Πώς να Δείτε Όλα τα Αρχεία στον Σκληρό Δίσκο Mac: 3 Εύκολες Μέθοδοι

Γράφτηκε από
Εγκρίθηκε από
90

πώς να δείτε όλα τα αρχεία σε σκληρό δίσκο macΤα διάφορα MacOS της Apple σχεδιάστηκαν γενικά με την απλότητα ως κύριο στόχο, προσφέροντας διευκολύνσεις τόσο σε αρχάριους όσο και σε ειδήμονες χρήστες. Παρόλα αυτά, δεν είναι ασυνήθιστο κάποιοι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον εντοπισμό ορισμένων αρχείων ή φακέλων. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές για χρήστες που δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές ή πρόσωπα που είναι συνηθισμένα σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows ή το Linux.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας διδάξουμε πώς να δείτε όλα τα αρχεία στους σκληρούς δίσκους Mac χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους. Θα περάσουμε επίσης και από το τι να κάνετε εάν απλά δεν μπορείτε να βρείτε τα αρχεία που ψάχνετε.

3 Τρόποι για να Δείτε Όλα τα Αρχεία στον Σκληρό Δίσκο Mac

Το macOS είναι αρκετά προσβάσιμο από φύσης, επιτρέποντάς σας να φτάσετε διαφορετικές πτυχές του υπολογιστή σας με ελάχιστη προσπάθεια. Ωστόσο, υπάρχουν φορές όπου θα θέλετε μια καλή άποψη των αρχείων ή των φακέλων σας για να διαχειριστείτε τον χώρο του σκληρού δίσκου ή για να διαγνώσετε κάποια ελαττωματική εφαρμογή. Φυσικά, μπορεί επίσης απλά να προσπαθείτε να εντοπίσετε ένα αρχείο που έχει χαθεί. Όποιος και αν είναι ο λόγος, εδώ είναι πώς να δείτε όλα τα αρχεία σε Mac με διάφορους τρόπους.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε το Finder για Να Πλοηγηθείτε Στο Δίσκο Σας

Το Finder είναι ένα εργαλείο του macOS παρόμοιο με τον Windows Explorer. Είναι ο προεπιλεγμένος διαχειριστής αρχείων και το περιβάλλον χρήστη στους υπολογιστές Mac που σας επιτρέπει να κινηθείτε μεταξύ όλων των διαφορετικών αρχείων και λειτουργιών. Ιδού ένας γρήγορος και εύκολος βήμα προς βήμα οδηγός για το πώς να δείτε όλα τα αρχεία σε Mac χρησιμοποιώντας το Finder:

  1. Για να ξεκινήσετε, εστιάστε την προσοχή σας στη γραμμή μενού του Finder στο επάνω μέρος της επιφάνειας εργασίας σας και περιηγηθείτε σε Πηγαίνετε > Υπολογιστής.
    go computer
  2. Εδώ θα πρέπει να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε συσκευή αποθήκευσης που είναι συνδεδεμένη με τον υπολογιστή σας, καθώς και σε όλα τα αρχεία και φακέλους που βρίσκονται μέσα σε αυτές. Ωστόσο, αυτό δεν περιλαμβάνει τον φάκελο “Βιβλιοθήκη” κάτω από “Αρχική Σελίδα.”
    finder computer
  3. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον φάκελο “Βιβλιοθήκη”, μεταβείτε σε Πηγαίνετε > Αρχική Σελίδα στη γραμμή αναζήτησης του Finder. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες στο επάνω μέρος του παραθύρου και επιλέξτε “Εμφάνιση Επιλογών Προβολής.”
    show view options
  4. Στη συνέχεια, στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε το πλαίσιο “Εμφάνιση Φακέλου Βιβλιοθήκης”. Η “Βιβλιοθήκη” θα εμφανίζεται πλέον ως επιλογή στο Finder > Πηγαίνετε.
    show library folder

Μέθοδος 2: Προβολή Κρυφών Αρχείων

Εάν έχετε ψάξει μέσα από όλα τα αρχεία σας και ακόμα δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, είναι πιθανό απλώς να είναι κρυμμένο. Ο πρώτος τρόπος για να εμφανίσετε κρυμμένα αρχεία σε Mac είναι να πατήσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Command + Shift. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι θα πρέπει να την επαναλάβετε κάθε φορά που ανοίγετε το Finder και θέλετε να ψάξετε μέσα σε κρυμμένα αρχεία.

Αν θέλετε μια πιο μόνιμη λύση, θα χρειαστεί να εισάγετε μερικές εντολές στο Terminal. Ιδού πώς να εμφανίσετε όλα τα αρχεία σε ένα Mac Terminal:

  1. Πρώτα, πηγαίνετε στο Go > Utilities.
    go utilities
  2. Κάντε διπλό κλικ στο Terminal.
    utilities terminal
  3. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true” χωρίς τα εισαγωγικά και πατήστε Enter. Αυτή η εντολή θα εμφανίζει από εδώ και στο εξής πάντα τα κρυφά αρχεία στο Mac.
    show all files terminal
  4. Από εκεί, πληκτρολογήστε “killall Finder” χωρίς τα εισαγωγικά και πατήστε ξανά Enter για να επανεκκινήσετε την εφαρμογή Finder.
    kill finder

Σημείωση: Εάν θέλετε να αναιρέσετε αυτήν την ενέργεια και να κρύψετε ξανά τα αρχεία σας, απλώς πληκτρολογήστε “defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles false” στο τερματικό και πατήστε Enter.

Μέθοδος 3: Εμφάνιση του εικονιδίου του Σκληρού Δίσκου στην Επιφάνεια Εργασίας από τις Προτιμήσεις του Finder

Κουράστηκες να χρησιμοποιείς την μπάρα μενού του Finder κάθε φορά που προσπελαύνεις τις συσκευές αποθήκευσής σου; Μπορείς να κάνεις τον υπολογιστή σου ακόμη πιο προσβάσιμο εμφανίζοντας τα εικονίδια των σκληρών δίσκων στην επιφάνεια εργασίας. Αυτό κάνει την προβολή των αρχείων και φακέλων σου πολύ πιο εύκολη.

Για να εμφανίσετε το εικονίδιο του σκληρού δίσκου στην επιφάνεια εργασίας από τις προτιμήσεις του Finder, απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πρώτα, μεταβείτε στο Finder > Προτιμήσεις από τη γραμμή μενού του Finder.
    προτιμήσεις finder
  2. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα “Γενικά”, στη συνέχεια τσεκάρετε τις συσκευές αποθήκευσης τις οποίες θέλετε να εμφανίζονται στο επιφάνεια εργασίας σας. Οι επιλογές περιλαμβάνουν σκληρούς δίσκους, εξωτερικούς δίσκους, CDs, DVDs, iPods και συνδεδεμένους διακομιστές. Μόλις τελειώσετε, ένα εικονίδιο για τη συγκεκριμένη συσκευή αποθήκευσης θα εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας σας.
    εμφάνιση αντικειμένων επιφάνεια εργασίας

Τι να κάνετε αν Δεν Μπορείτε να Βρείτε τα Αρχεία που Χρειάζεστε

Αν ακόμα δεν μπορείτε να βρείτε τα αρχεία σας αφού έχετε ψάξει στο σκληρό σας δίσκο και στις εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση στον Finder σας

Ο Finder περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη λειτουργία αναζήτησης την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε αρχεία χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα κριτήρια. Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε μια παράθυρο του Finder και κάντε κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου, το οποίο έπειτα θα μετατραπεί σε μπάρα αναζήτησης. Πληκτρολογήστε τώρα ένα όνομα αρχείου ή μορφή αρχείου και πατήστε Enter. Αυτό θα ξεκινήσει μια βασική αναζήτηση.
    finder search bar
  2. Από εκεί, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “+” κάτω από τη μπάρα αναζήτησης για να προσθέσετε ένα σετ κριτηρίων, επιτρέποντας σας να επιλέξετε ανάμεσα στον τύπο αρχείου, το όνομα, την ημερομηνία κ.λπ.
    search kind any
  3. Μετά από αυτό, μπορείτε να κάνετε κλικ περαιτέρω στο κουμπί “+” για να προσθέσετε ακόμη περισσότερα κριτήρια.
    search more criteria
  4. Αν αναρωτιέστε πώς να βρείτε τη διαδρομή ενός αρχείου σε Mac, απλώς επιλέγετε το αρχείο που εντοπίσατε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναζήτησης του Finder, και θα δείτε τη διαδρομή κοντά στο κάτω μέρος του παραθύρου.
    search file path

Μέθοδος 2: Έλεγχος Κάδου Απορριμμάτων

Αν ένα αρχείο δεν εμφανίζεται στις αναζητήσεις σας, μπορεί να το έχετε διαγράψει κατά λάθος. Και τα διεγραμμένα αρχεία στον Mac παραμένουν στο εργαλείο Κάδος Αχρήστων μέχρι να γίνει άδειασμα, οπότε αξίζει σίγουρα να το ελέγξετε. Για να ανοίξετε το εργαλείο Κάδος Αχρήστων, όλα όσα έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του κάδου στην ακραία δεξιά πλευρά του dock σας. Στη συνέχεια, αν βρείτε τα αρχεία σας εκεί, μπορείτε να τα επαναφέρετε στην αρχική τους τοποθεσία κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας «Επαναφορά».
ανοιχτός κάδος απορριμμάτων

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε ένα Επαγγελματικό Εργαλείο Ανάκτησης Δεδομένων

Εάν τα αρχεία σας δεν εμφανίζονται μέσω αναζήτησης ή στο εργαλείο Κάδος Ανακύκλωσης, είναι πιθανό να μην βρίσκονται πλέον στο σκληρό σας δίσκο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα κορυφαία προγράμματα ανάκτησης δεδομένων για να τα ανακτήσετε. Το Disk Drill είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για να ανακτήσετε μόνιμα διεγραμμένα αρχεία σε ένα Mac, προσφέροντας κάποιες από τις ταχύτερες σαρώσεις, τα υψηλότερα ποσοστά ανάκτησης, και τα πιο προσβάσιμα περιβάλλοντα χρήστη που υπάρχουν.

Είναι επίσης συμβατό με σχεδόν όλες τις συσκευές αποθήκευσης, συστήματα αρχείων και μορφές αρχείων. Για να ανακτήσετε αρχεία χρησιμοποιώντας το Disk Drill, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Για να ξεκινήσετε, πηγαίνετε στην ιστοσελίδα της Cleverfiles, κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Disk Drill και σιγουρευτείτε ότι έχει εγκατασταθεί σωστά στον υπολογιστή σας.
  2. Εκκινήστε το Disk Drill, επιλέξτε τον σκληρό δίσκο από τον οποίο θέλετε να ανακτήσετε δεδομένα και κάντε κλικ στην επιλογή “Αναζήτηση για χαμένα δεδομένα”.
    select hard drive
  3. Μετά από αυτό, θα αρχίσει η διαδικασία σάρωσης. Όταν ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο κουμπί “Ανασκόπηση ανευρεθέντων αντικειμένων” στην πάνω δεξιά γωνία για να συνεχίσετε.
    scanning drive
  4. Στην ενότητα αποτελεσμάτων, μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλα τα αρχεία που έχει εντοπίσει το Disk Drill. Για να περιορίσετε τα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κατηγορίες φίλτρων στα αριστερά ή την γραμμή αναζήτησης στην πάνω δεξιά γωνία. Έχετε υπόψη ότι η γραμμή αναζήτησης λειτουργεί τόσο για ονόματα όσο και για τύπους αρχείων. Όταν βρείτε τα αρχεία που ψάχνετε, επιλέξτε την επιλογή δίπλα στα ονόματά τους για να τα υπογραμμίσετε, έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί “Ανάκτηση” στην κάτω δεξιά γωνία για να συνεχίσετε.
    select files
  5. Κάνοντας κλικ, θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο όπου θα πρέπει να επιλέξετε μια τοποθεσία για τα ανακτημένα αρχεία. Η τοποθεσία που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι σε διαφορετική συσκευή αποθήκευσης από αυτήν που ανακτάτε τα δεδομένα. Κάντε κλικ στο “Επόμενο” όταν είστε έτοιμοι.
    choose recovery storage
  6. Το Disk Drill τώρα θα προσπαθήσει να σας επαναφέρει τα αρχεία. Μόλις ολοκληρωθεί, θα λάβετε ένα μήνυμα ολοκλήρωσης και ένα κουμπί με την ετικέτα “Εμφάνιση αποτελεσμάτων στο Finder” το οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ για να πάτε απευθείας στα ανακτημένα αρχεία σας.
    recovery complete

Σημειώστε ότι η έκδοση του Disk Drill για Mac σας επιτρέπει μόνο να προεπισκοπήσετε τα αρχεία. Για να ανακτήσετε τα δεδομένα, πρέπει να αναβαθμίσετε στην Έκδοση Pro.

Συμπέρασμα

Τα λειτουργικά συστήματα Mac μπορεί να είναι αρκετά απλά για πλοήγηση, αλλά πολλοί παράγοντες μπορεί να καταστήσουν δύσκολο τον εντοπισμό ενός συγκεκριμένου αρχείου ή φακέλου. Υπάρχουν επίσης διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει μια πλήρη εικόνα των δεδομένων στον σκληρό του δίσκο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις όταν πρόκειται για το πώς να δεις όλα τα αρχεία στον Mac. Ελπίζουμε, οι μέθοδοι που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό να σε βοήθησαν να περιηγηθείς στα αρχεία σου πιο ενδελεχώς, καθώς και να ανακτήσεις τα αρχεία που δεν βρίσκονται πλέον στον σκληρό σου δίσκο.

Συχνές Ερωτήσεις:

Για να αποκαλύψετε τον φάκελο βιβλιοθήκη στο Mac, απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
  1. Πηγαίνετε στο Go > Home στη μπάρα μενού του Finder.
  2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες στην κορυφή και επιλέξτε “Show View Options” (Εμφάνιση Επιλογών Προβολής).
  3. Ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί.
  4. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου που λέει “Show Library Folder” (Εμφάνιση Φακέλου Βιβλιοθήκης), και τώρα θα εμφανιστεί ως επιλογή στο Finder > Go.
Για να εμφανίσετε όλα τα αρχεία στο Mac χρησιμοποιώντας το terminal, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
  1. Πηγαίνετε στο Go > Utilities > Terminal
  2. Εισάγετε την εντολή “defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true”.
  3. Πληκτρολογήστε “killall Finder” και πατήστε Enter για να ανανεώσετε το Finder.
Αν δεν μπορείτε να δείτε όλα τα αρχεία σας σε Mac, μπορεί να συμβαίνει ότι τα αρχεία που ψάχνετε να είναι κρυφά. Μπορείτε να δείτε τα κρυφά αρχεία πατώντας τα κουμπιά Command + Shift, αν και αυτή είναι μια προσωρινή λύση που θα χρειαστεί να κάνετε κάθε φορά που ανοίγετε τον Finder. Για να εμφανίζετε μόνιμα τα κρυφά αρχεία, θα χρειαστεί να εκτελέσετε τις εντολές που αναφέρθηκαν παραπάνω χρησιμοποιώντας το εργαλείο «Terminal».
Μόλις συνδεθήτε σε έναν Mac υπολογιστή, οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι συνήθως εμφανίζονται αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να περιηγηθείτε στον δίσκο πηγαίνοντας στο Finder > Go > Computer. Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος σας θα πρέπει να εμφανιστεί στη λίστα των διαθέσιμων συσκευών. Εάν δεν εμφανίζεται πουθενά, ίσως έχετε να κάνετε με έναν κατεστραμμένο σκληρό δίσκο.
Η Emma Collins είναι συγγραφέας περιεχομένου η οποία γράφει εγχειρίδια τεχνολογίας και οδηγούς "πώς να" σχετικά με το ευρύ ενδιαφέρον της στην τεχνολογία. Γράφει άρθρα για Windows, Android, iOS, Social Media, Gaming και άλλα ως τεχνολογική συγγραφέας για πάνω από 5 χρόνια.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required