GoPro vises ikke på PC: Sådan rettes det og gendannes filer

Godkendt af
39

gopro vises ikkeEfter en lang dag med optagelser med dit GoPro kamera tilslutter du det til din computer for at overføre alle dine fotos og videoer. Underligt nok, da du tilslutter det, bemærker du, at GoPro’en ikke bliver registreret. Pludselig står du forvirret tilbage over, hvad der kunne forårsage dette.

Før du begynder at gå i panik, findes der løsninger, som du kan anvende for at udbedre dette. I denne artikel vil vi gennemgå de forskellige årsager til, at din GoPro ikke vises på PC, og hvordan du kan løse problemet og gendanne data.

Mulige årsager til, at en computer ikke genkender et GoPro

Der er mange mulige årsager til, at din GoPro ikke vises på PC’en. Nogle af dem er lettere at løse end andre. Lad os kort kigge på nogle almindelige grunde til, at din GoPro ikke genkendes af PC’en:

Årsag Beskrivelse
🔧 Korrupte eller forældede drivere Alt hardware, der tilsluttes din computer, kræver drivere. Drivere gør det muligt for din hardware at kommunikere med hinanden. Uden dem genkender computeren måske ikke dit GoPro.
🔌 Defekt hardware Hvis din GoPro ikke forbinder til en PC, kan det skyldes en defekt SD-kortlæser, kabel eller port. En defekt komponent kan bryde kommunikationen helt ned.
👎 Filsystemkorruption Når dit filsystem bliver korrupt, vil du ikke kunne få adgang til dataene på dit SD-kort. I nogle tilfælde registrerer computeren måske slet ikke SD-kortet.
📷 Forkerte indstillinger Hvis din computer ikke genkender GoPro, så sørg for at dit GoPro er konfigureret til at blive læst som en lagringsenhed af din computer.

Hvis du vil undgå at formatere GoPro SD-kortet for at løse problemet, så prøv nogle af de løsninger, vi har listet næste.

Sådan får du en GoPro til at blive genkendt af en computer

For at slukke frustrationen forårsaget af din GoPro, der ikke vises på computeren, her er en liste over metoder, du kan bruge for at gøre den synlig og tilgængelig igen.

Metode 1: Tjek SD-kort

Foretag en visuel inspektion af SD-kortet. Kig efter eventuelle skader på plasthuset og stikkene. Sørg for, at stikkene ikke har et tyndt lag af støv eller snavs over sig for at sikre, at de har ordentlig kontakt. Hvis dit SD-kort er kommet i kontakt med vand, lad det tørre helt før du forsøger at teste det.

Metode 2: Kontroller at problemet ikke skyldes USB-kablet

Problemet stammer måske ikke fra GoPro’en eller SD-kortet, men derimod fra USB-kablet du bruger. Prøv at skifte USB-kablet, du bruger til at forbinde GoPro’en med din computer. Hvis det ikke virker, så prøv at fjerne SD-kortet indeni og tilslut det til din computer ved hjælp af en SD-kortlæser i stedet. Dette er også et godt tidspunkt til at sikre, at du tilslutter det til en fungerende USB-port, helst en på bundkortet (i modsætning til en på kabinettet).

Metode 3: Prøv en anden computer

Hvis du har testet SD-kortet, USB-porten og USB-kablet, så kunne problemet være din computer. Dette er især sandt, hvis GoPro’en oplader, men ikke vil forbinde til computeren. En virus eller sikkerhedsindstilling kunne forhindre din GoPro i at blive læst. At forbinde den til en anden computer vil hjælpe med at bestemme, om dette er tilfældet.

Metode 4: Opdater eller geninstaller driverne

Drivere gør det muligt for din hardware at kommunikere med hinanden. GoPro-kameraer bruger Mass Storage Protocol (MTP)-driveren til at overføre filer mellem enheder. Hvis din MTP-driver er forældet eller beskadiget, vil du ikke kunne få adgang til dine filer på GoPro’en. For at løse dette skal du opdatere dine MTP-drivere eller i det mindste geninstallere dem.

Disse instruktioner vil guide dig gennem opdateringen af dine MTP-drivere på Windows 10, eller genoprette dem, hvis de er beskadigede:

 1. Højreklik på Start og vælg Enhedshåndtering.Åbne Enhedshåndtering.
 2. Udvid Diskdrev. Højreklik på dit SD-kort og klik på Opdater driver.Opdatere driverne.
 3. Klik på Søg automatisk efter drivere. Hvis driverne allerede er opdaterede, klik på Luk.Lade Windows søge efter drivere.
 4. Højreklik igen på SD-kortet, derefter klik Afinstaller enhed.Afinstallere de eksisterende drivere.
 5. Klik Afinstaller igen for at bekræfte.
 6. Fjern SD-kortet fra din computer og tilslut det igen for at installere driverne.

Metode 5: Tjek Windows-opdateringer

Din computer mangler måske vigtige Windows-opdateringer. Windows udgiver regelmæssigt opdateringer, der retter problemer og holder essentielle hardware-drivere opdaterede. Derfor kan manglende opdateringer være grunden til, at din GoPro ikke vises på din pc.

Sådan tjekker du for opdateringer:

 1. Højreklik på Start og vælg Indstillinger.Åbning af Windows indstillinger.
 2. Klik på Opdatering & Sikkerhed.Adgang til Windows Opdatering & Sikkerhed sektionen.
 3. Klik på Søg efter opdateringer. Windows begynder at lede efter opdateringer og installerer dem automatisk.Søger efter eventuelle opdateringer.

Metode 6: Genstart computer

Den klassiske genstart kan være alt hvad du behøver for at løse problemet med, at din PC ikke genkender GoPro. Genstart hjælper også med at afslutte installationen af eventuelle opdateringer, du måske tidligere har downloadet.

Når din computer bliver lukket ned normalt, slukker den ikke helt. I stedet udfører den det, der kaldes en hybrid nedlukning. Dette giver hurtigere opstartstider. For at sikre, at din computer udfører en fuldstændig nedlukning, skal du sørge for at klikke på Genstart-muligheden i stedet for at slukke den og tænde den igen. At vælge Genstart tvinger en fuldstændig nedlukning, mens den genstarter.

Metode 7: Kontroller tilslutningstilstand på kameraet

Din GoPro vil ikke altid automatisk forbinde som en lagringsenhed, når du tilslutter den til din computer. Du skal sørge for at vælge den korrekte tilslutningstilstand, hvis du vil se dine data.

Følg disse instruktioner for at sikre, at den rigtige tilslutningstilstand er valgt (dette blev udført på et GoPro HERO8 Black):

 1. Swipe ned på din GoPro og tryk på Indstillinger.
 2. Tryk på Forbindelser.
 3. Tryk på USB-forbindelse.
 4. Sørg for at MTP er den valgte mulighed.
 5. Tilslut dit USB og test.

Metode 8: Opdater GoPro Firmware

Problemet, du står over for, kan skyldes en fejl i den nuværende firmwareversion, din GoPro bruger. Hvis dette er tilfældet, skal du simpelthen opdatere til den nyeste firmwareversion. Der er et par måder, du kan gøre dette på, og den metode, du bruger, kan afhænge af, hvilken GoPro model du har.

Den anbefalede metode er at bruge GoPro Quik app’en (til iOS eller Android), som virker med alle GoPro kameraer, undtagen HD HERO og HD HERO2. Du kan også bruge Quik til desktop med HERO7 og tidligere kameraer, eller manuelt downloade opdateringen til din specifikke kameramodel.

Metode 9: Windows-fejlfinding

Den sidste metode, du kan prøve, er at bruge en Windows-fejlfinding. Selv om dine GoPro-drivere er opdaterede og alt dit hardware fungerer korrekt, er der nogle problemer, der er svære at finde. Windows kommer med en masse nyttige fejlfindingsværktøjer, der er designet til at håndtere specifikke problemer.

Disse instruktioner vil guide dig gennem brugen af en fejlfinding, hvis din computer ikke genkender GoPro:

 1. Højreklik på Start og vælg Windows PowerShell (Admin). Klik på Ja, hvis UAC spørger.Åbning af PowerShell.
 2. Skriv msdt.exe -id DeviceDiagnostic og tryk på Enter.Åbning af fejlfinding.
 3. Klik på Næste. Den vil begynde at søge efter problemer og automatisk reparere dem, hvis der opdages nogen.Indleder fejlfinding.

Sådan gendannes filer, der er mistet fra et GoPro-kamera

Hvis du har løst problemet med succes, men nogle af dine filer mangler som følge af den tidligere skade, kan du få disse filer tilbage ved at bruge data recovery software, som Disk Drill. Disk Drill kan scanne dit SD-kort for de data, der engang var der, og gendanne dem for dig. Men du skal handle så hurtigt som muligt for din bedste chance for en succesfuld genoprettelse.

For at gendanne filer fra dit GoPro SD-kort, følg disse trin:

 1. Download og installer Disk Drill på din computer.
 2. Vælg dit SD-kort, og klik på Søg efter tabte data for at starte scanningen.Leder efter tabte data på SD-kortet.
 3. Klik på Gennemgå fundne emner når scanningen er færdig.Analyserer de opdagede data.
 4. Markér hvilke filer du gerne vil gendanne. Benyt Forhåndsvisning funktionen ved at dobbeltklikke på en fil for at se dens indhold. Når du er klar, klik på Gendan.Gendanner de markerede filer.
 5. Vælg et outputsted. Sørg for at det ikke er på samme SD-kort, som du gendanner fra. Klik på Næste for at afslutte gendannelsen.Bekræfter gendannelse.

Konklusion

Der er mange grunde til, at et GoPro-kamera måske ikke vises på din computer, og det kan undertiden være vanskeligt at fastslå den egentlige årsag. Derfor er det nødvendigt at tage en metodisk tilgang for at sikre, at du dækker alle muligheder.

Begynd med at tjekke SD-kortet for skader og sørg for, at dit USB-kabel eller SD-kortlæser fungerer korrekt. Derefter skal du sørge for at dine MTP-drivere er opdaterede og fungerer. Dette kan kræve en opdatering til den seneste OS-version. Du skal også sikre dig, at din GoPro er indstillet til den korrekte forbindelsestilstand og kører den seneste firmwareversion for sin model.

Avatar photo
Jordan Jamieson-Mane er en indholdsforfatter med en passioneret interesse for teknologi, og han producerer ofte indhold relateret til hardware, datagendannelse og forbrugerelektronik. Når han ikke skriver, opdager han ny musik og arbejder på sine egne hjemmesider.
Godkendt af
12 års erfaring inden for softwareudvikling, databaseadministration og reparation af hardware.