GoPro vises ikke på PC: Hvordan fikse og gjenopprette filer

Godkjent av
52

gopro vises ikkeEtter en lang dag med filming med GoPro-kameraet ditt, kobler du det til datamaskinen for å overføre alle bildene og videoene dine. Merkelig nok, når du kobler det til, legger du merke til at GoPro-en ikke blir oppdaget. Plutselig står du der forvirret over hva som kan være årsaken.

Før du begynner å få panikk, finnes det løsninger tilgjengelige som du kan implementere for å løse dette. I denne artikkelen vil vi gå gjennom de forskjellige grunnene til at GoProen din ikke vises på PC-en, og hvordan du kan løse problemet og gjenopprette data.

Mulige årsaker til at en datamaskin ikke gjenkjenner et GoPro

Det er mange potensielle grunner til at din GoPro ikke vises på PCen. Noen av dem er enklere å fikse enn andre. La oss ta en rask titt på noen vanlige grunner til at din GoPro ikke blir gjenkjent av PCen:

Årsak Beskrivelse
🔧 Korrupte eller utdaterte drivere All maskinvare som kobles til datamaskinen din krever drivere. Drivere gjør at maskinvaren din kan kommunisere med hverandre. Uten dem kan GoPro-kameraet ditt bli ikke gjenkjent av datamaskinen.
🔌 Defekt maskinvare Hvis GoPro-en din ikke kobler seg til en PC, kan det skyldes en defekt SD-kortleser, kabel eller port. En defekt komponent kan bryte ned kommunikasjonen helt.
👎 Fil system korrupsjon Når filsystemet ditt blir korrupt, vil du ikke kunne få tilgang til dataene på SD-kortet ditt. I noen tilfeller kan datamaskinen din kanskje ikke registrere SD-kortet i det hele tatt.
📷 Feil innstillinger Hvis datamaskinen din ikke gjenkjenner GoPro-en, må du passe på at GoPro-en har blitt konfigurert til å bli lest som en lagringsenhet av datamaskinen din.

Hvis du vil unngå å formatere GoPro SD-kortet for å løse problemet, prøv noen av løsningene vi har listet opp neste.

Hvordan få en GoPro til å vises på en datamaskin

For å slukke frustrasjonen forårsaket av at GoPro-en din ikke vises på datamaskinen, her er en liste over metoder du kan bruke for å gjøre den synlig og tilgjengelig igjen.

Metode 1: Sjekk SD-kort

Gjør en visuell inspeksjon av SD-kortet. Se etter skader på plasthuset og kontaktene. Sørg for at kontaktene ikke har et tynt lag med støv eller smuss over seg for å sikre at de får skikkelig kontakt. Hvis SD-kortet ditt har vært i kontakt med vann, la det tørke helt før du forsøker å teste det.

Metode 2: Sørg for at problemet ikke er med USB-kabelen

Problemet kan kanskje ikke komme fra GoPro-en eller SD-kortet, men i stedet fra USB-kabelen du bruker. Prøv å bytte USB-kabelen du bruker for å koble GoPro til datamaskinen din. Hvis det ikke virker, prøv å ta ut SD-kortet og koble det til datamaskinen din med en SD-kortleser istedenfor. Dette er også en god anledning til å forsikre deg om at du kobler det til en fungerende USB-port, helst en på hovedkortet (i motsetning til en på kabinettet).

Metode 3: Prøv en annen datamaskin

Hvis du har testet SD-kortet, USB-porten og USB-kabelen, så kan problemet være datamaskinen din. Dette er spesielt sant hvis GoPro-en lader, men ikke vil koble til datamaskinen. En virus eller sikkerhetsinnstilling kan forhindre GoPro-en i å bli lest. Ved å koble den til en annen datamaskin vil hjelpe til med å fastslå om dette er tilfellet.

Metode 4: Oppdater eller Installer driverne på nytt

Drivere lar maskinvaren din kommunisere seg imellom. GoPro-kameraer bruker Mass Storage Protocol (MTP)-driveren for å overføre filer mellom enheter. Hvis MTP-driveren din er utdatert eller korrupt, vil du ikke kunne få tilgang til filene dine på GoPro-en. For å fikse dette må du oppdatere MTP-driverne dine, eller i det minste installere dem på nytt.

Disse instruksjonene vil veilede deg gjennom oppdateringen av MTP-driverne dine i Windows 10, eller oppfriske dem hvis de er korrupte:

 1. Høyreklikk Start og velg Enhetsbehandling.Åpne Enhetsbehandling.
 2. Utvid Diskdrivere. Høyreklikk på SD-kortet ditt, deretter klikk Oppdater driver.Oppdaterer driverne.
 3. Klikk Søk automatisk etter drivere. Hvis driverne allerede er oppdatert, klikk Lukk.Får Windows til å søke etter drivere.
 4. Høyreklikk SD-kortet igjen, deretter klikk Avinstaller enhet.Avinstallerer de eksisterende driverne.
 5. Klikk Avinstaller igjen for å bekrefte.
 6. Fjern SD-kortet fra datamaskinen og koble det til igjen for å installere driverne.

Metode 5: Sjekk Windows-oppdateringer

Datamaskinen din kan mangle kritiske Windows-oppdateringer. Windows lanserer regelmessig oppdateringer som løser problemer og holder viktige maskinvaredrivere oppdaterte. Derfor kan manglende oppdateringer være grunnen til at din GoPro ikke vises på PC-en din.

Slik kan du sjekke etter oppdateringer:

 1. Høyreklikk Start og velg Innstillinger.Åpne Windows-innstillinger.
 2. Klikk Oppdatering & Sikkerhet.Tilgang til Windows Oppdatering & Sikkerhet-seksjonen.
 3. Klikk Se etter oppdateringer. Windows vil begynne å søke etter oppdateringer og automatisk installere dem.Sjekker etter oppdateringer.

Metode 6: Start datamaskinen på nytt

En klassisk omstart kan være alt du trenger for å ordne problemet med at PC-en ikke gjenkjenner GoPro-en. Omstart hjelper også ved å fullføre installasjonen av eventuelle oppdateringer du kan ha lastet ned tidligere.

Når datamaskinen din blir slått av på normal måte, slutter den ikke helt å fungere. I stedet gjør den det som kalles en hybrid avslutning. Dette tillater raskere oppstartstider. For å sikre at datamaskinen din utfører en fullstendig avslutning, sørg for å klikke på Start på nytt-alternativet i stedet for å slå den av og slå den på igjen. Å velge Start på nytt tvinger en fullstendig avslutning mens den starter på nytt.

Metode 7: Sjekk tilkoblingsmodus på kameraet

Din GoPro kommer ikke alltid til å automatisk koble seg til som en lagringsenhet når du kobler den til datamaskinen. Du må sørge for at riktig tilkoblingsmodus er valgt hvis du vil vise dataene dine.

Følg disse instruksjonene for å sikre at riktig tilkoblingsmodus er valgt (dette ble utført på et GoPro HERO8 Black):

 1. Sveip ned på din GoPro, deretter trykk på Innstillinger.
 2. Trykk på Tilkoblinger.
 3. Trykk på USB-tilkobling.
 4. Sørg for at MTP er valgt alternativ.
 5. Koble til din USB og test.

Metode 8: Oppdater GoPro Firmware

Problemet du står overfor kan skyldes en feil i den nåværende firmware-versjonen din GoPro bruker. Hvis dette er tilfellet, må du bare oppdatere til den nyeste firmware-versjonen. Det er noen måter du kan gå frem på, og metoden du bruker kan avhenge av hvilken GoPro-modell du har.

Den anbefalte metoden er å bruke GoPro Quik-appen (for iOS eller Android), som fungerer med alle GoPro-kameraer, bortsett fra HD HERO og HD HERO2. Du kan også bruke Quik for desktop med HERO7 og tidligere kameraer, eller manuelt laste ned oppdateringen for din spesifikke kameramodell.

Metode 9: Windows-feilsøking

Den siste metoden du kan prøve er å bruke en Windows-feilsøker. Selv om GoPro-driverne dine er oppdaterte og alt maskinvaren fungerer som den skal, er det noen problemer som er vanskelige å finne. Windows leveres med en rekke nyttige feilsøkere som er designet for å takle bestemte problemer.

Disse instruksjonene vil veilede deg gjennom bruk av feilsøkingsverktøy hvis datamaskinen din ikke gjenkjenner GoPro:

 1. Høyreklikk på Start og velg Windows PowerShell (Admin). Klikk på Ja hvis du blir spurt av UAC.Åpning av PowerShell.
 2. Skriv msdt.exe -id DeviceDiagnostic og trykk Enter.Åpning av feilsøker.
 3. Klikk på Neste. Den vil begynne å søke etter problemer og automatisk reparere dem hvis det blir oppdaget noen.Starter feilsøkingsprosessen.

Hvordan gjenopprette filer som er tapt fra et GoPro-kamera

Hvis du har klart å fikse problemet, men noen filer mangler som et resultat av tidligere skader, kan du få tilbake disse filene ved å bruke programvare for datagjenoppretting, som Disk Drill. Disk Drill kan skanne SD-kortet ditt for data som engang var der og gjenopprette dem for deg. Men, du må handle så raskt som mulig for din beste sjanse til en vellykket gjenoppretting.

For å gjenopprette filer fra SD-kortet ditt på GoPro, følg disse trinnene:

 1. Last ned og installer Disk Drill på datamaskinen din.
 2. Velg SD-kortet ditt, og klikk deretter på Søk etter tapte data for å starte skanningen.Ser etter tapte data på SD-kortet.
 3. Klikk på Se gjennom funne elementer når skanningen er fullført.Analyserer de oppdagede dataene.
 4. Merker hvilke filer du vil gjenopprette. Bruk Forhåndsvisning-funksjonen ved å dobbeltklikke på en fil for å se innholdet. Når du er klar, klikk på Gjenopprett.Gjenoppretter de merkede filene.
 5. Velg en utdata-plassering. Sørg for at den ikke er på samme SD-kort som du gjenoppretter fra. Klikk på Neste for å fullføre gjenopprettingen.Bekrefter gjenoppretting.

Konklusjon

Det er mange grunner til at et GoPro-kamera kanskje ikke vises på datamaskinen din, og det kan noen ganger være vanskelig å finne ut den faktiske årsaken. Derfor er det nødvendig å ta en metodisk tilnærming for å sørge for at du dekker alle baser.

Begynn med å sjekke SD-kortet for skader og forsikre deg om at USB-kabelen eller SD-kortleseren fungerer som de skal. Deretter må du sørge for at MTP-driverne dine er oppdaterte og funksjonelle. Dette kan kreve oppdatering til den nyeste OS-versjonen. Du bør også sørge for at GoPro-kameraet ditt er satt til riktig tilkoblingsmodus og kjører den nyeste firmwareversjonen for sin modell.

Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane er en innholdsforfatter med en lidenskapelig interesse for teknologi, og produserer ofte innhold relatert til maskinvare, datagjenoppretting og forbrukerelektronikk. Når han ikke skriver, oppdager han musikk og jobber med sine egne nettsider.
Godkjent av
12 års erfaring innen programvareutvikling, databaseadministrasjon og maskinvare-reparasjon.