Hoe je alle bestanden op de Mac harde schijf kunt zien: 3 eenvoudige methoden

Geschreven door
Goedgekeurd door
68

hoe u alle bestanden op mac harde schijf kunt zienApple’s verschillende MacOS zijn over het algemeen ontworpen met eenvoud in gedachten en zijn daarmee geschikt voor zowel beginners als technisch onderlegde gebruikers. Desalniettemin is het niet ongebruikelijk dat sommige mensen moeite hebben met het vinden van een bepaald bestand of map. Dit geldt vooral voor gebruikers die niet erg bekend zijn met computers of mensen die gewend zijn aan andere besturingssystemen zoals Windows of Linux.

In deze handleiding leren we je hoe je alle bestanden op Mac harde schijven kunt zien met behulp van verschillende methoden. We zullen ook bespreken wat je moet doen als je de bestanden die je zoekt gewoon niet lijkt te kunnen vinden.

3 manieren om alle bestanden op de Mac harde schijf te zien

macOS is van nature vrij toegankelijk en stelt je in staat om met minimale inspanning verschillende aspecten van je computer te bereiken. Er zijn echter momenten waarop je een goed overzicht van je bestanden of mappen wilt hebben om de harde schijfruimte te beheren of een foutieve app te troubleshooten. Natuurlijk kun je ook gewoon proberen een bestand op te sporen dat is verdwenen. Wat de reden ook is, hier is hoe je op verschillende manieren alle bestanden op een Mac kunt zien.

Methode 1: Gebruik Finder om door uw schijf te navigeren

Finder is een macOS-tool vergelijkbaar met Windows Verkenner. Het is de standaard bestandsbeheerder en UI op Mac-computers waarmee je je weg kunt vinden in alle verschillende bestanden en functies. Hier is een snelle en gemakkelijke stap-voor-stap handleiding over hoe je alle bestanden op een Mac kunt bekijken met behulp van Finder:

  1. Om te beginnen, richt je aandacht op de Finder-menubalk aan de bovenkant van je bureaublad en navigeer naar Ga > Computer.
    ga computer
  2. Hier zou je in staat moeten zijn toegang te krijgen tot elk opslagapparaat dat verbonden is met je computer, samen met alle bestanden en mappen die daarbinnen opgeslagen zijn. Dit omvat echter niet de map “Bibliotheek” onder “Thuismap.”
    finder computer
  3. Om toegang te krijgen tot de map “Bibliotheek”, ga je naar Ga > Thuismap in je Finder-balk. Klik vervolgens op het pictogram met de drie puntjes langs de bovenrand van het venster en selecteer “Toon weergaveopties.”
    toon weergaveopties
  4. Vervolgens, in de pop-up die verschijnt, vink je het vakje “Toon Bibliotheek-map” aan. “Bibliotheek” zal nu verschijnen als een optie in Finder > Ga.
    toon bibliotheek-map

Methode 2: Verborgen Bestanden Weergeven

Als je al je bestanden hebt doorzocht en nog steeds niet degene kunt vinden die je zoekt, kan het zijn dat deze verborgen is. De eerste manier om verborgen bestanden op een Mac te tonen is door tegelijkertijd de Command + Shift toetsen in te drukken. Het nadeel van deze methode is dat je het elke keer moet herhalen wanneer je de Finder opent en verborgen bestanden wilt doorzoeken.

Als je een meer permanente oplossing wilt, moet je een paar commando’s in de Terminal invoeren. Zo laat je alle bestanden zien in een Mac Terminal:

  1. Navigeer eerst naar Ga > Hulpprogramma’s.
    ga hulpprogramma's
  2. Dubbelklik op Terminal.
    hulpprogramma's terminal
  3. Voer vervolgens “defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true” in zonder de aanhalingstekens en druk op Enter. Dit commando zal vanaf nu altijd verborgen bestanden op Mac tonen.
    toon alle bestanden terminal
  4. Type daarna “killall Finder” zonder de aanhalingstekens in en druk nogmaals op Enter om de Finder-app opnieuw te starten.
    stop finder

Opmerking: Als u deze actie ongedaan wilt maken en uw bestanden opnieuw wilt verbergen, typ dan simpelweg “defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles false” in de terminal en druk op Enter.

Methode 3: Harde schijf pictogram op bureaublad tonen vanuit Finder voorkeuren

Moe van het elke keer moeten gebruiken van de Finder-menubalk wanneer je toegang nodig hebt tot je opslagapparaten? Je kunt je computer nog toegankelijker maken door pictogrammen van harde schijven op je bureaublad te tonen. Dit maakt het bekijken van je bestanden en mappen veel makkelijker.

Om het pictogram van de harde schijf op uw bureaublad weer te geven vanuit de Finder-voorkeuren, volgt u eenvoudig de onderstaande stappen:

  1. Ga eerst naar Finder > Voorkeuren in de menubalk van Finder.
    finder voorkeuren
  2. Zorg dat je in het tabblad “Algemeen” bent, vink vervolgens de opslagapparaten aan die je op je desktop wilt laten verschijnen. De keuzes bevatten harde schijven, externe schijven, cd’s, dvd’s, iPods en verbonden servers. Eenmaal gedaan verschijnt er een icoon voor dat specifieke opslagapparaat op je desktop.
    items op desktop tonen

Wat te doen als je de bestanden die je nodig hebt niet kunt vinden

Als u uw bestanden nog steeds niet kunt vinden nadat u uw harde schijf en externe opslagapparaten hebt doorzocht, zijn er nog een paar andere dingen die u kunt proberen.

Methode 1: Gebruik Zoeken in je Finder

Finder bevat een ingebouwde zoekfunctie die je kunt gebruiken om bestanden te vinden met behulp van specifieke criteria. Volg eenvoudig deze stappen hieronder:

  1. Om te beginnen, open een Finder-venster en klik op het vergrootglasicoontje in de rechterbovenhoek van het venster, dit zal dan veranderen in een zoekbalk. Typ nu een bestandsnaam of bestandsformaat in en druk op Enter. Dit zal een eenvoudige zoekopdracht starten.
    finder zoekbalk
  2. Vervolgens kun je onder de zoekbalk op de “+” knop klikken om een set criteria toe te voegen, waarmee je kunt kiezen tussen bestandstype, naam, datum, enz.
    zoek soort ieder
  3. Daarna kun je nogmaals op de “+” knop klikken om nog meer criteria toe te voegen.
    zoek meer criteria
  4. Als je je afvraagt hoe je het pad van een bestand op Mac kunt vinden, dan hoef je alleen het bestand te markeren dat je hebt gevonden met de zoekfunctie van Finder, en je ziet het pad onderaan in het venster.
    zoek bestandspad

Methode 2: Controleer Prullenbak

Als een bestand niet verschijnt in uw zoekopdrachten, kunt u het per ongeluk hebben verwijderd. En verwijderde bestanden op Mac blijven in de Prullenbak totdat deze geleegd wordt, dus het is zeker de moeite waard om daar eens te kijken. Om de Prullenbak te openen, hoeft u alleen maar te klikken op het prullenbakicoon aan de uiterste rechterkant van uw dock. Als u daar uw bestanden vindt, kunt u ze terugplaatsen naar hun oorspronkelijke locatie door rechts te klikken en “Zet Terug” te selecteren.
open vuilnisbak

Methode 3: Gebruik een Professioneel Gegevensherstelprogramma

Als uw bestanden niet gevonden worden via een zoekopdracht of in de Prullenbak, dan zijn ze waarschijnlijk niet meer aanwezig op uw harde schijf. In dat geval kunt u een eersteklas dataherstelprogramma gebruiken om ze terug te halen. Disk Drill is een van de beste opties om definitief verwijderde bestanden op een Mac te herstellen, met een van de snelste scans, hoogste herstelpercentages en meest toegankelijke gebruikersinterfaces die er zijn.

Het is ook zeer compatibel met bijna alle opslagapparaten, bestandssystemen en bestandsformaten. Om bestanden te herstellen met Disk Drill, volg de onderstaande stappen:

  1. Om te beginnen, ga je naar de website van Cleverfiles, download je de nieuwste versie van Disk Drill en zorg je dat deze goed geïnstalleerd is op je computer.
  2. Start Disk Drill op, kies de harde schijf waarvan je wilt herstellen en klik op “Zoek naar verloren gegevens.”
    selecteer harde schijf
  3. Daarna zal het scanproces beginnen. Zodra het voltooid is, klik je op de knop “Bekijk gevonden items” in de rechterbovenhoek om door te gaan.
    scanproces schijf
  4. In de resultaten sectie kun je door alle gevonden bestanden bladeren die Disk Drill heeft gevonden. Om de resultaten te verfijnen, kun je gebruikmaken van de filtercategorieën aan de linkerkant of de zoekbalk rechtsboven. Houd er rekening mee dat de zoekbalk werkt voor zowel bestandsnamen als typen. Wanneer je de bestanden vindt die je zoekt, vink dan het vinkje naast hun namen aan om ze te markeren, klik vervolgens op de knop “Herstellen” rechtsonder om door te gaan.
    selecteer bestanden
  5. Bij het klikken, verschijnt er een klein venster waarin je een locatie moet kiezen voor de herstelde bestanden. De locatie die je selecteert, mag niet op hetzelfde opslagapparaat zijn als waarvan je herstelt. Klik op “Volgende” als je klaar bent.
    kies herstel opslag
  6. Disk Drill zal nu proberen je bestanden voor je terug te halen. Eenmaal klaar, krijg je een voltooiingsmelding en een knop met het label “Toon resultaten in Finder” waar je op kunt klikken om rechtstreeks naar je herstelde bestanden te gaan.
    herstel voltooid

Houd er rekening mee dat de Mac-versie van Disk Drill het alleen toelaat om de bestanden te voorbeschouwen. Om de data te herstellen, moet u upgraden naar de Pro versie.

Conclusie

Mac-besturingssystemen zijn misschien eenvoudig genoeg om door te navigeren, maar veel factoren kunnen het moeilijk maken om een specifiek bestand of map te vinden. Er zijn ook uiteenlopende redenen waarom iemand een compleet overzicht van de gegevens op zijn harde schijf zou willen. Hoe dan ook, er zijn verschillende manieren om te bekijken hoe je alle bestanden op een Mac kunt zien. Hopelijk hebben de methoden die in deze handleiding zijn uiteengezet je geholpen om je bestanden grondiger te bladeren, evenals het terughalen van de bestanden die niet meer op je harde schijf staan.

Veelgestelde vragen:

Om de bibliotheekmap op Mac weer te geven, volg je deze stappen:
  1. Navigeer naar Ga > Thuis in de menubalk van je Finder.
  2. In het venster dat verschijnt, klik je op het pictogram met de drie puntjes bovenaan en kies je "Toon weergaveopties".
  3. Er verschijnt een klein pop-upvenster.
  4. Vink het vakje aan met de tekst "Toon bibliotheekmap", en het zal nu verschijnen als een optie in Finder > Ga.
Om alle bestanden op een Mac te tonen via de terminal, kun je het volgende doen:
  1. Ga > Hulpprogramma's > Terminal
  2. Voer het commando “defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles true” in.
  3. Typ “killall Finder” en druk op Enter om Finder te vernieuwen.
Als je niet al je bestanden op je Mac kunt zien, kan het zijn dat de bestanden die je zoekt verborgen zijn. Je kunt verborgen bestanden bekijken door de Command + Shift in te drukken, hoewel dit een tijdelijke oplossing is die je elke keer moet doen als je Finder opent. Om verborgen bestanden permanent te tonen, moet je de bovengenoemde commando's uitvoeren met behulp van het hulpprogramma "Terminal".
Zodra verbonden met een Mac-computer, verschijnen externe harde schijven normaal gesproken automatisch op het bureaublad. Als alternatief kunt u door de schijf bladeren door naar Finder > Ga > Computer te gaan. Uw externe harde schijf zou moeten verschijnen in de lijst met beschikbare apparaten. Als deze nergens verschijnt, kunt u te maken hebben met een beschadigde harde schijf.
Emma Collins is een inhoudsschrijver die technische handleidingen en how-to gidsen schrijft over haar brede interesse in technologie. Ze schrijft al meer dan 5 jaar artikelen over Windows, Android, iOS, sociale media, gaming en meer als technologieauteur.
Goedgekeurd door
12 jaar ervaring in softwareontwikkeling, databasebeheer en hardware reparatie.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required