Kuinka palauttaa tiedostoja alustetulta kiintolevyltä: Mac ja Windows

manuviraj
Kirjoittanut
Hyväksymä.
82

Palauta tiedostot alustetulta kovalevyltä

Kiintolevyn alustaminen antaa sinulle puhtaan pöydän. Se voi olla osa kiintolevyn säännöllistä huoltoa, tapa poistaa enää käyttämättömiä tiedostoja ja joissain tapauksissa – viimeinen oljenkorsi käsitellä loogisia vikoja. Mutta monet käyttäjät huomaavat olevansa tilanteessa, jossa he ovat alustaneet väärän osion tai aseman, tai myöhemmin tajuavat tarvitsevansa joitakin alustamisen aikana kadonneita tiedostoja.

Onneksi on mahdollista palauttaa tietoja jopa kiintolevyn alustamisen jälkeen. Seuraavissa osioissa tarkastelemme tilanteita, joissa tietojen palautus alustetulta kiintolevyltä on mahdollista ja kuinka se tehdään.

Voinko palauttaa tietoja alustetulta asemalta?

Ennen kuin tarkastelemme tekijöitä, jotka vaikuttavat tietojen palauttamiseen alustetulta asemalta, on elintärkeää ymmärtää, mitä alustamisen aikana tapahtuu.

Muotoilu on kahta eri tyyppiä—matalan tason muotoilu ja korkean tason muotoilu. Loppukäyttäjänä voit suorittaa vain korkean tason muotoilun, koska matalan tason muotoilu on jo tehty tehtaalla. Korkean tason muotoilu tyhjentää kaikki tiedostot levyltä ja luo asemaan tiedostojärjestelmän, joka helpottaa tiedostojen tallennusta ja hallintaa levyllä.

Korkean tason alustaminen voidaan edelleen jakaa pikamuotoiluun ja täydelliseen alustamiseen:

 • Nopea alustus on, no, nopea. Se ei etsi levyllä olevia viallisia sektoreita, ja poistaa vain levyn tiedostojen tietueet. Toisin sanoen, tiedostot ovat teknisesti yhä levyllä, vain käyttöjärjestelmä ei ole enää tietoinen niiden olemassaolosta. Tämän seurauksena niiden käyttämä tila voi vapautua uusille tiedostoille, jotka ylikirjoittavat nämä vanhat tiedostot.
 • Toisaalta täysi alustus on laajempi ja vie paljon enemmän aikaa valmistua. Siinä kaikki aseman datalohkot kirjoitetaan yli nollilla, ja käyttöjärjestelmä etsii samalla prosessin aikana mahdollisia viallisia sektoreita.

palautusmahdollisuuksien kaavio
Tietojen palauttamisen laajuus ja onnistumismahdollisuudet riippuvat kahdesta päätekijästä – suoritetun alustuksen tyypistä ja siitä, onko asemaan kirjoitettu uusia tietoja alustuksen jälkeen.

On mahdollista palauttaa kaikki tietosi nopean alustuksen jälkeen, mutta täysin mahdotonta palauttaa mitään niistä täyden alustuksen jälkeen.

Huom: Tietojen palautumismahdollisuuksien maksimoimiseksi vältä uusien tiedostojen kirjoittamista alustetulle asemalle ja käytä ainoastaan luotettavaa tietojenpalautusohjelmaa alustetun levyn skannaamiseen.

Kuinka palauttaa alustettu asema Windows- tai Mac-tietokoneessa

Tärkein asia, jonka voit tehdä onnistuneen palautumisen todennäköisyyden lisäämiseksi, on lopettaa laitteen käyttö välittömästi. Kun alustat levyn, käyttöjärjestelmä poistaa loogisen pääsyn tietoihin, mutta ne ovat silti fyysisesti läsnä laitteessa, kunnes ne ylikirjoitetaan uudella tiedolla.

Menetelmä 1: Käytä ammattitason tietojenpalautusohjelmistoa

Disk Drill -tietojenpalautusohjelmisto on luotettava ja käyttäjäystävällinen ratkaisu, joka voi palauttaa tietoja alustetulta asemalta tai osiolta. Windows-käyttäjät voivat palauttaa työkalulla ilmaiseksi jopa 500 MB tietoa, ja kaikilla tämän kaupallisen tietojenpalautusratkaisun kokeiluversioilla voit esikatsella palautettavissa olevia tietoja.

Tarkastelemme Windows- ja Mac-versioiden työkalujen menettelyjä erikseen, koska niissä on joitakin pieniä eroja. Molemmissa tapauksissa, älä käytä alustettua levyä sovelluksen lataukseen tai asennukseen. Palauta tiedot toiselle laitteelle vahingossa tapahtuvan datan ylikirjoittamisen estämiseksi, jos haluat palauttaa kyseiset tiedot.

Windows-järjestelmät:

 1. Lataa ja asenna Disk Drill Windowsille.asenna disk drill tietokoneelle
 2. Kytke alustettu ulkoinen kiintolevy.
 3. Käynnistä ohjelma ja valitse levy tai osio sovelluksen näkymästä. Napsauta Etsi kadonneita tietoja -nappia aloittaaksesi skannausprosessin.valitse alustettu asema
 4. Esikatsele löydetyt tiedostot ja valitse ne, jotka haluat palauttaa.valitse asemasta löydetyt tiedostot
 5. Napsauta Palauta-nappia ja valitse uusi sijainti palautetuille tiedostoille. Kuten mainittiin, älä käytä alkuperäistä levyä pelastetun tiedon tallentamiseen.palauta tiedostot alustetulta kiintolevyltä

MacOS-järjestelmät:

 1. Lataa ja asenna Disk Drill Macille.
 2. Liitä tarvittaessa vahingossa alustettu ulkoinen kovalevy.
 3. Käynnistä sovellus ja valitse levy tai osio sovelluksen listalta. Napsauta Etsi kadonneita tietoja -painiketta skannataksesi poistetut tiedot.valitse macin kovalevy listalta
 4. Esikatsele löydetyt tiedostot ja tee valinnat palautettaviksi.esikatsele tiedostoja disk drillissä
 5. Napsauta Palauta -painiketta suorittaaksesi palautuksen. Valitse uusi tallennuspaikka toiselle asemalle. Sen jälkeen napsauta Seuraava.palauta tiedostoja macin kovalevyltä

Menetelmä 2: Käytä ilmaisohjelmistoja

TestDisk ja PhotoRec ovat ilmaisia yhteistyötuotteita, jotka voivat olla hyödyllisiä muotoillun aseman tai osion palauttamisessa. TestDiskiä käytetään osioiden palauttamiseen eikä se palauta siellä säilytettyjä tiedostoja. PhotoRec hoitaa tuon osan yhtälöstä.

Palauta tiedostot PhotoRecin avulla noudattaen näitä vaiheita:

 1. Lataa ja asenna PhotoRec. Älä käytä alustettua asemaa.
 2. Pura ladattu tiedostoarkisto.
 3. Käynnistä sovellus napsauttamalla photorec_win.exe
 4. Valitse nuolinäppäimillä tallennuslaite, jota haluat skannata. Paina Enter näppäimistöltäsi jatkaaksesi.
 5. Valitse nuolinäppäimillä osio, jota haluat skannata. Paina Enter skannataksesi sen.
 6. Valitse oikea tiedostojärjestelmä ja paina Enter. Useimmissa tapauksissa PhotoRec ehdottaa automaattisesti oikeaa vaihtoehtoa.
 7. Valitse, haluatko skannata vain käyttämätöntä tilaa vai koko osion.
 8. Valitse kohde, johon haluat tallentaa palautetut tiedostot. Paina C näppäimistöltäsi kun olet valmis.

Photorec tiedostojen palautus

Nämä ilmaisohjelmistot tukevat useita käyttöjärjestelmiä ja tiedostojärjestelmiä ja saattavat olla kokeilemisen arvoisia, jos olet päättänyt käyttää ilmaista ratkaisua. Ne ovat paljon vähemmän intuitiivisia käyttää kuin Disk Drill ja niitä tulisi käyttää varoen, jos pelissä on tärkeitä tietoja.

Menetelmä 3: Palauta tietoja varmuuskopiosta

Ainoa luotettava tapa palauttaa tiedostoja alustetulta asemalta on käyttää varmuuskopiota, joka on tehty ennen toimenpiteen suorittamista. Vahingossa alustettu asema on erinomainen esimerkki siitä, miksi sinun tulee ottaa järjestelmästäsi varmuuskopioita usein.

Sekä macOS että Windows tarjoavat ilmaisia varmuuskopiointi- ja palautustyökaluja, joita sinun pitäisi käyttää säännöllisesti arvokkaiden tietojesi suojaamiseen. Tässä on ohjeet tiedostojen palauttamiseen varmuuskopiosta kovalevyn alustamisen jälkeen.

macOS-järjestelmät

Mac-käyttäjät voivat käyttää sisäänrakennettua Time Machine -varmuuskopio- ja palautussovellusta suojatakseen dataansa varmuuskopioilla. Jos sinun on käytettävä varmuuskopiotallennusmediaa tiedostojen palauttamiseen alustetulta asemalta, toimi seuraavien vaiheiden mukaisesti.

 1. Kytke tallennusväline, joka sisältää Time Machine -varmuuskopiot, Mac-tietokoneeseesi.
 2. Avaa Finder-ikkuna kansiossa, jossa tarvitsemasi tiedostot viimeksi tallennettiin.
 3. Avaa Time Machine klikkaamalla kellon kuvaketta valikkopalkissa.
 4. Käytä Time Machinen ruudulla näkyvää navigointia etsiäksesi palautettavat tiedostot.Time machine backup
 5. Paina välilyöntiä esikatsellaksesi tiedostoa.
 6. Valitse palautettavat tiedostot.
 7. Klikkaa Palauta palauttaaksesi kohteen.

Windows-järjestelmät

Windowsissa on erilaisia varmuuskopiointi- ja palautusohjelmia sen mukaan, mikä käyttöjärjestelmän versio on asennettu tietokoneellesi. Tässä ovat vaiheet, joita käytetään palautettaessa varmuuskopiosta Windows-järjestelmissä.

Windows 10

 1. Avaa Tiedostonhallinta ja sitten kansio, joka sisältää palautettavat kohteet.
 2. Napsauta Koti-välilehteä kansion yläosassa olevalla nauhalla.
 3. Napsauta Historia-painiketta, joka käynnistää Tiedostonhistoria-ohjelman.Tiedostonhistorian avaaminen.
 4. Valitse palautettavat kohteet. Voit valita kansioita, yksittäisiä tiedostoja tai useita tiedostoja.
 5. Tiedoston historia Windows 10:ssäKäytä navigointipaneelia löytääksesi haluamasi version tiedoista, jotka haluat palauttaa.
 6. Napsauta Palauta-painiketta.
 7. Valitse, miten haluat käsitellä nimeämiskonflikteja.
 8. Sulje ikkuna, kun olet valmis palauttamaan tiedostosi.

Aiemmat Windows-versiot

 1. Avaa Käynnistä-valikko ja kirjoita hakuruutuun varmuuskopiointi.
 2. Valitse Varmuuskopiointi ja palautus.
 3. Napsauta Palauta tiedostoni -painiketta.
 4. Etsi palautettavat tiedostot Palauta tiedostoja -valintaikkunasta.Varmuuskopiointi ja palautus -ominaisuus Windowsissa
 5. Valitse sijainti, johon tiedostot palautetaan. Älä käytä alkuperäistä levyä tai osiota tiedostojen vioittumisen estämiseksi.
 6. Valitse, mitä tehdään päällekkäisille tiedostoille.
 7. Napsauta linkkiä avataksesi kansion ja Katso palautetut tiedostot.
 8. Napsauta Valmis sulkeaksesi valintaikkunan.

Yhteenveto

Alustamisen vuoksi kadonneet tiedot voidaan usein palauttaa, mutta yksi tärkeä edellytys on täytettävä – alustuksen tulee olla pikainen alustus (ei täysi alustus). Jos tämä ehto täyttyy, voit palauttaa suurimman osan, ellei kaikkia tietojasi käyttämällä tehokasta ja luotettavaa tietojen palautusohjelmaa kuten Disk Drill. Jos olet valmis tinkimään käyttäjäkokemuksesta, on olemassa myös joitakin ilmaisia tiedonpalautustyökaluja – TestDisk ja PhotoRec.

Huolimatta niiden tehokkuudesta, tietojen palautusohjelmat eivät ole korvike sille, että varmuuskopioisit säännöllisesti kaikki tärkeät tietosi. Lisäksi, jos tietosi ovat liian arvokkaita, niissä on fyysistä vahinkoa, tai asemaa ei voida havaita, on parempi ottaa yhteyttä ammattimaiseen tietojen palautuspalveluun DIY-menetelmien sijaan.

UKK:

Et tarvitse asennettua ohjelmistoa poistettujen tiedostojen palauttamiseksi, mutta et voi palauttaa lopullisesti poistettuja tiedostoja, jotka eivät enää ole roskakorissa, jos sinulla ei ole varmuuskopiota. Voit palauttaa poistetut tiedostot ilman ohjelmistoja:
 1. Kaksoisnapsauta Roskakorin kuvaketta työpöydällä.
 2. Etsi tiedostosi.
 3. Valitse palautettavat tiedostot.
 4. Napsauta oikealla painikkeella ja valitse "Palauta".
PhotoRec:ssä on tehokkaat tiedostonpalautusominaisuudet ja se tukee laajasti eri alustoja. Olipa kyseessä digitaalikamera tai perinteinen kiintolevy, PhotoRec auttaa sinua, kunhan osaat selvittää, miten sitä käytetään. Toinen hyvä työkalu on Recuva, vaikkakin se tukee huomattavasti vähemmän tiedostomuotoja, sillä on paljon käyttäjäystävällisempi käyttöliittymä, mikä tekee datan palautusprosessista suoraviivaisemman. On myös mainitsemisen arvoista, että ammattimainen tietojen palautusohjelmisto tarjoaa joskus ilmaisia kokeiluversioita, esimerkiksi - Disk Drill Windowsille mahdollistaa jopa 500Mt:n palauttamisen ilmaiseksi.
Aseman muotoilu voidaan suorittaa monista syistä. Tässä joitakin yleisimpiä.
 • Kaikkien tietojen poistaminen asemalta ennen sen myyntiä tai muuhun tarkoitukseen käyttämistä. Esimerkiksi, saatat olla käyttänyt levyä varmuuskopioidesi kuvien tallentamiseen ja nyt tarvitset sitä suurten monimediatiedostojen säilyttämiseen.
 • Uuden tiedostojärjestelmän valmistelu. Saatat haluta alustaa aseman tai osion vaihtaaksesi tietokoneesi alla olevan tiedostojärjestelmän.
 • Kiintolevyn valmistaminen uuden käyttöjärjestelmän asennusta varten. Jos olet käyttänyt levyä macOS-järjestelmällä, sinun tulee alustaa se ennen sen käyttöä Windows-koneellasi.
 • Vioittuneen aseman korjaus saattaa vaatia laitteen alustamista.
manuviraj
Manuviraj Godara on ammattitaitoinen sisällöntuottaja, jolla on yli 4 vuoden kokemus alalta. Hänen jatkuvasti kasvava kiinnostuksensa ja kokemuksensa teknologiaan innostaa häntä tuottamaan sisältöä tietojen palautukseen ja kuluttajateknologiaan liittyen. Voit myös löytää hänen töitään sivustoilta MakeUseOf.com ja HandyRecovery.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.