Πώς να Διορθώσετε Κατεστραμμένο Σκληρό Δίσκο Χρησιμοποιώντας CMD, Μορφοποίηση και Άλλες Μεθόδους

Avatar photo
Γραμμένο από
Εγκρίθηκε από
119

επισκευή κατεστραμμένου σκληρού δίσκουΗ διαφθορά σκληρού δίσκου είναι ένας από τους χειρότερους τύπους απώλειας δεδομένων και μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή. Αν και υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να συμβεί αυτό, δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα είστε εντελώς ασφαλείς.

Αν ο σκληρός σας δίσκος έχει καταστραφεί, πρέπει να δράσετε γρήγορα για να ανακτήσετε ασφαλώς τα δεδομένα σας και να επαναφέρετε τον σκληρό δίσκο σε λειτουργική κατάσταση. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να διορθώσετε τη διαφθορά σκληρού δίσκου.

Τι να κάνετε αν ένας σκληρός δίσκος διαφθορεί

Υπάρχουν δύο κρίσιμες ενέργειες που πρέπει να κάνετε όταν διαπιστώσετε ότι ο σκληρός δίσκος σας έχει καταστραφεί:

 1. Σταματήστε να τον χρησιμοποιείτε (και κατά προτίμηση αποσυνδέστε τον με ασφάλεια).
 2. Ανακτήστε τα δεδομένα από αυτόν.

Ο λόγος που πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον δίσκο είναι επειδή τα δεδομένα σας δεν έχουν χαθεί στην πραγματικότητα, είναι απλώς σε μια ευάλωτη κατάσταση. Για παράδειγμα, αν χρειάζεται να ανακτήσετε δεδομένα από έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο, αποφύγετε τη χρήση του μέχρι να είστε έτοιμοι να προβείτε στην ανάκτηση για να μειώσετε τις πιθανότητες τα δεδομένα σας να αντικατασταθούν και να γίνουν μη ανακτήσιμα.

Πώς να ανακτήσετε δεδομένα από έναν κατεστραμμένο σκληρό δίσκο

Προτού επιχειρήσετε να επισκευάσετε έναν κατεστραμμένο σκληρό δίσκο, πρέπει πρώτα να δείτε το άνακτηση των δεδομένων από αυτόν για να αποφύγετε την απώλειά τους στη διαδικασία.

Η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε δεδομένα από τον κατεστραμμένο σκληρό δίσκο σας θα εξαρτηθεί από την κατάστασή σας.

Σενάριο 1: Ο Δίσκος Είναι Ορατός και Διαβάζει το Σωστό Μέγεθος

Εφόσον ο σκληρός δίσκος σας είναι ορατός στη Διαχείριση Δίσκων και εμφανίζει το σωστό μέγεθος, υπάρχει καλή πιθανότητα να μπορέσετε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας με λίγα προβλήματα. Για να το κάνετε αυτό με ασφάλεια, θα χρησιμοποιήσουμε το Disk Drill Data Recovery για να δημιουργήσουμε μία εικόνα δίσκου από τον κατεστραμμένο σκληρό δίσκο, εξαλείφοντας τους κινδύνους που σχετίζονται με την εκτέλεση ανάκτησης δεδομένων στον ζωντανό δίσκο.

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Disk Drill.
 2. Κλικάρετε το Drive Backup.Πρόσβαση στη λειτουργία Drive Backup.
 3. Επιλέξτε τον δίσκο και κάντε κλικ στο Byte-to-byte Backup.Δημιουργία ενός byte-to-byte backup.
 4. Διαλέξτε ένα μονοπάτι για το αντίγραφο ασφαλείας και κάντε κλικ στο OK.Ολοκλήρωση του αντιγράφου ασφαλείας.
 5. Επιστρέψτε στις Συσκευές Αποθήκευσης και συνδέστε την εικόνα δίσκου.Σύνδεση της εικόνας δίσκου.
 6. Επιλέξτε την εικόνα δίσκου και κάντε κλικ στο Search for lost data.Σάρωση της εικόνας του κατεστραμμένου σκληρού δίσκου.
 7. Κάντε κλικ στο Review found items όταν το σκάναρισμα ολοκληρωθεί. Αν θέλετε να ανακτήσετε τα πάντα αμέσως, κάντε κλικ στο Recover all αντί αυτού.Κριτική σε αυτά που βρήκε το Disk Drill.
 8. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε από την κατεστραμμένη εικόνα δίσκου. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά φίλτρων για να οργανώσετε τα αποτελέσματα και να βρείτε αυτό που ψάχνετε γρηγορότερα. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο Recover.Ανάκτηση των δεδομένων με το Disk Drill.
 9. Επιλέξτε μια ασφαλή τοποθεσία για ανάκτηση και κάντε κλικ στο Next.Ολοκλήρωση της ανάκτησης με το Disk Drill.

Σενάριο 2: Ο Κύριος Δίσκος Είναι Κατεστραμμένος και Δεν Εκκινεί

Είναι δυνατόν να επιδιορθωθεί ένας διεφθαρμένος σκληρός δίσκος που δεν εκκινεί, αλλά η ανάκτηση δεδομένων από αυτόν είναι λίγο πιο δύσκολη (αν και ακόμα δυνατή). Όταν τα Windows δεν εκκινούν σωστά, αυτό είναι ένδειξη ότι μερικά ζωτικά συστημικά αρχεία έχουν διαφθαρεί.

Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τον σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή σας και να τον συνδέσετε σε ένα λειτουργικό υπολογιστή ως εξωτερικό σκληρό δίσκο. Μόλις συνδεθεί, θα μπορέσετε να εκτελέσετε ανάκτηση με το Disk Drill κανονικά.

Σενάριο 3: Ο Δίσκος Έχει Φυσική Ζημιά

Η φυσική ζημιά είναι συνήθως ο χειρότερος τύπος ζημιάς, καθώς οι φυσικά κατεστραμμένοι δίσκοι μπορεί να μην εμφανίζονται όταν τους συνδέετε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων είναι η καλύτερη επιλογή σας, καθώς ειδικεύονται στην ανάκτηση διεφθαρμένων σκληρών δίσκων. Η εξάρτηση από τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία ανάκτησης δεδομένων σημαίνει ότι δίνετε στον εαυτό σας την καλύτερη πιθανότητα να ανακτήσετε τα δεδομένα σας. Αυτός είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας, αλλά είναι επίσης ο πιο ακριβός. Ορίστε μια γρήγορη ματιά στη διαδικασία:

 1. Κάντε κλικ στο Start RecoveryΈναρξη ανάκτησης με την υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων.
 2. Επιλέξτε τον τύπο υπηρεσίας που θέλετε και συμπληρώστε τις πληροφορίες σας.Διαλέγοντας τον τύπο υπηρεσίας.
 3. Υποβάλετε την εργασία.Ολοκλήρωση της εργασίας.

Μόλις η ανάκτηση ολοκληρωθεί, τα δεδομένα σας θα σας επιστραφούν σε ένα υγιές μέσο αποθήκευσης, έτοιμα για αντίγραφο ασφαλείας.

Πώς να Διορθώσετε Έναν Διεφθαρμένο Σκληρό Δίσκο στα Windows

Αφού τα δεδομένα σας ανακτηθούν με ασφάλεια από τον διεφθαρμένο σκληρό δίσκο, μπορείτε να εξετάσετε την επιδιόρθωση του διεφθαρμένου σκληρού δίσκου. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι επιδιόρθωσης ενός διεφθαρμένου σκληρού δίσκου, πολλοί από αυτούς πολύ εύκολοι (ιδιαίτερα με τις οδηγίες μας).

Δείτε αυτές τις μεθόδους για το πώς να διορθώσετε έναν διεφθαρμένο σκληρό δίσκο.

Μέθοδος 1: Δοκιμάστε Ένα Άλλο Καλώδιο ή Θύρα

Μερικές φορές ένας διεφθαρμένος σκληρός δίσκος είναι απλά αποτέλεσμα ενός ελαττωματικού καλωδίου ή θύρας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν ο εξωτερικός σκληρός δίσκος σας έχει διαφθαρεί, καθώς το καλώδιο σας συχνά συνδέεται και αποσυνδέεται. Αν η ζημιά πραγματικά οφείλεται σε ελαττωματική σύνδεση, είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να διορθώσετε έναν διεφθαρμένο εξωτερικό σκληρό δίσκο χωρίς μορφοποίηση.

Δοκιμάστε ένα άλλο καλώδιο, στη συνέχεια δοκιμάστε να συνδέσετε τον δίσκο σε μια άλλη θύρα. Αν θέλετε να είστε εντελώς προσεκτικοί, δοκιμάστε τον σκληρό δίσκο σε άλλον υπολογιστή εντελώς. Αν το πρόβλημα επιμένει, προχωρήστε στην επόμενη λύση.

Μέθοδος 2: Επιδιόρθωση Χρησιμοποιώντας το CheckDisk

Το CheckDisk είναι ένα εργαλείο επιδιόρθωσης σκληρού δίσκου που σας επιτρέπει να επιδιορθώσετε διεφθαρμένους σκληρούς δίσκους χρησιμοποιώντας CMD. Σε περιπτώσεις που η δομή του δίσκου σας είναι διαφθαρμένη και αδιάβαστη, το CheckDisk είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το διορθώσετε. Επιπλέον, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επιδιορθώσετε διεφθαρμένους σκληρούς δίσκους χωρίς να χάσετε δεδομένα.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επιδιορθώσετε έναν διεφθαρμένο σκληρό δίσκο χρησιμοποιώντας το CheckDisk:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Start και κάντε κλικ στο Windows PowerShell (Admin). Στα Windows 11, αυτό θα είναι το Terminal (Admin) αντί. Άνοιγμα του PowerShell.
 2. Πληκτρολογήστε chkdsk *: /r. Αντικαταστήστε το * με το γράμμα του δικού σας δίσκου. Πατήστε Enter.Εκτέλεση της εντολής CheckDisk.

Μέθοδος 3: Σάρωση για Ιούς

Οι ιοί έχουν σκοπό να βλάψουν τον υπολογιστή σας κατά την κατασκευή τους. Εάν ένας ιός καταφέρει να μολύνει τον υπολογιστή σας, πραγματοποιήστε μια σάρωση για να τον αφαιρέσετε προτού κάνει περισσότερη ζημιά. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αντιικό πρόγραμμα. Θα χρησιμοποιήσουμε το αντιικό πρόγραμμα που είναι ενσωματωμένο στα Windows 10 και 11, Microsoft Defender Antivirus.

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας με Windows για ιούς:

 1. Κάντε δεξί κλικ στον δίσκο σας και επιλέξτε Scan with Microsoft Defender. Αυτό θα πραγματοποιήσει μια γρήγορη σάρωση.Πραγματοποίηση μιας γρήγορης σάρωσης.
 2. Για μια πιο εκτενή σάρωση, επιλέξτε Microsoft Defender Offline scan και κάντε κλικ στο Scan now. Εξασφαλίστε ότι όλες οι δουλειές σας έχουν αποθηκευτεί, καθώς αυτή η σάρωση θα επανεκκινήσει τον υπολογιστή σας.Πραγματοποίηση μιας εκτελέσεως ιού εκτός σύνδεσης.

Μέθοδος 4: Εκτελέστε SFC και DISM

Εάν ο σκληρός σας δίσκος αποτρέπει τον υπολογιστή από την εκκίνηση, είναι πιθανό επειδή κάποια από τα αρχεία συστήματος των Windows έχουν υποστεί βλάβη ή έχουν διαφθαρεί. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα Windows μπορεί να διαφθείρουν τον σκληρό σας δίσκο λόγω μιας διακόπτομενης εγκατάστασης ή ενημέρωσης. Τα SFC (System File Checker) και DISM (Deployment Image Servicing and Management) είναι δύο εντολές που μπορούν να ελέγξουν την ακεραιότητα των αρχείων συστήματος των Windows και να τα επισκευάσουν αν χρειάζεται.

Εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση του τι κάνει κάθε εντολή:

 • SFC – Αυτό θα σαρώσει τα αρχεία συστήματός σας και θα επαληθεύσει ότι λειτουργούν κανονικά. Εάν βρει κάποια που είναι βλαβερά ή διαφθαρμένα, θα προσπαθήσει να τα αντικαταστήσει με λειτουργικές εκδόσεις.
 • DISM – Εάν το SFC δεν μπορεί να το διορθώσει, το DISM μπορεί να επισκευάσει την υποκείμενη εικόνα συστήματος των Windows χρησιμοποιώντας το Windows Update για να αντλήσει τα απαραίτητα αρχεία. Δεδομένου ότι στηρίζεται στο Windows Update, χρειάζεται μια σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να εκτελέσετε SFC και DISM για να επισκευάσετε τυχόν διαφθορμένα αρχεία συστήματος:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Start και επιλέξτε Windows PowerShell (Admin).Άνοιγμα του PowerShell.
 2. Πληκτρολογήστε sfc /scannow. Πατήστε Enter. Εάν ο δίσκος είναι ακόμα διεφθαρμένος, δοκιμάστε το επόμενο βήμα.Εκτέλεση της εντολής SFC.
 3. Πληκτρολογήστε dism /online /cleanup-image /restorehealth. Πατήστε Enter.Εκτέλεση της εντολής DISM.

Μέθοδος 5: Μορφοποίηση του Δίσκου

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ανακτήσετε έναν διαφθαρμένο σκληρό δίσκο είναι μέσω της μορφοποίησής του με ένα νέο σύστημα αρχείων. Όταν μορφοποιείτε έναν διαφθαρμένο σκληρό δίσκο, κατά βάση διαγράφετε το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται από τον διαφθαρμένο τόμο και παρέχετε ένα καινούριο για να αποθηκεύσει ξανά δεδομένα.

Αν και όλα τα δεδομένα σας θα διαγραφούν, θα είναι ακόμη ανακτήσιμα αργότερα χρησιμοποιώντας το Disk Drill, όσο κάνετε μια γρήγορη μορφοποίηση αντί για μια πλήρη μορφοποίηση.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Start και επιλέξτε Disk Management.Άνοιγμα της Διαχείρισης Δίσκου.
 2. Κάντе δεξί κλικ στον τόμο του διαφθαρμένου σκληρού σας δίσκου και επιλέξτε Format.Μορφοποίηση του τόμου.
 3. Επιβεβαιώστε ότι είναι επιλεγμένο το Εκτέλεση γρήγορης μορφοποίησης και κάντε κλικ στο ΟΚ.Επιβεβαίωση της μορφοποίησης.
 4. Κάντε κλικ ξανά στο ΟΚ για να επιβεβαιώσετε την ενέργεια.

Μέθοδος 6: Επαναδιαμόρφωση με το DiskPart

Σε περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι τόσο σοβαρή που δεν μπορείτε να επισκευάσετε έναν διεφθαρμένο σκληρό δίσκο μορφοποιώντας τον, μπορείτε να προετοιμάσετε τον δίσκο χειροκίνητα χρησιμοποιώντας το DiskPart. Παρόμοιο με το Διαχείριση Δίσκων αλλά σε επίπεδο γραμμής εντολών, το DiskPart σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τους δίσκους του υπολογιστή σας και σας δίνει περισσότερο έλεγχο στο πώς θέλετε να τους ρυθμίσετε.

Αυτή η μέθοδος θα διαγράψει οποιαδήποτε δεδομένα και διαμερίσματα έχετε στον δίσκο.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Έναρξη και κάντε κλικ στο Windows PowerShell (Διαχειριστής).Άνοιγμα του PowerShell.
 2. Πληκτρολογήστε diskpart και πατήστε Enter.Εκτέλεση διαχειριστή δίσκων.
 3. Πληκτρολογήστε list disk και πατήστε Enter. Σημειώστε τον αριθμό του διεφθαρμένου δίσκου σας.Λίστα των διαθέσιμων δίσκων.
 4. Πληκτρολογήστε select disk *. Αντικαταστήστε το * με τον αριθμό του δίσκου σας. Πατήστε Enter.Επιλογή του δίσκου.
 5. Πληκτρολογήστε clean και πατήστε Enter.Καθαρισμός του δίσκου.
 6. Πληκτρολογήστε create partition primary και πατήστε Enter.Δημιουργία κύριας κατάτμησης.
 7. Πληκτρολογήστε active και πατήστε Enter.Ενεργοποίηση της κατάτμησης.
 8. Πληκτρολογήστε select partition 1 και πατήστε Enter.Επιλογή της κατάτμησης.
 9. Πληκτρολογήστε format fs=ntfs και πατήστε Enter.Μορφοποίηση της κατάτμησης.
 10. Πληκτρολογήστε assign και πατήστε Enter.Ανάθεση γράμματος δισκόδρομου.

Τι προκαλεί τη διαφθορά ενός σκληρού δίσκου;

Αν και δεν μπορείτε να εγγυηθείτε απόλυτα την προστασία του σκληρού σας δίσκου από διαφθορά, μπορείτε να μειώσετε ενεργά τις πιθανότητες να συμβεί κατανοώντας τις αιτίες που την προκαλούν. Ακολουθούν μερικές κοινές αιτίες πίσω από τη διαφθορά σκληρών δίσκων.
Αιτία Περιγραφή
🪟 Μπλε οθόνη του θανάτου (BSoD) Η διάσημη μπλε οθόνη του θανάτου είναι ο τρόπος με τον οποίο τα Windows σας ειδοποιούν για μοιραία συστημικά λάθη. Υποδηλώνει κάτι που πήγε στραβά και προκάλεσε την κατάρρευση του υπολογιστή σας.
⏏ Λανθασμένη αφαίρεση/εκτίναξη Η αφαίρεση του εξωτερικού σας δίσκου ενώ διεκπεραιώνει διαδικασίες ανάγνωσης-εγγραφής μπορεί να προκαλέσει διαφθορά του συστήματος αρχείων, αποτρέποντας σας από την πρόσβαση στα δεδομένα σας.
🔌 Ξαφνική αποτυχία τροφοδοσίας Η αμεσότητα αποτυχίας της τροφοδοσίας μπορεί επίσης να διακόψει τις λεπτές διαδικασίες ανάγνωσης-εγγραφής. Επιπρόσθετα, μια υπερτάση που ακολουθεί μετά από μια διακοπή ρεύματος μπορεί να καταστρέψει την πλακέτα ελέγχου του σκληρού δίσκου.
🚫 Κακοί τομείς Κακοί τομείς συμβαίνουν φυσικά στους δίσκους καθώς περνά ο καιρός. Ωστόσο, μια απότομη αύξηση κακών τομέων μπορεί να δείξει έναν δίσκο σε κρίσιμη κατάσταση, και μπορεί ακόμη να καταστήσει μη χρησιμοποιήσιμο έναν τομέα που χρησιμοποιείται από το λειτουργικό σας σύστημα.
🦠 Επιθέσεις ιού Ένας ιός του τομέα εκκίνησης είναι ικανός να αποκτήσει πρόσβαση στον τομέα εκκίνησης του δίσκου σας, ο οποίος εκτελείται αυτόματα κατά την εκκίνηση. Εάν αυτός μολυνθεί, μπορεί να σας εμποδίσει από την πρόσβαση στον δίσκο σας.

Συμπέρασμα


Η διαφθορά του σκληρού δίσκου είναι καταστροφική. Αν είστε ατυχείς αρκετά για να την αντιμετωπίσετε, θα πρέπει να σταματήσετε άμεσα να χρησιμοποιείτε τον δίσκο σας και να ανακτήσετε τα δεδομένα σας από αυτόν το συντομότερο δυνατό. Ανακτήστε τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή ανάκτησης δεδομένων όπως το Disk Drill αν ο δίσκος είναι αναγνώσιμος και εμφανίζει το σωστό μέγεθος. Αν ο δίσκος έχει υποστεί φυσική βλάβη, χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων αντίθετα.

Μόλις τα δεδομένα σας είναι ασφαλή, μπορείτε με ασφάλεια να επισκευάσετε τον δίσκο. Ξεκινήστε ελέγχοντας τα καλώδια και τα σημεία σύνδεσης για ελαττώματα. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να επισκευάσετε τον δίσκο με το CheckDisk και να καθαρίσετε τον δίσκο από ιούς με το Microsoft Defender Antivirus. Αν καμία από τις μεθόδους δεν λειτουργήσει, επισκευάστε κάθε διαφθαρμένο αρχείο των Windows χρησιμοποιώντας το SFC και το DISM. Αν ακόμα δεν αποκατασταθεί η λειτουργικότητα, μορφοποιήστε τον δίσκο με ένα νέο σύστημα αρχείων για να τον επαναφέρετε.

FAQ

Ένας κατεστραμμένος σκληρός δίσκος δεν θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις όπου μόνο ο δίσκος έχει καταστραφεί, τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή και μπορούν να ανακτηθούν χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων. Διαφορετικά, μέχρι να επιδιορθωθεί, ο δίσκος θα παραμείνει αχρησιμοποίητος.
Ναι, μπορείτε να επιδιορθώσετε έναν κατεστραμμένο σκληρό δίσκο μορφοποιώντας τον με ένα νέο σύστημα αρχείων. Η λογική διαφθορά ενός σκληρού δίσκου προκαλείται συχνά από ένα κατεστραμμένο ή φθαρμένο σύστημα αρχείων. Η μορφοποίηση του διαμερίσματος θα διορθώσει αυτό.
Όταν ένας σκληρός δίσκος είναι κατεστραμμένος, τα Windows συνήθως θα εμφανίζουν ένα μήνυμα που υποδεικνύει κάτι τέτοιο. Συνήθως, τα Windows θα σας προτρέπουν αυτόματα να μορφοποιήσετε τον δίσκο για να τον επαναφέρετε σε λειτουργική κατάσταση.
Ένας κατεστραμμένος δίσκος στα Windows 7 μπορεί να επιδιορθωθεί χρησιμοποιώντας το CheckDisk, ένα εργαλείο επισκευής σκληρών δίσκων που περιλαμβάνεται στα Windows. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε:
 1. Κάντε κλικ Έναρξη και αναζητήστε “PowerShell”.
 2. Κάντε δεξί κλικ Windows PowerShell και κάντε κλικ Εκτέλεση ως διαχειριστής.
 3. Πληκτρολογήστε chkdsk *: /r. Αντικαταστήστε το * με το γράμμα του δίσκου σας. Πατήστε Enter.
Avatar photo
Ο Jordan Jamieson-Mane είναι συντάκτης περιεχομένου με έντονο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, συχνά παράγοντας περιεχόμενο σχετικά με υλικό υπολογιστών, ανάκτηση δεδομένων και καταναλωτική ηλεκτρονική. Όταν δεν γράφει, ανακαλύπτει μουσική και εργάζεται πάνω στις δικές του ιστοσελίδες.
Εγκρίθηκε από
12 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, διαχείριση βάσεων δεδομένων και επισκευή υλικού.