Sådan gendannes permanent slettede filer på en Mac: Effektive metoder

Avatar photo
Skrevet af
198

gendan permanent slettede filer på macHar du ved en fejltagelse slettet en fil fra din Mac og er ret sikker på, at den er væk for evigt? Nå, du kan tage fejl. Selv hvis du tror, at du har slettet data permanent på din computer, kan det stadig være muligt at gendanne dem.

I denne artikel vil du finde ud af, hvordan du gendanner permanent slettede filer på en Mac, og lære om de måder, hvorpå du kan øge dine chancer for succesfuld datagendannelse.

Sørg for, at filerne er slettet permanent

Inden du forsøger at gendanne, er det bedst at sikre sig, at du faktisk har slettet filerne permanent, som du leder efter, og ikke bare flyttet eller gemt dem ved en fejltagelse eller på grund af en fejl. For optimale resultater, prøv alle mulighederne nedenfor, én efter én.

Mulighed 1:Søg i Finder

Da Finder er det native søgeværktøj på Macs, kan du bruge det til at forsøge at lokalisere den manglende fil. Her er hvordan du bruger Finder til at søge efter en mistet fil på din Mac:

 1. Start Finder på din MacBook (klik på det første ikon fra venstre på Dock).
 2. Hvis du husker i hvilken mappe filen præcis var placeret, klik på fra topmenuen og vælg Gå til mappe. Indtast derefter mappens navn og klik .
 3. For at søge efter filen ved hjælp af dens navn, klik på søgeikonet øverst til højre på skærmen og indtast navnet. Hvis du ikke er sikker på filnavnet, kan du indtaste dens dato (f.eks., januar 2022) eller filens extension (f.eks., .pages) i søgefeltet for at indsnævre mulighederne.finder søgefelt

Mulighed 2:Tjek Papirkurven

Det er muligt, at en fil er forsvundet på din Mac, fordi du ved et uheld har slettet den. Men det gode er, at hvis ikke meget tid er gået siden, burde filen stadig befinde sig på din computer, men kun i en særlig mappe kaldet Papirkurven.

Der er to måder at få adgang til Papirkurv-mappen på din MacBook: ved hjælp af GUI (du kan åbne Papirkurven fra Dock ved at klikke på papirkurv-ikonet) eller ved brug af Terminalen.

Note: Selvom du ikke kan gendanne permanent slettede filer ved hjælp af nogen af disse muligheder, er Terminalen stadig et fantastisk værktøj til at flytte slettede filer fra Papirkurven, når du først er blevet vant til det.

Da den anden mulighed er mere kompleks, kommer her en forklaring på, hvordan du åbner Papirkurv-mappen ved hjælp af Terminalen og overfører en fil tilbage til sin tidligere placering:

 1. Start Terminal (gå til Launchpad og skriv Terminal i søgefeltet øverst).
 2. Indtast cd .Trash for at navigere til Papirkurv-mappen.
 3. Skriv ls -al ~/.Trash for at se indholdet af Papirkurv-mappen.
 4. Skriv mv filename ../ for at flytte en specifik fil til din hjemmemappe (erstat filename med navnet på filen, du vil gendanne).

Mulighed 3:Tjek Skjulte Filer

Det er muligt, at du selv har skjult en fil på din MacBook og derfor har svært ved at finde den. Hvis det er tilfældet, er der to måder at vise en skjult fil på en Mac:

 • Ved hjælp af en særlig tastekombination (åbn mappen, hvor den manglende fil var placeret, og tryk Kommando+Skift+. (punktum))
 • Med hjælp fra en særlig Terminal-kommando

Hvis du vil vise de skjulte filer permanent på din Mac, skal du bruge Terminal. Her er hvordan du viser filer på din computer ved hjælp af Terminal-appen:

 1. Åbn Terminal-programmet (gå til Launchpad og indtast Terminal i søgefeltet øverst).
 2. Kopier og indsæt følgende kommando:
  defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true
 3. Tryk på Return-tasten.
 4. Indtast killall Finder og tryk på Return-tasten igen.

Bemærk: For at gemme filerne på din Mac igen kan du bruge den samme kommando, som du brugte til at vise dem, kun erstat true i kommandoen med false.

Hvordan man gendanner permanent slettede filer på Mac

Hvis du har indset, at du ved et uheld har slettet den forkerte mappe eller fil permanent, så bør de metoder, der er beskrevet nedenfor, kunne hjælpe dig med at få de slettede filer tilbage på din Mac.

Metode 1:Brug Data Recovery Software

Sandsynligvis den nemmeste og hurtigste måde at gendanne permanent slettede filer på en MacBook er ved hjælp af et specialiseret data recovery-værktøj. Selvom der ikke er mange muligheder at vælge imellem, er det stadig muligt at finde et par effektive data recovery-applikationer på markedet, en af dem er Disk Drill.

Dette værktøj er ret alsidigt, da det er kompatibelt med både macOS og Windows-baserede computere, understøtter forskellige drev og enheder (digitalkameraer, eksterne HDD’er, flashdrev, SD-kort osv.), og kan gendanne næsten enhver filformat. Derudover er der både en Disk Drill gratis prøveversion og en betalt version.

Sådan gendanner du permanent slettede filer på en Mac via Disk Drill:

 1. Download Disk Drill og følg instruktionerne på skærmen for at installere det.
 2. Start applikationen.
 3. Vælg fanen Lagringsenheder i sidebaren til venstre og klik derefter på drevet, som du ønsker at gendanne fra.disk drill storage devices mac
 4. Start en scanning ved at klikke på Søg efter tabte data-knappen nederst til højre på skærmen.
 5. Når appen er færdig med at scanne din enhed, skal du klikke på Gennemse fundne elementer.forhåndsvisning af fundne elementer disk drill
 6. For at navigere hurtigere til de ønskede data, vælg en fane der svarer til filtypen i sidebaren til venstre. Eller hvis du kender den præcise filtype eller navnet på den slettede fil, kan du indtaste det i søgefeltet øverst til højre på skærmen.
 7. Klik på øje-ikonet ved siden af en fil for at forhåndsvise den og sikre dig, at det er den, du ledte efter.gendannelsesskærmbillede på mac via disk drill
 8. Klik på boksen til venstre for filen, du ønsker at gendanne for at vælge den, og klik derefter på Gendan-knappen.
 9. Vælg en destinationsmappe til den gendannede fil og klik på Næste for at bekræfte.

Et pop-op-vindue vil vise, at du har gendannet din fil med succes. Når det sker, skal du lukke Disk Drill-programmet. Derefter skal du blot gå til den tidligere valgte placering for at få adgang til de gendannede data.

Metode 2:Gendan Fra en Time Machine Backup

En anden effektiv løsning er at gendanne den permanent slettede fil fra en Time Machine-backup. Det er nemt at bruge denne app, og at gendanne filer med den tager ikke meget af din tid.

Men denne metode har en stor begrænsning: du vil kun kunne gendanne en ved et uheld slettet fil på din Mac med Time Machine, hvis du har brugt dette værktøj til at tage backup af din computer før filtabet.

Sådan gendanner du permanent slettede filer på din Mac med Time Machine:

 1. Tilslut drevet, der indeholder dine Time Machine-backups til din computer. Spring dette trin over, hvis du har brugt et internt drev til at oprette backupperne.
 2. Start Time Machine (gå til Launchpad > Time Machine eller åben appen fra menulinjen øverst på din skærm).sådan starter du Time Machine fra topmenuen på Mac
 3. Naviger til mappen, hvor den slettede fil tidligere var placeret, eller hvis du husker navnet på filen, skal du indtaste det i søgefeltet.time machine gendanner foto mac
 4. Brug tidslinjen til højre for at vælge den nødvendige backupversion.
 5. Vælg filen eller filerne, som du ønsker at gendanne, og klik på Gendan-knappen.

Filen bliver returneret til sin oprindelige placering. Så for at åbne den gendannede fil skal du navigere til mappen hvor filen oprindeligt var gemt før sletning.

Metode 3:Søg Hjælp Fra en Data Recovery Service

Hvis de tidligere metoder ikke fungerede i din situation og du leder efter en måde at gendanne slettede filer på en Mac uden software, er det eneste andet alternativ, du har tilbage, at lade data recovery-professionelle tage sig af problemet. Et data recovery-center som CleverFiles er i stand til at gendanne enkelte filer eller data i bulk og hente data fra beskadigede drev.

Selvom resultaterne afhænger af, om den slettede fil allerede var overskrevet med nye data eller ej, tilbyder denne metode stadig en stor chance for succesfuld data gendannelse.Her er hvordan du gendanner en permanent slettet fil med hjælp fra en datagendannelsesservice:

 1. Find et pålideligt datagendannelsescenter og kontakt dem for at gå i detaljer med dit problem.
 2. Send enheden med de slettede data til centret.
 3. Vent på, at eksperterne tjekker din enhed og giver dig et prisoverslag.
 4. Hvis du accepterer prisen for gendannelsen, vil den professionelle begynde at arbejde på at genskabe de tabte data.

Så snart datagendannelsescentret er færdig med jobbet, vil de gendannede data og dit drev blive returneret til dig.

Sådan øger du chancerne for en vellykket datagendannelse

Desværre kan ingen metode til datagendannelse garantere et 100 procent succesfuldt resultat. Men den gode nyhed er, at der er måder at maksimere chancerne for effektivt at hente tabte data:

Metode Beskrivelse
✍ Lad ikke din computer overskrive dataene Du kan aldrig vide med sikkerhed, hvor lang tid det kan tage for din Mac at overskrive den slettede fil med nye data. Så for at forhindre det i at ske, er det bedst at stoppe med at bruge din enhed, så snart du bemærker, at en fil mangler.
📁 Brug en ny destination til det gendannede fil Gendan aldrig en slettet fil til det samme drev, hvor den lå før den blev slettet. Dette vil også forhindre, at den bliver overskrevet.
💾 Tag regelmæssige sikkerhedskopier af din Mac Det er umuligt at understrege nok, hvor vigtigt det er at tage sikkerhedskopier af dine filer. Jo oftere du laver sikkerhedskopier, desto større chance har du for hurtig og effektiv datagendannelse.
⚙ Vær forsigtig når du vælger datarekonstruktionssoftware Nogle gange har du kun én chance for at gendanne en slettet fil med succes, og derfor er det vigtigt at vælge et pålideligt værktøj.

Konklusion

Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig med at finde eller gendanne de manglende filer på din Mac, da det at skulle håndtere et sådant problem kan lægge meget pres på enhver. Husk, den bedste måde at beskytte dig selv mod, at dette sker igen, er ved regelmæssigt at tage backup af din computer. På denne måde, selv hvis du mister eller sletter en fil fra din Mac igen, vil du have en nem og effektiv løsning.

FAQ:

Den bedste måde at gendanne et permanent slettet billede på din Mac er ved hjælp af en backup. Men hvis du ikke har taget backup af din Mac, før du slettede billedet, bør du forsøge at bruge et specialiseret datagendannelsesværktøj til at gendanne den permanent slettede fil:
 1. Download og installer Disk Drill på din Mac.
 2. Start applikationen.
 3. Vælg Lagringsenheder fra venstre og klik på din Macs drev fra listen over enheder.
 4. Klik på knappen Søg efter mistede data for at starte scanningen.
 5. Vent på, at scanningen er færdig, og klik på Billeder for at se de fundne fotos.
 6. Klik på øjeikonet ved siden af en fil for at forhåndsvise den.
 7. Vælg de billeder, du ønsker at gendanne, og klik på Gendan.
Hvis der ikke er gået meget tid siden, du har slettet en fil på din Mac, burde du kunne gendanne den nemt uden hjælp fra specialsoftware. Dette er, hvad du bør gøre:
 1. Klik på skraldespandsikonet i Dock for at åbne mappen.
 2. Find den slettede fil og højreklik på den.
 3. Vælg Gendan fra rullemenuen for at flytte filen tilbage til dens oprindelige mappe.
Ja, det er muligt at gendanne permanent slettede filer på en Mac. Dog afhænger resultaterne af dataopsving meget af, om den nødvendige fil allerede er blevet overskrevet af macOS.
For at omgå Papirkurven, når du sletter en fil på din Mac, og permanent fjerne den, kan du bruge en særlig tastekombination: Option + Kommando + Slet
Hvis du lige har slettet en mappe, kan du enten bruge Fortryd-kommandoen til straks at gendanne den eller gendanne den fra Papirkurven. Men hvis det ikke virker, kan du prøve at gendanne mappen fra en Time Machine-backup eller bruge et specielt værktøj til dataopsving såsom Disk Drill.
Avatar photo
Romana Levko er en professionel indholdsforfatter med en stærk interesse for teknologirelaterede emner. Hendes hovedfokus er på datarecovery, Apple-produkter og cybersikkerhed. Hun bruger sin fritid på at nørkle med sin Mac og lytte igennem sine yndlingsmusikalbum.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required