen sovellusten tarkasteleminen Event Viewerissa:
 1. Kirjoita Event Viewer tehtäväpalkin Haku-ruutuun ja avaa se
 2. Siirry kohtaan Windows Logs > Application
 3. Järjestä lista Lähde-sarakkeen mukaan, vieritä alas ja tarkastele ‘MsiIntallerin’ tuottamia informaatiotapahtumia
Kun poistat ohjelman asennuksen, ohjelman suoritettava (.exe) tiedosto ja asennuskansio poistetaan, sekä kaikki asetukset, Rekisterimerkinnät ja väliaikaiset tiedostot, joita ohjelma on käyttänyt. Useimmat ohjelmat antavat sinun säilyttää käyttäjätiedot asennuksen poiston yhteydessä, joten on parasta kiinnittää huomiota prosessin aikana. Et voi kumota asennuksen poistoa ilman ohjelman uudelleenasentamista. Voit kuitenkin käyttää tietojenpalautusohjelmia tiettyjen ohjelmatiedostojen ja käyttäjätietojen palauttamiseen.
Avatar photo
Joshua is a technology content writer for 7 Data Recovery. He's been in the content world long enough to understand that less is more. Joshua consistently attempts to deliver complicated technical information in concise and digestible chunks. His hobbies include sports betting, listening to Drake, and re-watching the Office like a hundred times.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.