Kuinka palauttaa tiedot ulkoiselta kovalevyltä, jota ei tunnisteta

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
140

kovalevyä ei tunnistetaKun ulkoista kovalevyäsi ei tunnisteta tietokoneellasi, tuntuu kuin kaikki tietosi olisivat lukittuina ja juuri ulottumattomissasi. Vaikka suorittaisit tyypillisen tietokoneen uudelleenkäynnistyksen, ulkoiselle kovalevyllesi tallentuneeseen sisältöön ei näytä löytyvän pääsyä.

Ongelma voi ilmetä useista syistä. Ennen kuin uuvutat itsesi yrittäessäsi päästä käsiksi ulkoiseen kovalevyyn, lue lisää siitä, kuinka palauttaa ulkoisen kovalevyn tiedot, kun sitä ei tunnisteta.

Miksi ulkoinen kovalevy ei ole tunnistettavissa

Ulkoinen kovalevy voi kohdata ongelmia monessa muodossa. Jos ulkoinen kovalevysi on äkisti muuttunut tietokoneellesi luettamattomaksi, tässä muutama yleinen ongelma, jotka ovat saattaneet sen aiheuttaa:

Ongelma Kuvaus
❌ Epäasianmukainen laitteen irrottaminen Jos et irrota ulkoista kovalevyäsi turvallisesti, tärkeät kirjoitusprosessit voivat keskeytyä, mikä voi pilata tiedostosi tai pahimmassa tapauksessa tiedostojärjestelmäsi.
💾 Ulkoisen kovalevyn korruptio Korruptio ulkoisen kovalevysi tiedostojärjestelmässä voi johtaa siihen, ettei sitä voida lukea Windows-tietokoneellasi.
🔧 Vanhentuneet tai korruptoituneet ajurit Ajurit ovat vastuussa yhteydestä kovalevysi ja tietokoneesi välillä. Jos ne ovat vanhentuneet tai korruptoituneet, tämä yhteys saattaa katketa, kunnes asia ratkaistaan.
💥 Laitteistovika Ulkoinen kovalevy voi vaurioitua fyysisesti, mikä on usein vakavin ongelma ja voi tehdä levystä pysyvästi luettavaksi kelpaamattoman, riippuen vahingon laadusta.

Ulkoisen kovalevyn vianmääritys on melko helppoa, kun tiedetään syy. Kuitenkin seuraavassa osiossa käsitellään, miten havaitsematon kovalevy saadaan korjattua, jos se näkyy Levynhallinnassa, sekä miten saadaan palautettua tietoja kovalevyltä, jota ei havaita.

Korjaukset ulkoisille kovalevyille, jotka näkyvät Levynhallinnassa

Jos ulkoinen kovalevysi on nähtävissä Levynhallinnassa ja sen koko näkyy oikein, sinulla on hyvät mahdollisuudet saada se korjattua. Seuraavat ratkaisut ovat osoittautuneet tehokkaiksi ulkoisten kovalevyjen käyttöönotossa, ja jotkut niistä mahdollistavat jopa ulkoisen kovalevyn tiedon palautuksen ilman alustusta. Varmista, että kokeilet jokaista näistä ratkaisuista, jotta et kasvata pysyvän tietojen menetyksen riskiä.

Menetelmä 1: Tietojen palautus tietojenpalautusohjelmistolla

Tietojenpalautusohjelmisto tulisi olla ensimmäinen vaihtoehtosi, kun kovalevyäsi ei tunnisteta. Koska et ole varma, mikä on aiheuttanut ongelman, jokainen suorittamasi toimenpide voi olla haitallinen tiedoillesi. Siksi ensimmäinen vaiheemme on luoda kopio ulkoisesta kovalevystäsi ja palauttaa siitä tiedot. Tätä varten käytämme Disk Drill.

Noudata näitä vaiheita varmuuskopion tekemiseen ja tietojen palauttamiseen ulkoiselta kovalevyltä, jota ei tunnisteta:

 1. Lataa Disk Drill ja avaa se.
 2. Napsauta Aseman varmuuskopio.
 3. Valitse ulkoinen kovalevysi ja napsauta Tavu tavulta -varmuuskopio.Tavu tavulta -varmuuskopionäyttö.
 4. Valitse, mihin haluat tallentaa varmuuskopion, ja napsauta OK.Kovalevyn varmuuskopion tallennuspaikan valinta.
 5. Napsauta Tietojen palautus -välilehteä kun olet valmis, ja napsauta Liitä levykuva. Valitse juuri luomasi levykuva, ja napsauta Etsi kadonneita tietoja.aloita kadonneiden tietojen etsiminen
 6. Napsauta Tarkastele löydettyjä kohteita kun skannaus on valmis.Tarkastele löydettyjä kohteita -näyttö.
 7. Merkitse tiedostot, jotka haluat palauttaa tavu tavulta -kopiolta. Tiedostojen palautusmahdollisuuksien sarake kertoo jokaisen tiedoston palautusmahdollisuuksista. Kun olet valmis, napsauta Palauta.Palautettavissa olevien tiedostojen luettelo Disk Drillissä.
 8. Määritä lopullinen sijainti, joka ei ole ulkoisella kovalevylläsi, ja napsauta Seuraava.Palautuskohteen kehote.

Kuten esittelyssä nähtiin, Disk Drill tekee ulkoisen kiintolevyaseman datan palauttamisesta helppoa, kun sitä ei havaita, kunhan kiintolevy on luettava ja oikein tunnistettu Levynhallinnassa.

Menetelmä 2: Korjaaminen CheckDiskin avulla

CheckDisk on Windowsin mukana tuleva korjaustyökalu, joka on erikoistunut erilaisten kiintolevyjen ongelmien ratkaisemiseen. Se on hyvin muokattavissa, ja voit lisätä tai poistaa parametreja riippuen siitä, mitä haluat saavuttaa.

Seuraa näitä ohjeita ulkoisen kiintolevyaseman korjaamiseen CheckDiskin avulla:

 1. Napsauta oikealla painikkeella Käynnistä, sitten valitse Windows PowerShell (järjestelmänvalvoja).Korotetun PowerShell-ikkunan avaaminen.
 2. Kirjoita chkdsk D: /f /r. Korvaa D: kirjain, joka on määritetty ulkoiselle kiintolevylle. Paina Enter.CheckDisk-komennon suorittaminen PowerShellissä.

Menetelmä 3: Aseman kirjaimen vaihtaminen

Vaikka se saattaa kuulostaa epätodennäköiseltä, ulkoisen kiintolevyaseman asemakirjaimen muuttaminen saattaa korjata sen. On myös mahdollista, ettei asemakirjainta ole määritetty. Windows käyttää asemakirjaimia kaikille liitetyille tallennustiloille polkujen määrittämiseen.

Tämä menetelmä opastaa sinua muuttamaan nykyistä asemakirjainta tai määrittämään uuden:

 1. Napsauta oikealla painikkeella Käynnistä, sitten valitse Levynhallinta.Levynhallinnan avaaminen.
 2. Napsauta oikealla ulkoisen kiintolevyaseman osiota ja valitse Muuta aseman kirjainta ja polkuja.Aseman kirjaimen muutoksen valitseminen.
 3. Napsauta Muuta. Jos kirjainta ei ole, valitse sen sijaan Lisää.Olemassa olevan aseman kirjaimen muuttaminen.
 4. Valitse uusi aseman kirjain pudotusvalikosta ja napsauta OK. Napsauta OK uudelleen vahvistaaksesi.Aseman kirjaimen valitseminen listalta.

Menetelmä 4: Ulkoisen kiintolevyaseman alustaminen

Alustaminen tarkoittaa olemassa olevan tiedostojärjestelmän poistamista ulkoiselta kiintolevyasemalta ja sen uudistamista tai korvaamista uudella. Tämä prosessi poistaa kaikki olemassa olevat tiedot ja se tulisi tehdä vain, jos olet luonut tiedoista varmuuskopion tai olet valmis menettämään ne.

Seuraavat askeleet näyttävät, kuinka voit alustaa ulkoisen kiintolevyaseman:

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä ja valitse Levynhallinta.Levynhallinnan avaaminen.
 2. Napsauta ulkoisen kiintolevyn osiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse Alusta.Ulkoisen kiintolevyn alustaminen.
 3. Varmista, että NTFS on valittuna ja Suorita nopea alustus on valittu. Napsauta OK.Alustuksen viimeistely.
 4. Napsauta OK uudelleen vahvistaaksesi.

Korjauksia ulkoisille kiintolevyille, joita ei näy lainkaan

Jos ulkoista kiintolevyäsi ei näy Levynhallinnassa, vahinko voi olla vakavampi. Sellaisissa tapauksissa sinulla on rajoitetusti vaihtoehtoja.

Menetelmä 1: Tietojen palauttaminen käyttämällä tietojen palautuspalvelua

Ennen kuin ryhdyt korjaamaan asemaasi, tulisi sinun ensin käyttää tietojen palautuspalvelua varmistaaksesi tietojesi turvallisuuden ennen jatkotoimenpiteitä. Heillä on kyky palauttaa tiedostoja ulkoisilta kiintolevyiltä, joita ei tunnisteta, korkealla onnistumisasteella käyttämällä teollisuustason laitteistoja ihanteellisessa ympäristössä. Lisäksi heillä on tarvittava asiantuntemus ongelman tunnistamiseen ja sen diagnosoimiseen.

Nämä vaiheet näyttävät sinulle, miten voit palauttaa tietoja ulkoiselta kiintolevyltä, jota ei tunnisteta suorittamalla tietojen palautuskeskuksen työtilauksessa:

 1. Avaa Data Recovery Center -sivusto ja napsauta Aloita palautus.Tietojen palautusprosessin aloittaminen.
 2. Valitse tarvitsemasi palvelutyyppi ja aloita tietojesi täyttäminen.Työtilauksen luominen.
 3. Napsauta Suorita työtilaukseni loppuun, kun olet valmis lähettämään.Työtilauksen päättäminen.

Menetelmä 2: Ajureiden päivittäminen

Kuten aiemmin artikkelissa mainittiin, ajurit ovat kriittisiä ulkoisen kiintolevyn ja Windows-tietokoneesi välisen yhteydenpidon ja ylläpidon kannalta. Ilman niitä ulkoinen kiintolevysi on käyttökelvoton.

Nämä vaiheet näyttävät sinulle, miten voit päivittää ulkoisen kiintolevyn ajurit:

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä ja valitse Laitehallinta.Laitehallinnan avaaminen.
 2. Laajenna Levyasemat -valikko. Napsauta ulkoista kiintolevyäsi hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Päivitä ohjain. Jos asemasi ei näy luettelossa, se voi näkyä tuntemattomana laitteena Muut laitteet -valikossa.Ajureiden päivityksen valinta.
 3. Napsauta Hae automaattisesti ajureita.Uusimpien ajureiden etsiminen.

Pidä mielessä, että nämä ohjeet ovat hyödyllisiä vain, jos asema näkyy Laitehallinnassa. Jos näin ei ole, tulee tarkistaa kiintolevyn valmistajan verkkosivusto ajantasaisia ajureita varten, sillä ne voidaan asentaa manuaalisesti.

Menetelmä 3: Yhdistä eri kaapelilla

Tietysti ongelma voi johtua myös viallisesta kaapelista. Jos olet yrittänyt kytkeä ulkoisen kiintolevysi toiseen tietokoneeseen eikä se vieläkään toimi, kokeile vaihtaa käyttämäsi kaapeli.

Tarkista myös ulkoisen kiintolevyn liitännän kohta varmistaaksesi, että liittimen nastat eivät ole vääntyneet paikoiltaan. Voit myös tarkastaa, ettei liitännässä ole vieraita esineitä, kuten nukkaa tai pölyä, sillä ne voivat estää vakaa yhteyden muodostumisen.

Menetelmä 4: Ota ulkoinen asema käyttöön BIOSissa

Ulkoinen kiintolevy ei ehkä näy, koska siihen liitetty USB-portti on poistettu käytöstä BIOS-asetuksissasi. Voit ottaa portin käyttöön BIOSissa, mutta tarkat vaiheet vaihtelevat emolevyn valmistajasta riippuen. Tässä on joitakin yleisiä vaiheita, joita voit noudattaa:

 1. Sammuta tietokoneesi.
 2. Käynnistä tietokone uudelleen ja paina BIOS-näppäintä siirtyäksesi BIOS-asetuksiin. Käytä tätä listaa, jos et tiedä mitä näppäintä painaa.
 3. Etsi USB Configuration (USB-asetukset).
 4. Varmista, että Enable External USB Port (Ota ulkoinen USB-portti käyttöön) -vaihtoehto on valittuna, tallenna ja poistu.

Jos et onnistu ottaa USB-portteja käyttöön BIOSissa, voit aina palauttaa BIOS-asetukset oletusarvoihin. Tämän voit tehdä BIOSissa tai sammuttamalla tietokoneen, irrottamalla CMOS-pariston 10 sekunniksi, kytkemällä sen uudelleen ja käynnistämällä tietokoneen uudelleen.

Yhteenveto

Havaitsematon ulkoinen kovalevy johtuu tyypillisesti ennenaikaisesta aseman irrottamisesta, korruptiosta, vanhentuneista tai vioittuneista ajureista tai fyysisestä vauriosta. Useimmissa tapauksissa itse tiedot ovat edelleen kunnossa, vaikka et pystyisi niihin pääsemään käsiksi.

Jos ulkoinen kiintolevy näkyy Levyhallinnassa ja näyttää oikean kapasiteetin, sinun tulisi pelastaa tiedot siitä ja sen jälkeen korjata se ajamalla CHKDSK, vaihtamalla aseman kirjainta tai alustamalla se nopealla alustuksella. Jos asema ei näy, voit palauttaa tiedot käyttämällä tietojen palautuspalvelua tai yrittämällä korjata aseman päivittämällä uudelleen asentamalla ajurit tai ottamalla USB-portin käyttöön BIOSissa.

Kun tietosi on palautettu, suosittelemme varmuuskopiointiaikataulun asettamista varmistaaksesi, että tiedoistasi on aina saatavilla turvakopio, jos tulevaisuudessa tapahtuisi toinen tietojen menetystapahtuma.

UKK

Se riippuu tilanteesta. Jos kovalevy ei näy Tiedostonhallinnassa, mutta se on näkyvissä Levynhallinnassa oikean kokoisena, voit käyttää tietojen palautustyökalua hakeaksesi tietoja sieltä. Jos levyn ei näy Levynhallinnassa tai se ei näytä oikeaa kokoa, sinun on käytettävä tietojen palautuspalvelua tiedostojen hakemiseen.
Jos ulkoinen kovalevy on tunnistettavissa Levynhallinnassa, voit yrittää korjata sitä käyttämällä CHKDSK:a tai vaihtamalla aseman kirjainta. Muussa tapauksessa voit palauttaa kovalevyltä tiedot ja muotoilla sen korjataksesi ongelman. Jos asema ei näy Levynhallinnassa, varmista, että ajurit ovat ajan tasalla ja käyttämäsi USB-portti on otettu käyttöön BIOS:ssa.
Voit käyttää macOS:n Levytyökalua ulkoisen kovalevyn korjaamiseen. Avaa vain Levytyökalu, klikkaa ulkoista kovalevyä ja sen jälkeen klikkaa Ensiapu aloittaaksesi korjaukset.
Tässä on joitakin yleisiä syitä, miksi WD-asemat eivät näy BIOS:ssa:
 • Kaapeli on viallinen ja se tulee vaihtaa.
 • Portti on tukossa, mikä estää turvallisen yhteyden.
 • USB- tai SATA-portti, johon olet yhdistämässä, ei ole käytössä.
 • Fyysinen komponentti on rikki.
Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane on sisällöntuottaja, joka on intohimoisesti kiinnostunut teknologiasta ja tuottaa usein sisältöä liittyen laitteistoihin, tiedonpalautukseen ja kuluttajaelektroniikkaan. Kun hän ei kirjoita, hän löytää uutta musiikkia ja työstää omia verkkosivujaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.