Ο SSD δεν Εμφανίζεται σε Υπολογιστή με Windows: Πώς να το Διορθώσετε

Avatar photo
Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
121

δίσκος ssd δεν εμφανίζεταιΜε την άνοδο των ημιαγωγών δίσκων (SSD) και τα πλεονεκτήματα απόδοσης που έχουν σε σχέση με τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους, υπάρχει λίγος λόγος για τον μέσο καταναλωτή να ανησυχεί για την μετάβαση. Ωστόσο, οι ημιαγώγων δίσκοι δεν είναι χωρίς προβλήματα και μπορεί δυστυχώς να συναντήσετε μια περίπτωση όπου ο δίσκος σταματήσει να εμφανίζεται εντελώς.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε ημιαγώγων δίσκο, είτε είναι καινούργιος είτε παλιός. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να το διορθώσετε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι πρέπει να κάνετε αν ο SSD σας δεν εμφανίζεται.

Γιατί Δεν Εμφανίζεται Ο SSD Μου Στα Windows;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο δίσκος SSD σας μπορεί να μην εμφανίζεται, και το να καθορίσετε τι προκαλεί το πρόβλημά σας μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση λύσης. Ακολουθούν οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που ένας SSD σταματάει να εμφανίζεται.


Ζήτημα Περιγραφή
💥 Φυσική καταστροφή Αν ο SSD σταμάτησε να εμφανίζεται μετά από ένα φυσικό περιστατικό, μπορεί να υπάρχει φυσική καταστροφή που τον εμποδίζει να εμφανίζεται. Συνήθως, αν ο δίσκος δεν αναγνωρίζεται πλέον, ο μόνος τρόπος ανάκτησης είναι μέσω της χρήσης ενός επαγγελματικού υπηρεσίας ανάκτησης δεδομένων.
🔻 Δίσκος χωρίς αρχικοποίηση Αν ο δίσκος δεν έχει αρχικοποιηθεί, θα οδηγήσει στα Windows να μην ανιχνεύουν τον SSD. Η αρχικοποίησή του τον προετοιμάζει με έναν πίνακα διαμερισμάτων ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε διαμερίσματα και να τα μορφοποιήσετε με συστήματα αρχείων για αποθήκευση δεδομένων.
🔠 Καμία επιστολή δίσκου Τα Windows αποδίδουν ένα γράμμα δίσκου σε κάθε συνδεδεμένη συσκευή αποθήκευσης. Συνεπώς, υπάρχει πιθανότητα να μην εμφανίσει τον SSD αν δεν έχει ανατεθεί γράμμα δίσκου.
🔧 Παρωχημένοι ή κατεστραμμένοι οδηγοί Οι οδηγοί επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ του υλικού σας και του λειτουργικού συστήματος. Αν ο SSD σας δεν εμφανίζεται, μπορεί να οφείλεται σε παλαιούς ή διεφθαρμένους οδηγούς που δεν είναι πλέον λειτουργικοί.
🖥 Λάθος ρυθμίσεις BIOS Για πρόσφατα συνδεδεμένους δίσκους, τα Windows ίσως να μην βρίσκουν τον νέο SSD στον υπολογιστή σας επειδή το BIOS δεν έχει τις σωστές ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, η θύρα SATA που συνδέετε μπορεί να μην είναι ενεργοποιημένη.
🗄 Μη συμβατό σύστημα αρχείων Το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείτε είναι σημαντικό. Ενώ ο SSD σας μπορεί να υποστηρίζει τα συστήματα αρχείων των Windows, macOS και Linux, το λειτουργικό σας σύστημα δεν το κάνει. Για παράδειγμα, ένας Sandisk SSD Plus που έχει μορφοποιημένο με APFS δεν θα είναι αναγνώσιμος από μια συσκευή Windows.

Είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων από έναν SSD που δεν εμφανίζεται;


Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων αν ο υπολογιστής σας δεν αναγνωρίζει τον SSD. Για να γίνει αυτό, ο SSD πρέπει να είναι ορατός στη Διαχείριση Δίσκων και να εμφανίζει το σωστό μέγεθος. Αν πληρούνται αυτές οι συνθήκες, μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα μόνοι σας με τη βοήθεια της Ανάκτησης Δεδομένων Disk Drill, ένα εργαλείο που μπορεί γρήγορα και εύκολα να επαναφέρει τα δεδομένα του SSD σας.

Αν ο SSD σας έχει TRIM ενεργοποιημένο, πρέπει να δράσετε γρήγορα πριν το TRIM έχει την ευκαιρία να διαγράψει τα δεδομένα σας.

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Disk Drill σε έναν υγιή δίσκο.
 2. Επιλέξτε τον SSD σας και κάντε κλικ στο Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα.Σάρωση του SSD για χαμένα δεδομένα.
 3. Κάντε κλικ στο Αναθεώρηση βρεθέντων αντικειμένων. Ή κάντε κλικ στο Επαναφορά όλων για να επαναφέρετε αμέσως όλα όσα βρήκε το Disk Drill.Αναθεώρηση χαμένων αντικειμένων SSD στο Disk Drill.
 4. Επισημάνετε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε από τον SSD. Χρησιμοποιήστε τις επιλογές φίλτρων για να οργανώσετε τα αποτελέσματα, και χρησιμοποιήστε τον πίνακα προεπισκόπησης για να δείτε τι ανακτάτε. Κάντε κλικ στο Ανάκτηση όταν είστε έτοιμοι να επαναφέρετε τα αρχεία.Ανάκτηση αρχείων SSD με το Disk Drill.
 5. Επιλέξτε ένα κατάλληλο μέρος ανάκτησης και κάντε κλικ στο Επόμενο για να ολοκληρώσετε την ανάκτηση με το Disk Drill.Ολοκλήρωση ανάκτησης από τον SSD.


Το Disk Drill λειτουργεί με σχεδόν κάθε μάρκα, υποστηρίζοντας SanDisk, Crucial, Western Digital, και ανάκτηση SSD Samsung, για να αναφέρουμε μερικά. Τώρα που τα δεδομένα σας έχουν ανακτηθεί, ας δούμε πώς να επιδιορθώσετε τον SSD.

Πώς να διορθώσετε έναν SSD που δεν εμφανίζεται στον Εξερευνητή Αρχείων

Έχουμε καλύψει διάφορες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε τη λειτουργικότητα στο SSD σας. Σιγουρευτείτε ότι θα ακολουθήσετε κάθε μέθοδο με συστηματικό τρόπο ώστε να μη χάσετε τίποτα.

Μέθοδος 1:Αρχικοποίηση

Ένας κοινός λόγος που το SSD σας δεν εμφανίζεται στα Windows είναι ότι δεν έχει αρχικοποιηθεί. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν προσπαθείτε να κάνετε τα Windows να αναγνωρίσουν ένα νέο SSD. Πριν μπορέσει ένας δίσκος να διαμορφωθεί και να ρυθμιστεί με ένα σύστημα αρχείων, πρέπει να αρχικοποιηθεί έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας πίνακας διαμερισμάτων. Έτσι αρχικοποιείτε ένα SSD.

 1. Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή Έναρξη και κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση Δίσκων.Άνοιγμα της Διαχείρισης Δίσκων στα Windows 10.
 2. Κάντε δεξί κλικ στον μη αρχικοποιημένο δίσκο και κάντε κλικ στην επιλογή Αρχικοποίηση Δίσκου.Αρχικοποίηση του δίσκου στη Διαχείριση Δίσκων.

Μέθοδος 2:Ανάθεση Γράμματος Μονάδας Δίσκου

Τα γράμματα μονάδων δίσκου ήταν ένας τρόπος πλοήγησης στους τόμους στις πρώτες μέρες του MS-DOS. Παρόλο που δεν είναι αναγκαία τώρα, τα Windows τα διατηρούν για λόγους συμβατότητας με παλαιότερες εκδόσεις. Αυτό που είπαμε, πάντα είναι καλό να σιγουρευτείτε ότι έχει ανατεθεί ένα γράμμα μονάδας δίσκου στις συνδεδεμένες μονάδες κατάστασης στερεάς μορφής (solid-state drives). Σε κάποιες περιπτώσεις, ένα SSD που δεν εμφανίζεται στον Εξερευνητή Αρχείων μπορεί να οφείλεται στο ότι του λείπει ένα γράμμα μονάδας δίσκου.

Έτσι αναθέτετε ένα γράμμα μονάδας δίσκου σε ένα SSD:

 1. Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή Έναρξη και κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση Δίσκων.Άνοιγμα της Διαχείρισης Δίσκων στα Windows 10.
 2. Κάντε δεξί κλικ στον τόμο του SSD σας και κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή Γράμματος Μονάδας Δίσκου και Διαδρομών.Επιλέγοντας να αλλάξετε το γράμμα μονάδας δίσκου της μονάδας SSD.
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη. Αν θέλετε να αλλάξετε το υφιστάμενο γράμμα μονάδας δίσκου, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή.Αλλαγή του υφιστάμενου γράμματος μονάδας δίσκου.
 4. Επιλέξτε ένα γράμμα μονάδας δίσκου και κάντε κλικ στο OK. Κάντε κλικ πάλι στο OK αν χρειάζεται.Επιλογή ενός γράμματος μονάδας δίσκου από τη λίστα.

Μέθοδος 3:Ενημέρωση ή Επανεγκατάσταση των Προγραμμάτων οδήγησης

Τα προγράμματα οδήγησης παίζουν καίριο ρόλο στην επικοινωνία ανάμεσα στο SSD και τον υπόλοιπο υπολογιστή σας. Όταν μια μονάδα κατάστασης στερεάς μορφής δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να οφείλεται σε παλιά ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης. Η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης είναι σημαντική ώστε το SSD σας να έχει τις πιο πρόσφατες επιδιορθώσεις για γνωστά ζητήματα.

Έτσι ενημερώνετε ή επανεγκαθιστάτε τους οδηγούς αν μια εσωτερική ή εξωτερική μονάδα SSD δεν εμφανίζεται:

 1. Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή Έναρξη και κάντε κλικ στην επιλογή Διαχειριστής Συσκευών.Άνοιγμα του Διαχειριστή Συσκευών στα Windows 10.
 2. Επεκτείνετε την επιλογή Δίσκοι και αποκτήστε πρόσβαση στις Ιδιότητες τηςς μονάδας SSD σας.Έλεγχος των ιδιοτήτων της μονάδας SSD στον Διαχειριστή Συσκευών.
 3. Μεταβείτε στην καρτέλα Οδηγός και κάντε κλικ στο Ενημέρωση Οδηгού.Ενημερώνοντας τους οδηγούς.
 4. Κάντε κλικ στο Αναζήτηση αυτόματης εγκατάστασης οδηγών (drivers). Αν έχετε οδηγούς για να εγκαταστήσετε χειροκίνητα, κάντε κλικ στο Εξερεύνηση του υπολογιστή μου για οδηγούς (drivers). Αν δεν βρεθούν ενημερωμένοι οδηγοί, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.Αναζήτηση για ενημερωμένους οδηγούς online.
 5. Κάντε κλικ στο Κατάργηση Συσκευής.Κατάργηση των οδηγών.
 6. Αποσυνδέστε και ξανασυνδέστε την SSD σας για να αναγκάσετε την εγκατάσταση των οδηγών ξανά. Αν πρόκειται για εσωτερική SSD, απλά κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Μέθοδος 4:CheckDisk

Αν η συνδεδεμένη σας SSD δεν εμφανίζεται, μπορείτε να εκτελέσετε το CheckDisk για να διορθώσετε τυχόν προβλήματα με τον δίσκο. Η προεπιλεγμένη σάρωση του CheckDisk απλώς σαρώνει την SSD σας για σφάλματα και σας τα αναφέρει. Ωστόσο, μπορείτε να περιλάβετε παραμέτρους ώστε επίσης να επιχειρήσει να διορθώσει οποιοδήποτε πρόβλημα βρει, συμπεριλαμβανομένων των κακών τομέων.

Πώς να τρέξετε το CheckDisk για να διορθώσετε προβλήματα με την SSD σας:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Έναρξη (Start) και κάντε κλικ στο Windows PowerShell (Διαχειριστής). Στα Windows 11, αυτό θα είναι το Τερματικό (Διαχειριστής).Άνοιγμα του Windows PowerShell.
 2. Πληκτρολογήστε chkdsk *: /r. Αντικαταστήστε το * με το γράμμα της μονάδας δίσκου που αντιστοιχεί στην SSD σας. Πατήστε Enter και το CheckDisk θα αρχίσει να σαρώνει και να διορθώνει τυχόν σφάλματα που βρίσκει.Εκτέλεση του CheckDisk στο PowerShell.

Μέθοδος 5:Αντιμετώπιση προβλημάτων των Windows

Υπάρχει ένα ολόκληρο σύνολο εργαλείων αντιμετώπισης προβλημάτων που περιλαμβάνονται στα Windows. Αν και συχνά παραβλέπονται προς όφελος πιο εξειδικευμένων λύσεων, είναι σοφό να δοκιμάσετε τουλάχιστον τη χρήση ενός εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων αν η SSD σας δεν ανιχνεύεται, καθώς πρόκειται για έναν καλό τρόπο για να διορθώσετε γρήγορα μια ευρεία γκάμα προβλημάτων χωρίς πολλή προσπάθεια. Σήμερα, θα χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων των Υλικού και Συσκευών.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Έναρξη (Start) και κάντε κλικ στο Windows PowerShell (Διαχειριστής). Στα Windows 11, αυτό θα είναι το Τερματικό (Διαχειριστής).Άνοιγμα του Windows PowerShell.
 2. Πληκτρολογήστε msdt.exe -id DeviceDiagnostic και πατήστε Enter.Άνοιγμα του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων μέσω PowerShell.
 3. Κάντε κλικ στο Επόμενο για να ξεκινήσει η σάρωση και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εφαρμόσετε τυχόν διορθώσεις που βρίσκει.Έναρξη του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μέθοδος 6:Μορφοποίηση SSD

Η μορφοποίηση της SSD είναι μία παλιά αλλά αξιόπιστη λύση για διάφορα προβλήματα που εμποδίζουν την εμφάνισή της στον υπολογιστή σας. Όταν μορφοποιείτε μια SSD (πιο συγκεκριμένα, τους τόμους της) διαγράφετε όλα τα δεδομένα που έχει αυτή τη στιγμή και της δίνετε ένα νέο σύστημα αρχείων, έτοιμο να αποθηκεύσει και πάλι δεδομένα.

Ακόμη και αν δεν έχετε πραγματοποιήσει ανάκτηση δεδομένων ακόμα, μπορείτε να ανακτήσετε δεδομένα από δίσκους μετά από μια ταχεία μορφοποίηση.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Έναρξη (Start) και κάντε κλικ στο Διαχείριση Δίσκων.Άνοιγμα της Διαχείρισης Δίσκων στα Windows 10.
 2. Κάντε δεξί κλικ στον τόμο του ελαττωματικού SSD σας και κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση.Μορφοποίηση του τόμου του στερεού κατάστασης δίσκου.
 3. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Εκτέλεση γρήγορης μορφοποίησης είναι επιλεγμένη και κάντε κλικ στο κουμπί OK.Επιλογή για μορφοποίηση του τόμου του στερεού κατάστασης δίσκου.
 4. Κάντε κλικ πάλι στο κουμπί OK.

Πώς να επιδιορθώσετε έναν SSD που δεν εμφανίζεται στη Διαχείριση Δίσκων

Όταν ένας SSD δεν εμφανίζεται στη Διαχείριση Δίσκων, θα χρειαστεί να κάνετε λίγο περισσότερη δουλειά για να διαγνώσετε το γιατί. Σε αυτή την περίπτωση, ιδού μερικές επιπλέον μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Πριν ξεκινήσουμε, εάν ο SSD σας εμφανίζεται στον Διαχειριστή Συσκευών αλλά όχι στη Διαχείριση Δίσκων, ελέγξτε αν ο SSD σας είναι μέρος ενός Storage Space στα Windows. Αν ναι, είναι πιθανό αυτό να εμποδίζει την εμφάνισή του στη Διαχείριση Δίσκων.

Μέθοδος 1:Ενημέρωση Προγραμμάτων Οδήγησης Ελεγκτών

Όπως και οι οδηγοί συσκευών, οι οδηγοί για τους ελεγκτές IDE ATA/ATAPI και τις ελεγκτικές μονάδες αποθήκευσης πρέπει να ενημερώνονται ώστε να λειτουργούν σωστά. Χωρίς αυτούς, θα υπάρξει διακοπή στην επικοινωνία μεταξύ του SSD σας και του υπόλοιπου υπολογιστή σας. Αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο εάν ο εγκατεστημένος SSD σας δεν εμφανίζεται και μπορεί να διορθωθεί σχετικά εύκολα.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Έναρξη και κάντε κλικ στο Διαχειριστής Συσκευών.Άνοιγμα του Διαχειριστή Συσκευών στα Windows 10.
 2. Επεκτείνετε τους Ελεγκτές αποθήκευσης και ενημερώστε τους οδηγούς του ελεγκτή αποθήκευσης.Ενημέρωση των οδηγών ελεγκτή του υπολογιστή.
 3. Για τους σταθερούς υπολογιστές, θα χρειαστεί επίσης να ενημερώσετε τους οδηγούς του Ελεγκτή IDE ATA/ATAPI.Ενημέρωση των οδηγών ελεγκτή IDE ATA/ATAPI.

Μέθοδος 2:Αλλαγή Ρυθμίσεων Ελεγκτή SATA

Αυτό το πρόβλημα είναι αρκετά συνηθισμένο με στερεούς δίσκους που είναι συνδεδεμένοι σε θύρες που ποτέ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Αν έχετε την ευκαιρία να ρίξετε μία ματιά στη μητρική σας πλακέτα, θα διαπιστώσετε πιθανότατα ότι οι θύρες SATA είναι αριθμημένες. Ο υπολογιστής σας δεν θα ανιχνεύσει έναν νέο SSD αν η θύρα SATA στην οποία είναι συνδεδεμένος είναι απενεργοποιημένη στο BIOS, κάτι που συχνά συμβαίνει αν ένας νέος SSD δεν εμφανίζεται στη Διαχείριση Δίσκων. Έτσι, αν ο δεύτερος SSD σας δεν εμφανίζεται, βεβαιωθείτε ότι η θύρα SATA είναι ενεργοποιημένη έτσι ώστε ο δίσκος να μπορεί να αναγνωστεί.

Αυτά τα βήματα είναι γενικευμένα, καθώς κάθε κατασκευαστής έχει το δικό του BIOS. Για πιο ακριβή βήματα, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση της μητρικής σας πλακέτας για να βρείτε ακριβώς όπου πρέπει να πάτε.

 1. Μπείτε στο BIOS σας.
 2. Πηγαίνετε στην ενότητα Δίσκοι.
 3. Βεβαιωθείτε ότι η κατάλληλη θύρα SATA είναι ενεργοποιημένη και κάντε κλικ στο Εφαρμογή.
 4. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και βγείτε.

Μέθοδος 3:Μορφοποίηση με εκκινήσιμο μέσο


Το Universal Disk Format (UDF) είναι το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται για τα οπτικά μέσα. Ο δίσκος εγκατάστασης των Windows σας μπορεί να έχει μορφοποιηθεί με αυτό. Ωστόσο, ενδέχεται να χρησιμοποιεί μια έκδοση του UDF που δεν υποστηρίζεται από το λειτουργικό σας σύστημα.

Επομένως, για να παρακάμψετε αυτό, μπορείτε να μορφοποιήσετε χρησιμοποιώντας αντίθετα ένα εκκινήσιμο μέσο. Δημιουργήστε ένα εκκινήσιμο USB flash drive και χρησιμοποιήστε το για να εκκινήσετε τα Windows, να μορφοποιήσετε το SSD και να εγκαταστήσετε μια καινούργια έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Πώς να διορθώσετε ένα SSD που δεν εμφανίζεται στο BIOS


Υπάρχουν φορές που το SSD σας δεν εμφανίζεται καν στο BIOS. Παρόλο που οι επιλογές σας είναι περιορισμένες, υπάρχουν κάποιες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε. Δείτε τις παρακάτω.

Μέθοδος 1:Αλλάξτε τη Λειτουργία Ελεγκτή SATA σε IDE


Οι περισσότερες νέες μητρικές κάρτες έρχονται προρυθμισμένες να λειτουργούν σε λειτουργία AHCI, καθώς προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις και δυνατότητες για συσκευές SATA SSD. Ωστόσο, το SSD σας μπορεί να μην εμφανίζεται όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργή. Για να δοκιμάστε αυτό, μπορείτε να αλλάξετε τη Λειτουργία Ελεγκτή SATA σε IDE. Είναι παλαιότερη από την AHCI αλλά προσφέρει καλύτερη συμβατότητα.

 1. Εισέλθετε στο BIOS σας.
 2. Επιλέξτε Serial ATA και πατήστε Enter.
 3. Ορίστε τη Λειτουργία Ελεγκτή SATA σε IDE.

Μέθοδος 2:Επιθεώρηση SSD


Ένα SSD που δεν εμφανίζεται στο BIOS, ακόμα και σε λειτουργία IDE, πιθανότατα υποφέρει από κάποια μορφή φυσικής διαφθοράς. Η φυσική διαφθορά αναφέρεται σε σωματική βλάβη, περιλαμβάνοντας μηχανική ή ηλεκτρική αποτυχία. Ελέγξτε το καλώδιο και τη θύρα για οποιαδήποτε σημάδια βλάβης. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε το καλώδιο για να δείτε αν αυτό λειτουργεί, ή να συνδέσετε τον δίσκο σε μια διαφορετική θύρα USB/SATA της συσκευής.

Εάν τίποτα δεν λειτουργήσει, η καλύτερη επιλογή σας είναι να συμβουλευτείτε μια υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων για να επαναφέρετε τα δεδομένα σας. Ειδικεύονται σε αυτούς τους τύπους περιστατικών και διαθέτουν τις γνώσεις και τα εργαλεία για να διαγνώσουν με ασφάλεια το πρόβλημα και να ανακτήσουν τα δεδομένα σας.

Συμπέρασμα


Η διαπίστωση ότι το SSD σας δεν αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή σας είναι ανησυχητική. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να το διορθώσετε, είτε προσπαθείτε να κάνετε τα Windows να αναγνωρίσουν το νέο σας SSD είτε αντιμετωπίζετε ένα SSD που έχει λειτουργήσει καλά μέχρι τώρα. Πρώτα, πρέπει να πραγματοποιήσετε ανάκτηση δεδομένων SSD εάν υπάρχουν δεδομένα που θέλετε να διατηρήσετε. Μπορείτε να το κάνετε όσο το SSD είναι παρόν στη Διαχείριση Δίσκων και διαβάζει το σωστό μέγεθος.

Μόλις τα δεδομένα σας είναι ασφαλή, βεβαιωθείτε ότι το SSD έχει αρχικοποιηθεί. Αν έχει, προσπαθήστε να αναθέσετε ένα γράμμα δίσκου σε αυτό και να ελέγξετε για ενημερωμένους προγραμματιστές. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να το επισκευάσετε με το CheckDisk ή το ενσωματωμένο εργαλείο διαγνωστικού ελέγχου Υλικού και Συσκευών. Αν όλα αυτά αποτύχουν, μορφοποιήστε το SSD.

Σε περιπτώσεις που το SSD δεν εμφανίζεται στη Διαχείριση Δίσκων, βεβαιωθείτε ότι οι προγραμματιστές του ελεγκτή αποθήκευσης είναι ενημερωμένοι και λειτουργούν. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η θύρα SATA στην οποία συνδέεστε είναι ενεργοποιημένη στο BIOS. Αν το δίσκο δεν εμφανίζεται στο BIOS, δοκιμάστε να αλλάξετε τη Λειτουργία Ελεγκτή SATA σε IDE. Αν αυτό δεν λειτουργεί, σκεφτείτε να απευθυνθείτε σε μια υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων.

Avatar photo
Ο Jordan Jamieson-Mane είναι συντάκτης περιεχομένου με έντονο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, συχνά παράγοντας περιεχόμενο σχετικά με υλικό υπολογιστών, ανάκτηση δεδομένων και καταναλωτική ηλεκτρονική. Όταν δεν γράφει, ανακαλύπτει μουσική και εργάζεται πάνω στις δικές του ιστοσελίδες.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.