Sådan finder og gendanner du slettede skærmbilleder på Windows: en nem vejledning

Skrevet af
39

Gendan slettede skærmbilleder på WindowsSkærmbilleder giver dig mulighed for effektivt at fange information, hvad enten du ønsker at gemme eller dele dem. Dog kan de nemt gå tabt på Windows af forskellige årsager, herunder det klippeværktøj du bruger. Det er også muligt, at du ved et uheld har slettet dem, eller at dit lager er korrupt.

I de følgende afsnit vil vi forklare, hvor du som standard kan finde dine skærmbilleder, og hvordan du kan få permanent slettede skærmbilleder tilbage, hvis du ikke længere kan lokalisere dem der.

Hvor er mine skærmbilleder gemt?

For at forstå, hvor man finder skærmbilleder på Windows, er det vigtigt, at du lærer, hvordan de indbyggede udklippefunktioner fungerer på en PC. Der er flere måder, du kan tage skærmbilleder på. Her er nogle af dem:

 • Tryk på “PrtScn” knappen på dit tastatur. Dette vil tage et billede af hele din skærm, og skærmbilledet bliver gemt i udklipsholderen. Du kan indæste dette foto på enhver platform, der arbejder med grafik. For at få adgang til din udklipsholders historik, tryk ganske enkelt på Windows-tasten + V på dit tastatur.
 • Brug genvejen “Windows-tasten + Shift + S”. Efter du har taget dit skærmbillede, bliver det gemt i udklipsholderen og i mappen “%UserProfile%\Billeder\Skærmbilleder”, som du kan finde i Fil Stifinder.
 • Åbn Snipping Tool appen på Windows. Tag dit skærmbillede som instrueret i appen og foretag dine redigeringer til fotoet. Når du gemmer dit skærmbillede, vil du blive spurgt om at vælge din foretrukne fils placering. For at genvinde usavede Snipping Tool billeder, kan du finde dem i “%UserProfile%\Billeder\Skærmbilleder” i Fil Stifinder.
 • Tryk på “Windows-tasten + PrtScn.” Dette vil tage et billede af hele din skærm og automatisk gemme det i mappen “%UserProfile%\Billeder\Skærmbilleder”.

Andre apps, som du bruger til at tage skærmbilleder med, har normalt deres egen standardmappe. For eksempel, hvis du bruger Xbox Game Bar, kan dine skærmbilleder som standard være gemt i mappen “C:\Users\user\Videos\Captures” (bemærk, at dette kan ændres).

Sådan får du slettede eller tabte skærmbilleder tilbage

Hvis du ikke fandt dine skærmbilleder på de steder, vi har nævnt ovenfor, kan det være, de allerede er blevet slettet eller gået tabt på din Windows-pc. Men du kan stadig være i stand til at få dem tilbage! Her er seks metoder til at gendanne slettede skærmbilleder på Windows 10 og 11.

Metode 1: Brug de indbyggede søgefunktioner

Tabte skærmbilleder sker typisk, når du ikke har anvendt et filnavngivningssystem eller en dedikeret mappe til dem. Du kan hurtigt og effektivt finde dem på din Windows-maskine ved at bruge de indbyggede søgefunktioner. Der er mindst tre fremgangsmåder til dette. Her er de:

 • Indtastning af filnavnet på dit skærmbillede i Start-menuen
 • Brug af søgefeltet på Windows-opgavelinjen
 • Brug af søgefeltet i Filudforskeren

Disse metoder burde være ret selvforklarende. Men når du søger efter filer i Filutforsker, overvej følgende trin for at gendanne billeder fra Klippeværktøjet:

 1. I Filutforsker navigerer du til mappen, hvor du tror dit skærmbillede er gemt. Hvis du ønsker at søge på hele din computer, gå til “Denne PC.”
  denne pc
 2. Derefter skriver du “skærmbillede” i søgefeltet. Dette vil filtrere alle andre billeder (personlige og downloadede) fra, der ikke er skærmbilleder.
  søgefelt udforsker
 3. Efter det klikker du på drop-ned-menuen “Søgeindstillinger” og vælger “Type” > “Billede.” Du kan kombinere dine filtermuligheder. For eksempel kan du også vælge “Ændret dato” > “Denne uge” for at finde dine skærmbilleder fra de sidste syv dage.
  søgeindstillinger

Metode 2: Tjek Papirkurven

For at gendanne slettede skærmbilleder kan du bruge Papirkurvs-mappen. Du bør kunne finde nyligt fjernede filer, medmindre du har valgt at slette dem permanent. Du kan som regel få adgang til den i øverste venstre hjørne af dit skrivebord eller ved at bruge Windows Søgning.

I Papirkurven skal du finde og vælge de skærmbilleder, som du vil gendanne. Klik derefter på “Gendan de valgte elementer” øverst.

gendan elementer

Metode 3: Sørg for, at dine skærmbilleder ikke er skjulte

Du kan skjule og afvise dine skærmbilleder og andre filer i Stifinder ved hjælp af visningsindstillingerne. For at kontrollere, om du har skjulte skærmbilleder, skal du gå til mappen, hvor du tror, de er. Klik blot på “Vis” og vælg “Vis” > “Skjulte elementer” i rul-ned menuen.

vis skjulte elementer

Metode 4: Gendan fra backuppen

Du kan lave sikkerhedskopier af dine filer til en anden drev ved hjælp af File History-funktionen på Windows. Hvis du havde konfigureret den tidligere, kan du muligvis gendanne dine skærmbilleder fra de tidligere versioner af bestemte filer og mapper. For at bruge File History-funktionen skal du blot følge trinene nedenfor:

 1. For at komme i gang, åbn Stifinder og gå til filen eller mappen, som du ønsker at gendanne.
 2. Derefter, højreklik på filen og vælg “Gendan tidligere versioner.”
  gendan tidligere versioner
 3. Ved at klikke herpå åbnes egenskabervinduet for den pågældende fil, hvor du vises “Tidligere Versioner“-fanebladet.
 4. Vælg din foretrukne filversion og klik på “Gendan“-knappen. Alternativt kan du åbne rullemenuen og vælge “Gendan til“, hvis du ønsker at gemme filen et andet sted.
  gendan-knap tidligere version

Du kan bruge enten et eksternt drev eller en diskpartition som din Filhistorik placering. Som med mange andre drev, kan det blive korrupt over tid. Hvis det sker, overvej at udføre gendannelse af harddiskdata for at genskabe filerne indeni.

Windows giver dig også mulighed for at aktivere OneDrive-synkronisering og -backup, hvilket lagrer dine lokale filer i skyen. For at bekræfte dette, kan du gå til Indstillinger og vælge “Konti” > “Windows-backup.” Hvis synkronisering er slået til, kan du se din cloud-konto for at tjekke, om dine tabte skærmbilleder blev sikkerhedskopieret.

windows backup

Metode 5: Brug Data Gendannelses Software

Hvis ingen af ovenstående metoder hjælper dig med at gendanne skærmbilleder på Windows, bør du overveje at bruge et data-gendannelsesprogram, som Disk Drill.

Disk Drill kan finde og gendanne ikke kun tabte skærmbilleder, men også dem, du har slettet permanent. Hvis du er Windows-bruger, kan du drage fordel af dets gratis prøveversion, der gør det muligt at gendanne op til 500 MB filer.

Her er en hurtig og enkel trin-for-trin guide til, hvordan du bruger Disk Drill til at gendanne dine slettede skærmbilleder på Windows:

 1. For at komme i gang, download Disk Drill til Windows. Vi anbefaler, at du installerer det på et eksternt drev for at undgå slid og slitage på din computers lagringsmedier. Dette forhindrer til gengæld, at data ved et uheld bliver overskrevet.
 2. Når installationen er fuldført, naviger til disken eller enheden, som du ønsker at gendanne skærmbilleder fra, og klik på knappen “Søg efter tabte data” i højre side.
  disk drill search
 3. Ved at klikke vil Disk Drill begynde at scanne din disk for alle gendannelsesbare filer. Hvis du ønsker at tjekke resultaterne, klik på “Gennemgå fundne emner” i øverste højre del af Disk Drill.
  review found items
 4. Dernæst vil du blive omdirigeret til resultatafsnittet, hvor du kan lede efter de skærmbilleder, du ønsker at gendanne. For at indsnævre listen over fundne filer, vælg en af kategorierne i venstre side af vinduet. I dette tilfælde, vælg “Billeder.” Alternativt kan du klikke på søgefeltet i øverste højre hjørne og indtaste dit skærmbilledes navn eller filtype, (f.eks. “skærmbillede” eller “PNG”).
  disk drill scan results
 5. Når du har fundet de skærmbilleder, du ønsker at genskabe, afkryds afkrydsningsfelterne ved siden af deres filnavne og klik på “Gendan.”
  recover button
 6. Ved at klikke vil en lille pop-op dukke op. Vælg en passende filplacering til dine gendannede data og klik på “Næste” for at fortsætte. Vi anbefaler kraftigt, at du undgår at bruge samme disk eller mappe, som blev scannet for at undgå overskrivning af gendannelsesbare data.
  select destination folder
 7. Endelig vil Disk Drill nu forsøge at gendanne dine valgte filer. Når det er gjort, klik på “Vis gendannede data i Explorer” for at se dine gendannede skærmbilleder.
  show recovered

Metode 6: Kontroller mappen med midlertidige filer

Hvis du tog et skærmbillede ved at bruge “PrtScn“-knappen på dit tastatur, er der stor sandsynlighed for, at du ikke kunne gemme det som en fil. Husk på, at det kun bliver gemt i din udklipsholderhistorik og kun kan indlægges i understøttede programmer.

Her er hvad du kan gøre:

 1. For at kontrollere mappen for dine midlertidige filer, Indsæt denne sti i Filudforsker: “C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Temp.
  temp folder
 2. Alternativt, tryk Windows-tasten + R og kør %temp%.
  run temp
 3. Derefter brug søgefeltet til at finde mulige filnavne for dine skærmbilleder, f.eks., “screenshot,” “.png,” eller “.jpg.”
  search temp files

Konklusion

Skærmbilleder kan gå tabt på din PC af mange årsager, såsom utilsigtet sletning, korrupte filer og dårlig filnavngivning. Men der er stadig en chance for, at du kan få permanent slettede skærmbilleder tilbage ved at bruge Papirkurven, Windows Søgning, Filhistorik og Midlertidige Filer-mappe. Hvis ingen af disse virker, kan du bruge datagendannelsesapps som Disk Drill til at gendanne dine skærmbilleder.

Ofte stillede spørgsmål

Når du sletter skærmbilleder på Windows, ryger de over i papirkurven. Hvis du ønsker at gendanne dem senere, skal du gå til papirkurven, højreklikke på dit skærmbillede og klikke på "Gendan". Hvis du sletter disse filer fra papirkurven, fjernes de permanent fra din computer. Deres plads på din PC's lagringsmedier vil derefter blive overskrevet. Skulle du ombestemme dig og forsøge at gendanne disse permanent slettede filer, så sørg for at bruge datagendannelsessoftware hurtigst muligt. Ellers kan de allerede være blevet overskrevet med nye data.
Ja, du kan gendanne slettede skærmbilleder på Chromebook. For at gøre dette,
 1. Start appen Filer på din Chromebook.
 2. Vælg "Papirkurv" i venstre menu.
 3. Find og højreklik på dit slettede skærmbillede.
 4. Vælg "Gendan fra papirkurv" fra kontekstmenuen.
Bemærk, at slettede filer på Chromebook kun forbliver i papirkurven i 30 dage. De bliver permanent fjernet efter det.
For at gendanne permanent tabte og slettede skærmbilleder på Windows, brug Disk Drill. Det giver dig mulighed for at gendanne dine skærmbilleder, selv hvis du ikke var i stand til at oprette sikkerhedskopier før. Derudover kan det også gendanne dine fotos fra styrtede harddiske, formaterede eksterne drev, beskadigede filer og tømte papirkurve.
Hvis du for nylig har slettet en mappe med skærmbilleder i Stifinder, skal du trykke på "Ctrl + Z" på dit tastatur for at fortryde ændringerne. Hvis dette ikke virker, er her andre måder, du kan gendanne mappen på:
 • Gendan den fra Papirkurven
 • Brug data recovery software
 • Gendan mappen fra en backup-lager
Hvis du i stedet brugte PrtScn-tasten, så tjek din udklipsholderhistorik ved at trykke på “Windows-tasten + V” på dit tastatur. Du kan også finde usavede skærmbilleder på Windows 10 i mappen med midlertidige filer. Gå til denne sti i Fil Stifinder: “%LOCALAPPDATA%\\Packages\\Microsoft.ScreenSketch_8wekyb3d8bbwe\\TempState” Du kan bruge de samme trin til at gendanne usavede skærmbilleder i Windows 11.
Emma Collins er en indholdsforfatter, som har skrevet tekniske vejledninger og instruktionsguides relateret til hendes brede interesser inden for teknologien. Hun har skrevet artikler om Windows, Android, iOS, Sociale Medier, Spil og meget mere som teknologiskribent i over 5 år.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.
0 COMMENTS
This field is required
This field is required
We respect your privacy; your email address will not be published.

We respect your privacy; your email address will not be published.

You have entered an incorrect email address!
This field is required