GoPro ei näy tietokoneella: Kuinka korjata ja palauttaa tiedostoja

Avatar photo
Kirjoittanut
Hyväksymä.
44

gopro ei näyOlet kuvannut koko pitkän päivän GoPro-kamerallasi ja kytket sen tietokoneeseen siirtääksesi kaikki kuvat ja videot. Outoa kyllä, kun liität sen, huomaat, että GoProa ei tunnisteta. Yhtäkkiä oletkin hämmentynyt siitä, mikä voisi aiheuttaa tämän.

Ennen kuin alat paniikkia, on olemassa ratkaisuja, joita voit käyttää tämän korjaamiseen. Tässä artikkelissa käymme läpi erilaisia syitä, miksi GoPro ei näy tietokoneessa ja miten voit ratkaista ongelman ja palauttaa dataa.

Mahdolliset syyt, miksi tietokone ei tunnista GoPro-kameraa

GoPron tunnistamattomuuden PC:llä voi olla monia mahdollisia syitä. Jotkut niistä on helpompi korjata kuin toiset. Käydään lyhyesti läpi joitakin yleisiä syitä sille, miksi GoPro ei näy PC:ssä:

Syy Kuvaus
🔧 Vioittuneet tai vanhentuneet ajurit Kaikki tietokoneeseesi liitettävät laitteet tarvitsevat ajureita. Ajurit mahdollistavat laitteidesi välisen kommunikaation. Ilman niitä tietokoneesi ei välttämättä tunnista GoProta.
🔌 Viallinen laitteisto Jos GoPro ei yhdisty tietokoneeseen, syynä voi olla viallinen SD-kortinlukija, kaapeli tai portti. Viallinen osa voi katkaista kommunikaation kokonaan.
👎 Tiedostojärjestelmän vioittuminen Kun tiedostojärjestelmäsi vioittuu, et pysty käyttämään SD-korttisi tietoja. Joissain tapauksissa tietokoneesi ei ehkä tunnista SD-korttia ollenkaan.
📷 Virheelliset asetukset Jos tietokoneesi ei tunnista GoProta, varmista, että GoPro on määritetty tietokoneesi toimesta luettavaksi tallennuslaitteena.

Jos haluat välttää GoPro-muistikortin alustamisen ongelman ratkaisemiseksi, kokeile joitakin seuraavista korjauskeinoistamme.

Kuinka saada GoPro näkymään tietokoneella

Voittaaksesi turhautumisen, joka johtuu siitä, ettei GoPro näy tietokoneella, tässä on lista menetelmistä, joita voit käyttää saadaksesi sen jälleen näkyviin ja käytettäväksi.

Menetelmä 1: Tarkista SD-kortti

Tarkasta SD-kortti visuaalisesti. Etsi vaurioita muovikotelosta ja liittimistä. Varmista, että liittimissä ei ole ohutta pöly- tai likakerrosta, jotta ne saavat kunnollisen kontaktin. Jos SD-korttisi on joutunut kosketuksiin veden kanssa, anna sen kuivua täysin ennen kuin yrität testata sitä.

Menetelmä 2: Varmista, että ongelma ei ole USB-kaapelissa

Ongelma ei välttämättä johdu GoProsta tai SD-kortista, vaan käytössäsi olevasta USB-kaapelista. Kokeile vaihtaa USB-kaapelia, jota käytät GoPron yhdistämiseen tietokoneeseesi. Jos se ei auta, kokeile poistaa SD-kortti sisältä ja yhdistää se tietokoneeseesi SD-kortinlukijan avulla. Tämä on myös hyvä hetki varmistaa, että yhdistät laitteen toimivaan USB-porttiin, mieluiten sellaiseen, joka on emolevyllä (vastakohtana kotelon portille).

Menetelmä 3: Kokeile toista tietokonetta

Jos olet testannut SD-kortin, USB-portin ja USB-kaapelin, ongelma voi olla tietokoneessasi. Tämä pätee erityisesti, jos GoPro latautuu, mutta ei yhdisty tietokoneeseen. Virus tai turva-asetus voi estää GoPron tunnistamisen. Yhdistäminen toiseen tietokoneeseen auttaa selvittämään, onko tämä tilanne.

Menetelmä 4: Päivitä tai asenna ajurit uudelleen

Ajurit mahdollistavat laitteistosi kommunikoinnin keskenään. GoPro-kamerat käyttävät massamuistiprotokollan (MTP) ajuria tiedostojen siirtämiseen laitteiden välillä. Jos MTP-ajurisi on vanhentunut tai vioittunut, et pysty käyttämään GoPron tiedostoja. Korjataksesi tämän sinun täytyy päivittää MTP-ajurisi tai ainakin asentaa ne uudelleen.

Nämä ohjeet opastavat sinut päivittämään MTP-ajurit Windows 10:ssä tai päivittämään ne, jos ne ovat vioittuneet:

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitse Laitehallinta.Laitehallinnan avaaminen.
 2. Laajenna Levyasemat. Napsauta hiiren kakkospainikkeella SD-korttiasi, sitten valitse Päivitä ajuri.Ajurien päivittäminen.
 3. Valitse Hae ajureita automaattisesti. Jos ajurit ovat jo ajan tasalla, valitse Sulje.Windowsin haku ajureille.
 4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella SD-korttia uudelleen, sitten valitse Poista laite.Olemassa olevien ajurien asennuksen poistaminen.
 5. Napsauta Poista asennus uudelleen vahvistaaksesi.
 6. Ota SD-kortti pois tietokoneestasi ja yhdistä se uudelleen asentaaksesi ajurit.

Menetelmä 5: Tarkista Windows-päivitykset

Tietokoneestasi saattaa puuttua kriittisiä Windows-päivityksiä. Windows julkaisee säännöllisesti päivityksiä, jotka korjaavat ongelmia ja pitävät tärkeät laiteajurit ajan tasalla. Siksi puuttuvat päivitykset saattavat olla syynä siihen, miksi GoPro-kamerasi ei näy tietokoneellasi.

Näin voit tarkistaa päivitykset:

 1. Klikkaa oikealla painikkeella Käynnistä ja valitse Asetukset.Windows-asetusten avaaminen.
 2. Klikkaa Päivitykset ja tietoturva.Pääsy Windows Update & Security -osioon.
 3. Klikkaa Etsi päivityksiä. Windows alkaa etsiä päivityksiä ja asentaa ne automaattisesti.Päivitysten tarkistaminen.

Menetelmä 6: Käynnistä tietokone uudelleen

Klassinen uudelleenkäynnistys voi olla kaikki mitä tarvitset korjataksesi ongelman, että PC ei tunnista GoProta. Uudelleenkäynnistys auttaa myös viimeistelemällä aiemmin ladattujen päivitysten asennuksen.

Kun tietokoneesi sammutetaan normaalisti, se ei sammuta kokonaan. Sen sijaan se tekee niin sanotun hybridisammutuksen. Tämä mahdollistaa nopeamman käynnistymisajan. Varmistaaksesi, että tietokoneesi sammuttaa täysin, varmista että klikkaat Käynnistä uudelleen -vaihtoehtoa sen sijaan, että sammuttaisit sen ja käynnistäisit uudelleen. Käynnistä uudelleen -vaihtoehdon valitseminen pakottaa täydellisen sammutuksen samalla kun se käynnistää uudelleen.

Menetelmä 7: Tarkista kameran yhteystila

GoPro-kamerasi ei aina automaattisesti yhdisty tallennuslaitteena, kun liität sen tietokoneeseen. Sinun on varmistettava, että oikea yhteystila on valittu, jos haluat tarkastella tietojasi.

Noudata näitä ohjeita varmistaaksesi, että oikea yhteystila on valittu (tämä suoritettiin GoPro HERO8 Black -kamerassa):

 1. Pyyhkäise GoPro-laitteesi näyttöä alaspäin ja napauta Asetukset.
 2. Napauta Yhteydet.
 3. Napauta USB-yhteys.
 4. Varmista, että valittuna on MTP.
 5. Yhdistä USB-johto ja testaa.

Menetelmä 8: Päivitä GoPro:n laiteohjelmisto

Kohtaamasi ongelma saattaa johtua nykyisen firmware-versiosi virheestä GoPro-laitteessasi. Jos näin on, sinun tarvitsee vain päivittää uusimpaan firmware-versioon. Tähän on muutama eri tapa, ja käyttämäsi menetelmä saattaa riippua GoPro-mallistasi.

Suositeltu menetelmä on käyttää GoPro Quik -sovellusta (iOS:lle tai Android:lle), joka toimii kaikkien GoPro-kameroiden kanssa, lukuun ottamatta HD HEROta ja HD HERO2:ta. Voit myös käyttää Quik for desktopia HERO7 ja sitä aikaisempien kameroiden kanssa, tai ladata päivityksen manuaalisesti tietylle kameramallillesi.

Menetelmä 9: Windows-vianmääritys

Viimeinen kokeiltava menetelmä on Windowsin vianetsintätyökalun käyttäminen. Vaikka GoPro-ajurit olisivat ajan tasalla ja kaikki laitteistosi toimisi asianmukaisesti, jotkin ongelmat ovat vaikeita löytää. Windows sisältää joukon hyödyllisiä vianetsintätyökaluja, jotka on suunniteltu käsittelemään tiettyjä ongelmia.

Nämä ohjeet opastavat sinua vianetsintätoiminnon käytössä, jos tietokoneesi ei tunnista GoProta:

 1. Napsauta oikealla painikkeella Käynnistä ja valitse Windows PowerShell (Admin). Napsauta Kyllä, jos Käyttäjätilien valvonta (UAC) pyytää lupaasi.PowerShellin avaaminen.
 2. Kirjoita msdt.exe -id DeviceDiagnostic ja paina Enter.Vianmääritystyökalun avaaminen.
 3. Napsauta Seuraava. Se alkaa etsiä ongelmia ja korjaa ne automaattisesti, jos sellaisia löytyy.Vianetsintäprosessin aloittaminen.

Kuinka palauttaa kadonneet tiedostot GoPro-kamerasta

Jos olet onnistuneesti korjannut ongelman, mutta joitain tiedostoistasi puuttuu edellisen vahingon seurauksena, voit palauttaa nämä tiedostot käyttämällä tiedonpalautusohjelmistoa, kuten Disk Drill. Disk Drill voi skannata SD-korttisi tiedoista, jotka ovat olleet siellä aiemmin, ja palauttaa ne sinulle. Mutta sinun on toimittava niin nopeasti kuin voit parhaan mahdollisen palautustuloksen saamiseksi.

Palauttaaksesi tiedostoja GoPro-muistikortiltasi, noudata näitä vaiheita:

 1. Lataa ja asenna Disk Drill tietokoneellesi.
 2. Valitse SD-korttisi ja napsauta Etsi kadonneita tietoja aloittaaksesi skannauksen.Etsitään kadonneita tietoja SD-kortilta.
 3. Napsauta Tarkastele löydettyjä kohteita, kun skannaus on valmis.Analysoitavana löydetyt tiedot.
 4. Merkitse, mitkä tiedostot haluaisit palauttaa. Käytä Esikatselu-toimintoa kaksoisnapsauttamalla tiedostoa nähdäksesi sen sisällön. Kun olet valmis, napsauta Palauta.Palautetaan merkityt tiedostot.
 5. Valitse kohdekansio. Varmista, että se ei ole samalla SD-kortilla, josta olet palauttamassa tietoja. Napsauta Seuraava viimeistelläksesi palautuksen.Vahvistetaan palautusta.

Johtopäätökset

GoPro-kameran ei ilmestyminen tietokoneellesi voi johtua monista syistä, ja sen todellisen syyn selvittäminen voi joskus olla vaikeaa. Siksi on tarpeellista noudattaa järjestelmällistä lähestymistapaa varmistaaksesi, että kaikki mahdollisuudet on kattavasti tutkittu.

Aloita tarkistamalla SD-kortti vaurioiden varalta ja varmista, että USB-kaapeli tai SD-kortinlukija toimii oikein. Varmista sitten, että MTP-ajurit ovat ajan tasalla ja toimivat. Tämä saattaa edellyttää päivittämistä uusimpaan käyttöjärjestelmän versioon. Sinun tulisi myös varmistaa, että GoPro on asetettu oikeaan yhteystilaan ja että se käyttää laitteen mallille tarkoitettua uusinta firmware-versiota.

Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane on sisällöntuottaja, joka on intohimoisesti kiinnostunut teknologiasta ja tuottaa usein sisältöä liittyen laitteistoihin, tiedonpalautukseen ja kuluttajaelektroniikkaan. Kun hän ei kirjoita, hän löytää uutta musiikkia ja työstää omia verkkosivujaan.
Hyväksymä.
12 vuoden kokemus ohjelmistokehityksestä, tietokannan hallinnasta ja laitteistokorjauksesta.