Sådan gendanner du den tømte papirkurv på din Mac uden meget besvær

Avatar photo
Skrevet af
126

Gendan filer fra tømt papirkurv på Mac

Den bedste måde at holde din Mac organiseret på er ved regelmæssigt at rydde op i unødvendige filer. Men det er så nemt ved et uheld at slette en vigtig en under denne proces. Heldigvis er det en leg at gendanne en fil i dette tilfælde. Men hvis du sletter en fil og tømmer Papirkurven bagefter, og først derefter indser du, at du faktisk har brug for den fil, bliver situationen en lille smule mere kompliceret.

Selv hvis det er det, du gennemgår lige nu, så mist ikke håbet endnu. Læs videre for at finde den bedste løsning på dette problem.

Sådan finder du Papirkurv på en Mac

Som standard er Papirkurv placeret for enden af Dock på alle Macs. Mappens ikon ligner en skraldespand og kan være en smule anderledes afhængigt af hvilken macOS-version din computer bruger.

skraldespandsikon på dock

Papirkurv kan ikke fjernes fra Dock, men i nogle tilfælde, når der er problemer med din Mac, kan den midlertidigt forsvinde. Hvis du ikke kan finde Papirkurv på Dock, så prøv følgende muligheder.

Mulighed #1: Finder

Sådan finder du Papirkurv på din Mac via Finder:

 1. Start Finder.
 2. Brug menuen i toppen, klik på “Gå > Gå til mappe” (eller tryk Kommando + Skift + G).gå til mappe
 3. Skriv ~/.Trash i søgefeltet og klik på “Gå”.

Mulighed #2: Terminal

Hvis du er fortrolig med at bruge applikationer med et tekstbaseret interface, kan du tilgå Papirkurv-mappen på din Mac via Terminalen. Sådan gør du:

 1. Åbn Terminal (gå til Launchpad og skriv Terminal i søgefeltet).
 2. Kopiér følgende kommando ind i Terminal-vinduet og tryk Returner-tasten: cd .Trashpapirkurv terminal mac
 3. Derefter kopierer du denne kommando og trykker Returner: ls -al ~/.Trashpapirkurv filer i terminal

Du vil se en liste over de filer, der i øjeblikket befinder sig i Papirkurven.

Mulighed #3: Skrivebordsikon

En anden måde at tilgå Papirkurv på din Mac er at tilføje en Papirkurv-mappe til skrivebordet. Sådan gør du:

 1. Åbn Terminal (gå til Launchpad og skriv Terminal i søgefeltet).
 2. Kopier-føj følgende kommando ind i Terminal-vinduet og tryk på tasterne Returnér: ln -s ~/.Trash ~/Desktop/Trashterminal create trash folder
 3. Gå til dit Mac’s skrivebord og kig efter en mappe kaldet “Trash” (den vil ligne en almindelig mappe).trash folder desktop

Er det muligt at gendanne en tømt Papirkurv?

Kort sagt – ja, det er muligt at gendanne en tømt Papirkurv på din Mac. Men selvfølgelig vil resultaterne af datagendannelse variere afhængigt af din specifikke situation. Mange faktorer kan påvirke denne proces: tid, størrelsen på den slettede fil, drevfejl (såsom korruption og funktionsfejl), tilgængelige backups, osv.

Når du tømmer Papirkurven på din Mac, fjernes filerne derfra ikke med det samme. Selvom du ikke visuelt kan se dem, er de fysisk stadig til stede på dit drev, indtil Mac’en overskriver dem med nye data. Så for at øge dine chancer for at gendanne disse filer, skal du stoppe med at bruge din Mac, så snart du bemærker, at filerne mangler. Desuden skal du handle hurtigt, da jo før du starter gendannelsesprocessen, desto højere vil dine chancer være for at gendanne dem.

Hvis du ikke er sikker på, om Papirkurven faktisk blev tømt efter sletningen af disse filer, er det en god idé at finde mappen og tjekke, om filerne er væk, før du fortsætter med datagendannelsen.

Sådan gendannes tømt Papirkurv på Mac

Klar til at bringe de slettede filer tilbage fra din tømte Papirkurv på Mac? Grundlæggende er der tre muligheder, som giver optimale resultater: brug specialiseret datagendannelsessoftware, Time Machine-backup eller iCloud-backup.

Hvis du har sikkerhedskopieret din Mac regelmæssigt med enten Time Machine eller iCloud, er chancerne for, at de slettede filer er i en af disse backups, og du vil kunne hente dem derfra. Men hvis du ikke har nogen backups tilgængelige, eller ikke er sikker på, om de nødvendige filer befinder sig der, er din bedste mulighed at bruge et datagendannelsesværktøj til dette. Denne metode er sikker, og takket være den avancerede scanningsegenskab, vil du være i stand til hurtigt at gendanne filerne fra den tømte Papirkurv-mappe.

Metode 1: Gendan tømt Papirkurv på Mac med Software

Der findes helt nogle værktøjer på markedet, der kan bruges til datagendannelsesformål på en Mac. Ikke alle af dem kan dog anvendes, når der gendannes filer fra en tømt Papirkurv.Disk Drill er en af de bedste Mac-datarekonstrueringsprogrammer, der, takket være sit brugervenlige design og system til nem navigation, kan bruges af enhver uanset deres viden. Og det har en høj succesrate med at genskabe slettede filer fra en tom Papirkurv, hvilket gør det til en perfekt mulighed. Desuden understøtter det næsten enhver filtype og format (video, lyd, arkiv, billeder, dokumenter osv.), så du kan være sikker på, at uanset hvilken fil du prøver at gendanne, vil du være dækket med dette værktøj.

 1. Download Disk Drill til Mac og følg instruktionerne på skærmen for at installere det.
 2. Start programmet.
 3. Vælg den harddisk, der indeholdt de slettede filer fra listen over tilgængelige enheder. Derefter klik på Søg efter mistet data-knappen for at starte scanningen.
 4. vælg den harddisk der indeholdt de slettede filerVent på, at scanningen afsluttes, og klik derefter på Gennemgå fundne elementer.gennemgå fundne elementer
 5. Brug menuen øverst på scanresultaterne til at indsnævre din søgning efter filtype, filstørrelse eller dato. Hvis du husker navnet på den slettede fil eller dens format, brug søgefeltet i øverste højre hjørne.filtrer fundne filer
 6. Klik på en fil for at forhåndsvise den og se, om det er den, du har brug for.forhåndsvis fundne filer
 7. Vælg de filer, du ønsker at gendanne, og klik på Gendan-knappen.vælg filer til gendannelse
 8. Vælg en foretrukken placering til de gendannede data (for at undgå at overskrive data vælg en mappe beliggende på en anden drev end den de tidligere blev gemt på) og klik Næste for at bekræfte.vælg gendannelsesplacering

Metode 2: Gendan Tømt Papirkurv fra en Time Machine-sikkerhedskopi

Hvis du har Time Machine aktiveret på din Mac, skulle du kunne hente de slettede filer fra en af sikkerhedskopierne eller system-snapshot, som værktøjet har lavet. Denne proces er ret nem og meget sikker. Alt, hvad du behøver, er den eksterne harddisk med Time Machine-sikkerhedskopierne (hvis du brugte en til at lave backup af din Mac) og din computer.

  1. Tilslut drevet, der indeholder dine Time Machine-backups, til din Mac (hvis du har brugt et internt drev til backup’erne, kan du springe dette trin over).
  2. Brug menuen i toppen, klik på Time Machine-ikonet, og vælg “Gennemse Time Machine-backup” fra dropdown-menuen.Gennemse Time Machine-backup
  3. Gå til den mappe, hvor de ønskede filer var placeret før sletning.
  4. Brug pilene eller tidslinjen til højre for at gå til backupversionen, der indeholder de filer, som du leder efter.gendan time machine
  5. For at få en forhåndsvisning af en bestemt fil, klik på den og tryk på mellemrumstasten på dit tastatur.
  6. Vælg de filer, som du ønsker at gendanne, og klik på “Gendan”-knappen.

  Metode 3:  Gendan Tømt Papirkurv Fra en iCloud-backup

  En anden mulighed, du kan prøve, er at gendanne filerne fra den tømte Papirkurv på din Mac fra din iCloud-konto. Hvis du har brugt iCloud til at synkronisere filer fra din Mac, er denne metode egnet til hurtig og sikker gendannelse af dine slettede filer. Men husk på, at iCloud beholder filversioner i sin egen papirkurv i op til 30 dage. Så hvis der er gået mere tid, siden du har tømt Papirkurv-mappen direkte på din Mac, er denne metode muligvis ikke anvendelig for dig.

  1. Åbn en foretrukken browser og gå til icloud.com.
  2. Log ind på din iCloud-konto ved hjælp af dit Apple ID-brugernavn og adgangskode.
  3. Klik på iCloud Drive.icloud drive log ind
  4. Vælg de filer, du ønsker at gendanne.
  5. Klik på Download-knappen øverst.gendan filer fra icloud

Det afgørende

At slette vigtige filer ved et uheld og indse det først efter, at du har tømt papirkurven på din Mac, er en stressende situation at stå i. Selv om det kan synes umuligt at få dataene tilbage, er der et par nemme løsninger at prøve: data recovery software, Time Machine-backups eller iCloud. Med den rigtige tilgang, vil du få gendannet de slettede filer på ingen tid.

FAQ:

Ja! Du kan gå ind i dine Finder-indstillinger og derefter klikke på fanen Avanceret. Derfra vil du være i stand til at slå en indstilling til, der vil vise en advarsel hver gang før du tømmer papirkurven på din Mac. den bliver ikke tømt, medmindre du godkender det.
Den tømmes kun, når du manuelt gør det, medmindre du har slået Finder-indstillingerne til at gøre det automatisk for dig hver 30. dag.
Nogle af de mest populære og succesrige metoder er at bruge Disk Drill og Time Machine.
Du kan bruge en Time Machine-backup til at finde din tømte papirkurv uden at bruge software som Disk Drill.
Avatar photo
Romana Levko er en professionel indholdsforfatter med en stærk interesse for teknologirelaterede emner. Hendes hovedfokus er på datarecovery, Apple-produkter og cybersikkerhed. Hun bruger sin fritid på at nørkle med sin Mac og lytte igennem sine yndlingsmusikalbum.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required