Sådan gendannes data fra en ekstern harddisk, som ikke registreres

Godkendt af
209

harddisk ikke registreretNår din eksterne harddisk ikke bliver registreret af din computer, føles det som om, at alle dine data er låst, lige uden for rækkevidde. Selv efter at have udført den typiske genstart af computeren, er der stadig ingen synlig måde at få adgang til indholdet på din eksterne harddisk.

Dette problem kan opstå af flere årsager. Før du udmatter dig selv i forsøget på at komme ind på den eksterne harddisk, læs videre for at finde ud af, hvordan du kan gendanne data fra en ekstern harddisk, når den ikke bliver registreret.

Hvorfor den eksterne harddisk er uopdagelig

Problemer med eksterne harddiske kan vise sig i mange former. Hvis din eksterne harddisk pludselig er blevet ulæselig af din computer, er her et par almindelige problemer, der kunne have forårsaget dette:

Problem Beskrivelse
❌ Ukorrekt frakobling af enhed Hvis du ikke fjerner din eksterne harddisk sikkert, kan vigtige skriveprocesser blive afbrudt, hvilket kan korruptere dine filer, eller værre, dit filsystem.
💾 Korruption på den eksterne harddisk Korruption i filsystemet på din eksterne harddisk kan resultere i, at den fejler i at blive læst af din Windows-computer.
🔧 Forældede eller korrupte drivere Drivere er ansvarlige for kommunikationen mellem din harddisk og computer. Hvis de er forældede eller korrupte, kan denne kommunikation bryde sammen, indtil det er løst.
💥 Hardwarefejl Fysisk beskadigelse af den eksterne harddisk er ofte den mest alvorlige og kan gøre drevet permanent ulæseligt, afhængigt af skaden.

Fejlfinding af en ekstern harddisk er ret nem, når du ved, hvad årsagen er. Uanset vil dette næste afsnit diskutere, hvordan du reparerer en uigenkendelig harddisk, der er synlig i Diskhåndtering, samt hvordan du gendanner data fra en harddisk, der ikke opdages.

Løsninger til eksterne harddiske, der er synlige i Diskhåndtering

Hvis din eksterne harddisk er synlig i Diskhåndtering, og den viser den korrekte størrelse, har du en god chance for at reparere den. Følgende løsninger har vist sig effektive til at genskabe adgang til eksterne harddiske, med nogle der endda giver dig mulighed for at gendanne en ekstern harddisk uden formatering. Sørg for at forsøge hver af disse løsninger for at undgå at øge risikoen for permanent datatab.

Metode 1: Gendan data med datagendannelsessoftware

Datagendannelsessoftware bør være dit første valg, når din harddisk er uopdagelig. Da du ikke er sikker på, hvad der har forårsaget det, kan hver handling, du udfører, være skadelig for dine data. Derfor er vores første skridt at lave en kopi af din eksterne harddisk og gendanne de data, du kan. Til dette vil vi bruge Disk Drill.

Følg disse trin for at sikkerhedskopiere og gendanne data fra en ekstern harddisk, der ikke genkendes:

 1. Download Disk Drill og åbn det.
 2. Klik på Drevbackup.
 3. Vælg din eksterne harddisk og klik derefter på Byte-for-byte backup.Byte-for-byte backup skærm.
 4. Vælg, hvor du vil gemme backuppen, og klik derefter på OK.Destination for diskebackups.
 5. Klik på fanebladet Datagendannelse når du er færdig, derefter klik på Tilknyt diskbillede. Vælg diskbilledet, som du netop har oprettet, og klik herefter på Søg efter tabte data.start søgning efter tabte data
 6. Klik på Gennemse fundne elementer når scanningen er komplet.Gennemse fundne elementer skærm.
 7. Markér de filer, som du ønsker at gendanne fra byte-for-byte kopien. Kolonnen med gendannelseschancer angiver chancerne for at gendanne hver fil. Når du er klar, klik på Gendan.Liste over gendanbare filer i Disk Drill.
 8. Angiv en outputplacering, der ikke er på din eksterne harddisk, og klik Næste.Destination for gendannelse prompt.

Som vist gør Disk Drill det let at gendanne data fra en ekstern harddisk, når den ikke registreres, så længe harddisken er læsbar og korrekt i Diskhåndtering.

Metode 2: Reparation ved brug af CheckDisk

CheckDisk er et reparationsværktøj inkluderet i Windows, der specialiserer sig i at rette forskellige problemer relateret til harddiske. Det er yderst tilpasningsdygtigt, hvilket giver dig mulighed for at tilføje eller fravælge parametre baseret på, hvad du ønsker at opnå.

Følg disse instruktioner for at reparere din eksterne harddisk ved hjælp af CheckDisk:

 1. Højreklik på Start og klik på Windows PowerShell (Admin).Åbning af et forhøjet PowerShell-vindue.
 2. Skriv chkdsk D: /f /r. Udskift D: med det bogstav, der er tildelt din eksterne harddisk. Tryk Enter.Kørsel af CheckDisk-kommandoen i PowerShell.

Metode 3: Skift drevbogstav

Så usandsynligt som det lyder, kan det at skifte drevbogstavet, der er tildelt din eksterne harddisk, potentielt rette den. Der er også en chance for, at der ikke blev tildelt et drevbogstav. Windows bruger drevbogstaver til al tilkoblet lagring for at tildele stier.

Denne metode vil guide dig gennem at ændre det eksisterende drevbogstav eller tildele et nyt:

 1. Højreklik på Start og vælg Diskhåndtering.Åbning af Diskhåndtering.
 2. Højreklik på partitionen på din eksterne harddisk og vælg Skift drevbogstav og stier.Vælger at ændre drevbogstavet.
 3. Klik på Skift. Hvis der ikke er noget drevbogstav, klik da på Tilføj i stedet.Ændring af det eksisterende drevbogstav.
 4. Vælg et nyt drevbogstav fra rullemenuen og klik på OK. Klik igen på OK for at afslutte.Valg af et drevbogstav fra listen.

Metode 4: Formatér den eksterne harddisk

Formatering indebærer at fjerne det eksisterende filsystem på din eksterne harddisk og enten opdatere det eller erstatte det med et nyt. Denne proces vil slette alle data, der er til stede, og bør kun gøres, hvis du har oprettet en sikkerhedskopi af dataene, eller du er forberedt på at miste dem.

Disse trin vil vise dig, hvordan du formaterer en eksterne harddisk:

 1. Højreklik på Start, og vælg Diskhåndtering.Åbning af Diskhåndtering.
 2. Højreklik på partitionen på din eksterne harddisk og klik på Formater.Formatering af den eksterne harddisk.
 3. Sørg for at NTFS er valgt og at Udfør en hurtig formatering er markeret. Klik på OK.Afslutning af formateringen.
 4. Klik på OK igen for at bekræfte.

Retninger for Eksterne Harddiske, Som Slet Ikke Kan Ses

Hvis din eksterne harddisk ikke er synlig i Diskhåndtering, kan skaden være mere alvorlig. I sådanne tilfælde har du begrænsede muligheder.

Metode 1: Gendan Data Ved Hjælp af en Data Recovery Service

Inden du går videre med at reparere din harddisk, bør du først anvende en data recovery service for at sikre, at dine data er sikre, før du tager yderligere skridt. De har mulighed for at gendanne filer fra en ekstern harddisk, der ikke er registreret med større succes ved at bruge udstyr af høj kvalitet i et ideelt miljø. Derudover har de den nødvendige ekspertise til at identificere problemet og diagnosticere det.

Disse trin viser dig, hvordan du gendanner data fra en ekstern harddisk, der ikke genkendes, ved at udfylde en arbejdsordre for et data recovery center:

 1. Åbn Data Recovery Center-webstedet og klik på Start Gendannelse.Starter data gendannelsesprocessen.
 2. Vælg den type service, du har brug for, og begynd at udfylde dine informationer.Oprettelse af en arbejdsordre.
 3. Klik på Færdiggør min arbejdsordre når du er klar til at indsende.Afslutter arbejdsordren.

Metode 2: Opdater Driverne

Som vi tidligere nævnte i artiklen, er drivere afgørende for at etablere og vedligeholde kommunikationen mellem din eksterne harddisk og din Windows-computer. Uden dem er din eksterne harddisk ubrugelig.

Disse trin viser dig, hvordan du opdaterer driverne til din eksterne harddisk:

 1. Højreklik på Start og vælg Enhedshåndtering.Åbning af Enhedshåndtering.
 2. Udvid dropdown-menuen Diskdrev. Højreklik på dit eksterne harddrev og klik på Opdater driver. Hvis dit drev ikke vises på listen, kan det fremstå som en ukendt enhed i dropdown-menuen Andre enheder.Valg af at opdatere drivere.
 3. Klik på Søg automatisk efter drivere.Søgning efter opdaterede drivere.

Husk, at disse instruktioner kun er nyttige, hvis drevet er synligt i Enhedshåndtering. Hvis det ikke er tilfældet, bør du tjekke producentens hjemmeside for dit harddrev for at finde de nyeste drivere, da de kan installeres manuelt.

Metode 3: Forbind med et andet kabel

Det kan naturligvis være så simpelt som et defekt kabel. Hvis du har forsøgt at forbinde dit eksterne harddrev til en anden computer, og det stadig ikke fungerer, så prøv at skifte det kabel, du bruger til at forbinde med.

Desuden, tjek tilslutningspunktet på dit eksterne harddrev for at sikre, at stifterne ikke er bøjet ud af position. Du kan også undersøge det for eventuelle fremmedlegemer, såsom fnug eller støv, da det kunne forhindre en stabil forbindelse.

Metode 4: Aktivér ekstern drev i BIOS

Dit eksterne harddrev vises måske ikke, fordi den USB-port, det er tilsluttet til, er deaktiveret i din BIOS. Du kan slå porten til i din BIOS, men de præcise trin vil variere afhængigt af producenten af dit bundkort. Her er nogle generelle trin, du kan tage:

 1. Sluk din PC.
 2. Tænd for computeren og tryk på BIOS-tasten for at gå ind i din BIOS. Brug denne liste, hvis du ikke ved, hvilken tast du skal trykke på.
 3. Find USB-konfiguration.
 4. Sørg for, at muligheden Aktivér ekstern USB-port er afkrydset, og gem derefter og afslut.

Hvis du ikke kan finde ud af, hvordan du aktiverer dine USB-porte i BIOS, kan du altid nulstille BIOS-indstillingerne til standard. Dette kan gøres inde i BIOS, eller ved at slukke for din computer, fjerne CMOS-batteriet i 10 sekunder, derefter tilslutte det igen og starte computeren op igen.

Konklusion

Et eksternt harddrev, der ikke bliver opdaget, skyldes typisk for tidlig fjernelse af drevet, korruption, forældede eller beskadigede drivere eller fysisk skade. I de fleste tilfælde vil dataene selv stadig være fine, selvom du ikke vil kunne få adgang til dem.

Hvis det eksterne harddrev er synligt i Diskhåndtering og aflæser den korrekte kapacitet, bør du gendanne dataene fra det og derefter reparere det ved at køre CHKDSK, ændre drevbogstavet eller formatere det ved hjælp af en hurtig formatering. Hvis drevet ikke vises, kan du gendanne dataene ved hjælp af en data gendannelsestjeneste i stedet for, eller forsøge at reparere drevet ved at opdatere/geninstallere driverne eller aktivere USB-porten i din BIOS.

Når dine data er gendannet, anbefaler vi, at du opretter en backupplan for at sikre, at der altid er en sikker kopi af dine data tilgængelig i tilfælde af endnu en data tabshændelse i fremtiden.

Ofte stillede spørgsmål

Det kommer an på. Hvis harddisken ikke bliver opdaget i Fil Stifinder, men er synlig i Diskhåndtering og viser den korrekte størrelse, så kan du bruge et datagendannelsesværktøj til at gendanne data fra den. Hvis disken derimod ikke vises i Diskhåndtering, eller den ikke viser den korrekte kapacitet, så bliver du nødt til at bruge en datagendannelsestjeneste for at hente dine filer i stedet.
Hvis den eksterne harddisk kan opdages i Diskhåndtering, kan du prøve at reparere den med CHKDSK eller ændre drevbogstavet. Ellers kan du gendanne data fra den og formatere den for at rette fejlen. Hvis drevet ikke vises i Diskhåndtering, skal du sørge for, at drivere er opdateret og at USB-porten, du bruger, er aktiveret i BIOS.
Du kan bruge Diskværktøj på macOS til at reparere den eksterne harddisk. Åbn blot Diskværktøj, klik på den eksterne harddisk og klik derefter på Førstehjælp for at starte reparationen.
Her er nogle almindelige grunde til, at WD-drev ikke fremgår i BIOS:
 • Kablet er defekt og skal udskiftes.
 • Porten er blokeret, hvilket forhindrer en sikker forbindelse.
 • USB- eller SATA-porten, du tilslutter til, er ikke aktiveret.
 • En fysisk komponent er ødelagt.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane er en indholdsforfatter med en passioneret interesse for teknologi, og han producerer ofte indhold relateret til hardware, datagendannelse og forbrugerelektronik. Når han ikke skriver, opdager han ny musik og arbejder på sine egne hjemmesider.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required