Sådan gendannes afinstallerede programmer på Windows 10

Avatar photo
Skrevet af
Godkendt af
28

Afinstallation af programmer er en effektiv måde at frigøre lagerplads på. Men hvad hvis du ved et uheld afinstallerer det forkerte program? Du kan ved et uheld slette programmet .exe-fil eller programmappen. Er der en måde at få programmet og dets tilhørende filer tilbage på? Ja, det er der. Du kan gendanne afinstallerede programmer og de filer de har genereret, på Windows 10. Du skal dog være proaktiv og nøje følge instruktionerne i afsnittene nedenfor.

Hvorfor bliver programmer afinstalleret?

Ofte er det brugerne – uanset om det er med vilje eller utilsigtet – der afinstallerer et program. Det er dog også muligt, at programmerne blev afinstalleret uden at det var brugerens skyld. Ved at fastslå hvorfor programmet blev afinstalleret, kan du træffe de relevante foranstaltninger for at få det tilbage.

Her er nogle almindelige grunde til, at et Windows-program blev afinstalleret:

 • 🚨 Uheldig sletning: Fejl sker. Du kan ved en fejl afinstallere det forkerte program, slette programmets .exe-fil, eller tørre programmets hovedmappe. Alle disse handlinger gør programmet utilgængeligt.
 • 🎁 Prøveperiodes udløb: De fleste betalingsprogrammer kommer med en gratis prøveperiode, der lader dig udforske nogle eller alle programmets funktioner i en bestemt tidsperiode. Når prøveperioden udløber, mister du adgangen til programmet. Sjældent kan programmet blive afinstalleret, når prøveperioden udløber.
 • 🕷️ Malware: Virus og anden malware er en af de førende årsager til datatab. Selv med passende sikkerhedsforanstaltninger er det stadig muligt for malware at inficere din PC. Når den først er indenfor, kan malware låse dig ude af din PC, slette dine filer, afinstallere dine programmer og stjæle dine data.
 • 🔔 Windows Opdatering: Windows opdateringer er berygtede for at slette store mapper og afinstallere programmer uden brugerens tilladelse. Det sker sædvanligvis, når man opgraderer til en større Windows-version eller opgraderer fra Windows 10 til Windows 11. Windows skaber dog ofte et gendannelsespunkt før større opdateringer, hvilket lader dig gendanne eventuelle afinstallerede programmer.
 • 🗄️ Frigør lagringsplads: Funktionen Storage Sense på Windows rydder periodisk op i midlertidige filer og papirkurven for at frigøre lagringsplads. Det rydder mappen C:\Users\<username>\AppData\Temp. Selvom de fleste programmer ikke gemmer noget vigtigt i Temp-mappen, gør nogle det. I et forsøg på at frigøre lagerplads kan Storage Sense slette nogle afgørende filer for programmer, der er afhængige af Temp-mappen.

Hvad er forskellen på at afinstallere og slette et program?

Der er flere forskelle mellem at afinstallere og slette et program. Hvis du er sikker på, at du ikke længere har brug for et program, er det bedst at afinstallere det. Ty til sletning kun hvis afinstalleringsprocessen fejler, eller er utilgængelig af en eller anden grund.

Afinstallering af et program foregår gennem Apps & Funktioner-sektionen på Windows 10, eller afinstalleringsguidens .exe-fil i programmets hovedmappe. Afinstallering af et program indebærer at fjerne programmets kernefiler, de tilhørende indstillinger og dets registreringsdatabasenøgler. Afinstallation fjerner også programmets midlertidige filer og afhængigheder. Derfor sikrer afinstallering af et program dets komplette fjernelse og forhindrer, at nogen af dets indstillinger og filer forstyrrer andre programmer og Windows-funktioner.afinstallering af et program i windows

Nogle brugere forveksler ofte sletning med afinstallation. At fjerne en programs .exe-fil, genvej på skrivebordet eller hovedmappe afinstallerer ikke programmet. Du har simpelthen slettet disse filer. De kan gendannes via Papirkurven eller ved hjælp af tredjeparts datarekonstruktionsprogrammer. Derudover forbliver en slettet (men ikke afinstalleret) programs midlertidige filer, indstillinger og registreringsdatabaseposter på din PC. Ofte kan disse resterende indstillinger og filer forstyrre installationen af andre programmer.

Så, hvordan påvirker en programs afinstallation og sletning datarekonstruktionsprocessen?

En programs afinstallation kan ikke magisk fortrydes. Selvom du muligvis kan gendanne alle programmets kernefiler ved hjælp af specialiserede data recovery-værktøjer, vil programmet ikke fungere korrekt, før det er geninstalleret.

Hvis sletningen sker, kan du fortryde datatabet ved hjælp af tredjepartsværktøjer eller Papirkurven. Da programmets indstillinger og registreringsdatabaseindtastninger ikke blev berørt, vil det fungere som før.

Hvordan kan jeg gendanne afinstallerede programmer?

Først, tænk over om du vil have dine datafiler tilbage eller ej. Hvis dataene ikke er essentielle for dig, og du ønsker at køre dine programmer igen, er det nemmeste at geninstallere programmet.

På den anden side, hvis du ønsker at gendanne dine datfiler, er tingene en smule mere komplicerede. I sådant et tilfælde skal du gendanne .exe-filen og de fjernede filer, som programmet genererer. Hvis dette er din situation, har vi et par metoder, du kan prøve.

Metode 1: Brug systemgendannelse

Systemgendannelse er en funktion i Microsoft Windows, som giver brugere mulighed for at vende tilbage til et gemt tidspunkt på deres computer. Dette inkluderer systemfiler, installerede applikationer, Windows-registreringsdatabasen og systemindstillinger. Derfor kan den bruges til at gendanne fra systemfejl eller andre problemer. Du kan også bruge denne funktion til at gendanne afinstallerede programmer.

systemgendannelse i windows

Gendannelsespunkter oprettes, når du installerer en ny app, driver eller Windows-opdatering. Gendannelse vil ikke påvirke dine personlige filer, men det vil fjerne apps, drivere og opdateringer, der er installeret efter gendannelsespunktet blev oprettet.

Sådan gendanner du fra et Windows Systemgendannelsespunkt:

Trin 1. Vælg “Start”-knappen og klik på “Indstillinger (tandhjulsikonet)”.
adgang til indstillinger i windows

Trin 2. Søg efter Genoprettelse i Windows-indstillinger.

Trin 3. Vælg Gendannelse > Åbn Systemgendannelse > Næste.

Trin 4. Vælg et gendannelsespunkt, der er tidligere end da du afinstallerede programmet, og klik på Næste.

proces for systemgendannelse

Hvis du ikke ser nogen gendannelsespunkter, kan det skyldes, at systembeskyttelse ikke er aktiveret (indstillingen er som standard slået til). For at tjekke det, gå til Kontrolpanelet, søg efter Genoprettelse, og vælg derefter Genoprettelse> Konfigurer systemgendannelse> Konfigurer og sørg for at Aktiver systembeskyttelse er valgt.

Fra dette tidspunkt begynder Windows at oprette systemgendannelsespunkter. Du vil dog ikke være i stand til at gendanne dit system til et ældre tidspunkt. I så fald er dit valg at bruge software til datagendannelse.

systemegenskaber

Metode 2: Brug dataretningssoftware

Redskaber til datagendannelse fra tredjepart gør datagendannelse hurtig og tilgængelig for den gennemsnitlige bruger. Men der er et overvældende antal datagendannelsesprogrammer på nettet, alle hævder at være de bedste. Så det er vigtigt at gøre din research, når du vælger et.

Vi anbefaler, at du bruger et tredjepartsværktøj, når du forsøger at gendanne data fra %AppData%-mappen, som muligvis er blevet slettet under Windows Update. Desuden er data gendannelsesværktøjer en anvendelig mulighed, når du skal genoprette specifikke filer, der var en del af det afinstallerede program (som en .exe-fil).

Til denne vejledning har vi valgt at bruge Disk Drill. Med dets brugervenlige grænseflade og avancerede data recovery-algoritme sikrer Disk Drill, at dine filer bliver gendannet uden problemer. Programmet understøtter alle større filsystemer og typer af lagringsenheder på Windows og macOS. Windows-brugere kan drage fordel af Disk Drills gratis prøveversion, der lader dem gendanne op til 500 MB data gratis.

Sådan gendanner du slettede eller afinstallerede programmer ved hjælp af Disk Drill:

Trin 1. Download og installer Disk Drill gendannelsessoftware til Windows. Giv den administratorrettigheder, når du bliver bedt om det. Den gratis prøveversion tillader dig at gendanne op til 500 MB data gratis og giver dig permanent adgang til databeskyttelsesværktøjerne, som er inkluderet i applikationen.

disk drill opsætning

Vælg den disk, der indeholdt de tabte programmer, fra listen, der vises i programmets hovedvindue. vælg drevet fra listen

Trin 3. Klik på Søg efter mistede data-knappen for at starte scanningsalgoritmerne og finde dine slettede filer.disk drill scan

Trin 4. Når scanning processen er afsluttet, eller du har sat scanningen på pause, kan du se de afinstallerede programmer. Vælg dem, som du gerne vil gendanne, og klik på Gendan knappen.vælg programmerne til gendannelse

Trin 5. Du vil derefter blive bedt om at vælge et lagersted for at gemme de data, som Disk Drill genskaber. Brug ikke den samme disk, som oplevede datatabet for at forhindre overskrivning eller korruption af de filer, du ønsker at genskabe.gendan slettede programmer

Konklusion

Programmer, der slettes med vilje af brugere eller uden deres viden gennem Windows 10-opdateringer, kan gendannes. Selvom flere programmer ikke opretter væsentlige datafiler, kan nogle tilknyttede filer være afgørende for brugerne. Hvis du har mistet dine programmer på grund af en eller anden proces, kan det være ubehageligt, men der findes nogle enkle løsninger.

Dit bedste bud på at gendanne afinstallerede programmer er at gendanne systemet til et gammelt punkt ved hjælp af Systemgendannelse, hvilket vil hente dine programmer og deres tilhørende filer. Hvis Systemgendannelse dog er inaktivt, vil du ikke være i stand til at bruge denne metode. I dette tilfælde er data recovery-værktøjer din bedste ven. Du vil på denne måde kunne redde det meste af dine data.

Ofte stillede spørgsmål:

Gendannelse af afinstallerede programmer på Windows 7 kan gøres på to måder. Den ene måde er at bruge et softwareværktøj som Disk Drill, og den anden måde er gennem systemgendannelse. Når gendannelsen er færdig, vil de nuværende data blive fjernet og erstattet med filer fra den sidste fungerende tilstand. Følgende er trinene for gendannelse:
 1. Klik på Start-knappen nederst til venstre og skriv gendan i søgefeltet og vælg Opret et gendannelsespunkt.
 2. I fanen Systembeskyttelse, klik på Systemgendannelse.
 3. I Gendan systemfiler og indstillinger, klik på Næste.
 4. Klik på Vis flere gendannelsespunkter for at se listen over tidligere gendannelsespunkter. Du kan vælge en for at kontrollere, om programmerne er påvirket eller ej ved at klikke Scan for påvirkede programmer. Klik Luk. Til sidst vælg gendannelsespunktet for at afinstallere programmer, som du har brug for i Windows 7.
For brug af et gendannelsessoftwareværktøj som Disk Drill, følg disse trin:
 1. Download og installer programmet
 2. Vælg din disk og begynd scanningen
 3. Vent på, at processen er fuldført, og se derefter de filer, programmet har fundet
 4. Vælg filer, som du ønsker at gendanne, og gendan dem
For at geninstallere et afinstalleret program kan du udføre en systemgendannelse. Dette gendanner operativsystemet til et tidligere tidspunkt. Følgende er trinene, der skal implementeres for det samme:
 1. Klik på Start, skriv systemgendannelse i søgefeltet Start søgning, og klik derefter på Systemgendannelse i listen Programmer.
 2. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller bekræftelse, skal du indtaste din adgangskode eller klikke på Fortsæt.
 3. I dialogboksen Systemgendannelse skal du klikke på Vælg et andet gendannelsespunkt og derefter klikke på Næste.
 4. På listen over gendannelsespunkter skal du klikke på et gendannelsespunkt, der blev oprettet, før du begyndte at opleve problemet, og derefter klikke på Næste.
 5. Klik på Færdig. Computeren genstarter, og systemfilerne og indstillingerne vil blive returneret til den tilstand, de var i, når gendannelsespunktet blev oprettet. Alternativt kan du lokalisere installationsfilerne for dine afinstallerede programmer og geninstallere dem.
For at se de for nylig afinstallerede apps, åbn Event Viewer:
 1. Indtast Event Viewer i søgefeltet på din proceslinje og åbn det
 2. Naviger til Windows Logs > Application
 3. Sortér listen efter kolonnen Kilde, og scroll derefter og se informationshændelser produceret af ‘MsiInstaller’
Når du afinstallerer et program, slettes programmets eksekverbare (.exe) fil og installationsmappe sammen med eventuelle indstillinger, registreringsdatabaseindgange og midlertidige filer, som programmet har brugt. De fleste programmer tillader dig at beholde brugerdata ved afinstallation, så det er bedst at være opmærksom under processen. Du kan ikke fortryde en afinstallation uden at geninstallere programmet. Men, du kan bruge data recovery-programmer til at gendanne bestemte programfiler og brugerdata.
Avatar photo
Joshua is a technology content writer for 7 Data Recovery. He's been in the content world long enough to understand that less is more. Joshua consistently attempts to deliver complicated technical information in concise and digestible chunks. His hobbies include sports betting, listening to Drake, and re-watching the Office like a hundred times.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.